Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Agnezia napisał(a):
Alu a wiesz coś więcej o tym drugim kosteczku? Gdzie pod Warszawą?

Chyba Błonie, dobrze piszę? Jest taka miejscowość, czy dzielnica?

Ewka, ze skórą wszystko ok, tylko między palcami miał robale i trzeba mu łapki płukać

• Replies 116
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

emhokr napisał(a):
Błonie... z 15-20 km od Warszawy trasą Poznańską... ;/
wiadomo co i jak z nim?

Wczoraj była akcja.... jak się coś dowiem to napiszę!

Posted

Okazało się, że psiak jest szkieletorem bo jest bardzo chory, na tej posesji przebywa też kundelek i bardzo ładnie wygląda.
Okazało się też, że to nie bokser, tylko mieszaniec. Ale fakt jest oczywisty, ze dobrze ze ludzie zwracają na psy uwagę i dzwonią chcąc im pomóc i to się bardzo chwali.

Posted

Kapsel napisał(a):
Okazało się, że psiak jest szkieletorem bo jest bardzo chory, na tej posesji przebywa też kundelek i bardzo ładnie wygląda.
Okazało się też, że to nie bokser, tylko mieszaniec. Ale fakt jest oczywisty, ze dobrze ze ludzie zwracają na psy uwagę i dzwonią chcąc im pomóc i to się bardzo chwali.

Tak tak,to bardzo dobrze,że zgłaszają,ale sama wiem,jak się czułam chodząc ze swoją rudą staruszką(była chora na białaczkę i zżerała ją ona od środka) na spacery czy po mieście,bo do końca traktowałam ją jak dawniej,żeby nie czuła się opuszczona.Ludzie,którzy mnie znali z rynku na którym robiłam zakupy,w ciepłe dni wynosili jej ze sklepów wodę do picia,czy dawali jakiegoś smaczka,niestety zdarzały się i takie co patrzały jakbym psa głodziła,rok czasu tak mi nikła w oczach i nie raz wybuchnęłam krzycząc:"co nie widziała pani/pan chorego/umierającego psa".Od tamtej pory nie osądzam ludzi puki nie dowiem się całej prawdy :(

Posted

Ważne, że ludzie się interesują. I nie boją się pytać! Moja Tosina wyglądała jak z krzyża zdjęta, łysa i cała w strupach. Tak się zdarzyło, że po wizycie w lecznicy pojechaliśmy po zakupy i Sławek spacerował z nią po parkingu. Tylko jedna pani zapytała co jest temu psu. Reszta się gapiła, ale nikt się nie zainteresował czy np. pańcio nie uważa, że piesek jest za chudy...

Posted

tatankas napisał(a):
Tak tak,to bardzo dobrze,że zgłaszają,ale sama wiem,jak się czułam chodząc ze swoją rudą staruszką(była chora na białaczkę i zżerała ją ona od środka) na spacery czy po mieście,bo do końca traktowałam ją jak dawniej,żeby nie czuła się opuszczona.Ludzie,którzy mnie znali z rynku na którym robiłam zakupy,w ciepłe dni wynosili jej ze sklepów wodę do picia,czy dawali jakiegoś smaczka,niestety zdarzały się i takie co patrzały jakbym psa głodziła,rok czasu tak mi nikła w oczach i nie raz wybuchnęłam krzycząc:"co nie widziała pani/pan chorego/umierającego psa".Od tamtej pory nie osądzam ludzi puki nie dowiem się całej prawdy :(

znam ten ból. Mój niewidomy Dinuś ledwie chodził, zataczał sie z powodu uszkodzonego móżdżku i ja ciągle słyszałam, że go meczymy, że powinniśmy go uśpić...

Posted

Sukę z Błonia musieliśmy dziś zabrać, była interwencja robiona, zawiozłam ją od razu do lecznicy, została w szpitalu, Kapselek w wolnej chwili napisze więcej, już jej przesłałam zdjęcia szkieletora :-(

Posted

Ludzie masowo "ślepną". No i gigantyczną karierę robią pseudohodowle :( Że się tak wyrażę, za moich czasów pseudo to była domowa sunia, która urodziła szczeniaki i szukało się im domów. A dziś... klatki, piwnice, obory - byle więcej i więcej... A naród kupuje "okazyjnie" RASOWE psy :(

Posted

Kapsel napisał(a):

To już krok do przodu. Bardzo powoli, ale coś zaczyna się zmieniać na lepsze. Jak ukrócić to rozmnażanie. Sterylki na wsiach to konieczność. Jakiś autobus sterylkowy. Do tego to droga bardzo daleka..

Posted

[quote name='Kapsel']Uznanie rach.-przelew/wpłata E
/ ALICJA
DAROWIZNA DLA BOSTONKA
29/03/2011

Potwierdzam wpłatę od Alicji dla Bostonka, bardzo serdecznie dziękujemy :Rose::Rose::Rose::Rose:

Zobaczcie kolejnego szkieletora, Viki odebranego z interwencji :shake::-( http://www.dogomania.pl/threads/205265-Viki-kolejny-szkielet-Fundacja-SOS-Bokserom?p=16617271#post16617271

dzięki Kapselku , już przeniosłam post do mnie :)

Posted

Bardzo dziękujemy jeszcze za wpłatę od Fioletowego Forum Buldoga Angielskiego:Rose::Rose::Rose:

Uznanie rach.-przelew/wpłata E
/
Leczenie Bostona od: buldog-angielski.org .pl pieniądze od FIOLEOTWEGO FORUM BULDOGA ANGIELSKIEGO
30/03/2011
50,00 PLN

Posted

BOSTON JEDZIE JUTRO DO NOWEGO DOMKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) ZAMIESZKA W BOLESŁAWCU. Pani miała wcześniej boksera, też Bostona, zakochała się w naszym Bostoniku od pierwszego wejrzenia!!!!!!! Oj, będzie miał tam jak w niebie :)

Posted

[quote name='Nutusia']Ludzie masowo "ślepną". No i gigantyczną karierę robią pseudohodowle :( Że się tak wyrażę, za moich czasów pseudo to była domowa sunia, która urodziła szczeniaki i szukało się im domów. A dziś... klatki, piwnice, obory - byle więcej i więcej... A naród kupuje "okazyjnie" RASOWE psy :([/QUOTE]

To prawda, kiedyś były inne te pseudo, bardziej humanitarne, a teraz to dosłownie "fabryki" w skrajnych warunkach :shake:

Posted

[quote name='olly']BOSTON JEDZIE JUTRO DO NOWEGO DOMKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) ZAMIESZKA W BOLESŁAWCU. Pani miała wcześniej boksera, też Bostona, zakochała się w naszym Bostoniku od pierwszego wejrzenia!!!!!!! Oj, będzie miał tam jak w niebie :)[/QUOTE]

Ojojoj, cudnie!!!:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:

Ja tu wlazłam z wiadomości od Kapselka dopiero teraz:oops: ale chyba mi kości i serducho powiedziały że się naczytam cudnych wieści!!!:cunao::cunao::cunao:
Boston co ja mam Ci życzyć... Duuuuuuuuuużo kilogramów:laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2:

Tak po cichutku mam nadzieję, że to ds a nie dt?:cool3: