Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy nowo wybrany zarzad ma juz ustalony program dzialania?
Czy na ten numer telefonu mozna zatelefonowac w przypadku naruszania ustawy o ochronie zwierzat?
Gdzie zwierzeta z interwencji beda umieszczane ,i czy dostana medyczna pomoc? Czy dyzury telefoniczne sa calodobowe?

Posted

[quote name='Jurek2050']http://tozpoznan.pl/ Drodzy Państwo, nasza strona jest aktualnie w budowie. Pod numerem telefonu: 792 542 207 czekamy na Państwa prośby o interwencje w sprawach, w których zachodzi prawdopodobieństwo nie przestrzegania praw zwierząt. Informujemy również, że zmienił się zarząd naszego oddziału. W skład obecnego zarządu wchodzą: Prezes .......................... Krzysztof Stawowy Wiceprezes .................. Waldemar Beyme Skarbnik ....................... Anna Stawowa Sekretarz ...................... Marcin Świniarski Członkowie Zarządu ..... Aleksandra Berdychowska Piotr Stajszczyk NAPISZ DO NAS: biuro.tozpoznan@gmail.com

Widzę zbieżność nazwisk Prezesa i Skarbnika. Czy to rodzina? Bo jeżeli rodzina to chyba niezgodnie z przepisami ukonstytuował się Zarząd.? A jak nie to nie widzę problemu.

Posted

[quote name='Wiktor z Warszawy']Widzę zbieżność nazwisk Prezesa i Skarbnika. Czy to rodzina? Bo jeżeli rodzina to chyba niezgodnie z przepisami ukonstytuował się Zarząd.? A jak nie to nie widzę problemu.[/QUOTE]
Owszem zgodnie z przepisami. W sklad zarzadu moga wchodzic krewni i powinowati, inaczej rzecz sie ma z Rada org.

Posted

[quote name='Ada-jeje']Owszem zgodnie z przepisami. W sklad zarzadu moga wchodzic krewni i powinowati, inaczej rzecz sie ma z Rada org.[/QUOTE]

No i potem tak jest jak jest......

Posted

[quote name='Ada-jeje']Nie mozna ujednolicac. Znam zarzady skladajace sie z maleznstw i mozna je za przyklad stawiac.[/QUOTE]

Masz rację,też mnie się przypomniało,ze czasem się tak zdarzy

Posted

[quote name='xxxx52']Czy nowo wybrany zarzad ma juz ustalony program dzialania?
Czy na ten numer telefonu mozna zatelefonowac w przypadku naruszania ustawy o ochronie zwierzat?
Gdzie zwierzeta z interwencji beda umieszczane ,i czy dostana medyczna pomoc? Czy dyzury telefoniczne sa calodobowe?

Jest podany nr telefonu, adres e-mail. Proszę tam zadzwonić lub napisać. Domniemam, że adres dla papierowej korespondencji to tymczasowo adres schroniska. W każdym razie zostanie adresatom doręczony. Z moich kontaktów z p. Krzysztofem Stawowym, mogę wysnuć że jest zaangażowany i chętny do zrobienia coś dobrego.

Posted

[quote name='natalia.']Pan Krzysztof Stawowy, z którym i ja mam kontakt, jest osobą, która ma mnóstwo dobrych chęci... Oby tak zostało! :) Naprawdę leży mu na sercu los zwierząt![/QUOTE]
Miec checi to troche jest za malo

Posted

[quote name='Jurek2050']Jest podany nr telefonu, adres e-mail. Proszę tam zadzwonić lub napisać. Domniemam, że adres dla papierowej korespondencji to tymczasowo adres schroniska. W każdym razie zostanie adresatom doręczony. Z moich kontaktów z p. Krzysztofem Stawowym, mogę wysnuć że jest zaangażowany i chętny do zrobienia coś dobrego.

jezeli Pan tak zaangazowany jest na tym watku ,to te moje pytania to dla pana powinny byc "malym piwem"zeby na nie odpowiedziec.Czemu mam gdzies tam dzwonic ,Pan mam wrazenie ,ze wszystko wie i jest pomostem miedzy TOZ .Nie chce slyszec blabla bla ,tylko o problemach zwiazanych ze zwierzatmi w schronisku i jak to widzi TOZ?

Posted

[quote name='xxxx52']jezeli Pan tak zaangazowany jest na tym watku ,to te moje pytania to dla pana powinny byc "malym piwem"zeby na nie odpowiedziec.Czemu mam gdzies tam dzwonic ,Pan mam wrazenie ,ze wszystko wie i jest pomostem miedzy TOZ .Nie chce slyszec blabla bla ,tylko o problemach zwiazanych ze zwierzatmi w schronisku i jak to widzi TOZ?[/QUOTE]

Jest jeszcze wariant, że można pisać nie będąc udziałowcem. Wrażenia, to tylko wrażenia. W każdym razie to co wcześniej napisałem jest prawdziwe i de facto od dłuższego czasu nie dysponuję informacjami dot. co się w samym TOZ dzieje. Dowodem, choćby moje pytania skierowane na tym wątku. Są luźne kontakty, które są optymistyczne i tyle. Nie rozmawialiśmy w każdym razie o istotnych konkretach. Myślę, że w niedługim czasie z samego Zarządu otrzyma Pani informacje.

Pozdrawiam, Jurek

Posted

[quote name='Jurek2050']Jest jeszcze wariant, że można pisać nie będąc udziałowcem. Wrażenia, to tylko wrażenia. W każdym razie to co wcześniej napisałem jest prawdziwe i de facto od dłuższego czasu nie dysponuję informacjami dot. co się w samym TOZ dzieje. Dowodem, choćby moje pytania skierowane na tym wątku. Są luźne kontakty, które są optymistyczne i tyle. Nie rozmawialiśmy w każdym razie o istotnych konkretach. Myślę, że w niedługim czasie z samego Zarządu otrzyma Pani informacje.

Pozdrawiam, Jurek[/QUOTE]
No to poczekam ,ale zwierzeta w potrzebie nie wiem czy wiedza co to cierpliwosc?

Posted

[quote name='marcinn']ZG TOZ jak najbardziej stać i to na nie jeden remont. Przychody ZG TOZ tylko z 1% to ponad 3mln., a darowizny i dotacje to dodatkowo ponad 12mln!, co daje ponad 15mln przychodu za 2010r. Na kontach oszczędnościowych mają ponad 6 mln (jak wynika ze sprawozdania).[/QUOTE]

tez uwazam,że TOZ stać na remont Celestynowa.Przeciez mozna go robić stopniowo.A jakby zaczął naprawdę ten remont ,to na pewno by się znależli też ludzie co by pomogli.

Posted

[quote name='Jurek2050']http://tozpoznan.pl/ Drodzy Państwo, nasza strona jest aktualnie w budowie. Pod numerem telefonu: 792 542 207 czekamy na Państwa prośby o interwencje w sprawach, w których zachodzi prawdopodobieństwo nie przestrzegania praw zwierząt. Informujemy również, że zmienił się zarząd naszego oddziału. W skład obecnego zarządu wchodzą: Prezes .......................... Krzysztof Stawowy Wiceprezes .................. Waldemar Beyme Skarbnik ....................... Anna Stawowa Sekretarz ...................... Marcin Świniarski Członkowie Zarządu ..... Aleksandra Berdychowska Piotr Stajszczyk NAPISZ DO NAS: biuro.tozpoznan@gmail.com

A co się zmieniło?Może Pan podać bardziej szczegółowo,bo sam Pan mowi,ze strona w budowie?

Posted

[quote name='Kleopatra']A co się zmieniło?Może Pan podać bardziej szczegółowo,bo sam Pan mowi,ze strona w budowie?[/QUOTE]

Już wcześniej napisałem, że to forward, a nie mój tekst. :)

Posted

Tak sobie czytam i czytam te wszystkie wpisy i zastanawiam się, dlaczego wcześniej, ktoś nie zareagował, na matactwa, niekompetencje i prywatę w Swarzędzu i nie tylko ? Może, zaczęło się od prostych spraw, niekoniecznie o dużym wymiarze. Moze, na początku, był to tylko worek z karmą, potem oszustwo na kombinacjach z lekarzem, że niby pies wysterylizowany, ale niekoniecznie do końca ? Może były to pieniądze, które miały trafić do kogoś, ale nie trafiły, były przekazane na jakiś cel, ale nie dotarły, bo ktoś niby zapomniał. Te drobne przewinienia, były tłumaczone dość enigmatycznie, ale poparte zniewalającym uśmiechem i zapewnieniem, że jest tak mało pieniędzy, że zapomniałam, że oczywiście....plus do tego twarz niewinnego dziecka, powodowały , że nasza czujność została uśpiona ?Ale, przecież, ta osoba była postrzegana, że pomaga, że jest taka dobra...? A to, ze na ten sam problem, na tego samego psa, brała wielokrotnie i od wielu osób ? Potem błagania o pomoc, o to, że nie ma ?Przecież, wydawało się nam, że nam nie wypada krytykować, że może tylko my, mamy omamy, ze inni nas zakrzyczą ? Taka wspaniała osoba, która pomaga psiakom ? I tak, wychowywaliśmy cwaniaka. Potem, to już było za późno. Może i wcześniej, ktoś nam mówił nieśmiało, że tak nie powinno być, że pieniądze przekazane na pieski, powinny trafić do piesków, że pokarm, to pożywienie dla psów ze schroniska, nie rozdawnictwo po znajomych i rodzinie, bo oni zarabiają i niech sobie kupią dla swoich psów. Te ze schroniska były głodne, a kolegów, przyjaciół syte, kosztem tych biednych. Druga sprawa, to sprzedawanie, czyli oszustwo i kradzież. I tak właśnie, pozwalaliśmy, dzień po dniu, kradzież po kradzieży, na obłudę, bo mówiono nam, to co chcieliśmy usłyszeć. Dobro psów....poszło do lasu. Tak właśnie, doszło do większych matactw, bo nie zareagowaliśmy na mniejsze. Na tzw miła twarz, dawaliśmy się oszukiwać latami. Tylko, że najbardziej cierpiały psy, koty i ci, którzy naprawdę chcieli działać i być uczciwi. Może dlatego, wypisali się, z tego kółka wzajemniej adoracji ? Dzisiaj, otworzyły nam się oczy na oszustwa, matactwa, malwersaje w Swarzędzu, ale czy musiało do tego dojść ? Wcale nie, gdybyśmy wiele lat temu, zwrócili uwagę na cwaniactwo, nieuczciwość i obłudę. Dzisiaj, nazbierało się tego, że ho, ho.. Tylko, dzie byliśmy, kiedy to się zaczęło ? Kiedy nie zostały oddane pierwsze pieniądze ? Kiedy mieliśmy pierwsze podejrzenia , że ktoś kradnie i z pomocy dla zwierząt, zrobił sobie źródło dochodu ? Pozwoliliśmy, więc także ciąży na\nas wina, za te zwierzęta, które zostały oszukane.Niektórzy nam mówili, ale byliśmy głusi. Za Swarzędz i nie tylko, rozliczajmy się także. Pozwoliliśmy. A czy na pewno, nie ma teraz wokół nas podobnych osób ?

Posted

[quote name='Kosmos']Tak sobie czytam i czytam te wszystkie wpisy i zastanawiam się, dlaczego wcześniej, ktoś nie zareagował, na matactwa, niekompetencje i prywatę w Swarzędzu i nie tylko ? Może, zaczęło się od prostych spraw, niekoniecznie o dużym wymiarze.
...

Tylko, że najbardziej cierpiały psy, koty i ci, którzy naprawdę chcieli działać i być uczciwi. Może dlatego, wypisali się, z tego kółka wzajemniej adoracji ? Dzisiaj, otworzyły nam się oczy na oszustwa, matactwa, malwersaje w Swarzędzu, ale czy musiało do tego dojść ? Wcale nie, gdybyśmy wiele lat temu, zwrócili uwagę na cwaniactwo, nieuczciwość i obłudę. Dzisiaj, nazbierało się tego, że ho, ho.. Tylko, dzie byliśmy, kiedy to się zaczęło ? Kiedy nie zostały oddane pierwsze pieniądze ? Kiedy mieliśmy pierwsze podejrzenia , że ktoś kradnie i z pomocy dla zwierząt, zrobił sobie źródło dochodu ? Pozwoliliśmy, więc także ciąży na\nas wina, za te zwierzęta, które zostały oszukane.Niektórzy nam mówili, ale byliśmy głusi. Za Swarzędz i nie tylko, rozliczajmy się także. Pozwoliliśmy. A czy na pewno, nie ma teraz wokół nas podobnych osób ?

Moim zdaniem, to jest istota tego wątku. Jeśli powyższy tekst da Nam Wszystkim coś do myślenia, to już dobrze. Zmieniają się czasy. Oportunistyczna UE wobec zwierząt domowych, trzy dni temu wydała deklarację w sprawie psiaków.
[FONT=Arial]
W czwartek 13 października Parlament Europejski przyjął pisemną Deklarację 26/2011 w sprawie zarządzania populacją psów.
[/FONT]

[FONT=Arial]Tekst przyjętej deklaracji:[/FONT]
[FONT=Arial]http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+TA+P7-TA-2011-0444+0+DOC+XML+V0//PL[/FONT]

Pozdrawiam,
Jurek

Posted

[quote name='Jurek2050']Moim zdaniem, to jest istota tego wątku. Jeśli powyższy tekst da Nam Wszystkim coś do myślenia, to już dobrze. Zmieniają się czasy. Oportunistyczna UE wobec zwierząt domowych, trzy dni temu wydała deklarację w sprawie psiaków.
[FONT=Arial]
W czwartek 13 października Parlament Europejski przyjął pisemną Deklarację 26/2011 w sprawie zarządzania populacją psów.
[/FONT]

[FONT=Arial]Tekst przyjętej deklaracji:[/FONT]
[FONT=Arial]http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+TA+P7-TA-2011-0444+0+DOC+XML+V0//PL[/FONT]

Pozdrawiam,
Jurek

Panie Jurku!! Czy przeczytał dokładnie Pan tekst Kosmosu?Bo odpowiedz Pańska ma się nijak do tego tekstu.Pozdrawiam

Posted

[quote name='Jurek2050']Poznań,ul. Przełom 15. Tel. kom. 789 218 869.

Wyżej podany przez Pana telefon do Pani S.Kozłowskiej.
Niżej kopiuje telefon TOZ Poznań ze strony internetowej:
Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami Zarząd Okręgu w Poznaniu

Adres:
ul. Dworcowa 3 , 62-020 Swarzędz

Telefon:
798 218 869

E-mail:
poznan.toz@tlen.pl

WWW:
www.toz.org.pl

Opis:
Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami w Polsce jest organizacją pozarządową o ogólnopolskim zasięgu działania. Podstawowymi, statutowymi celami Towarzystwa są:

działanie na rzecz humanitarnego traktowania zwierząt, ich poszanowania, objęcia ochroną i otoczenia opieką,
kształtowanie właściwego stosunku do zwierząt,
działanie na rzecz ochrony środowiska.
Zakres działalności:
edukacja humanitarna wśród dzieci i młodzieży szkolnej na rzecz zwierząt oraz ingerencja w złe traktowanie zwierząt, zgłaszanie przypadków złego traktowania zwierząt

[[SIZE="4"]B]Mam pytanie czy Pani Kozłowska nadal korzysta z telefonu TOZ ? Czy TOZ korzysta z telefonu Pani Kozłowskiej?????
Jak to jest?

Posted

A ja znalazłem w internecie to...Telefony zaufania i informacyjne

Czyżby też to był ten sam numer???

Posted

[quote name='Wiktor z Warszawy']Wyżej podany przez Pana telefon do Pani S.Kozłowskiej.
Niżej kopiuje telefon TOZ Poznań ze strony internetowej:
Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami Zarząd Okręgu w Poznaniu

Adres:
ul. Dworcowa 3 , 62-020 Swarzędz

Telefon:
798 218 869

E-mail:
poznan.toz@tlen.pl

WWW:
www.toz.org.pl

Opis:
Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami w Polsce jest organizacją pozarządową o ogólnopolskim zasięgu działania. Podstawowymi, statutowymi celami Towarzystwa są:

działanie na rzecz humanitarnego traktowania zwierząt, ich poszanowania, objęcia ochroną i otoczenia opieką,
kształtowanie właściwego stosunku do zwierząt,
działanie na rzecz ochrony środowiska.
Zakres działalności:
edukacja humanitarna wśród dzieci i młodzieży szkolnej na rzecz zwierząt oraz ingerencja w złe traktowanie zwierząt, zgłaszanie przypadków złego traktowania zwierząt

[B]Mam pytanie czy Pani Kozłowska nadal korzysta z telefonu TOZ ? Czy TOZ korzysta z telefonu Pani Kozłowskiej?????
Jak to jest?
teraz to mnie ciekawosc pozera ,jak to jest z tym numerem telefonicznym?
kto z tego numeru korzysta i kto oplaca rachunki?:shocked!:

Posted

[quote name='Zyga']Panie Jurku!! Czy przeczytał dokładnie Pan tekst Kosmosu?Bo odpowiedz Pańska ma się nijak do tego tekstu.Pozdrawiam

Zgadzam się z wypowiedzią Kosmosu. Wiele się wówczas przemilczało i od razu nie naprawiało. Łatwiej było by również skonfrontować dane zdarzenie i je ocenić. Cały czas powtarzam, że jeśli były naruszenia ze strony jakichkolwiek osób, to tych osób nie bronię. Jednak potrzebne jest prawidłowe postępowanie wyjaśniające. Na pewno nie forum internetowe, gdzie oskarżeni się nie wypowiadają. Możemy najwyżej dyskutować co winno być spełnione w przyszłości.

Też od siebie dodałem, że to co kiedyś wydawało się w jakimś sensie normą i dobrem, obecnie może być nieprawidłowością. Chociażby dawne schroniska. Stąd podanie z zeszłego tygodnia Deklaracji. Może potrzeba poinformowania, że dwa lata temu dyrektorka Eurogroup for Animals http://eurogroupforanimals.org/ twierdziła w Sejmie, że UE nie jest nastawiona na pomaganie zwierzętom domowym, tak jak Polska. Stąd ta Deklaracja w tym świetle stanowi wielki pozytywny przełom .

Posted

[quote name='xxxx52']teraz to mnie ciekawosc pozera ,jak to jest z tym numerem telefonicznym?
kto z tego numeru korzysta i kto oplaca rachunki?:shocked!:[/QUOTE]
Masz jakies watpliwosci kto oplaca rachunek?