natalia.aleksandrov Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Transport został wstrzymany, udało się! Pilnie jednak należy wyadoptować psy lub znaleźć im domy tymczasowe. Fundacja animal Security chętnie przyjmie kilka psów, mamy jednak problem z brakiem kojców. Szukamy sponsorów. Może ktoś mógłby pomóc, skoro Wam również zależy na losie psów swarzędzkich? Quote
ookami Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Serdecznie zapraszam na bazarek zorganizowany dla psiaka ze Swarzędza :) http://www.dogomania.pl/threads/219587-Rozmaito%C5%9Bci-na-DT-dla-Tysona-z-zlikwidowanego-schroniska-w-Swarz%C4%99dzu-do-20.12. Quote
puma10 Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 [quote name='natalia.']Transport został wstrzymany, udało się! Pilnie jednak należy wyadoptować psy lub znaleźć im domy tymczasowe. Fundacja animal Security chętnie przyjmie kilka psów, mamy jednak problem z brakiem kojców. Szukamy sponsorów. Może ktoś mógłby pomóc, skoro Wam również zależy na losie psów swarzędzkich? A czemu ,droga Natalio pieski by miały sie wyprowadzać?One już dość się nawłóczyły lub były poniewierane. Dom ten zostal zapisany dla nich,Ludzie którzy ten dom zapisali pracowali ciezko przez całe zycie i oddali to dla nich. Zostały tam też kulka lat temu postawione nowe boksy dla nich,które też musiały być zapłacone i prawdopodobnie kosztowaly nie mało.Czemu znowu pieski mają wedrować,a nowi "sponsorzy"maja znowu budować nowe boksy?A gdzie ta wędrówka się skonczy? To miejsce jest przeznaczone dla psow i powinno ich własnoscią pozostać!!! Kogo ma uspokoić przenoszenie ich z miejsca na miejsce i po co?Psy przyzwyczaiły sie do osób zajmujacych sie nimi, warunki sa dobre,czemu wypychać je w nieznane?To jest ich dom!! Quote
xxxx52 Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Och jak sie ciesze,ze pieski pozostaly w schronisku ,w ktorym sa dobrze przegotowane do adocpji. Nie rozumiem jednego ,dlaczego chca przemieszczac psy z dobrego do zlego schroniska,to jest zwykla paranoja.Pies nie jest rzecza , on czuje mysli ,sie przywiazuje do miejsca i opiekuna i kocha.Jak moga tak traktowac zywe istoty wladze TOZ? Moze udalo by sie w tym schtronisku utworzyc oaze dla zwierzat np.po operacjach ,psow starych,psow slabych ? Quote
natalia.aleksandrov Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Nie wiem - nie współpracuję ze Swarzędzem na tyle, by być zorientowaną w tych sprawach. "Sponsorzy" są poszukiwani przez Animal Security, która poza chęcią pomocy, nie ma nic wspólnego ze Swarzędzem. Wiem natomiast jedno - nasza fundacja ma miejsce dla młodych psów, które tęsknią za swoim domkiem. Będą miały kontakt z behawiorystą i będziemy intensywnie szukac im nowego domku. Na pewno wyciągamy ze Swarzędza Guru, który nie był szkolony ani socjalizowany. To fajny astowaty psiak, na oko czteroletni - byłby pociechą dla kogoś po szkoleniu, które przejdzie pod opieką Animal Security. Ja wiem jedno - w Swarzędzu ich los jest niepewny, nie rozumiem, dlaczego nie może tam pozostać schronisko. Z tego co wiem, ma tam być przytulisko. Przytulisko=30 psów. Jest ich za dużo... Quote
Wiktor z Warszawy Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Chcę tą drogą podziękować wszystkim którzy swoimi działaniami przyczynili się do pozostawienia psów w Swarzędzu. Jak widać nasze zaangażowanie daje wyniki.Oby tak dalej!!!!! Quote
xxxx52 Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Pragne przylaczyc sie do podziekowan:lilangel: Quote
gigel Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 natalia. napisał(a):Nie wiem - nie współpracuję ze Swarzędzem na tyle, by być zorientowaną w tych sprawach. "Sponsorzy" są poszukiwani przez Animal Security, która poza chęcią pomocy, nie ma nic wspólnego ze Swarzędzem. Wiem natomiast jedno - nasza fundacja ma miejsce dla młodych psów, które tęsknią za swoim domkiem. Będą miały kontakt z behawiorystą i będziemy intensywnie szukac im nowego domku. Na pewno wyciągamy ze Swarzędza Guru, który nie był szkolony ani socjalizowany. To fajny astowaty psiak, na oko czteroletni - byłby pociechą dla kogoś po szkoleniu, które przejdzie pod opieką Animal Security. Ja wiem jedno - w Swarzędzu ich los jest niepewny, nie rozumiem, dlaczego nie może tam pozostać schronisko. Z tego co wiem, ma tam być przytulisko. Przytulisko=30 psów. Jest ich za dużo... Pani Natalio,swego czasu deklarowała Pani pomoc P.Kozłowskiej.Miała Pani podzielić się z nami w jakim stanie ją Pani zastanie.A tu cisza w eterze!!!! Quote
xxxx52 Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Celestynowskie schronisko moze znowu przyjmowac psy,gdyz cofnieto zakaz o wstrzymaniu przyjmowania psow. Quote
natalia.aleksandrov Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 gigel napisał(a):Pani Natalio,swego czasu deklarowała Pani pomoc P.Kozłowskiej.Miała Pani podzielić się z nami w jakim stanie ją Pani zastanie.A tu cisza w eterze!!!! Pamiętam - ale sama miałam dół finansowy. Zapewniam, że teraz, jak wychodzę powoli z mojego osobistego kryzysu finansowego, zabiorę się za to ;) Nie zwykłam rzucać słów na wiatr ;) Quote
BBB123 Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 natalia. napisał(a):Nie wiem - nie współpracuję ze Swarzędzem na tyle, by być zorientowaną w tych sprawach. "Sponsorzy" są poszukiwani przez Animal Security, która poza chęcią pomocy, nie ma nic wspólnego ze Swarzędzem. Wiem natomiast jedno - nasza fundacja ma miejsce dla młodych psów, które tęsknią za swoim domkiem. Będą miały kontakt z behawiorystą i będziemy intensywnie szukac im nowego domku. Na pewno wyciągamy ze Swarzędza Guru, który nie był szkolony ani socjalizowany. To fajny astowaty psiak, na oko czteroletni - byłby pociechą dla kogoś po szkoleniu, które przejdzie pod opieką Animal Security. Ja wiem jedno - w Swarzędzu ich los jest niepewny, nie rozumiem, dlaczego nie może tam pozostać schronisko. Z tego co wiem, ma tam być przytulisko. Przytulisko=30 psów. Jest ich za dużo... Ja też zupełnie nie rozumiem ,dlaczego nie moze być tam więcej pieskow .Przeziez kiedyś one mieszkały z nam wspólnie i nikomu nie wadziły,a zreszta i teraz w jednym wieżowcu jest często około 50 psow i jest dobrze.A te akurat tak wszystkim wadzą!!Przecież wystarczy trochę zadbać o ich zdrowie i żadnych chorób nie przenoszą.A szczekanie?W porównaniu z rykami ludzi?Tez chyba nie jest takie złe. Quote
Kleopatra Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 natalia. napisał(a):Pamiętam - ale sama miałam dół finansowy. Zapewniam, że teraz, jak wychodzę powoli z mojego osobistego kryzysu finansowego, zabiorę się za to ;) Nie zwykłam rzucać słów na wiatr ;) To Natalio,bądż teraz oszczędna ,bo może Ci nie starczyć pieniazków. Quote
natalia.aleksandrov Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 Bez przesady. Nie jestem instytucją charytatywną. Pomogę w miarę swoich możliwości o ile taka pomoc faktycznie jest potrzebna, b osłyszałam różne wersje tego, co się dzieje z panią Stenią. Abstrahując od tego - psy tak czy siak trzeba zabrać, przynajmniej te młodsze. Mają szansę na dom, ciepły i kochający. To lepsze niż nawet najlepsze schronisk oczy przytulisko. Quote
BBB123 Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Slyszałam,że coś było w prasie odnośnie schroniska w Swarzedzu,ale nie wiem w jakiej gazecie i co.Nie wiesz,o co chodzilo? Mam nadzieję,że znowu nie będzie jakiś wywózek. Quote
puma10 Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 BBB123 napisał(a):Slyszałam,że coś było w prasie odnośnie schroniska w Swarzedzu,ale nie wiem w jakiej gazecie i co.Nie wiesz,o co chodzilo? Mam nadzieję,że znowu nie będzie jakiś wywózek. O wywózkach nie pisze.Można znalezc art. w internecie...Głos Wielkopolski 21 grudnia 2011.Fakty 24.pod tytułem "Byłe schronisko zmieni się w hotel dla psów?" Quote
xxxx52 Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 puma10 napisał(a):O wywózkach nie pisze.Można znalezc art. w internecie...Głos Wielkopolski 21 grudnia 2011.Fakty 24.pod tytułem "Byłe schronisko zmieni się w hotel dla psów?" To po co sie psy redukuje do 30 ,skoro i tak sie bedzie przyjmowalo ,ale ............odplatnie? Quote
BBB123 Posted December 24, 2011 Posted December 24, 2011 [quote name='xxxx52']To po co sie psy redukuje do 30 ,skoro i tak sie bedzie przyjmowalo ,ale ............odplatnie? Załączam link do art.z Głosu wlkp http://www.gloswielkopolski.pl/artykul/485776,swarzedz-hotel-dla-psow-w-bylym-schronisku,id,t.html Quote
puma10 Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 A co słychac u naszych psiakow?Myślę,że hotel chyba się za bardzo nie rozwinie,bo nikt co kocha swojego psa go tam nie odda. Przecież to schronisko nie miało za dobrej opinii. Quote
wellington Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 http://www.gloswielkopolski.pl/artykul/485776,swarzedz-hotel-dla-psow-w-bylym-schronisku,id,t.html W najbliższym czasie kilka z przebywających w placówce psów trafi do ośrodka TOZ w Radlinie Obojetne jaka droga, czy dzieki HHP, czy dzieki TSV Neuss, czy dzieki Radlinie, pomoc z Niemiec zawsze mile widziana. Quote
Wiktor z Warszawy Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Mialem nadzieje ze ten nowy rok przyniesie jakies pozytywne zmiany,A tu wszystko po staremu.Psy sa najmniej wazne. Chyba wazne sa pieniadze?.Pewnie licza na pieniadze z hotelu? Ale kto tam odda psa? Quote
Jurek2050 Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Ponowne pierwsze czytanie projektu obywatelskiego ustawy o ochronie zwierząt. http://www.dogomania.pl/threads/220382-Ponowne-pierwsze-czytanie-projektu-obywatelskiego-ustawy-o-ochronie-zwierz%C4%85t?p=18311880#post18311880 Quote
BBB123 Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Wiktor z Warszawy napisał(a):Mialem nadzieje ze ten nowy rok przyniesie jakies pozytywne zmiany,A tu wszystko po staremu.Psy sa najmniej wazne. Chyba wazne sa pieniadze?.Pewnie licza na pieniadze z hotelu? Ale kto tam odda psa? Też mam nadzieję,ze nasi rodacy nie są az tak okrutni,żeby oddali własnego psa do tego hotelu....... Quote
Wiktor z Warszawy Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Ustawy ustawy nowe poprawiane itd.Ale co z tego wynika ?jak nikt ich nie wprowadza w zycie? Psiego losu one same nie poprawia. Tu nalezy pracowac nad ludzmi. Quote
Wiktor z Warszawy Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 [quote name='BBB123']Załączam link do art.z Głosu wlkp http://www.gloswielkopolski.pl/artykul/485776,swarzedz-hotel-dla-psow-w-bylym-schronisku,id,t.html To oni tz. TOZ tak preznie dzialaja ze nie wiedza co bedzie w Swarzedzu? Zgroza mnie ogarnia, Czy Zarzad znowu inny bo teraz Pani Czajka sie wypowiada? A gdzie Pani Prezes ostatnio Berdychowska podobno? Quote
Jurek2050 Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Wiktor z Warszawy napisał(a):Ustawy ustawy nowe poprawiane itd.Ale co z tego wynika ?jak nikt ich nie wprowadza w zycie? Psiego losu one same nie poprawia. Tu nalezy pracowac nad ludzmi. Ten projekt zakłada m.in. zmianę nadzorcę - powołanie nowej i niezależnej od Ministerstwa Rolnictwa - inspekcji oraz w ten sposób istnieje możliwość m.in. urealnienia działania ustawy. Nadto rozszerza ilość gatunków, niż tylko domowe, których dotyczyły ostatnie, zeszłoroczne zmiany. Jest to ustawa od podstaw. Obecnie obowiązująca, gdyby przez ustawodawcę ten projekt został przyjęty, to by przestała istnieć. Jurek Quote
Recommended Posts