Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Podobno na Sądzie Ostatecznym Pan Bóg każe przemówić zwierzętom. Nietrudno się domyślić, co psy ze Swarzędza i podobnych miejsc będą miały do powiedzenia na temat tych, dzięki którym się tam znalazły i którzy zapewniali im tam "schronienie"...
Może w piekle dla ludzi diabli urządzili coś na wzór polskich schronisk dla zwierząt?

Posted

dosia.wil napisał(a):
Podobno na Sądzie Ostatecznym Pan Bóg każe przemówić zwierzętom. Nietrudno się domyślić, co psy ze Swarzędza i podobnych miejsc będą miały do powiedzenia na temat tych, dzięki którym się tam znalazły i którzy zapewniali im tam "schronienie"...
Może w piekle dla ludzi diabli urządzili coś na wzór polskich schronisk dla zwierząt?

dopisuje sie pod tym zyczeniem

Posted

Mam nadzieje że wszystkie niejasności związane z gospodarką w schronisku swarzedzkim zostaną wyjasnione i przedstawiona na nadzwyczajnym zjezdzie który zgodnie ze statutem winien odbyć się do konca czerwca.

Czerwiec już za miesiąc.
Proszę o informacje na ten temat na naszym forum.

Posted

[COLOR=red]SOS dla schroniska dla zwierzat we Wrzesni!!!!!!!!![/COLOR]
[COLOR=#ff0000]Bez uzgodnienia i konsultacji z org.prozwierzecymi zostaje z dniem 1maja schronisko zamkniete i wszystkie psy maja wyjechac do juz przepelnioneho schroniska do Harlacza ,ktory ma podpisane umowy 6o gminami.[/COLOR]
[COLOR=#ff0000]Psy wrzesinskie maja pokonywac odleglosc 400km.!!!!!!!!!To skandal ,to straszne ,co stanie sie ze 150 psami w tym wieloma strymi chorymi??????????[/COLOR]
[COLOR=#ff0000]Co robic ,ja mam rece zwiazane?Pomozcie [/COLOR]
[COLOR=#ff0000]Kontakt:Aneta 661693606[/COLOR]

Posted

Jestem po rozmowie z komendantem strazy, i zaraz tez powiadomie o tym fakcie parlamentarny zespol dla zwierzat.
Obserwujcie dalej kroki we Wrzesni bo ja nie ogarne wszystkiego. Poinformowalm komendanta SM o swoich krokach, radzilam tez o wstrzymanie sie z podjeta decyzja. Posel Suski juz powiadomiony, czekam na odp. i ewentualne podjecie krokow do kontroli w tej placowce.
O jaka Wrzesnie chodzi z ktorego wojewodztwa? Juz wiem.

Posted

[quote name='Ada-jeje']Jestem po rozmowie z komendantem strazy, i zaraz tez powiadomie o tym fakcie parlamentarny zespol dla zwierzat.
Obserwujcie dalej kroki we Wrzesni bo ja nie ogarne wszystkiego. Poinformowalm komendanta SM o swoich krokach, radzilam tez o wstrzymanie sie z podjeta decyzja. Posel Suski juz powiadomiony, czekam na odp. i ewentualne podjecie krokow do kontroli w tej placowce.
O jaka Wrzesnie chodzi z ktorego wojewodztwa? Juz wiem.[/QUOTE]

Jestes psim aniolem ,a ja taka bezradna jestem,tylko placze i nie wiem co zrobic ,nawet zatelefonowac nie moge ojej!
Jak mozna do harlacza wysylac psy?Mialo byc przeniesione ,nowe pobudowane,org.prozwierzece rozmawialy i je tak potraktowanao ,nawet nie dali odpowiedzi sami zadecydowali i uczynili to tak jak za komuny ,za Pilsudzkiego .Nowoczesne wydanie dyktatury.

Posted

Mam tez nadzieję,ze chociaż na Sądzie Ostatecznym biedne nasze psy przemowią.Bo to co się dzieje u nas z nimi to

jest karygodne i powinno być ścigane urzędowo.Nie mogę zrozumieć czemu to bestialstwo jest wciaz bezkarne.

Posted

[FONT=Times New Roman][/FONT]
[FONT=Times New Roman]Włączcie się proszę do wydarzenia. Psy ze Schroniska weWrześni są w niebezpieczeństwie!!![/FONT]
[FONT="Tahoma"]http://www.facebook.com/event.php?eid=198764590160444[/FONT]
[FONT="Tahoma"] [/FONT]
[FONT="Arial"]http://www.facebook.com/pages/Fundacja-Mrunio/160153134034113#!/event.php?eid=182181898500460[/FONT][FONT="Arial"][/FONT]
[FONT=Times New Roman] [/FONT]

Posted

[quote name='gigel'][FONT=Times New Roman][/FONT]
[FONT=Times New Roman]Włączcie się proszę do wydarzenia. Psy ze Schroniska weWrześni są w niebezpieczeństwie!!![/FONT]
[FONT="Tahoma"]http://www.facebook.com/event.php?eid=198764590160444[/FONT]
[FONT="Tahoma"] [/FONT]
[FONT="Arial"]http://www.facebook.com/pages/Fundacja-Mrunio/160153134034113#!/event.php?eid=182181898500460[/FONT][FONT="Arial"][/FONT]
[FONT=Times New Roman] [/FONT]

To wszystko jest przerażajace.Czemu to schronisko w Białogardzie nie jest zamkniete a winni ukarani??Gdzie organizacje prozwierzece, gdzie policja ??

Posted

[quote name='Kleopatra']To wszystko jest przerażajace.Czemu to schronisko w Białogardzie nie jest zamkniete a winni ukarani??Gdzie organizacje prozwierzece, gdzie policja ??[/QUOTE]
Jak to gdzie org. pro zwierzeca? przeciez schronisko w Boalogardzie jest prowadzone przez osobe ktora jest prezesem stowarzyszenia pro zwierzecego.

Posted

[quote name='Ada-jeje']Jak to gdzie org. pro zwierzeca? przeciez schronisko w Boalogardzie jest prowadzone przez osobe ktora jest prezesem stowarzyszenia pro zwierzecego.[/QUOTE]

Z tego znowu widac że organizacje prozwierzece sa za mało sprawdzane.

Powinna powstać wreszcie instytucja która zajmie sie sprawdzaniem schronisk

pod wzgledem finansowym i organizacyjnym,przede wszystkim jak wygladają warunki

w jakich zwierzeta przebywają,czy sa leczone,chipowane,sterylizowane itd.

Powinna byc to niezależna komorka,złozona z roznych organizacji prozwierzecych oraz

przedstawiciela weterynarii itd

Posted

Moje informacje co do prac w Swarzędzu są niesprawdzone,a więc wycofuję post. Przepraszam osoby,które mogły poczuć się dotknięte moim brakiem pełnej wiedzy.Pozdrawiam.
latek maly

Posted

[quote name='Ada-jeje']Jak to gdzie org. pro zwierzeca? przeciez schronisko w Boalogardzie jest prowadzone przez osobe ktora jest prezesem stowarzyszenia pro zwierzecego.[/QUOTE]

I co dalej?

mam nadzieję,że mordercy zwierzat z Wrześni nie zwycieża!!!

Posted

[quote name='Wiktor z Warszawy']Witam,
Jakie mamy najnowsze wiadomości ze schroniska w Swarzędzu?
Co nowego wTOZ Poznań?
Proszę o podzielenie się wiadomościami na forum.

uważam ,że organizacja TOZ w Poznaniu zlasowała się,na mieście mówią o jakiejś "czarnej pyrze",którą otrzymała była Vice Prezeska TOZ-u.Zdaje się że to dyskredytująca ocena pracy Pani Prezes.Rzeczywiście w mieście nie ma żadnych akcji w kierunku edukacji prozwierzęcej ani też nie ma żadnej pracy gdzie organizacja byłaby widoczna.To już chyba tylko pozostał im milczący telefon ze strony internetowej.Hej tam Zarządzie Główny meldować o programie dla Poznania i co dalej z Waszymi statutowymi zadaniami w naszym mieście?

Posted

[quote name='Kleopatra']To wszystko jest przerażajace.Czemu to schronisko w Białogardzie nie jest zamkniete a winni ukarani??Gdzie organizacje prozwierzece, gdzie policja ??[/QUOTE]
Od pewnego czasu widać tendencję do tworzenia przez spryciarzy kombinatów psiej niedoli gdzie giną za szczelnie zamkniętymi bramami bez żadnej kontroli nad ich losem.A gminom to na rękę , że nie muszą parać się schroniskami i wszystkimi zwiazanymi z tym kłopotami.Kasa przelewem ,potem psy na kastę i wio.Władze Wrześni zdają się nie pamiętać że są odpowiedzialni przed podatnikami za to co robią ze zwierzętami za nasze wyborców pieniądze.Wstyd Panowie i Panie z Rady Miasta.

Posted

[quote name='rafio']uważam ,że organizacja TOZ w Poznaniu zlasowała się,na mieście mówią o jakiejś "czarnej pyrze",którą otrzymała była Vice Prezeska TOZ-u.Zdaje się że to dyskredytująca ocena pracy Pani Prezes.Rzeczywiście w mieście nie ma żadnych akcji w kierunku edukacji prozwierzęcej ani też nie ma żadnej pracy gdzie organizacja byłaby widoczna.To już chyba tylko pozostał im milczący telefon ze strony internetowej.Hej tam Zarządzie Główny meldować o programie dla Poznania i co dalej z Waszymi statutowymi zadaniami w naszym mieście?[/QUOTE]
Chyba nie jedna czarna pyra ale kopiec czarnych pyr się tej Pani należy.A telefony Tozowskie głuche w Poznaniu to chyba normalka od wielu,wielu lat!
Ale przynajmniej kilka osób sobie z tych biednych psiakow zyje...Tylko gorzej życiem samych psow..

Posted

[quote name='rafio']Od pewnego czasu widać tendencję do tworzenia przez spryciarzy kombinatów psiej niedoli gdzie giną za szczelnie zamkniętymi bramami bez żadnej kontroli nad ich losem.A gminom to na rękę , że nie muszą parać się schroniskami i wszystkimi zwiazanymi z tym kłopotami.Kasa przelewem ,potem psy na kastę i wio.Władze Wrześni zdają się nie pamiętać że są odpowiedzialni przed podatnikami za to co robią ze zwierzętami za nasze wyborców pieniądze.Wstyd Panowie i Panie z Rady Miasta.[/QUOTE]

Sądze,że apelujesz do osób,które takiego uczucia jak wstyd nie mają.Gdyby takie uczucie te władze miały to juz dawno by

się wzieły za poprawe warunków,w jakich te biedne psy przebywaja.Nie mówiac juz o słynnym wrzesińskim zywieniem zlewkami i zarażanie

biedakow chorobami jak grużlica itd...Na pewno wykazali duży zysk na zywieniu psow i sprawiedliwie go rozdzielili....

Posted

[quote name='Zyga']Sądze,że apelujesz do osób,które takiego uczucia jak wstyd nie mają.Gdyby takie uczucie te władze miały to juz dawno by

się wzieły za poprawe warunków,w jakich te biedne psy przebywaja.Nie mówiac juz o słynnym wrzesińskim zywieniem zlewkami i zarażanie

biedakow chorobami jak grużlica itd...Na pewno wykazali duży zysk na zywieniu psow i sprawiedliwie go rozdzielili....[/QUOTE]

Tylko wciaz sie pytam i nie mogę dostać odpowiedzi --gdzie SANEPID???

Posted

A moze ktos zainteresuje sie niegospodarnoscia wladz Wrzesni/bo okrucienstwem mało kto sie interesuje/.

Bogate miasto Wrzesnia placi 1000 zl za kazdego psa przekazanego do mordowni w Białogardzie.Na ogół tp psy niesterylizowane,czyli mogące

dać zycie kolejnym psom ma które my podatnicy mamy płacić.Czy nie lepiej by było i humanitarniej za te 1000 zł wysterylizowac te pieski,

zaszczepić,nawet dac opieke wet i leczyć choroby ,oczipowac i jeszcze by została reszta na godne psów jedzenie np sucha karme.a nie obrzydliwe

i roznoszące choroby zlewki?!!!!

Posted

[quote name='rafio']Od pewnego czasu widać tendencję do tworzenia przez spryciarzy kombinatów psiej niedoli gdzie giną za szczelnie zamkniętymi bramami bez żadnej kontroli nad ich losem.A gminom to na rękę , że nie muszą parać się schroniskami i wszystkimi zwiazanymi z tym kłopotami.Kasa przelewem ,potem psy na kastę i wio.Władze Wrześni zdają się nie pamiętać że są odpowiedzialni przed podatnikami za to co robią ze zwierzętami za nasze wyborców pieniądze.Wstyd Panowie i Panie z Rady Miasta.[/QUOTE]

Wielki wstyd .I co z tego?Na nich to nie działa.Robią swoje.Odpowiedzialność zerowa.Jedyna nadzieja że w następnych wyborach przepadną.
Aby nie zostali wybrani należy sprawę nagłaśniać również we WRZEŚNI aby wyborcy byli świadomi co wybrani przez nich ludzie robią.
A to jest syzyfowa praca od podstaw.

Posted

Patrzę zdumiona na zaangazowanie co niektórych. Gratulację dla wszytskich sukcesów - z bliskiej okolicy!
Czy ktoś 'zaprawiony w boju' o lepszy byt zwierząt wspomaga/mógłby wesprzeć doświadczeniem skupionych wokół schroniska we Wrześni?

Wygląda to na masową eutanazję za budżetowe pieniądze, 1000zł/sztuka psa. Tak wyczyszczone stanie się wizytówką Wrześni. http://www.dogomania.pl/threads/205156-Apel-o-pomoc-dla-schroniska-we-Wrześni!-Chcą-je-zamknąć-i-pozbyć-się-problemu-psów