Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oj mamy ostatnio szczeście do psów na naszej drodze. dziś gdy samochod .Ani. pękał w szwach, (Bungo w ogromnycm kołnierzu hiszpańskim, Borys ktory miał badanie przedoperacyjne) zadzwonił telefon od wol. Małgosi, że dostała informację o pekińczyku, który dziś trafił do schroniska chudziutki, zabiedzony (waży niecały kilogram). zamiast na kwarantannę, gdzie inne psy mogłyby go zagryźć, psiak znalazł się w naszych ramionach... jest sliczny i bardzo biedniutki. To pies zabrany kryminaliście, ktory jest w więzieniu. Ponieważ rodzina tego pana go nie chciała jest szansa, że po dwóch tygodniach (gdy nikt z dalszej rodziny nie będzie się o niego starał) może trafić do nowego domu. Na razie kochana pani Magda S. zapewniła mu tymczasówkę. Bardzo dziękujęmy. :loveu: przyjęła nas koło 22, a już ma sunię ze schroniska.
Wysłałam fotki Pati. dawno nie miałam w rękach tak cudownego pieska, ale ... przypomnial mi się Rezus... cieszę się, że schronisko wyciągnęło wnioski z tamtego wydarzenia (zagryzienia maleńkiego Rezusa). pekińczyk Johny ma taki sam zabek wystający i w ogóle jest śliczniutki. szukamy domku dla piękności!!

• Replies 73
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kiwi jak się dowiedziała, co my mamy, zaraz przyjechała:evil_lol::evil_lol: tak tak kiwi ma niedosyt małych piesków puchatych:diabloti:

Posted

ojej a ja zalozylam drugi watek
:splat:
pekinek jest taki piekny ze szkoda gadac :loveu:
sama bym go chciala :iloveyou:

pani magda dzwoniła ze nei chce nic jesc, ale pzred chwila mi wyslala smsa, ze zjadl ugotowanego kurczaczka w koncu
niestety go nie zatrzyma, bo mowi ze z taka iloscia zwierzyny w mieszkaniu obłęd
pani magda to aniol, zawsze gdy juz wszystko zawodzi ona ratuje nam tyłki :Rose:

pekinek najbardziej andaje sie do domu bez innych psow, gdzie bedzie noszony na rekach, pieszczony i gdzie bedzie krolewiczem :)

Posted

o matko , jaki piękniś !!!:loveu:
kocham te cudne mordziaszki :loveu: , dawno temu mialam wlaśnie takiego rudzielca , niestety zginąl tragicznie:-( -mial 11 lat .

jak to możliwe , że on waży tylko kilogram :shake: ? musi być z chyba z miniaturek i to bardzo chudzieńkich -biedactwo :-(

mam nadzieję , że w domku tymczasowym chlopak , a wlaściwie starszy pan :lol: odżyje i w końcu trafi tam , gdzie pekinek powinien być , czyli na podusię :loveu:

Boziu , dlaczego ja go nie mogę wziąć do siebie :placz:

Posted

toska, ja o niczym innym nie mysle tylko jak tu pekinka do siebie przemycic ;)
ale u mnie minie sporo zcasu, znaim gospodarze zrozumieja ze 2 to lepiej niz 1 a 3 to jeszcze lepiej niz 2 :lol:

Posted

Rzeczywiście jest przepiękny, a ja tak strasznie kocham płaskie pycholki...
Niestety, obiecałam rodzinie, że 2 zwierzaki i koniec. Tym bardziej, że moje sunie niewysterylizowanie, no i kot syna często bywa u nas gościnnie.
Ale pekinuś jest cu-do-wny!

Posted

Chetny na pewno się znajdzie - chociaz on swoje latka ma..
Ale jak na małego pieska to jeszcze młody chłop z niego:lol:
Ale dla jakiejś starszej osoby to nadałby sie w sam raz - bo i ekonomiczny i chodzi pomalutku i niegroźny..

Posted

- bo i ekonomiczny i chodzi pomalutku i niegroźny..[/quote]

:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: , niegroźny ???;) , oj zdziwilibyście się , jakie pekinki są groźne i waleczne ;) -toż to male lewki są przecież !
wiem z wlasnego doświadczenia , że to cudowne psiątka i strrrrrasznie mi żal , że nie mam jak go zabrać do siebie :placz:

ale mam nadzieję , że odezwie się jakiś milośnik tych cudaków i zabierze go do siebie już na zawsze !!!

Posted

wiecie co, jak na ironie wczoraj poszlam na poczte i zostawilam moje psiaki grzecznie pod wejsciem
nagle jakas kobieta wchodzi i mowi czyje te jamniki bo pekinczyk je obraca :o
myslalam ze szalu dostane!
nie moglam sie od skurczybyka opedzic, po 20 minutach przyszla pancia jeszcze z pretensjami :o
oj powiedzialam jej co ja mysle o takich panciach :lol:
ale zdziwiona bylam, moj demcio powinien isc do jakiegos pitbula na szkole jak obronic swoja dame....

edit:
wlansie dzwonilam do pani magdy, u ktorej johny jest na tymczasie
i mamy przykaz znalezienia pałacu ze słuzba, bo gdzie indziej ona nie odda ;)
widac ze staruszek z niego, maskoteczka i tylko do przytulania ;)
aa i mamy szukac domu bez dzieci zeby dziecko jakies przypadkiem nie chcialo sie z nim bawic bo on sie bawic nie bedzie chciał :)
malnka słodzizna :iloveyou: