AgaG Posted September 20, 2006 Posted September 20, 2006 Oj mamy ostatnio szczeście do psów na naszej drodze. dziś gdy samochod .Ani. pękał w szwach, (Bungo w ogromnycm kołnierzu hiszpańskim, Borys ktory miał badanie przedoperacyjne) zadzwonił telefon od wol. Małgosi, że dostała informację o pekińczyku, który dziś trafił do schroniska chudziutki, zabiedzony (waży niecały kilogram). zamiast na kwarantannę, gdzie inne psy mogłyby go zagryźć, psiak znalazł się w naszych ramionach... jest sliczny i bardzo biedniutki. To pies zabrany kryminaliście, ktory jest w więzieniu. Ponieważ rodzina tego pana go nie chciała jest szansa, że po dwóch tygodniach (gdy nikt z dalszej rodziny nie będzie się o niego starał) może trafić do nowego domu. Na razie kochana pani Magda S. zapewniła mu tymczasówkę. Bardzo dziękujęmy. :loveu: przyjęła nas koło 22, a już ma sunię ze schroniska. Wysłałam fotki Pati. dawno nie miałam w rękach tak cudownego pieska, ale ... przypomnial mi się Rezus... cieszę się, że schronisko wyciągnęło wnioski z tamtego wydarzenia (zagryzienia maleńkiego Rezusa). pekińczyk Johny ma taki sam zabek wystający i w ogóle jest śliczniutki. szukamy domku dla piękności!! Quote
AgaG Posted September 20, 2006 Author Posted September 20, 2006 Kiwi jak się dowiedziała, co my mamy, zaraz przyjechała:evil_lol::evil_lol: tak tak kiwi ma niedosyt małych piesków puchatych:diabloti: Quote
Patia Posted September 20, 2006 Posted September 20, 2006 Strasznie kochany zezik :loveu: I ten jęzorek:loveu: Quote
iwonamaj Posted September 20, 2006 Posted September 20, 2006 Przepiękny, cudeńko! Ile on ma lat? 11? Czy to możliwe? Do góry, słodziutki! Quote
kiwi Posted September 20, 2006 Posted September 20, 2006 ojej a ja zalozylam drugi watek :splat: pekinek jest taki piekny ze szkoda gadac :loveu: sama bym go chciala :iloveyou: pani magda dzwoniła ze nei chce nic jesc, ale pzred chwila mi wyslala smsa, ze zjadl ugotowanego kurczaczka w koncu niestety go nie zatrzyma, bo mowi ze z taka iloscia zwierzyny w mieszkaniu obłęd pani magda to aniol, zawsze gdy juz wszystko zawodzi ona ratuje nam tyłki :Rose: pekinek najbardziej andaje sie do domu bez innych psow, gdzie bedzie noszony na rekach, pieszczony i gdzie bedzie krolewiczem :) Quote
Toska Posted September 20, 2006 Posted September 20, 2006 o matko , jaki piękniś !!!:loveu: kocham te cudne mordziaszki :loveu: , dawno temu mialam wlaśnie takiego rudzielca , niestety zginąl tragicznie:-( -mial 11 lat . jak to możliwe , że on waży tylko kilogram :shake: ? musi być z chyba z miniaturek i to bardzo chudzieńkich -biedactwo :-( mam nadzieję , że w domku tymczasowym chlopak , a wlaściwie starszy pan :lol: odżyje i w końcu trafi tam , gdzie pekinek powinien być , czyli na podusię :loveu: Boziu , dlaczego ja go nie mogę wziąć do siebie :placz: Quote
kiwi Posted September 20, 2006 Posted September 20, 2006 toska, ja o niczym innym nie mysle tylko jak tu pekinka do siebie przemycic ;) ale u mnie minie sporo zcasu, znaim gospodarze zrozumieja ze 2 to lepiej niz 1 a 3 to jeszcze lepiej niz 2 :lol: Quote
iwonamaj Posted September 20, 2006 Posted September 20, 2006 Rzeczywiście jest przepiękny, a ja tak strasznie kocham płaskie pycholki... Niestety, obiecałam rodzinie, że 2 zwierzaki i koniec. Tym bardziej, że moje sunie niewysterylizowanie, no i kot syna często bywa u nas gościnnie. Ale pekinuś jest cu-do-wny! Quote
iwonamaj Posted September 20, 2006 Posted September 20, 2006 Jeszcze nikt nie wypatrzył ślicznoty? HOP! Quote
kiwi Posted September 20, 2006 Posted September 20, 2006 no wlansie ja nie rozumem jak to mozliwe :) toz to cudo!!! Quote
asiamm Posted September 20, 2006 Posted September 20, 2006 Znalazłam takie ogłoszenie: Chcę przyjac pieska rasy pekińczyk gwarantuje doskonała opieke Kontakt: woj. świętokrzyskie email: subizka@wp.pl Może ktoś do niej napisze? Quote
iwonamaj Posted September 20, 2006 Posted September 20, 2006 Podnoszę, pekinuś musi mieć swój domek! Quote
iwonamaj Posted September 20, 2006 Posted September 20, 2006 Ślicznosci chłopak- małpeńka, gremlinek. Ile on może miec naprawde latek? Chyba nie 11? Quote
AniaB Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 Rzeczywiscie piekne stworzenie..Na zdjeciach wygląda na dosc sporego.. Słodka mordka :lol: Quote
kiwi Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 on malutki, i leciutki na dodatek nieruchawy ;) komu pekinczyka? :lol: Quote
AniaB Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 Chetny na pewno się znajdzie - chociaz on swoje latka ma.. Ale jak na małego pieska to jeszcze młody chłop z niego:lol: Ale dla jakiejś starszej osoby to nadałby sie w sam raz - bo i ekonomiczny i chodzi pomalutku i niegroźny.. Quote
Toska Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 - bo i ekonomiczny i chodzi pomalutku i niegroźny..[/quote] :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: , niegroźny ???;) , oj zdziwilibyście się , jakie pekinki są groźne i waleczne ;) -toż to male lewki są przecież ! wiem z wlasnego doświadczenia , że to cudowne psiątka i strrrrrasznie mi żal , że nie mam jak go zabrać do siebie :placz: ale mam nadzieję , że odezwie się jakiś milośnik tych cudaków i zabierze go do siebie już na zawsze !!! Quote
kiwi Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 wiecie co, jak na ironie wczoraj poszlam na poczte i zostawilam moje psiaki grzecznie pod wejsciem nagle jakas kobieta wchodzi i mowi czyje te jamniki bo pekinczyk je obraca :o myslalam ze szalu dostane! nie moglam sie od skurczybyka opedzic, po 20 minutach przyszla pancia jeszcze z pretensjami :o oj powiedzialam jej co ja mysle o takich panciach :lol: ale zdziwiona bylam, moj demcio powinien isc do jakiegos pitbula na szkole jak obronic swoja dame.... edit: wlansie dzwonilam do pani magdy, u ktorej johny jest na tymczasie i mamy przykaz znalezienia pałacu ze słuzba, bo gdzie indziej ona nie odda ;) widac ze staruszek z niego, maskoteczka i tylko do przytulania ;) aa i mamy szukac domu bez dzieci zeby dziecko jakies przypadkiem nie chcialo sie z nim bawic bo on sie bawic nie bedzie chciał :) malnka słodzizna :iloveyou: Quote
Recommended Posts