lamia2 Posted October 6, 2006 Posted October 6, 2006 Gucio napisał(a):Red mi mowila, ze ma byc jakas aukcja podczas jakiejs zwierzecej imprezy w Skareyszewie. Wiem, ze i chronisko tam ma byc, Aza tez miala na te aukcje jechac !!! Nie wiem komu zostanie wydana itd :shake: A ten chlopak z Lubelskiego to ten, co doddy odradzala. Jak narazie sie nie odzywa czyli zainteresowanie stracil. Powinien sie pytac. NO nic, zobaczymy, wierze, ze Berta znajdzie super domek!!! Chce ktos moze plan lekcji z Bertą? :lol: Może mu się ta sterylka nie spodobała? Quote
Guciek Posted October 6, 2006 Author Posted October 6, 2006 O to chodzi, ze sie na nia zgadzal, a sunka miala byc sterylizowana w schronisku, zanim by do neigo trafila, jednak wstrzymam sie z decyzja i narazie szukajmy dalej, moze bedzie lepszy domek ;) Quote
lamia2 Posted October 6, 2006 Posted October 6, 2006 Gucio napisał(a):O to chodzi, ze sie na nia zgadzal, a sunka miala byc sterylizowana w schronisku, zanim by do neigo trafila, jednak wstrzymam sie z decyzja i narazie szukajmy dalej, moze bedzie lepszy domek ;) Kiedy szukałyśmy domku dla "naszej" Diny, skontaktowała się z nami jedna pani, godzinami gadałyśmy przez telefon, maile, przyjeżdżała do kliniki i wychodziła z Diną na spacer, kiedy powiedziałam, że musi jeszcze zostać bo czeka ją sterylka i że na środki antykoncepcyjne stanowczo się nie zgadzam .... zapadła się pod ziemię. Quote
Guciek Posted October 6, 2006 Author Posted October 6, 2006 Ja slekecje przeprowadzam od razu i moje piewrsze pytanie to "czy zgadza sie pan/pani na kastracje?" jesli nie to tlumacze, jak nie dociera to zegnam, jesli sie zgadzaja od razu to pytam o reszte :lol: Quote
lamia2 Posted October 6, 2006 Posted October 6, 2006 Gucio napisał(a):Ja slekecje przeprowadzam od razu i moje piewrsze pytanie to "czy zgadza sie pan/pani na kastracje?" jesli nie to tlumacze, jak nie dociera to zegnam, jesli sie zgadzaja od razu to pytam o reszte :lol: Gucio rozumiem i tak trzymać !!! usiłuję tylko powiedzieć, że czasami ludzie się zgadzają na sterylkę, próbują nam udowodnić, że są fanastycznymi opiekunami i starają się delikatnie nas przekonać do odwołania decyzji o sterylce, na zasadzie - zobacz jestem taka odpowiedzialna, to po co "kaleczyć" psa. Ja mam teraz na wydaniu jedną sunię - (czeka na sterylkę) ale dzwoniącym mówię, że jest już po (takie małe kłamstewko, ale zabezpieczam się przed marnowaniem czasu). Quote
Guciek Posted October 6, 2006 Author Posted October 6, 2006 Lamia - ja rozumiem ;) Trzeba stosowac wszelkie metody na sprawdzenie domku, aby wylonic TEN :) Quote
Guciek Posted October 8, 2006 Author Posted October 8, 2006 Berta ma domek :multi: :multi: Właśnie dostałam SMSa od tamiczka z informacją, że adoptował ją jakiś facet z dzieckiem. Mam nadzieje, że dobrze trafiła ... Tylko tyle wiem Quote
andzia69 Posted October 8, 2006 Posted October 8, 2006 :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: jak z dzieckiem to myślę,że rozsądnie podszedł do rzeczy (obym się nie myliła) - no przynajmniej jest bardziej odpowiednim właścicielem niż 19 - latek! Quote
Guciek Posted October 8, 2006 Author Posted October 8, 2006 Wysylam priva do coztego zeby przeniosla ;) Quote
tamiczek Posted October 8, 2006 Posted October 8, 2006 Witajcie, własnie wróciłam żeby przekazac wam ta super wiadomowsc, Berta ma domek Adoptował ją facet z dzieckiem ok. 10 letnim. Chłopak sie cieszył bardzo że bedzie miec pieska, i wszystkim sie chwalil ze to on go adoptowal. Powiedziałam mu że Berta to Berta ale może jej zmienić imie. Kazałam mu sie nią opiekować i czesto pieścić. Oprócz jej domki znalazły : 2 boksie, dobermanka i inny pregowany ast. Berta to istny aniołeczek, a nie jakiś pies zabójca jak niektórzy twierdzą, przesiedziała mi na kolanach calą aukcje i caly czas dostawalam agancem w leb bo tak bardzo chciala mnie polizac. Oby bylo jej dobrze!!!! Quote
Guciek Posted October 8, 2006 Author Posted October 8, 2006 Hehe kurcze zachowanie jak u Azulca - Aza tez mnie strzaskala kagancem po lbie zeby mnie wylizac - no to jej go zdjelam i umozliwilam lizanie :loveu: Quote
lamia2 Posted October 8, 2006 Posted October 8, 2006 Super, bardzo się cieszę, to cudowna wiadomość :) Tamiczek, Gucio - nie chciałabym być nuda, ale co ze sterylką, bo chyba schronisko nie zdążyło jej wysterylizować? Quote
Guciek Posted October 8, 2006 Author Posted October 8, 2006 No chyba nie, niestety ja na to wplywu nie mam :roll: :( Quote
lamia2 Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 Gucio napisał(a):No chyba nie, niestety ja na to wplywu nie mam :roll: :( Pozostaje mieć tylko nadzieję, że to rozsądni ludzie :) Quote
Recommended Posts