Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pytałam panią czy chce zatrzymać psa, ale chciała go zatrzymać. To starsza pani - mieszka sama z tym psem. Ma go od szczeniaka.
Trudno mi obiektywnie ocenić czy psu byłoby lepiej u nas czy nie. Zresztą to nie ma właściwie znaczenia.Pies ma swoją właścicielkę. Mieszka z nią w mieszkaniu.

Tylko teraz tak się zrobiło dziwnie bez psa. Koty są bardzo zadowolone, ale moje dzieci chciałyby psa. Córka- najchętniej szczeniaka berneńskiego psa pasterskiego.:roll:
I sama nie wiem co zrobić.
Rozglądnąć się za jakimś szczeniakiem rodowodowym rasy, która lubi koty? Rozglądnąć się w sensie - znaleźć hodowle i kupić szczeniaka?
Czy przygarnąć jakiegoś mieszańca ze schroniska?
Właściwie wolałabym dorosłego , młodego psa - do ok. 2 lat.
TŻ uważa, że te koty, co je mamy, to jest już zdecydowanie wystarczająca ilość futrzaków w domu.

Dodatkowo mam teraz na przechowaniu (10 dni) chomika dzungaryjskiego.
No i rybki akwariowe :diabloti:

Ten pies mi się podoba
http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Pako-Lubisz-podroze-Ja-tez-lubie-zabierz-mnie-W0QQAdIdZ268545996

• Replies 273
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Patmol, obserwuje z napieciem watek Noyau, nieslychana historia, i psiak :loveu::loveu::loveu: bardzo w moim typie. Jakos tak... troche szkoda, ze jego historia u was skonczyla sie tak niespodziewanie; jego losy, kontakty z kotami i opisy twoim piorem bezcenne :p:p
Ja tez jestem zakocona, i kiedy wybieralam psa, musial byc kotolubny.
z linka, ktory podalas, wnioskuje, ze pies, ktory sie podoba, jest w hotelu u Jamora - nie moglas lepiej wybrac! Napisz do jamora o info o psie - bedziesz mogla polegac na tym opisie (jak do kotow?). Najlepiej chyba wziac psa z domu tymczowego, gdzie jest czas na obserwacje i nauke domowych zachowan, albo z takiego hotelu, jak jamorowy.

Posted

Dziękuję za kciuki :diabloti:
Na razie jestem na etapie dyskusji z TŻ :roll: Trochę to chyba potrwa.
Ja bym wzięła po prostu młodego kociolubnego psa i tyle; ale zależy mi żeby TŻ tez był zadowolony- a jemu się marzy pies duży i kudłaty.

Posted

I tak fajnie, że się zgadza na psa.
Zaproś go na Dogo, pokaż ile psów do wyboru, tak jak ktoś pisał wcześniej, najlepiej z hotelu albo DT, żeby był sprawdzony na koty. :-)

Posted

Ale pociągiem najtaniej.
Ostatnio Ludka mi bardzo pomogla i zawiozła Florkę do DS z Krakowa do Warszawy, pociągiem właśnie.
Oczywiście nie z każdym psem taka podróż jest możliwa, ale ze szczeniakiem - jak najbardziej.

Posted

Psiaki zjawiskowe, ale jak to szczeniaki - pewnie szybko znajdą domy.
Może sprobuj rzeczywiście gdzieś "bliżej".
Nie bedziesz się martwila transportem.
No, chyba, że znajdziesz psa w wielkiej potrzebie, "małoadopcyjnego", przepraszam za brzydkie słowo, wtedy warto organizować transport nawet z drugiego końca Polski.

http://www.dogomania.pl/forums/1155-dolnośląskie

Albo spróbuj skontaktować się z Giselle:
http://www.dogomania.pl/members/40691-giselle4

Posted

Napisałam maila na adres wolontariuszy legnickich -podany na prowadzonej przez nich stronie schroniska.
Ale minął tydzień i nie dostałam odpowiedzi, więc podejdę w sobotę się rozejrzeć po schronisku. Ze strony schroniska wynika, że jest tam jeden wyrośnięty szczeniak - o taki http://legnica.schronisko.net/adopcja-id-70234.html

Chętnie kupiłabym jakieś chrupki dla schroniskowych piesków w prezencie. Tylko nie wiem jakie kupić.

Dziękuje za wsparcie

Mojemu TZ podobają się owczarki podhalańskie. Dlatego zwróciłam uwagę na te białe szczeniaki.