Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Calibri]W Poznaniu zawiązują się przy danych wydziałach organizacyjnych komisje dialogu obywatelskiego http://www.poznan.pl/mim/public/ngo/ . [FONT=Calibri]Na wzór tego portalu polecam zainicjonowanie powstania, jeśli nie ma, założoenie podobnych w innych gminach. [/FONT][/FONT]

[FONT=Calibri]Na przykład dla spraw związanych z ochroną środowiska przy tym wydziale urzędu. [/FONT]

[FONT=Calibri]Domniemam, że w niedługim czasie dla rozwiązywania bezdomności zwierząt przy wydziale gospodarki komunalnej ... . Jednak wg zarządzenia Prezydenta Poznania do zarejestrowania potrzeba inicjatywy 10 organizacji spełniających zadania w statucie.[/FONT]

[FONT=Calibri]Udział przy pracach po wyborze jej przewodniczącego, udział myślę będą mogły brać nawet osoby nie zrzeszone, jako doradcy.[/FONT]

[FONT=Calibri]Pozdrawiam,[/FONT]

[FONT=Calibri]Jurek[/FONT]

Posted

[SIZE="4"]Zachęcam wszystkich czytających to forum do czynnego udziału w Dniu Kundelka w byłym schronisku w Swarzędzu.
Nasz liczny i aktywny udział w tym przedsięwzięciu nagłośni i spopularyzuje problematykę bezdomnych niechcianych psów.

Posted

[quote name='Jurek2050'][FONT=Calibri]W Poznaniu zawiązują się przy danych wydziałach organizacyjnych komisje dialogu obywatelskiego http://www.poznan.pl/mim/public/ngo/ . [FONT=Calibri]Na wzór tego portalu polecam zainicjonowanie powstania, jeśli nie ma, założoenie podobnych w innych gminach. [/FONT][/FONT]

[FONT=Calibri]Na przykład dla spraw związanych z ochroną środowiska przy tym wydziale urzędu. [/FONT]

[FONT=Calibri]Domniemam, że w niedługim czasie dla rozwiązywania bezdomności zwierząt przy wydziale gospodarki komunalnej ... . Jednak wg zarządzenia Prezydenta Poznania do zarejestrowania potrzeba inicjatywy 10 organizacji spełniających zadania w statucie.[/FONT]

[FONT=Calibri]Udział przy pracach po wyborze jej przewodniczącego, udział myślę będą mogły brać nawet osoby nie zrzeszone, jako doradcy.[/FONT]

[FONT=Calibri]Pozdrawiam,[/FONT]

[FONT=Calibri]Jurek[/FONT]

A czy mógłby Pan cos wiecej napisać jak to w praktyce ma wygladac.Na razie osoby zgłaszające bezdomnego kota czy psa były często straszone ,ze bedą musiały pokrywać utrzymanie tych psow,czy kotów.Właśnie straszone przez ten wydział srodowiska!Więc taka zmiana sytuacji ,,,,,,,,,,,,az jest zaskakująca.Czyżby to był dzień dobroci dla zwierzat,czy naprawde by cos zaczynało się u nas wreszcie dziać?

Posted

Wiktor z Warszawy napisał(a):
Mam pytanie jak się udał Festyn? Ile psów trafi do adopcji?
Proszę o podzielenie się wrażeniami .

Podzielam pytanie Wiktora

Posted

[SIZE="4"]Zachęcam wszystkich czytających to forum do czynnego udziału w Dniu Kundelka w byłym schronisku w Swarzędzu.
Nasz liczny i aktywny udział w tym przedsięwzięciu nagłośni i spopularyzuje problematykę bezdomnych niechcianych psów.

NIE MOŻNA LICZYĆ, ŻE INFO NA POCZTĘ PRZYJDZIE NA CZAS POWIADOMIENIE. DO MNIE PRZYSZŁO DOPIERO 7 XI (DZIEŃ PO TERMINIE SAMEJ WIADOMOŚCI, A DWA DNI PO WYSŁANIU).

Jurek

Posted

??????Ależ Panie Jurku
Widacze nie czyta Pan uwaznie ogłoszeń.Przeciez plakat był co najmniej 2 razy ukazany na poprzedniej stronie....
A jakie info miało przyjsc?

Posted

Zyga napisał(a):
??????Ależ Panie Jurku
Widacze nie czyta Pan uwaznie ogłoszeń.Przeciez plakat był co najmniej 2 razy ukazany na poprzedniej stronie....
A jakie info miało przyjsc?

Widocznie p. Zyga nie czytał moich wcześniejszych postów. :) Może właśnie na skutek wadliwości technicznej, o której sprawa. Plakat sam rozsyłałem wcześniej, o czym wtedy informowałem na tym forum, więc nie o plakat chodzi.

Chodzi, o to że informatycy Dogomanii nie dopracowali prawidłowego funkcjonowania powiadomień na adresy prywatne uczestników.

Jak ktoś napisze swoją informację,. do pozostałych uczestników wątku przychodzi na ich adres priv info, o treści choćby jak tu:
Witaj Jurek2050,
puma10 odpowiedział właśnie w temacie Schronisko w Swarzędzu. - w forum Schroniska & adopcje na Dogomania Forum.
Link do tematu:
http://www.dogomania.pl/showthread.php?t=204772&goto=newpost
Aby zapoznać się z treścią wiadomości kliknij powyższy link.
Temat może zawierać więcej odpowiedzi, ale nie otrzymasz ponownie takiego powiadomienia jeśli nie odwiedzisz forum.
Z pozdrowieniami,
Dogomania Forum team

NIESTETY TO INFO NIE PRZYCHODZI OD RAZU LUB CZĘSTO W OGÓLE PO ZAMIESZCZENIU NOWEJ WYPOWIEDZI TEGO UCZESTNIKA.

Celowo to napisałem, bo wielokrotnie byłem sam zaczepiany, że nie udzieliłem na dane zapytanie odpowiedzi. To, może dotyczyć też innych sytuacji i dlatego ostrzegam.

Swoją drogą dana osoba nie dostosowała się do moich wówczas propozycji, aby również pytania do mnie adresowane przesyłać jednocześnie na mój priv.

Tyle, Jurek

Posted

Mam pytanie jak się udał Festyn? Ile psów trafi do adopcji?
Proszę o podzielenie się wrażeniami .

Proszę o podanie linku, bo nie mogę znaleźć.
Dzięki i pozdrawiam,
Jurek

Posted

xxxx52 napisał(a):
Czy zdjecia z festynu nie wolno pokazac na watku?
Co bedzie z pieskami ,ktore nie trafia przed 01 stycznia do nowych opiekunow?Mysle o tej dwudziesce?

W zasadzie nie wiadomo komu one tak az bardzo przeszkadzają.Jest tam tak duzo miejsca i wolnych boksow.Po prostu,powiedzmy szczerze,że nikomu nie zalezy
ani na schronisku,mimo że jest czysto i psy są zadbane,ani na psach.
Chyba nie jest dobrą ideą teraz jak Bukowska peka w szwach i coraz gorzej o niej słychać zamykanie tego miejsca.To jest po prostu bezmyślność,brak chęci
i całkowity brak uczuć do zwierzat,Nawet nikt nie próbuje walczyć,czy protestować
Pewnie nastepne będziemy zamykac Bukowską itd,A dalej juz nie ma co chyba zamykać

Posted

puma10 napisał(a):
W zasadzie nie wiadomo komu one tak az bardzo przeszkadzają.Jest tam tak duzo miejsca i wolnych boksow.Po prostu,powiedzmy szczerze,że nikomu nie zalezy
ani na schronisku,mimo że jest czysto i psy są zadbane,ani na psach.
Chyba nie jest dobrą ideą teraz jak Bukowska peka w szwach i coraz gorzej o niej słychać zamykanie tego miejsca.To jest po prostu bezmyślność,brak chęci
i całkowity brak uczuć do zwierzat,Nawet nikt nie próbuje walczyć,czy protestować
Pewnie nastepne będziemy zamykac Bukowską itd,A dalej juz nie ma co chyba zamykać

Powinni byc zamknieci wpierw ci ,co sa autorami tych bezsensownych rozporzadzen.przeciez tym decydentom nie chodzi o te biedne zywe istoty ,oni tylko siedza za biurkiem i kalkuluja.

Posted

xxxx52 napisał(a):
Powinni byc zamknieci wpierw ci ,co sa autorami tych bezsensownych rozporzadzen.przeciez tym decydentom nie chodzi o te biedne zywe istoty ,oni tylko siedza za biurkiem i kalkuluja.

No i tych zdjęć psiakow co występowały pewnie też nie zobaczymy..

Posted

Póki do zdjęć nie będzie a jak się pojawią to na wątku do tego przeznaczonym.

Edit. Wystarczy wpisać w google dzień kundelka i będzie cały artykuł ze zdjęciami i relacją. Nic trudnego.

Posted

Zdjęcia są postaram się jak najszybciej je zdobyć

Jeżeli macie jeszcze jakieś pomysły jak szukać domki dla naszych biedaków to dajcie znać. Czas coraz mniej a mamy do wyadoptowania ok 15 psiaków!!!!!!!!!!

W weekend poszedł Rekio, Hara, Nes więc psy mogą iść to tylko kwestia dotarcia z informacją. Cały czas jeszcze spotykam się z informcją że schroniska zlikwidowane więc psów już tam nie ma. Nawet to mówią Swarzędzaki, którzy przechodząc koło schronu słyszą szczekanie psów!!!!!!! A one czekają!!!!!!!!!!!!

Posted

Rudzia napisał(a):
Zdjęcia są postaram się jak najszybciej je zdobyć

Jeżeli macie jeszcze jakieś pomysły jak szukać domki dla naszych biedaków to dajcie znać. Czas coraz mniej a mamy do wyadoptowania ok 15 psiaków!!!!!!!!!!

W weekend poszedł Rekio, Hara, Nes więc psy mogą iść to tylko kwestia dotarcia z informacją. Cały czas jeszcze spotykam się z informcją że schroniska zlikwidowane więc psów już tam nie ma. Nawet to mówią Swarzędzaki, którzy przechodząc koło schronu słyszą szczekanie psów!!!!!!! A one czekają!!!!!!!!!!!!

A czemu czasu coraz mniej?Co ma się stać z pieskami?