xxxx52 Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 bozena1964 napisał(a):witam :) jest tak duzo ludzi dobrej woli i pomagajacej zwierzetom ale dziwi mnie jedno :-o dlaczego przy zabieraniu zwierzaka ze schronu sa oplaty ?! kto to wymyslił ?! urzedy ? wolałabym dac karmę dla innych zwierząt ktore zostają tam niż dawać kasę !!!!!!!!!!!!!!!! to jest nienormalne !!!!!!!!!!!!!!!!! urzedy dotacje dają to fakt ale to że ktoś chce sie opiekowac i dbac o zwierzaka to jeszcze oplaty !!!!!!!!!!!! paranoja !!!!! to moze byc tylko w polsce !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jest tyle ludzi biednych i kochaja zwierzeta i nie chca miec malych to juz jest ich tragedia bo nikt im nie chce pomoc a wywalic za kastracje czy sterylizacje a dla nich to majątek !!!!!!!!!!!! te oplaty sa tak smiesznie niskie Pies musi kosztowac, i to duzo Jezeli ma byc kastrowany szczepiony odrobaczony to cena np.30 zl jest smiesznie niska. To co kosztuje to inaczej sie traktuje.Powinien dosc podatek za psa niezaleznie czy pies mieszka w miescie czy na wsi.Moga byc ulgi dla rencistow ,albo dla psow adoptowanych ze schronisk. Quote
mariamc Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 Opłaty za adopcję. U mnie dostajesz psa lub kota odrobaczonego, zabezpieczonego od kleszczy , zaczipowanego, z kompletem szczepień,wysterylizowanego/ wykastrowanego. Opłata 30 i 50 zapsa w typie rasy, za kota 10. Uważasz,że to drogo? Quote
xxxx52 Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 kalkulujmy: Czip od 40-60zl Paszport od40-60zl Szczepienia -60zl kastracja -od min 150-300 zl tabl-prze´ciw odrobaczeniu -od 2-6zl Kot -kastracja 80zl + szczepienia itd -kot powinien min 100zl kosztowac Schroniska nie moga spelniac roli schronisk bo w 90% zalogi ,obsadzone sa ludzmi co pragna tylko uzyskac zysk z psow ,nie maja pojecia o ich potrzebach i wymaganiach ,i jeszcze pies ,ktory jest najwiekszym ,najwierniejszym przyjacielem czlowieka kosztuje mniej niz para byle jakich butow.To skandal. Psy powinny byc trudno dostepne ,powinny duzo kosztowac ,to wtedy te prymitywne ludziska moze nie wyrzucali by tych zywych istot jak smieci ,albo nie zmieniali przy kazdej okazji ich jak nowych rekawiczek. Quote
Ada-jeje Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 mariamc napisał(a):Opłaty za adopcję. U mnie dostajesz psa lub kota odrobaczonego, zabezpieczonego od kleszczy , zaczipowanego, z kompletem szczepień,wysterylizowanego/ wykastrowanego. Opłata 30 i 50 zapsa w typie rasy, za kota 10. Uważasz,że to drogo? jestem za oplatami za zwierzaka ze schroniska, ale nie zapominajmy o roznicy pomiedzy schroniskiem w Szczecinku a mordowniami komercyjnymi. Quote
puma10 Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 [quote name='xxxx52'] Też tak uwazam.Pies u nas za mało kosztuje.Niby u nas taka bieda,a proszę popatrzeć na niby ubogie dzielnice,gdzie masowo spacerują yorki. Quote
xxxx52 Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 puma10 napisał(a):[quote name='xxxx52'] Też tak uwazam.Pies u nas za mało kosztuje.Niby u nas taka bieda,a proszę popatrzeć na niby ubogie dzielnice,gdzie masowo spacerują yorki. dajze spokoj z ta bieda Quote
puma10 Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 [quote name='Jurek2050'][FONT=Times New Roman]http://video.wtk.pl/index.php?layout=player_new.xtm&mode=vs&id=2801 Temat o betonowaniu ulic. Między innymi z zabieraniem zielonych terenów dla psiaków. [/FONT]J. I tu móglby się Pan rzeczywiście wykazać dużo lepiej niż na temat schroniska ,w którym Pan właściwie nie bywał,jak ostatecznie wyszło. Terenów zielonych dla psow jest coraz mniej,wszedzie zakazy,rysunki przekreslonych psów,itd.A czyje śmieci zalegają dlużej i są szkodliwsze dla wszystkich? Szkło,ludzkie plwociny/coraz bardziej popularne/.Cieszymy się,że Pan będzie walczył o te sprawy.Czekamy na linki . Quote
xxxx52 Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Ciekawi mnie ile psiakow jest teraz na stanie? Quote
rafio Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 xxxx52 napisał(a):Ciekawi mnie ile psiakow jest teraz na stanie? Widzę coraz większą determinację TOZ-u w zamianie tego obiektu na intratną placówkę np.oświatowo,szkoleniowo,tresurowo,hotelowo co się ma jak pięść do nosa z opieką nad bezdomnymi zwierzakami,a więc ze statutowymi działaniami towarzystwa. Quote
Kosmos Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 Nie zapominajmy o testamencie ludzi którzy przeznaczyli swój dorobek życia na schronisko dla psów a nie hotelisko dla TOZ-u. Oni chyba się w grobie przewracają widząc zza światów grabież TOZ. Podejrzewam, że będzie klątwa na tych co knują, tak jak kiedyś była na tych, co odkopali piramidy. I wcale nie żałuję pazernego TOZ-u ani jego pazernych władz. Chyba was robaki zjedzą? A jak nie, to może coś innego. Za te psy, które chcecie uśmiercić lub oddać na poniewierkę. Proponuję Harłacza, on to robi najlepiej: szybko, tanio i przyjemnie.Jak nie macie adresu, dzwońcie do burmistrza Wrześni, on wam poda. Quote
xxxx52 Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 Kosmos napisał(a):Nie zapominajmy o testamencie ludzi którzy przeznaczyli swój dorobek życia na schronisko dla psów a nie hotelisko dla TOZ-u. Oni chyba się w grobie przewracają widząc zza światów grabież TOZ. Podejrzewam, że będzie klątwa na tych co knują, tak jak kiedyś była na tych, co odkopali piramidy. I wcale nie żałuję pazernego TOZ-u ani jego pazernych władz. Chyba was robaki zjedzą? A jak nie, to może coś innego. Za te psy, które chcecie uśmiercić lub oddać na poniewierkę. Proponuję Harłacza, on to robi najlepiej: szybko, tanio i przyjemnie.Jak nie macie adresu, dzwońcie do burmistrza Wrześni, on wam poda. ojej ,powialo groza-:baddevil: Quote
Kosmos Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 A co innego można napisać o ludziach, którzy zwierzęta mają gdzieś? To jest organizacja pro-zwierzęca? Koń by się uśmiał.Najpierw matactwa i przykrywanie grzeszków innych, a potem sami nie lepsi. Przecież to są psy nieadopcyjne, latami nikt z nimi nie pracował, bo wróżka była ważniejsza? I teraz co, uśpić? A kogo to jest wina, jak nie pani K.? Oczywiście i ludzi, którzy pracowali razem z nią, bo ważniejsza była kawka i ploty? A psy? E tam, produkt uboczny. Dlaczego, teraz one są winne i poniewierane, bo trzeba się szkolić ? W czym? Jak ktoś nie szanuje zwierząt i taki się urodził, to szkolenie nie pomoże i taki umrze. To się ma lub nie, tego nie można się nauczyć, tak jak inteligencji. Quote
xxxx52 Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 kto teraz dba o psiaczki? kto im jedzenie przygotowuje i kto daje na ich wyzywienia? Quote
Kosmos Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Na pewno nie ludzie z TOZ, oni tylko myslą, jak pozbyć się ich. Czego doczekaliśmy ? Quote
puma10 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Kosmos napisał(a):A co innego można napisać o ludziach, którzy zwierzęta mają gdzieś? To jest organizacja pro-zwierzęca? Koń by się uśmiał.Najpierw matactwa i przykrywanie grzeszków innych, a potem sami nie lepsi. Przecież to są psy nieadopcyjne, latami nikt z nimi nie pracował, bo wróżka była ważniejsza? I teraz co, uśpić? A kogo to jest wina, jak nie pani K.? Oczywiście i ludzi, którzy pracowali razem z nią, bo ważniejsza była kawka i ploty? A psy? E tam, produkt uboczny. Dlaczego, teraz one są winne i poniewierane, bo trzeba się szkolić ? W czym? Jak ktoś nie szanuje zwierząt i taki się urodził, to szkolenie nie pomoże i taki umrze. To się ma lub nie, tego nie można się nauczyć, tak jak inteligencji. Psy nie są nieadopcyjne,tylko po prostu zaniedbane i odzwyczajone od ludzi ,jak sie słyszy od chcących zaadoptowac stamtad psa.Często wduszone w boksy dobudowane byle jak do innych,aby tylko upchnąć więcej psiaków latami wyczekiwały na chcącego je przygarnąć człowieka i pragnące odwdzięczyć się za to swoim całym psim życiem i psią wiernoscią.A teraz się mówi-nieadopcyjne. Quote
puma10 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Kosmos napisał(a):Nie zapominajmy o testamencie ludzi którzy przeznaczyli swój dorobek życia na schronisko dla psów a nie hotelisko dla TOZ-u. Oni chyba się w grobie przewracają widząc zza światów grabież TOZ. Podejrzewam, że będzie klątwa na tych co knują, tak jak kiedyś była na tych, co odkopali piramidy. I wcale nie żałuję pazernego TOZ-u ani jego pazernych władz. Chyba was robaki zjedzą? A jak nie, to może coś innego. Za te psy, które chcecie uśmiercić lub oddać na poniewierkę. Proponuję Harłacza, on to robi najlepiej: szybko, tanio i przyjemnie.Jak nie macie adresu, dzwońcie do burmistrza Wrześni, on wam poda. Też wierzę,że spadnie klątwa na tych,ktorzy doprowadzili do zamknięcia schroniska i nie próbowali go ratować.Obojetnie kim oni są.O ile wiem ,warunki i mozliwosci istniały duze,gorzej było tam z chęciami Quote
xxxx52 Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Zamkniete schroniska moze byc ,ale na okreslony czas w celu modernizacji ,remontow,odkazenia ,zmniejszenia ilosci psow -adopcje.taka infrastruktura prosi ,zeby dac innym psom bezdomnym mozliwosc zamieszkania w tym schronisku. Quote
rafio Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Nowy Zarząd Okręgu powstał jakiś nowy Odział w Poznaniu ale się działacze nie pokazują z żadną działalnością.Czyżby kryptoorganizacja,podziemna?Wstydzą się działać?Wniosek jeden-ani złotówki nie daję na TOZ. Quote
xxxx52 Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Ptaszki na drzewach swiergotaly ,ze osoba dbajaca zeby psiaki mialy zawsze pelne brzuszki odchodzi.:-( Kto teraz o te sierotki zadba:-( Kto im przygotuje dobre jedzonko?:shake: Mam nadzieje ,ze to tylko jest zwykly swiergot ptaszkow? Quote
puma10 Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 xxxx52 napisał(a):Ptaszki na drzewach swiergotaly ,ze osoba dbajaca zeby psiaki mialy zawsze pelne brzuszki odchodzi.:-( Kto teraz o te sierotki zadba:-( Kto im przygotuje dobre jedzonko?:shake: Mam nadzieje ,ze to tylko jest zwykly swiergot ptaszkow? Więc jednak to prawda?Było już coś o tym słychać od jakiegoś czasu.Oby nie powrócił fetor jedzenia bełtanego przez słynną p Dorotę!Bo wtedy nie tylko psy,ale chyba okoliczni mieszkańcy też nie przeżyją. Quote
Kosmos Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Ale przecież nowa władza odgrażała się, ze wszystko potrafi ? Kto w sumie w tej chwili rządzi z ramienia TOZ w Swarzędzu..bo się pogubiłam ?Czy to są odłamy, czy prawdziwa władza? Może ktoś poda nazwisko tej nowej władzy, która kasuje te psy do zera? Toz przypomina mi słynne Ogrody Działkowe, które powinni także zaorać od miedzy do miedzy ? Ludzie tle pieniędzy zainwestowali, a tam nadal ..od nędzy do pieniędzy ? I jeszcze szukają głupich do sponsorowania? A może pozwalniać tych brakorobów i mataczy pokarmów i przyjąć normalnych ludzi ? W końcu mamy bezrobocie ? A może się mylę ? Chyba pójdę do wróżki, może ona podpowie ? Quote
xxxx52 Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Kosmos napisał(a):Ale przecież nowa władza odgrażała się, ze wszystko potrafi ? Kto w sumie w tej chwili rządzi z ramienia TOZ w Swarzędzu..bo się pogubiłam ?Czy to są odłamy, czy prawdziwa władza? Może ktoś poda nazwisko tej nowej władzy, która kasuje te psy do zera? Toz przypomina mi słynne Ogrody Działkowe, które powinni także zaorać od miedzy do miedzy ? Ludzie tle pieniędzy zainwestowali, a tam nadal ..od nędzy do pieniędzy ? I jeszcze szukają głupich do sponsorowania? A może pozwalniać tych brakorobów i mataczy pokarmów i przyjąć normalnych ludzi ? W końcu mamy bezrobocie ? A może się mylę ? Chyba pójdę do wróżki, może ona podpowie ? To do wrozki pojdziemy obie ,bo mnie tez bardzo interesuje Przeciez nam chodzi tylko o dobro czworonogow . Quote
Kosmos Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Ale chyba nie wszystkim, skoro TOZ chce przejąć Swarzędz na swoje cele? A gdzie w tym wszystkim są właśnie te czworonogi ? Krwawica Ficnerów miała pomóc zwierzętom, nie ludziom.To jest granda i tyle.Mam nadzieję, że TOZ się opamięta. Kogo chce szkolić i kto ma szkolić, kiedy sami sa do szkolenia ? Empatii ZERO.Tak naprawdę powinnam napisać, nie od nędzy do pieniędzy, tylko ..od pieniędzy do nędzy. Dajcie panią K. dalej w Polskę, może gdzieś są jeszcze takie Testamenty, ona wykosi wszyskie , będzie więcej kamienic i domów na stanie. A psy? Po co psy? Tym powinna zająć się Telewizja, tak myślę i chyba napiszę do Uwagi. Quote
puma10 Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Wyglada na to ,że to racja.Czyli,że pewne osoby sprawujace monarchię absolutną od lat potrafią zużyć i zdewastować każdą ilość kamienic i schronisk.Nie jest to zachecajace dla osób majacych zamiar zapisać swój majątek dla zwierząt. Quote
Jurek2050 Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 [quote name='puma10']I tu móglby się Pan rzeczywiście wykazać dużo lepiej niż na temat schroniska ,w którym Pan właściwie nie bywał,jak ostatecznie wyszło. Terenów zielonych dla psow jest coraz mniej,wszedzie zakazy,rysunki przekreslonych psów,itd.A czyje śmieci zalegają dlużej i są szkodliwsze dla wszystkich? Szkło,ludzkie plwociny/coraz bardziej popularne/.Cieszymy się,że Pan będzie walczył o te sprawy.Czekamy na linki . W schronisku byłem kilka razy, na co dysponuję zdjęciami i filmem. Więc nie jest prawdą, że nie bywałem. Wówczas istotnych problemów nie widziałem. Owszem nie wizytowałem piwnicy, jednak nigdzie w protokołach, ani innych materiałach nie znalazłem dowodów na zarzuty podane na tym forum. Otrzymałem informację, że w Swarzędzkim Schronisku nie ma już ani jednego psa!!! Gdyby to się potwierdziło, stałoby to w sprzeczności z celami ofiarodawców. Nadal też zadaję pytanie, jak realizowany w Powiecie Poznańskim jest program bezdomności w danych gminach? Jak mi wiadomo, dopiero za dwa lata mają powstać nowe plany międzygminnego schroniska dla połowy gmin z Powiatu w Skałowie. Kiedy ruszy sama budowa nie wiadomo. Otrzymałem też informację, że: jutro -[FONT=Arial] w niedzielę, 24 lipca w godz. 13.00 - 15.00 w Radio TOK FM audycja nt. poselskiego projektu nowelizacji ustawy o ochronie zwierząt z udziałem posła wnioskodawcy, Pawła Suskiego.[/FONT][FONT=Arial]TOK FM można słuchać na żywo przez internet: [/FONT][FONT=Arial]http://www.tokfm.pl/Tokfm/0,0.html[/FONT] [FONT=Arial](Kliknąć w "Słuchaj online", na górze po prawej stronie, a potem wybrać odpowiedni program do słuchania)[/FONT] [FONT=Arial]Jurek [/FONT] Quote
Recommended Posts