xxxx52 Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 jakie wybory w takim razie odbeda sie w ta sobote? Czy ten nowy wybrany meski prezes to przypadkiem nie sprzata boksow?.przypominam sobie ,ze mezczyzn w poznanskim TOZ sa jak rodzynynki w ciescie.Inni mnie znani to juz posadki maja dobre. Quote
gigel Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 [quote name='Jaro']A czy wiesz kto wszedł w skład nowego zarządu oddział Toz? Szukałem na stronie internetowej informacji ale niestety nic nie udało mi się znaleźć. Znowu tajne?! Czy Ci ludzie, podejrzewam że zaaprobowani przez P.K. mają wpływ na wybory do Okręgu Poznań? Jestem ciekawy jakie kwiatki jeszcze wyjdą, bo pewnie bez tego się nie obejdzie słysząc o taletach w dobieraniu ludzi przez byłą p. Prezes.[/QUOTE] Pani Stefania mimo swoich "osiągnięć"nadal ma wiele do powiedzenia.Przecież za swoje wiekopomne zasługi pełni funkcje Członka Zarządu Głównego TOZ. Pozbawiono ją jedynie stołka Wiceprezesa ZG TOZ. I widzisz tu jakieś zmiany ? Bo ja nie. To tylko przypudrowanie wizerunku TOZ. Nie spodziewam się niestety zmian na dobre po 2 lipca. Quote
gigel Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 [quote name='xxxx52']jakie wybory w takim razie odbeda sie w ta sobote? Czy ten nowy wybrany meski prezes to przypadkiem nie sprzata boksow?.przypominam sobie ,ze mezczyzn w poznanskim TOZ sa jak rodzynynki w ciescie.Inni mnie znani to juz posadki maja dobre.[/QUOTE] W sobotę wybory do Okręgu Poznań TOZ. Quote
xxxx52 Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 Poznan liczy ca.500 tysiecy mieszkancow ,a TOZ poznanski po mobingu dobrych czlonkow liczy ? Quote
Wiktor z Warszawy Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 [quote name='GoniaP']Wybory do poznańskiego TOZ już się odbyły. SK nie weszła w skład zarządu, choć nowy p. prezes jes w nią wpatrzony jak w obrazek... Proszę o podanie składu Zarządu. Quote
Zyga Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 [quote name='GoniaP']Nie do wiary.....[/QUOTE] Sądzę,że takie zamykanie wątków jest bezprawne..Możemy porozumieć się na PW co ztym zrobić. Quote
Jaro Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 [quote name='xxxx52']jakie wybory w takim razie odbeda sie w ta sobote? Czy ten nowy wybrany meski prezes to przypadkiem nie sprzata boksow?.przypominam sobie ,ze mezczyzn w poznanskim TOZ sa jak rodzynynki w ciescie.Inni mnie znani to juz posadki maja dobre.[/QUOTE] No chyba do czegoś takiego się TOZ nie posunie, bo po prostu się ośmieszyna całą POlskę. Z tego co zorientowałem się na wątku, jest tam 2 pracowników, starsza pani Dorota i chłopak Marcin. Czyżby chodziło o tego MARCINA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mam bują wyobraźnię ale nie mogę sobie wyobrazić na żadnym stołku tego RODZYNKA. Quote
xxxx52 Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 jeszcze jedna sprawa mnie nortuje ,a mianowicie : czy moze osoba na ktora doniesiono do prokuratora podchodzic do wyborow? Quote
Jaro Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 [quote name='xxxx52']jeszcze jedna sprawa mnie nortuje ,a mianowicie : czy moze osoba na ktora doniesiono do prokuratora podchodzic do wyborow? przejrzałem statut i to znalazłem: każdy członek zarzadu głównego składa oswiadczenie o niekaralności, zgodnie z art. 20 ust. 1 pkt 5 ustawy o działalności pożytku publicznego i wolontariacie, ze nie był i nie jest skazany prawomocnym wyrokiem za przestepstwo umyślne scigane z oskarzenia publicznego lub przestepstwo skarbowe. Tak to wygląda, ale przeciez od czego jest komisja rewizyjna i sąd koleżeński, którzy mają również narzędzia do tego by wyrywać szkodliwe chwasty z organizacji. Dlaczego nic do tej pory nie zrobili!!!!!!!!!!! Czyżby czekają aż ta osoba znów zostanie wybrana w wyborach? Albo zacznie - z wątku wynika że już to czyni - zbierać ludzi bezgranicznie wpatrzonych w siebie, to tak wygląda jakby nic sie nie mialo zmienić. Quote
Wiktor z Warszawy Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 [quote name='Jaro']przejrzałem statut i to znalazłem: każdy członek zarzadu głównego składa oswiadczenie o niekaralności, zgodnie z art. 20 ust. 1 pkt 5 ustawy o działalności pożytku publicznego i wolontariacie, ze nie był i nie jest skazany prawomocnym wyrokiem za przestepstwo umyślne scigane z oskarzenia publicznego lub przestepstwo skarbowe. Tak to wygląda, ale przeciez od czego jest komisja rewizyjna i sąd koleżeński, którzy mają również narzędzia do tego by wyrywać szkodliwe chwasty z organizacji. Dlaczego nic do tej pory nie zrobili!!!!!!!!!!! Czyżby czekają aż ta osoba znów zostanie wybrana w wyborach? Albo zacznie - z wątku wynika że już to czyni - zbierać ludzi bezgranicznie wpatrzonych w siebie, to tak wygląda jakby nic sie nie mialo zmienić. Jeżeli osoba mająca mandat nie została skazana prawomocnym wyrokiem sądu może być delegatem na zjazd. Chyba że zostanie odebrany jej mandat to nie ma zadnych praw wyborczych. Quote
Jaro Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 [quote name='Wiktor z Warszawy']Jeżeli osoba mająca mandat nie została skazana prawomocnym wyrokiem sądu może być delegatem na zjazd. Chyba że zostanie odebrany jej mandat to nie ma zadnych praw wyborczych.[/QUOTE] Kto moze zabrać mandat? Jaka jest tego procedura? Quote
Saeta Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 [quote name='xxxx52']jeszcze jedna sprawa mnie nortuje ,a mianowicie : czy moze osoba na ktora doniesiono do prokuratora podchodzic do wyborow?[/QUOTE] Gdyby każdy, na kogo doniesiono do prokuratury, był automatycznie wykluczany z "podchodzenia do wyborów", żadne wybory (przynajmniej w naszym kraju) by się nie mogły odbyć. A to z tej prostej przyczyny, że na skutek doniesień ze strony opozycji, zabrakłoby kandydatów :evil_lol: Jednocześnie nastąpiłby trwały i nieuleczalny zawał wszystkich szczebli prokuratur w całym kraju, zasypanych tysiącami donosów na potencjalnych kandydatów do różnych stołków! Z lekcji historii pamiętam, że chyba podobne pomysły na wyeliminowanie przeciwników ktoś już kiedyś miał... Quote
puma10 Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 [quote name='Jaro']No chyba do czegoś takiego się TOZ nie posunie, bo po prostu się ośmieszyna całą POlskę. Z tego co zorientowałem się na wątku, jest tam 2 pracowników, starsza pani Dorota i chłopak Marcin. Czyżby chodziło o tego MARCINA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mam bują wyobraźnię ale nie mogę sobie wyobrazić na żadnym stołku tego RODZYNKA.[/QUOTE] Cala Polska juz dawno jest osmieszona.Przecież przynajmniej cała Europa widzi to traktowanie zwierząt w polskich schroniskach,Jest to dawno wiadome w jakim stanie trafiają,czy trafiały psy z naszych schronisk do innych krajów.Podobno nawet psy z Rumunii przybywają w lepszym stanie niż polskie.Swarzedzkie na pewno nie należały do lepiej zadbanych.Wymieniona załoga niestety znana jest od leci z nichlujstwa,nigdy nie potepianego przez kierownictwo.Należą do tzw "świetych krow",których nie wolno ruszyć nie wiadomo dlaczego.Chyba ,że ktoś wie?? Quote
Jaro Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 Zgadza się Puma, ale moim zdaniem czasy się zmieniły. I jeżeli TOZ nie zacznie dbać o swój prestiż, to dużo straci. Jeżeli takie RODZYNKI będą zasiadać na jakichkolwiek stałkach, to po prostu nikt NIE BEDZIE WSTEPOWAŁ DO TEJ PSEUDOORGANIZACJI i umorze w końcu śmiercią naturalną. Informacje idą teraz szybciej i kto wpłaci swój 1% na taką pseudoorganizację? !!!!!!!!!!!!!! Moze do tej pory tylko świat ludzi walczący o poprawę losu psiaków wiedział co to jest TOZ, NO ALE PRZY TAKICH KWIATKACH TO I WIECEJ SIE LUDZI DOWIE, BO MEDIA LUBIA TAKI TEMATY. Mam tylko nadzieję, że w TOZie są jeszcze ludzie rozsądni i nie dopuszczą do tego. Ale to się okaże 2 lipca. Kto zasiada we władzach Oddziału Poznań, nadal to jest tajemnica?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gdzie można uzyskać takie informacje. W tym martwym biurze na Dworcowej. Może P. Dorota i P. Marcin by udzielił odpowiedzi. Może mają już odpowiednie kompetencje, bo są ze względu za wieloletnie zasługi, ale oczywiście nie na rzecz bezdomnych zwierząt, w nowych strukturch władzy. Quote
xxxx52 Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 Widze "silnych " kandydatow w postaci "Rodzynka" ,mieszkanki w schronisku, bylej ksiegowej .Jest to cala swita do noszenia welonu Pani K.To jest tylko swita ,ale gdzie sa osoby nie tylko kompetentne ,ale i milosnicy zwierzat? Quote
Zyga Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 [quote name='xxxx52']Widze "silnych " kandydatow w postaci "Rodzynka" ,mieszkanki w schronisku, bylej ksiegowej .Jest to cala swita do noszenia welonu Pani K.To jest tylko swita ,ale gdzie sa osoby nie tylko kompetentne ,ale i milosnicy zwierzat?[/QUOTE] I oto pytanie zadawane od wielu lat w Poznaniu.Gdzie są i urzedują,czy są osoby zainteresowane pomocą psom potrzebującym i schronisku ?Wiecej się słyszy o regularnym przeganianiu wolentariuszy niz o jakies pomocy psom.Kilka osob znajomych próbowalo uzyskac choćby informacje jak postapić ze znalezionym bezdomnym psem ale ani razu sie nie dodzwoniło ,a inni jak nawet przyjeto zgłoszenie to nigdy nikt nie dojechał. Quote
xxxx52 Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 [quote name='Zyga']I oto pytanie zadawane od wielu lat w Poznaniu.Gdzie są i urzedują,czy są osoby zainteresowane pomocą psom potrzebującym i schronisku ?Wiecej się słyszy o regularnym przeganianiu wolentariuszy niz o jakies pomocy psom.Kilka osob znajomych próbowalo uzyskac choćby informacje jak postapić ze znalezionym bezdomnym psem ale ani razu sie nie dodzwoniło ,a inni jak nawet przyjeto zgłoszenie to nigdy nikt nie dojechał.[/QUOTE] Nie tylko ,jak sie w cztery oczy prosilo o pomoc dla psow gdyz to bylo SOS to S.K to co sie uslyszalo cyt"nie moge gdyz blblabla" Po co taki TOZ ,po co tacy ludzie jak S.K ? Quote
Wiktor z Warszawy Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 W końcu marca powstał nasz wątek dotyczący schroniska w Swarzędzu i TOZ Poznań. W ciągu tego okresu odwiedziło nas około 6500 osób.Wszyscy mam nadzieje zainteresowani poprawą pracy schroniska swarzędzkiego oraz wymianą tak zwanych działaczy TOZ. W ciągu tego okresu również dzięki nam udało się doprowadzić do zwolnienia kierownika schroniska oraz zawieszenia Prezesa Okręgu TOZ. Mam nadzieje ,że jutrzejsze wybory wyłonią ludzi mających na celu wyłącznie pomoc psom,dobrych organizatorów,ludzi otwartych ,pełnych pomysłów i chcących pracować na bądź co bądź trudnym odcinku. Wybory te to duży sprawdzian dla całej organizacji TOZ. Będziemy nadal interesować się wszystkim co dzieje się w TOZ Poznań oraz schronisku w Swarzędzu. Proszę wszystkich o dzielenie się z nami wszelkimi wiadomościami. Quote
gigel Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 [quote name='Wiktor z Warszawy']W końcu marca powstał nasz wątek dotyczący schroniska w Swarzędzu i TOZ Poznań. W ciągu tego okresu odwiedziło nas około 6500 osób.Wszyscy mam nadzieje zainteresowani poprawą pracy schroniska swarzędzkiego oraz wymianą tak zwanych działaczy TOZ. W ciągu tego okresu również dzięki nam udało się doprowadzić do zwolnienia kierownika schroniska oraz zawieszenia Prezesa Okręgu TOZ. Mam nadzieje ,że jutrzejsze wybory wyłonią ludzi mających na celu wyłącznie pomoc psom,dobrych organizatorów,ludzi otwartych ,pełnych pomysłów i chcących pracować na bądź co bądź trudnym odcinku. Wybory te to duży sprawdzian dla całej organizacji TOZ. Będziemy nadal interesować się wszystkim co dzieje się w TOZ Poznań oraz schronisku w Swarzędzu. Proszę wszystkich o dzielenie się z nami wszelkimi wiadomościami. Czekamy na wyniki jutrzejszych wyborów. Quote
gigel Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 [quote name='Jaro']Zgadza się Puma, ale moim zdaniem czasy się zmieniły. I jeżeli TOZ nie zacznie dbać o swój prestiż, to dużo straci. Jeżeli takie RODZYNKI będą zasiadać na jakichkolwiek stałkach, to po prostu nikt NIE BEDZIE WSTEPOWAŁ DO TEJ PSEUDOORGANIZACJI i umorze w końcu śmiercią naturalną. Informacje idą teraz szybciej i kto wpłaci swój 1% na taką pseudoorganizację? !!!!!!!!!!!!!! Moze do tej pory tylko świat ludzi walczący o poprawę losu psiaków wiedział co to jest TOZ, NO ALE PRZY TAKICH KWIATKACH TO I WIECEJ SIE LUDZI DOWIE, BO MEDIA LUBIA TAKI TEMATY. Mam tylko nadzieję, że w TOZie są jeszcze ludzie rozsądni i nie dopuszczą do tego. Ale to się okaże 2 lipca. Kto zasiada we władzach Oddziału Poznań, nadal to jest tajemnica?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gdzie można uzyskać takie informacje. W tym martwym biurze na Dworcowej. Może P. Dorota i P. Marcin by udzielił odpowiedzi. Może mają już odpowiednie kompetencje, bo są ze względu za wieloletnie zasługi, ale oczywiście nie na rzecz bezdomnych zwierząt, w nowych strukturch władzy. To już zupełne kuriozum żeby Marcin i Dorota byli w nowych władzach.Znaczyłoby to ze wszystko jest po staremu. To skandal. Quote
Kleopatra Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 Panie Jurku Rozumiem ,że pikieta aktualna.Proszę o dokładny termin. Wiadomość jak zawsze na PW Quote
xxxx52 Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 Panie Jurku czy doczekamy sie odpowiedzi na pytanie na jakie cele zostaly przeznaczone pieniadze ze sprzedazy kamienicy w Poznaniu? Quote
mariamc Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 Kopiując dane z gmnin dot. Białogardu , znalazłam taki " kwiatuszek" UM i G Wschowa przekazał TOZ-owi Poznań w 2009 za 32 szt. psów 83 550,18 zł a w 2010 za 15 psów 86 053,49 zł. Quote
xxxx52 Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 ciekawe ,ciekawe czy te pieniadze sa zaksiegowane? Quote
rafio Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 [quote name='mariamc']Kopiując dane z gmnin dot. Białogardu , znalazłam taki " kwiatuszek" UM i G Wschowa przekazał TOZ-owi Poznań w 2009 za 32 szt. psów 83 550,18 zł a w 2010 za 15 psów 86 053,49 zł.[/QUOTE] Ależ to są pieniądze!!!!A psy żyły i umierały zamarzając z chorób i głodu.TOZ nie powinien zarządzać żadnym schroniskiem.Tak Celestynów jak i Swarzędz są tragicznym dowodem kompromitacji tej organizacji. Panie i Panowie Prezesi od wygodnych stołków stańcie do odpowiedzi co dalej z organizacją "broniącą dobrostanu zwierząt"????? Quote
Recommended Posts