xxxx52 Posted August 19, 2012 Posted August 19, 2012 [quote name='Jaro']Warszawa zmierza do zmian organizacyjnych? Moje pytanie brzmi w jakim celu? Czy zwiększy to efektywność pracy ludzi w terenie w poszczególnych regionach Polski? Teraz to trzeba błagać o przeprowadzenie interwencji. Jak zlikwidują Okręgi to jak Warszawa zamierza tym bałaganem zarzadzać?! Takie nawyki już raz były stosowane w KOMUNIE!!!!!!!!!! I nie wyszło!!!Ten cały TOZ runie z głośnym hukiem. Moze o to chodzi?[/QUOTE] wlasnie dyktature to przeszlismy i przezylismy.To co bedzie ? Moze dobrze ,ale nie dla tych biednych zwierzat.Beda tylko grzac te d......,ci na wysokich stolkach ,adorowac,slodzic i dbac o swoje kieszenie ,zeby dna nie bylo widac.Skad to znam z histori, stolica dbala o swe dobra,ci wszyscy z landow placilci ,zeby gora byla szczesliwa.No a na ladnach byla bieda az piszczy no i anarchia pelna. Quote
Ada-jeje Posted August 19, 2012 Posted August 19, 2012 [quote name='xxxx52']Jezeli masz na mysli p.Wypycha ,no to sobie poczekamy kilka ladnych lateczek?[/QUOTE] Jak Ty bedziesz sedzia lub prokuratorem, sprawy beda zalatwiane od reki. :angryy: krew sie gotuje czytajac Twoje bzdury. Jak do tej pory to :diabloti: Twoje dzialania pomocy zwierzetom ograniczaja sie do nielegalnego wywozu psow do Niemiec. Quote
Zyga Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 Wątek psów zjadanych w Niemczech chwilowo upadł z braku dowodow.Bardziej zagraza tu saamym psom i schronisku sam TOZ gdyz dziwnie coraz wiecej słychać o sprzedaży czy przebranzowieniu schroniska w hotel/a moze by sie grunt przydal od jakąs "biedronke" czy cos takiego.Konsekwencje odnosnie fatlnego prowadzenia schroniska przez p SK jak wiadomo nie zostaly i prawdopodobnie nie zostana wyciagniete.Lepiej sie wiec zajac tym co zagraza a nie czy psy jada do Niemiec czy zostaja w Polsce,Najwazniejsze zeby mialy lepiej a nie gorzej, Quote
xxxx52 Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 (edited) [quote name='Ada-jeje']Jak Ty bedziesz sedzia lub prokuratorem, sprawy beda zalatwiane od reki. :angryy: krew sie gotuje czytajac Twoje bzdury. Jak do tej pory to :diabloti: Twoje dzialania pomocy zwierzetom ograniczaja sie do nielegalnego wywozu psow do Niemiec.[/QUOTE] co ty powiesz ,skad wiesz ?znowu bylas u wrozki? czemu nic nie czynisz tylko posadzasz ,a z tym to moge isc na ciebie za to posadzenie do sadu pojde za oskarzenie ,nie ze ratuje psy do Niemiec bo jestem dumna,jezeli organizacje maja miejsce i przejma i uratuja ,zeby nie zginely w polskich schroniskach ,ale za slowo "Nielegalne"To masz jak w banku.Tak popieram wszystkie organizacje prozwierzece, co w praktyce ratuja zwierzata ,niezaleznie z jakiego sa kraju ,i w jakim kraju dzialaja .Zeby kogos oskarzac ,ze cos sie nie czyni z prawem ,nalezy udowodnic ,a nie plodzic bezsennsowne teksty .Poza tym zastanwiam sie czy nie nalezy karac tych wszystkich pseudomilosnikow zwierzat co LEGALNIE przygladaja sie i aprobuja tragedie w wielu polskich schroniskach i nic nie czynia. co do p.Wypycha to osobiscie prosilam go o pomoc do jedengo schroniska ,no tak ,ale on to dobry jest tylko teoretyk.Pieknie mowi i pisze ,a le w praktyce ?nono Dla informacji ,niedoinformowanej ,do 5 psow moze kazda prywatna czy organizacja osoba zabrac z Polski bez pozwolenia. Czekam na dowody ,bo nie odpuszcze Tobie Ada-jeje tego oskarzenia!!!! Edited August 20, 2012 by xxxx52 Quote
xxxx52 Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 (edited) [quote name='Zyga']Wątek psów zjadanych w Niemczech chwilowo upadł z braku dowodow.Bardziej zagraza tu saamym psom i schronisku sam TOZ gdyz dziwnie coraz wiecej słychać o sprzedaży czy przebranzowieniu schroniska w hotel/a moze by sie grunt przydal od jakąs "biedronke" czy cos takiego.Konsekwencje odnosnie fatlnego prowadzenia schroniska przez p SK jak wiadomo nie zostaly i prawdopodobnie nie zostana wyciagniete.Lepiej sie wiec zajac tym co zagraza a nie czy psy jada do Niemiec czy zostaja w Polsce,Najwazniejsze zeby mialy lepiej a nie gorzej,[/QUOTE] masz swieta racje,wiesz baby sa zazdrosne i plotkarskie stad do wladzy sie nie nadaja ,by sie pozagryzalay z zazdrosci nie majac nic w rekach ,a ponoc w ochronie zwierzat to sa same J......,nie widza zwierzat tylko swoje osobiste problemy i niedowartosciowanie.no ale to nie na temat,to takie po kawkowe rozmyslania. Co stanie sie z tymi schroniskami tozowskimi?,taraz byly tez nie zauwazone przez TOZ w stolicy?Kto im da na utrzymanie grosika?co bedzie z pieskami i kotkami w potrzebi w tych placowkach?Co da ta centralizacja? Co do schroniska swarzedzkiego ,czy teren nalezacy do tego schroniska tozowskiego mozna sprzedac?Czy nie bierze sie pod uwage tresci w testamencie zostawinym przez dr.Fiznera i rodzine?Przeciez to nie jest teren prywatny P.SK . Ryzyko nastapi wtedy kiedy beda zlikwidowane okregi to wtedy ziemia na ktorym jest schronisko ,bedzie nalezala do warszawskiego toz i wtedy oni moga ta ziemie spieniezyc ,gdyz w tym punkcie Swarzedza czychaja na ta ziemie ,ktora jest rarytasem.To by byla katastrofa dla swarzedzkich psow w potrzebie. Czy ci biurokraci z plakietka TOZ nie wiedza i nie chca widziec ,ze takich placowek ja swarzedzka jest stanowczo za malo.Mozna tam urzadzic nie tylko hotelik (wpadnie dla psow pare groszy) ale mozna urzadzic dom dla seniorow,psow chorych w potrzebie,czy hospicjum.Teren jest wspanialy.Tym bardziej ,ze wspaniale osoby tam pracuja i inwestuja prywatne pieniadze ,zeby psiaki mialy pelne brzuszki ,i zeby psy zyly godnie.Dzieki sponsorom wyremontowano kojce itdTym psom brakuje TYLKO nowych opiekunow w domach stalych. Moze tak petycja by cos wskurala? Edited August 20, 2012 by xxxx52 Quote
Ada-jeje Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 xxxx52, juz sie boje, twojego donosu. Jedno co potrafisz dla polskich bid zrobic, to po dogo latac i szukac gdzie mozna posredniczyc w [B]nielegalnym wywozie psow do raju.[/B] Quote
Zyga Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 [quote name='Ada-jeje']xxxx52, juz sie boje, twojego donosu. Jedno co potrafisz dla polskich bid zrobic, to po dogo latac i szukac gdzie mozna posredniczyc w [B]nielegalnym wywozie psow do raju.[/B][/QUOTE] Też Ado uważam .ze nie powinno sie pomawiac bez dowodów.wiele Twoich innych uwag bardzo ceniłem. Na razie jest bardzo duze zagrozenie roztrwonienia całego schroniska,wiec lepiej się tym zająć.W schronisku jest bardzo dużo miejsca dla piesków,a jest ich tam tylko około 30tu i nieustannie sa wezwania z Zarządu Tozu o zmniejszanie ich,w przeciwnym razie maja byc wywozone. Czy Polska jest naprawdę takim krajem gdzie zapisane testamentem mienie na psy mozna im wyrwać? I czy wszyscy to akceptują? Bo ja nie!! Quote
emilia2280 Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 [quote name='Ada-jeje']xxxx52, juz sie boje, twojego donosu. Jedno co potrafisz dla polskich bid zrobic, to po dogo latac i szukac gdzie mozna posredniczyc w [B]nielegalnym wywozie psow do raju.[/B][/QUOTE] szkoda gadki, nie zrozumie i tak :) Quote
Ada-jeje Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 [quote name='Zyga']Też Ado uważam .ze nie powinno sie pomawiac bez dowodów.wiele Twoich innych uwag bardzo ceniłem. Na razie jest bardzo duze zagrozenie roztrwonienia całego schroniska,wiec lepiej się tym zająć.W schronisku jest bardzo dużo miejsca dla piesków,a jest ich tam tylko około 30tu i nieustannie sa wezwania z Zarządu Tozu o zmniejszanie ich,w przeciwnym razie maja byc wywozone. Czy Polska jest naprawdę takim krajem gdzie zapisane testamentem mienie na psy mozna im wyrwać? I czy wszyscy to akceptują? Bo ja nie!![/QUOTE] Dowodow na dogo jest pod dostatkiem, ale faktycznie watek ten dotyczy schroniska w Swarzedzu, a wlasciwie juz nieistniejacego schroniska. O dzialalniach warszawskiego TOZu mozna przeczytac na niejednym watku, i choc przyznaje Ci racje co do testamentu to jednak wiesz, zarowno Ty jak i ja ze to zlodziej pilnuje tego kogo chce okrasc a nie odwrotnie. Obawiam sie ze z tym schroniskiem to bedzie tak jak z firma Amber Gold. Jak juz mleko sie rozlalo to teraz widzi rzad jak dziala wymiar sprawiedliwosci i prokuratura. Zarzad czuje usuwajacy sie grunt pod nogami, moze popelni blad, ktory uchroni ten budynek przed ich drapieznymi lapami. Quote
Zyga Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 [quote name='Ada-jeje']Dowodow na dogo jest pod dostatkiem, ale faktycznie watek ten dotyczy schroniska w Swarzedzu, a wlasciwie juz nieistniejacego schroniska. O dzialalniach warszawskiego TOZu mozna przeczytac na niejednym watku, i choc przyznaje Ci racje co do testamentu to jednak wiesz, zarowno Ty jak i ja ze to zlodziej pilnuje tego kogo chce okrasc a nie odwrotnie. Obawiam sie ze z tym schroniskiem to bedzie tak jak z firma Amber Gold. Jak juz mleko sie rozlalo to teraz widzi rzad jak dziala wymiar sprawiedliwosci i prokuratura. Zarzad czuje usuwajacy sie grunt pod nogami, moze popelni blad, ktory uchroni ten budynek przed ich drapieznymi lapami.[/QUOTE] Ja wprawdzie dowodów nie widziałem,ze jakiemus psu Niemcy zrobili krzywdę,ale wolę teraz tego tematu nie ruszać bo w tym czasie sadzę,że schronisko pójdzie psom koło nosa.Jest tam okolo 30tu a smialo teraz mogłoby byc z 50.A jest taki brak miejsc w schroniskach. To moze teraz w tak ważnym momencie wymyślmy coś ,zeby im tego dachu nad głową nie "zwinięto".W sumie aż podejrzewam,czy te zaczepki o te psy wyjeżdzające i ginące,czy zjadane w Niemczech nie wymyśla ktos co zależy mu aby uwaga była od np sprzedazy schroniska odwrocona.Moze cos wiecie na ten temat lub macie propozycje. Quote
Ada-jeje Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 [quote name='Zyga']Ja wprawdzie dowodów nie widziałem[B],ze jakiemus psu Niemcy zrobili krzywdę[/B],ale wolę teraz tego tematu nie ruszać bo w tym czasie sadzę,że schronisko pójdzie psom koło nosa.Jest tam okolo 30tu a smialo teraz mogłoby byc z 50.A jest taki brak miejsc w schroniskach. To moze teraz w tak ważnym momencie wymyślmy coś ,zeby im tego dachu nad głową nie "zwinięto".W sumie aż podejrzewam,czy te zaczepki o te psy wyjeżdzające i ginące,czy zjadane w Niemczech nie wymyśla ktos co zależy mu aby uwaga była od np sprzedazy schroniska odwrocona.Moze cos wiecie na ten temat lub macie propozycje.[/QUOTE] Na tym watku, jest cala masa linkow, jak dzialaja mafie, ktore wywoza psy za granice. Sa tam miedzy innymi pseudo org. i prywatne osoby ktore wywoza psy masowo a pozniej slad po tych bidach ginie. Kazdy myslacy, wie ze ten proceder trwa dlugie lata a Niemcy nie sa z gumy. Tak jak wszedzie rynek jest juz nasycony i tu nasuwa sie pytanie, gdzie trafiaja psy wywozone z Polski? Po za tym masowy wywoz psow jest nielegalny, wiec jesli chcemy zeby w Polsce bylo przestrzegane prawo to zacznijmy sami je przestrzegac a nie namawiac do jego lamania. [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/214904-List-do-premiera-RP-w-sprawie-odwo%C5%82-G%C5%82%C3%B3w-Lek-Wet-oraz-wyw%C3%B3zek-ps%C3%B3w-do-Niemiec/page115[/url] Wrocmy jednak do schroniska w Swarzedzu. Pisanie tutaj na dogo o ratunek dla tego obiektu jest bez sensu. W takich przypadkach trzeba pokazac dzialania dotyczace schroniska w Swarzedzu prawnikowi, ktory byc moze majac podstawy do wniesienia wniosku do sadu wystapi jako pelnomocnik w sprawie. Tylko prawnik majacy pelnomocnictwo w sprawie ma wglad do akt i sprawdzic czy Zarzad dziala zgodnie z wola osoby ktora przekazala obiekt. Quote
pelargonia Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 [quote name='Ada-jeje']Na tym watku, jest cala masa linkow, jak dzialaja mafie, ktore wywoza psy za granice. Sa tam miedzy innymi pseudo org. i prywatne osoby ktore wywoza psy masowo a pozniej slad po tych bidach ginie. Kazdy myslacy, wie ze ten proceder trwa dlugie lata a Niemcy nie sa z gumy. Tak jak wszedzie rynek jest juz nasycony i tu nasuwa sie pytanie, gdzie trafiaja psy wywozone z Polski? Po za tym masowy wywoz psow jest nielegalny, wiec jesli chcemy zeby w Polsce bylo przestrzegane prawo to zacznijmy sami je przestrzegac a nie namawiac do jego lamania. [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/214904-List-do-premiera-RP-w-sprawie-odwoł-Głów-Lek-Wet-oraz-wywózek-psów-do-Niemiec/page115[/URL] Wrocmy jednak do schroniska w Swarzedzu. Pisanie tutaj na dogo o ratunek dla tego obiektu jest bez sensu. W takich przypadkach trzeba pokazac dzialania dotyczace schroniska w Swarzedzu prawnikowi, ktory byc moze majac podstawy do wniesienia wniosku do sadu wystapi jako pelnomocnik w sprawie. Tylko prawnik majacy pelnomocnictwo w sprawie ma wglad do akt i sprawdzic czy Zarzad dziala zgodnie z wola osoby ktora przekazala obiekt.[/QUOTE] Aha,Ado chyba rozumiem ,bo czytałam to o tych Niemcach i aam ni rusz nie wiedziałam o co chodzi. Byłam w tym schronie ze 2-3 lata temu i widziałam jak Niecy czipowali i odrobaczali oraz odpchliwali schroniskowe psy.Czyli na pewno ,żeby je sobie przygotowac w jakiej kolejnosci je potem zjadać,albo na nich eksperymentować.Podaj tylko te dowody i już ten temat zakonczymy.A propos-czy jestes z TOZu? Co do tej drugiej Twojej wypowiedzi-szalenie madra.Wyznacz osoby,a może Ty byś poszła do tego prawnika i to wszystko załatwiła, Ja będę lepiej sledziła tych Niemców,a Ty załatw te sprawy prawnicze.OK? Quote
xxxx52 Posted August 21, 2012 Posted August 21, 2012 [quote name='pelargonia']Aha,Ado chyba rozumiem ,bo czytałam to o tych Niemcach i aam ni rusz nie wiedziałam o co chodzi. Byłam w tym schronie ze 2-3 lata temu i widziałam jak Niecy czipowali i odrobaczali oraz odpchliwali schroniskowe psy.Czyli na pewno ,żeby je sobie przygotowac w jakiej kolejnosci je potem zjadać,albo na nich eksperymentować.Podaj tylko te dowody i już ten temat zakonczymy.A propos-czy jestes z TOZu? Co do tej drugiej Twojej wypowiedzi-szalenie madra.Wyznacz osoby,a może Ty byś poszła do tego prawnika i to wszystko załatwiła, Ja będę lepiej sledziła tych Niemców,a Ty załatw te sprawy prawnicze.OK?[/QUOTE] dobre ,trafilas w same sedno:cool2: Quote
natalia.aleksandrov Posted August 21, 2012 Posted August 21, 2012 Judzę? Nie, moi drodzy wolontariusze. Ja złożyłam w imieniu fundacji oskarżenie o znęcaniu się nad zwierzętami ;) Co do kojca i do Guru - wszelkie zażalenia proszę kierować do fundacji Animal Security, która kojec przejęła. Ja tylko pośredniczyłam w rozmowach. Kojec nie jest, nie był i nie będzie u mnie. Nie jestem również w zarządzie Animal Security. Nie obchodzi mnie jak jest u pana Piotra - obchodzi mnie to, ze konkretny pies prawie zdechł. A jako, że nie jestem wolontariuszem swarzędzkim, mam prawo nie wiedzieć o chorobach nowotworowych psów - bo i po co mi ta wiedza, skoro nie przyjeżdżam do schroniska? Kolejne oszczerstwa na mój temat proszę poprzeć dowodami albo będzie rozmawiać poprzez prawników, ponieważ rzucanie bezpodstawnych oskarżeń jest karalne. Nie chce mi się w tym wątku udzielać w taki sposób - nikomu oprócz sądu nie jestem winna żadnych wytłumaczeń - no, chyba że ktoś grzecznie poprosi i będzie chciał znać prawdę. Chcecie jątrzyć? Jątrzcie. Ale liczcie się z konsekwencjami. Quote
rak Posted August 21, 2012 Posted August 21, 2012 Wszedzie gdzie sie pojawiasz judzisz i macisz. Nie obchodzi nas kto przejal kojec, ze schroniska zabieralas Ty pod pretekstem adopcji Guru. Jesli pieski maja tak zle w Niemczech to podaj choc jeden konkretny przyklad poparty dowodami. Niemieckie organizacje pomagaja zwierzetom bo to fachowcy, a nie uczniowie po szkole p.SK skazanej wyrokiem sadu za znecanie sie nad zwierzetami.Przejedz sie po schroniskach w Polsce i zacznij wreszcie pomagac tym biednym i najbardziej potrzebujacym zwierzetom. W swarzedzkim schronisku mogloby obecnie zyc nawet 100 pieskow i to w godziwych warunkach. W TYM wszystkim chodzi nie o dobro pieskow tylko o zagarniecie tego co im nalezne. Quote
Wiktor z Warszawy Posted August 21, 2012 Posted August 21, 2012 Kobiety po co te przepychanki.W Warszawie chcą zmienić statut w taki sposób że teren będzie bez prawa głosu i pieniędzy.Cała władza w Warszawie.Tym nalezy się zająć.Dotrzeć do delegatów i przedstawić im nasze stanowisko w tej sprawie.Pamietajcie bez naszej pracy i zaangażowania Warszawa nie istnieje.Po TOZ zostanie tylko szyld. My jako członkowie TOZ mamy też prawa nie tylko obowiązki.Chyba że bedzie istniałał TOZ bez członków (tak jak było w Poznaniu). Quote
xxxx52 Posted August 21, 2012 Posted August 21, 2012 Macie dojscie do rodziny F,ktora zapisala na zwierzeta ten dom i dzialke?Moze Dorota ma adres? Czy moze petycje nalezy skonstruowac z podpisami wszystkich toz.owcow? jakie jest obecne zdanie wet.powiatowego? Czy Toz w Warszawie otrzymal ,lub obiecano cos tam ,zeby tak czynili jak piszecie ,celem sprzedania ziemi pod budowe sklepow,stad to radyklane zmniejszenie ilosci psow? Quote
Zyga Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 [quote name='natalia.aleksandrov']Judzę? Nie, moi drodzy wolontariusze. Ja złożyłam w imieniu fundacji oskarżenie o znęcaniu się nad zwierzętami ;) Co do kojca i do Guru - wszelkie zażalenia proszę kierować do fundacji Animal Security, która kojec przejęła. Ja tylko pośredniczyłam w rozmowach. Kojec nie jest, nie był i nie będzie u mnie. Nie jestem również w zarządzie Animal Security. Nie obchodzi mnie jak jest u pana Piotra - obchodzi mnie to, ze konkretny pies prawie zdechł. A jako, że nie jestem wolontariuszem swarzędzkim, mam prawo nie wiedzieć o chorobach nowotworowych psów - bo i po co mi ta wiedza, skoro nie przyjeżdżam do schroniska? Kolejne oszczerstwa na mój temat proszę poprzeć dowodami albo będzie rozmawiać poprzez prawników, ponieważ rzucanie bezpodstawnych oskarżeń jest karalne. Nie chce mi się w tym wątku udzielać w taki sposób - nikomu oprócz sądu nie jestem winna żadnych wytłumaczeń - no, chyba że ktoś grzecznie poprosi i będzie chciał znać prawdę. Chcecie jątrzyć? Jątrzcie. Ale liczcie się z konsekwencjami.[/QUOTE] Komu w zasadzie się Pani odgraża?Czyżby przejeła Pani rolę Pana JD?To nie można sie spytać już gdzie jest kojec.w końcu mienie schroniska? Quote
natalia.aleksandrov Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 Kojec przejęła fundacja Animal Security na podstawie protokołu zdawczo-odbiorczego podpisanego przez panią Dorotę. Kojec jest (chyba) na terenie, z którym AS ma umowę o dom tymczasowy. Niestety, nie udzielam się w fundacji AS i nie mam pojęcia, co z kojcem. O zabraniu stamtąd psa mówiłam i przypominałam, ale przeszło to bez echa. Aż odechciewa się pomagać, jak później takie akcje się dzieją... A i owszem, odgrażam się ludziom, którzy piszą, że kradnę. Nie sądzi pan, że jest to oszczerstwo? Zresztą - pozdrawiam wszystkich, którzy pomagają NAPRAWDĘ, ja lecę szukać domu dla szczura z interwencji, bo nie siedzę na dupie, tylko działam non-stop ;o) Quote
lew Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 Dzialasz non stop a efektow nie widac. A Kojec czyja byl wlasnoscia pani Doroty czy darczyncow/. Quote
natalia.aleksandrov Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 Efektów nie widać? To zapraszam do kontaktu telefonicznego ze mną - numer jest powszechnie dostępny. Mogę przedstawić statystyki moich interwencji oraz udanych adopcji ;] Kojec był własnością schroniska, które wydało kojec prezesowi Animal Security w mojej obecności, nie mnie. Protokuł przekazania darowizny podpisywała pani Dorota w imieniu schroniska i za zgodą i wiedzą władz schronu oraz pani prezes AS. Ja sobie siedziałam ładnie z boku przy tym. Zabawna spawa, parę nowych osób się pojawiło... Specjalnie po to by narobić szumu. Tak sie teraz załatwia te sprawy? To ja nie wiedziałam, będę pamiętać, żeby następnym razem zamiast załatwiać sprawy między osobami zainteresowanymi, rozdmuchać sprawę publicznie bez żadnych dowodów i ściągnąć na wątek rodzinę i przyjaciół :diabloti: Quote
Zyga Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 natalia.aleksandrov napisał(a):Efektów nie widać? To zapraszam do kontaktu telefonicznego ze mną - numer jest powszechnie dostępny. Mogę przedstawić statystyki moich interwencji oraz udanych adopcji ;] Kojec był własnością schroniska, które wydało kojec prezesowi Animal Security w mojej obecności, nie mnie. Protokuł przekazania darowizny podpisywała pani Dorota w imieniu schroniska i za zgodą i wiedzą władz schronu oraz pani prezes AS. Ja sobie siedziałam ładnie z boku przy tym. Zabawna spawa, parę nowych osób się pojawiło... Specjalnie po to by narobić szumu. Tak sie teraz załatwia te sprawy? To ja nie wiedziałam, będę pamiętać, żeby następnym razem zamiast załatwiać sprawy między osobami zainteresowanymi, rozdmuchać sprawę publicznie bez żadnych dowodów i ściągnąć na wątek rodzinę i przyjaciół :diabloti: Na pewno Dorota nie jest osobą uprawnioną do wydawania mienia ze schroniska.Raczej za dużo wkładu jej nie było,jesli nie odwrotnie. Kojce były o ile dobrze słyszalem ofiarowane przez tych zlych Niemcow.Inne osoby też dużo darowaly panstwo Fitznerowie dorobek swojego życia. I teraz wszystko jest rozgrabiane na oczach wszystkich.TOZ też był organizacją wręcz elitarną. I co to się stało,że wlaśnie poznanski działał najgorzej,czyli wcale,a schronisko zostało może nawet celowo zniszczone,doprowadzone przez niechlujstwo do ruiny.Pani pewnie też by nie było przyjemnie jakby coś co Pani dała dla psów,pani Dorota protokolem lub bez wydawała,To miejsce należy się psom i kto im zabiera jest złodziejem. A robi się wszystko by im tę ostatnią deskę ratunku zabrac Quote
xxxx52 Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 Zyga napisał(a):Na pewno Dorota nie jest osobą uprawnioną do wydawania mienia ze schroniska.Raczej za dużo wkładu jej nie było,jesli nie odwrotnie. Kojce były o ile dobrze słyszalem ofiarowane przez tych zlych Niemcow.Inne osoby też dużo darowaly panstwo Fitznerowie dorobek swojego życia. I teraz wszystko jest rozgrabiane na oczach wszystkich.TOZ też był organizacją wręcz elitarną. I co to się stało,że wlaśnie poznanski działał najgorzej,czyli wcale,a schronisko zostało może nawet celowo zniszczone,doprowadzone przez niechlujstwo do ruiny.Pani pewnie też by nie było przyjemnie jakby coś co Pani dała dla psów,pani Dorota protokolem lub bez wydawała,To miejsce należy się psom i kto im zabiera jest złodziejem. A robi się wszystko by im tę ostatnią deskę ratunku zabrac Zyga masz calkowita racje,widzisz najtragiczniejsze jest to ,ze zawsze sie dobija slabszego ,a w tym przypadku to sa te biedne psy. Tak sie zastanawiam ,czy te osoby co sie upominaja o mienie psow ,wniosly jakas cegielke ,zeby psom bylo lepiej w tym schronisku. czy chociaz jeden kojec itp sfinansowaly,czy psom karme kupowaly ,leczyly?teraz jak dzieki sponsorom-osobom prywatynm schronisko dzwignelo sie z ruiny , wyszystko chca zagarnac i sie mieniem psow podzielic.To nie sa zadni milosnicy zwierzat ,to sa "parazyty" Takich placowek jak ta powinna byc uchroniona przed parazytami i spelniac role schroniska tak jak dotychczas spelnia.Przeciez wladze powinny likwidowac komunistyczne obozy przetrzymywania psow 200-1000 psow ,a budowac lub chronic przed utrata czy ruina male schroniska w ktorych psy maja dobrze-mysle o swarzedzkim schronisku.Bo nazwa schronisko pasuje do tego miejsca. Quote
Wiktor z Warszawy Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 Pani Natalio! Proszę skupić się na pomocy psom.Wszelkie pyskówki nie są dobrze widziane na naszym forum. Jest tyle do zrobienia w TOZ.Czy nie słyszała Pani o zmianach jakie nam chce zafundowac Zarząd Główny???? Teraz mamy wiele uwag do jego pracy a proponowane zmiany spowodują że będzie on zupełnie pozbawiony jakiejkolwiek kontroli terenu. Lepiej swoją energię spozytkować na naprawę organizacji która mieni się nazwą TOZ. Oby ona była rzeczywiscie Towarzystwem Opieki nad Zwierzetami. Pozdrawiam. Quote
xxxx52 Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 Zamiast sie podniecac wlasnymi zaslugami powinno sie skupic na tym watku ,nad ratowaniem psow i schroniska swarzedzkiego i zpobiec likwidacji .Nie ci co sie tak reklamuja naprawde ratuja tylko ci co ratuja ,a nie pisza . Schronisko MUSI sluzyc dobru nikomu niechcianych, psow w potrzebie,a nie byc spieniezone bo slamazarne ,egocentryczne dzialanie wladz tozowskich w Warszawie doprowadza do ruiny ta organizacje ,a pieniadze ze sprzedazy tej placowki i okradzenie psow nie moze latac dziur w kieszeniach tych co doprowadzaja do nedzy biedne psy pod opieka tozu.Czy wladze podejmuja i moga podejmowac decyzje bez zgody czlonkow w roznych okregach tozowskich? Quote
Recommended Posts