Wiktor z Warszawy Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 [quote name='Jacek Poznań']Ostatnio odbył się dzień kundelka w schronisku w Swarzędzu. Impreza udała się. Poniżej zamieszczam link pod którym można znaleźć kilka zdjęć. https://picasaweb.google.com/111479012027466665627/DzienKundelkaSchroniskoWSwarzedzu?authuser=0&authkey=Gv1sRgCOnVz4zOgOPl9AE&feat=directlink W pierwszych dniach listopada a dokładniej 6listopada odbył się w Swarzędzu w Schronisku Festyn Dzień Kundelka.Celem festynu było propagowanie adopcji psów znajdujących się w schronisku. Pogoda dopisała,co było bardzo ważne o tej porze roku.Dopisali również wolontariusze którzy całość poprowadzili. Najważniejsze że dopisali liczni zainteresowani losem psów ludzie.Przybyli z rodzinami a niektórzy ze swoimi pupilami. Wolontariusze prezentowali (co widać na zdjęciach) psy przeznaczone do adopcji.Psy prezentowały się bardzo dobrze. W trakcie festynu odbyły się konkursy dla dzieci starszych i młodszych.Dzieci były zachwycone. Przy wydzielonym stanowisku porad udzielał lek.weterynarii i psi psycholog.Oba stanowiska cieszyły się dużym zainteresowaniem. Zebrano też dużą ilość karmy którą przynosili ludzie. Przybyli też właściciele razem ze swoimi psami które wcześniej adoptowali ze schroniska w Swarzędzu oni również zachęcali zebranych do adopcji. Na spragnionych czekała kawa i herbata a głodny mógł posilić się wyśmienitą grochówką. Uważam, festyn za udany.Dlaczego? Bo już w jego trakcie ludzie zgłaszali chęć adopcji.A wynikiem jego jest kilkanaście wyadoptowanych psów. A oto przecież chodziło. To są moje wrażenia z tego festynu. Proszę innych uczestników o podzielenie się swoim wrażeniami. Quote
Kosmos Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 W tym roku nie oddam 1% na TOZ. Co dalej z Celestynowem ? Będzie następny HOTEL? Tam jest więcej piesków niż w Swarzędzu. Quote
BBB123 Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 Kosmos napisał(a):W tym roku nie oddam 1% na TOZ. Co dalej z Celestynowem ? Będzie następny HOTEL? Tam jest więcej piesków niż w Swarzędzu. Hotel lub moze dom"złotej jesieni"dla tych piesków,kóre wpłacaly na jakis filar. Quote
gigel Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 BBB123 napisał(a):Hotel lub moze dom"złotej jesieni"dla tych piesków,kóre wpłacaly na jakis filar. Pod czyimi auspicjami? Quote
Kosmos Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 Ja wiem, że był taki czas, że nie było innych organizacji tylko był TOZ i ludzie chcacy pomagać, tylko tam mogli działać. Ale niestety, ta organizacja zupełnie się nie sprawdziła i nie sprawdza, jako broniąca zwierzęta. Nie można generalizować, że wszyscy w TOZ sa źli ale na pewno cała ta struktura jest do wymiany. Ważny jest 1% i składki. Tylko dla kogo to jest, dla zwierzat? Chyba raczej nie, bo świadczy o tym Swarzędz, Celestynów i wiele wiele innych schronisk, gdzie TOZ się nie sprawdził. W Swarzedzu widać jak na dłoni, ze nie o zwierzęta chodzi. Gdyby chodziło, dzisiaj byłyby odwołania, zażalenia, pikiety, programy naprawcze. Tylko nic nikt nie robił, nie poprawiał kiedy powinien, bagatelizowano zastrzeżenia i MAMY KONIEC. Dlaczego? Czy tego oczekiwały biedne psy od nas? Oczekiwały obrony, pomocy a myśmy je zdradzili. A właściwie zdradził TOZ, bo ich nie obronił. Kogo więc broni TOZ? Tylko siebie i swoich profitów? A może tak zaczniemy Petycję i gruntowną kontrolę TOZu i jego dezorganizacji? Skoro porzadni członkowie TOZ boją się i nie są pewni, to może pomożemy? Istny PZPN ? Jesteśmy to winni psom ze Swarzędza. Quote
gigel Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 No właśnie w TOZ- ie Okręg Poznań znowu zmiana władzy? Co się dzieje? Przychodzi stare? a może jeszcze starsze?Prawdziwy PZPN. Quote
gigel Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 Mam podobne odczucia jak Wiktor z Warszawy.To dobra akcja.Dobrze zorganizowana. Dziękuje wszystkim wolontariuszom. Oby takich akcji było jak najwięcej. Szkoda tylko że tak mało jest zdjęć z tej imprezy. Apeluje jeżeli ktoś robił zdjęcia niech umieści je. Quote
BBB123 Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 [quote name='gigel']No właśnie w TOZ- ie Okręg Poznań znowu zmiana władzy? Co się dzieje? Przychodzi stare? a może jeszcze starsze?Prawdziwy PZPN.[/QUOTE] Znowu przetasowanie?A na kogo? Quote
BBB123 Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 [quote name='Kosmos']Ja wiem, że był taki czas, że nie było innych organizacji tylko był TOZ i ludzie chcacy pomagać, tylko tam mogli działać. Ale niestety, ta organizacja zupełnie się nie sprawdziła i nie sprawdza, jako broniąca zwierzęta. Nie można generalizować, że wszyscy w TOZ sa źli ale na pewno cała ta struktura jest do wymiany. Ważny jest 1% i składki. Tylko dla kogo to jest, dla zwierzat? Chyba raczej nie, bo świadczy o tym Swarzędz, Celestynów i wiele wiele innych schronisk, gdzie TOZ się nie sprawdził. W Swarzedzu widać jak na dłoni, ze nie o zwierzęta chodzi. Gdyby chodziło, dzisiaj byłyby odwołania, zażalenia, pikiety, programy naprawcze. Tylko nic nikt nie robił, nie poprawiał kiedy powinien, bagatelizowano zastrzeżenia i MAMY KONIEC. Dlaczego? Czy tego oczekiwały biedne psy od nas? Oczekiwały obrony, pomocy a myśmy je zdradzili. A właściwie zdradził TOZ, bo ich nie obronił. Kogo więc broni TOZ? Tylko siebie i swoich profitów? A może tak zaczniemy Petycję i gruntowną kontrolę TOZu i jego dezorganizacji? Skoro porzadni członkowie TOZ boją się i nie są pewni, to może pomożemy? Istny PZPN ? Jesteśmy to winni psom ze Swarzędza. No właśnie,czy tego oczekiwały biedne psy oraz darczyńcy tej placowki?Zupełnie cos innego czytalem na stronie o swarzędzkim schronisku. A co zamierzaja władze zamykajac poszczególne schroniska,a nic nie robiac w kierunku zmniejszenia populacji psow i kotow?A moze to co podobno robią na Ukrainie? Quote
Kosmos Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 Panie Wiktorze z Warszawy, a może Pan podejmie wyzwanie i założy watek, na którym każdy z nas zrzuci z wątroby to, co ma do TOZ? Nie może tak być, aby ta organizacja psuła wizerunek innym ludziom , którzy chcą pomagać bezinteresownie ludziom. Oczywiście nie kierujemy się tym co łyszeliśmy, ale tym co przeżyliśmy osobiście. Może, gdybyśmy mniej patrzyli na działających pod kontem ..przecież to mój znajomy? Przecież on taki miły, to niemożliwe? to, prawdopodobnie Swarzędz by istniał. Za długo wszyscy czekali, licząc na poprawę i patrząc przez palce na niektóre rzeczy.Poza tym, nikt nie chciał się narażać na uszczypliwości innych.Zareagowali ludzie dopiero wtedy, kiedy i ono widzieli co się dzieje.Tak już jest, że każdy musi przekonać się na własnej skórze.Lepiej późno niż wcale. Więc jak? Bo inaczej nigdy nie oczyścimy swoich szeregów.A cierpią zwierzęta...niestety. Ja podaję pierwszy przykład, który pewnie wszyscy widzieli w TV..Korablewice. Pani z TOZ na psa, któremu wystawały kości. Redaktor do pani z TOZ Proszę zobaczyć, jaki ten pies chudy? Pani z TOZ Pan też jest chudy, pies wygląda dobrze????? Quote
Kosmos Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 Oczywiście przejęzyczenie pod wpływem emocji..pomagamy zwierzętom, nie ludziom. A krytykujemy niedouczonych ludzi z TOZ....kto ich szkolił? Nie mówię o wszystkich, bo znam wielu porządnych także. Quote
Kleopatra Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 [quote name='gigel']Mam podobne odczucia jak Wiktor z Warszawy.To dobra akcja.Dobrze zorganizowana. Dziękuje wszystkim wolontariuszom. Oby takich akcji było jak najwięcej. Szkoda tylko że tak mało jest zdjęć z tej imprezy. Apeluje jeżeli ktoś robił zdjęcia niech umieści je.[/QUOTE] Też bylam na festynie w Swarzędzu.Uważam,że psy są teraz bardzo zadbane i wygladające duzo lepiej niz kilka lat temu.Nie czuc bylo tez swoistego zapaszku sprzed lat dwoch.A sam festyn był bardzo udany.Gratuluję organizatorom i zyczę psom wszystkiego najlepszego iżeby ich nic złego nie spotkało i nikt ich nigdy nie dreczył. Quote
Kleopatra Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Cieszę się ogromnie,ze jest wreszcie tak duzo wolentariuszy,ktorzy wyprowadzaja czesto psy poswiecajac bezinteresownie swoj czas.Też kiedys bralam w tym udzial. Widzę ze teraz jest to na wyzszym poziomie i na wieksza skalę.Mogę to tylko pochwalic i pogratulawac.Nie ma juz tzw "dzikusek".Czyli wszystko zalezy jak sie podchodzi do sprawy i psow. Quote
Wiktor z Warszawy Posted December 10, 2011 Posted December 10, 2011 [quote name='Kosmos']Panie Wiktorze z Warszawy, a może Pan podejmie wyzwanie i założy watek, na którym każdy z nas zrzuci z wątroby to, co ma do TOZ? Nie może tak być, aby ta organizacja psuła wizerunek innym ludziom , którzy chcą pomagać bezinteresownie ludziom. Oczywiście nie kierujemy się tym co łyszeliśmy, ale tym co przeżyliśmy osobiście. Może, gdybyśmy mniej patrzyli na działających pod kontem ..przecież to mój znajomy? Przecież on taki miły, to niemożliwe? to, prawdopodobnie Swarzędz by istniał. Za długo wszyscy czekali, licząc na poprawę i patrząc przez palce na niektóre rzeczy.Poza tym, nikt nie chciał się narażać na uszczypliwości innych.Zareagowali ludzie dopiero wtedy, kiedy i ono widzieli co się dzieje.Tak już jest, że każdy musi przekonać się na własnej skórze.Lepiej późno niż wcale. Więc jak? Bo inaczej nigdy nie oczyścimy swoich szeregów.A cierpią zwierzęta...niestety. Ja podaję pierwszy przykład, który pewnie wszyscy widzieli w TV..Korablewice. Pani z TOZ na psa, któremu wystawały kości. Redaktor do pani z TOZ Proszę zobaczyć, jaki ten pies chudy? Pani z TOZ Pan też jest chudy, pies wygląda dobrze?????[/QUOTE] Szanowna/y/ Pani/n Kosmos. Myślę że przynajmniej połowa wątków na tym forum jest poświęcona krytyce TOZ. Niestety tak duża krytyka nie wpływa na poprawę pracy TOZ. Co gorsze mam wrażenie że oni nic sobie z niej nie robią. I to jest tragedia. Porównania TOZ do PZPN są trafne. Nasza rola to wytykanie nieprawidłowości w czym nowy wątek może tylko pomóc, a założyć go może każdy. Pozdrawiam. Quote
Kosmos Posted December 11, 2011 Posted December 11, 2011 Szkoda! Liczyłam na Pana, bo wątek Swarzędzki chyba już się kończy...powoli. Wydaje mi się, że osoby, które walczyły o Swarzędz poległy a TOZ ma się dobrze. To, że TOZ nic sobie nie robi, jest po części trochę naszą winą, bo powinno walczyć się do skutku i udowodnienia osobom winnym..winę. My jesteśmy tylko zniesmaczeni ale mamy dalej ciepłe domki, pieski niestety nie. Nadal gminy wokół Swarzędza nic sobie nie robią, że latają pieski głodne, bezdomne i zagubione. Swarzędz miał być dla nich schronieniem, tak sobie marzyli właściciele domu i ogrodu. Co zrobił TOZ..wszyscy wiemy.Nie powinniśmy tego darować. Ja wątków nie umiem zakładać....niestety. Quote
Wiktor z Warszawy Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 Kosmos napisał(a):Szkoda! Liczyłam na Pana, bo wątek Swarzędzki chyba już się kończy...powoli. Wydaje mi się, że osoby, które walczyły o Swarzędz poległy a TOZ ma się dobrze. To, że TOZ nic sobie nie robi, jest po części trochę naszą winą, bo powinno walczyć się do skutku i udowodnienia osobom winnym..winę. My jesteśmy tylko zniesmaczeni ale mamy dalej ciepłe domki, pieski niestety nie. Nadal gminy wokół Swarzędza nic sobie nie robią, że latają pieski głodne, bezdomne i zagubione. Swarzędz miał być dla nich schronieniem, tak sobie marzyli właściciele domu i ogrodu. Co zrobił TOZ..wszyscy wiemy.Nie powinniśmy tego darować. Ja wątków nie umiem zakładać....niestety. Wie Pani nie wiem co tu robić aby zmusić TOZ do poprawnego działania? Nasze wpisy oni uważają za bełkoty oszołomów a swoje robią. Może oprócz pisania bezwzględnie domagać się od nich pracy zgodnie ze statutem.Apeluje o zapisywanie się do TOZ bo pracując tam będziemy mieli wpływ na to co robią i jak robią.Nowi ludzie chętni do pracy mogą uzdrowić tą organizacje. Szkopuł w tym czy nas przyjmą czy nadal będą robić wszystko aby nowych członków nie było? [B]Propagujmy zatem akcje zapisz się do TOZ Okręg Poznań i aktywnie działaj.!!!!!! Co Pani na to? Pozdrawiam. Quote
Kleopatra Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 [quote name='Wiktor z Warszawy']Wie Pani nie wiem co tu robić aby zmusić TOZ do poprawnego działania? Nasze wpisy oni uważają za bełkoty oszołomów a swoje robią. Może oprócz pisania bezwzględnie domagać się od nich pracy zgodnie ze statutem.Apeluje o zapisywanie się do TOZ bo pracując tam będziemy mieli wpływ na to co robią i jak robią.Nowi ludzie chętni do pracy mogą uzdrowić tą organizacje. Szkopuł w tym czy nas przyjmą czy nadal będą robić wszystko aby nowych członków nie było? [B]Propagujmy zatem akcje zapisz się do TOZ Okręg Poznań i aktywnie działaj.!!!!!! Co Pani na to? Pozdrawiam. Ja już kiedyś skladalam wniosek,ale nic z tego nie wyszło.Nawet nie otrzymałam oficjalnej odpowiedzi,czy będe czy nie będę przyjęta. Pewnie moj wniosek z moimi danymi fruwa teraz pośmieciowiskach.Było wtedy dość rzadko,ale czynne czasami biuro na Grunwaldzkiej. Było bardzo zabezpieczone kratami/pewnie ,zeby nikt się czasem w nocy nie zapisał do TOZu/Ale o ile wiem to podobno go juz nie ma. To gdzie by mozna próbować? Quote
Wiktor z Warszawy Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Jutro rano 10 psów ze schroniska w Swarzędzu zostanie przewiezionych do Celestynowa.( o ile tam dojadą).Wszyscy wiemy jak wygląda schronisko w Celestynowie jakie warunki mają tam psy,jakie jest przepełnienie. Pytam zatem czy TOZ postępuje racjonalnie przerzucając psy z dobrych warunków jakie mają obecnie w Swarzędzu do tego bagna w Celestynowie? Apeluje, zróbmy wszystko aby psy nie wyjechały ze Swarzedza. Quote
Wiktor z Warszawy Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Jutro rano 10 psów ze schroniska w Swarzędzu zostanie przewiezionych do Celestynowa.( o ile tam dojadą).Wszyscy wiemy jak wygląda schronisko w Celestynowie jakie warunki mają tam psy,jakie jest przepełnienie. Pytam zatem czy TOZ postępuje racjonalnie przerzucając psy z dobrych warunków jakie mają obecnie w Swarzędzu do tego bagna w Celestynowie? Apeluje, zróbmy wszystko aby psy nie wyjechały ze Swarzędza. Quote
gigel Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Ta decyzja TOZ jest skandaliczna.Przeniesienie psów w gorsze warunki kiedy zima za pasem.I tak postępuje organizacja mająca w statucie za zadanie niesienie pomocy psom.To skandal. Quote
xxxx52 Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 jak mozna psy z tak dobrych warunkow wyslac i to zima.Wszystkie psy 10 maja byc zamkniete w jednym kojcu ,ale one nie maja dachow.Ci na szczycie TOZ ani razu nie zajrzeli do schroniska w Celestynowie.Kto taki kretynskie wydal polecenie?Dzisiaj wyjechal kierowca z Celestynowa po psy.Wladze TOZ powinny odpowiedziec za ten koszmar!:mad::mad::mad::mad::angryy::angryy::angryy::angryy: jestem ciekawa jakim autem te dziesiec psow bedzie transportowane.daje glowe ze beda wrzucone na powierznie ladunkowa bez klatek.Co bedzie jak w podrozy zaczna sie gryzc itd? Mowi sie dosyc glosno ,ze wszystkie psy musza opuscic schronisko swarzedzkie.Oby to byla tylko plotka Quote
BBB123 Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 xxxx52 napisał(a):jak mozna psy z tak dobrych warunkow wyslac i to zima.Wszystkie psy 10 maja byc zamkniete w jednym kojcu ,ale one nie maja dachow.Ci na szczycie TOZ ani razu nie zajrzeli do schroniska w Celestynowie.Kto taki kretynskie wydal polecenie?Dzisiaj wyjechal kierowca z Celestynowa po psy.Wladze TOZ powinny odpowiedziec za ten koszmar!:mad::mad::mad::mad::angryy::angryy::angryy::angryy: jestem ciekawa jakim autem te dziesiec psow bedzie transportowane.daje glowe ze beda wrzucone na powierznie ladunkowa bez klatek.Co bedzie jak w podrozy zaczna sie gryzc itd? Mowi sie dosyc glosno ,ze wszystkie psy musza opuscic schronisko swarzedzkie.Oby to byla tylko plotka A Celestynów jeszcze nie jest zamknięty?Przecież wciaz jest o nim głośno jako o najwiekszej psiarni i najwiekszej umieralni Europy. Coś nie idzie tego wszystkiego pojać.A juz tak niby było spokojnie w Swarzędzu. Quote
BBB123 Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 xxxx52 napisał(a):jak mozna psy z tak dobrych warunkow wyslac i to zima.Wszystkie psy 10 maja byc zamkniete w jednym kojcu ,ale one nie maja dachow.Ci na szczycie TOZ ani razu nie zajrzeli do schroniska w Celestynowie.Kto taki kretynskie wydal polecenie?Dzisiaj wyjechal kierowca z Celestynowa po psy.Wladze TOZ powinny odpowiedziec za ten koszmar!:mad::mad::mad::mad::angryy::angryy::angryy::angryy: jestem ciekawa jakim autem te dziesiec psow bedzie transportowane.daje glowe ze beda wrzucone na powierznie ladunkowa bez klatek.Co bedzie jak w podrozy zaczna sie gryzc itd? Mowi sie dosyc glosno ,ze wszystkie psy musza opuscic schronisko swarzedzkie.Oby to byla tylko plotka Drogi XXxie Martwisz sie bzdurami czy nie beda sie gryzc.A czy w ogole dojadą? Quote
xxxx52 Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 Z tego co wiem to ,schronisko w Celestynowie jest zamkniete...............,a oni przyjmuja dalej psy?jak mozna TOZ-owi wierzyc?:stupid: Quote
Zyga Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 xxxx52 napisał(a):Z tego co wiem to ,schronisko w Celestynowie jest zamkniete...............,a oni przyjmuja dalej psy?jak mozna TOZ-owi wierzyc?:stupid: Jednym słowem psy zaczynają bardzo przeszkadzać.A Celstynow by lepiej zająl się wlasnym b.......Chyba ,ze jest ubezwłasnowolniony!! Lub nie widzi co ma. Quote
Recommended Posts