Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Saint napisał(a):
Z wielką chęcią będę zeznawał w sprawie przeciwko tej kobiecie. I parę innych osób też się znajdzie.
Mam materiał dowodowy w postaci zdjęć i dokumentacji medycznej psów wyciąganych z tego pseudo-schronu w stanie opłakanym, jak również wiele zeznań osób będących świadkami wielu naruszeń ze strony pracowników.
I takich ludzi jak ja jest naprawdę sporo.

Też się postaram aby osoby które mają materiał dowodowy zgłosiły się.

Posted

Panie Jurku
A w ogóle to sie dziwię i to nie tylko ja,że nie odczuwa Pan wyrzutow sumienia tuszując wciąz sprawę schroniska w Swarzędzu.Dzieki takim osobom zostało zamknięte.

Nie wzbudziło to w Panu żalu.Bo nie Pan siedzi w przepełnionych schroniskach.Albo po prostu w ogóle Pan na sytuację psów nie patrzył.

Posted

Syllepsis napisał(a):
Milczenie zawsze jest przyzwoleniem.
Milczenie zawsze jest poparciem.
Milczenie zawsze jest uczestnictwem.

[FONT=Verdana]Milczenie to zawsze PRZEGRANA![/FONT]

masz swieta racje

Posted

Saint napisał(a):
Z wielką chęcią będę zeznawał w sprawie przeciwko tej kobiecie. I parę innych osób też się znajdzie.
Mam materiał dowodowy w postaci zdjęć i dokumentacji medycznej psów wyciąganych z tego pseudo-schronu w stanie opłakanym, jak również wiele zeznań osób będących świadkami wielu naruszeń ze strony pracowników.

Jestem zbudowany Twoją postawa.Dzięki Takim ludziom jak Ty może uda się nam sprowadzić na ziemie Zarząd TOZ. W Swarzędzu działała przecież Wiceprezes ZG TOZ a obecnie jeszcze Członek Zarządu Głównego TOZ Pani S. Kozłowska. Teraz wychodzą na wierzch wszystkie jej praktyki.
Proszę wszystkich mający wiadomości na temat działalnosci Pani Kozłowskiej o ujawnienie ich na naszym forum. Jest to pewnie jedyna droga. W Okregu TOZ Poznań winien być przeprowadzony audyt. Wtedy wyjdą jeszcze większe kwiatki.

Posted

Saint napisał(a):

Też będziemy Pana wspierać i przedstawiac mozliwe dowody.

Moźe od tego momentu zacznie zmieniać się opłakana sytucja psów w polskich schroniskach oraz wolentariuszy którzy chca pomagac,ale boją sie własnego cienia,
będąc na łasce wątpliwej jakosci załogi,która zalezy od humoru wpuszcza lub nie wpuszcza do "schronu"

Posted

Schronisko w Swarzędzu i los tam obecnych psów jest sprawdzianem dla TOZ. Założę się ,że Pani Prezes Mokrzycka i Pani Berdychowska (wieloletni skarbnik
przy Kozłowskiej) wykończy te psy w ościennych przepełnionych schroniskach. I" opiece" czytaj wykończeniu psów stanie się zadość.Obie Panie cechuje lekceważenie elementarnych zadań jakie stawia przed nimi przynależność do organizacji opiekującej się zwierzętami. Gdzie obie były jak Kozłowska nadużywała wszystkiego?. Czy im nie wstyd za raport Komisji Rewizyjnej TOZ-u? "Pecunia non olet" zwłaszcza w dobrym zespole-mawiał Sztaudynger

Posted

rafio napisał(a):
Schronisko w Swarzędzu i los tam obecnych psów jest sprawdzianem dla TOZ. Założę się ,że Pani Prezes Mokrzycka i Pani Berdychowska (wieloletni skarbnik
przy Kozłowskiej) wykończy te psy w ościennych przepełnionych schroniskach. I" opiece" czytaj wykończeniu psów stanie się zadość.Obie Panie cechuje lekceważenie elementarnych zadań jakie stawia przed nimi przynależność do organizacji opiekującej się zwierzętami. Gdzie obie były jak Kozłowska nadużywała wszystkiego?. Czy im nie wstyd za raport Komisji Rewizyjnej TOZ-u? "Pecunia non olet" zwłaszcza w dobrym zespole-mawiał Sztaudynger

ojej to jest przerazajace

Posted

Mam zapytanie do kogo sie zwrocic w TOZ o pomoc dla zwierzat w schronisku w Mogilnie w ktorym psy sa w strasznym stanie ,zaglodzone ,ciagle mokre.SOS na cito!

Posted

rafio napisał(a):

Masz rację.

Posted

Pani Mokrzycka jest prezesem TOZ ? To ci dopiero.To ta pani, która działała w Obornikach? Moze źle kojarzę, ale Oborniki nie sa najlepszym schroniskiem i słuchy chodziły, że to umieralnia nie schronisko? Moze nie jestem na bieżąco? To ci dopiero, ale ten świat mały.

Posted

xxxx52 napisał(a):
Mam zapytanie do kogo sie zwrocic w TOZ o pomoc dla zwierzat w schronisku w Mogilnie w ktorym psy sa w strasznym stanie ,zaglodzone ,ciagle mokre.SOS na cito!

No proszę,kolejne prawdopodobnie kolejne schronisko do kasacji.Chyba ,ze władze jego pokażą,że przy odrobinie checi da sie to zmienić.

Posted

Kosmos napisał(a):
Pani Mokrzycka jest prezesem TOZ ? To ci dopiero.To ta pani, która działała w Obornikach? Moze źle kojarzę, ale Oborniki nie sa najlepszym schroniskiem i słuchy chodziły, że to umieralnia nie schronisko? Moze nie jestem na bieżąco? To ci dopiero, ale ten świat mały.

No własnie.Też dochodziły mnie słuchy ,ze psów tam się nie leczy,suczki zachodzą w ciąze,i nie sprawdza się w ogóle komu się wydaje psy.No i załoga od lat jest fatalna.

Posted

Co to za kretynska moda w naszej ojczyznie zapanowala,dla wygodnictwa jak sie nie chce pomoc zwierzetom to sie likwiduje schroniska,a powinno sie budowac, ulepszac male, tylko male schroniska,gdyz tylko nad mala liczba zwierzat mozna zapanowac i dac odpowiednie warunki jaki pies porzucony potrzebuje tzn socjalizacje ,pom weterynaryjna,przygotowac do adopcji,czystosc w schronisku,ograniczyc w razie epidemi rozne choroby.Niestety kazdy chce tylko oszczedzic na psach i wszystkie urzedasy zza biurka ida na latwizne poprzez likwidacje.Zamykanie nie oznacza jeszcze likwidacji ,gdyz podczas zamkniecia mozna wyremontowac schronisko,zmienic strukture schroniska,wydeznfekowac kiedy wystapia przypadki chorob zakaznych tj.parwowiroza.Tylko male schroniska sa odpowiednie .No i odpowiedni ludzie na stanowiskach .

Prosze o pomoc dla schronisk ,a wlasciwie obozow smierci dla psow w Piaskach ,Mogilnie
Zwierzeta z tych pseudoschroniskk prosza nowa wladze TOZ o pomoc.Cierpienie ,glod i smierc nie moze juz wiecej im w oczy zagladac!!!!!:placz::placz::placz:

Posted

Najwiekszym problemem sądze w naszych schroniskach jest załoga.Zachowanie jej przypomina pracę pracownikow pegeerowskich,zawsze niezadowolonych i w zasadzie
wykonujacych dywersje.Tylko wobec kogo?Wobec tych biednych psiakow?
Z reguly nie posiadaja żadnego wykształcenia w tym kierunku ,większosc czasu spędzaja na innych zajeciach...,
Czy wreszcie nie powinno byc segregacji pracowników,przeciez te posady nie sa chyba dozywotnie?

Posted

Co prawda nie ma nic wspolnego z schroniskiem w Swarzedzu, ale na Slasku Prezydent miasta Myslowic, nie chce juz przedluzyc zezwolenia na prowadzenie schroniska przez warszawski TOZ. Jestem zaproszona na rozmowe.

Posted

TOZ czy to nie jest skrót Towarzystwo Od Zamykania każdego schroniska jakie prowadziło lub prowadzi ? Chyba już dość.Albo normalni z TOZ-u zrobią coś z tymi niereformowalnymi. albo wszystkich trzeba wrzucić do jednego worka. Normalni z TOZ-u do walki, bo już się powinniście wstydzić.Zarabianie na najsłabszych jest tak podłe, że nawet nie ma na to odpowiedniego słownictwa.Jak wam nie wstyd.

Posted

Kosmos napisał(a):
TOZ czy to nie jest skrót Towarzystwo Od Zamykania każdego schroniska jakie prowadziło lub prowadzi ? Chyba już dość.Albo normalni z TOZ-u zrobią coś z tymi niereformowalnymi. albo wszystkich trzeba wrzucić do jednego worka. Normalni z TOZ-u do walki, bo już się powinniście wstydzić.Zarabianie na najsłabszych jest tak podłe, że nawet nie ma na to odpowiedniego słownictwa.Jak wam nie wstyd.

Tak,Kosmos ma całkowitą rację.Skrót jest wlasciwy

Posted

[quote name='Kosmos']TOZ czy to nie jest skrót Towarzystwo Od Zamykania każdego schroniska jakie prowadziło lub prowadzi ? Chyba już dość.Albo normalni z TOZ-u zrobią coś z tymi niereformowalnymi. albo wszystkich trzeba wrzucić do jednego worka. Normalni z TOZ-u do walki, bo już się powinniście wstydzić.Zarabianie na najsłabszych jest tak podłe, że nawet nie ma na to odpowiedniego słownictwa.Jak wam nie wstyd.[/QUOTE]
Popieram i optuję za przeglądem schronisk TOZ owskich i odebraniem działaczom tozowskim praw opiekowania się zwierzętami tam gdzie schroniska są tragedią dla zwierzat- patrz Celestynów.

Posted

[quote name='rafio']Popieram i optuję za przeglądem schronisk TOZ owskich i odebraniem działaczom tozowskim praw opiekowania się zwierzętami tam gdzie schroniska są tragedią dla zwierzat- patrz Celestynów.[/QUOTE]

Zgadzam się .Ale jak to zrobić?
Jak przeglądać schroniska kiedy nie mamy tam prawa wstępu?
A co do Celestynowa czy Swarzędza to przecież czołowe działaczki TOZ prowadziły te schroniska.No i wiemy do czego doprowadziły.
Ryba psuje się od głowy.

Posted

[quote name='Kosmos']TOZ czy to nie jest skrót Towarzystwo Od Zamykania każdego schroniska jakie prowadziło lub prowadzi ? Chyba już dość.Albo normalni z TOZ-u zrobią coś z tymi niereformowalnymi. albo wszystkich trzeba wrzucić do jednego worka. Normalni z TOZ-u do walki, bo już się powinniście wstydzić.Zarabianie na najsłabszych jest tak podłe, że nawet nie ma na to odpowiedniego słownictwa.Jak wam nie wstyd.[/QUOTE]

Jest wielu ludzi oddanych niosących pomoc psom. Niestety spotykają się z często ze ścianą nie do przebicia.
A to TOZ winien dawać przykład.Pobudzać do działania.Uczyć.
TOZ-owi nie jest wstyd oni popadli od wielu lat w wielkie samozadowolenie i tak mało robiąc trwają i bardzo dobrze się mają.Gorzej z psami!!!!!!

Posted

[quote name='rafio']Popieram i optuję za przeglądem schronisk TOZ owskich i odebraniem działaczom tozowskim praw opiekowania się zwierzętami tam gdzie schroniska są tragedią dla zwierzat- patrz Celestynów.
Należy się przyglądać wszystkim schroniskom. Nadto, czy gminy prawidłowo realizują ustawowy nakaz realizowania bezdomności zwierząt. I, DO GMIN PRZEDE WSZYSTKIM NALEŻY UDERZAĆ!!! Nowy projekt poselski (również w przyszłej kadencji projekt obywatelski ustawy) bardziej prawdopodobnie nadzór gmin nad tym nadzorem będą precyzować. Spodobało mi się ukazane wyżej video, gdzie psiaki same udają się na wybieg. Swoją drogą nie wybiegi są dla migrujących (takimi są psy) najlepszym rozwiązaniem, jednak jest to już o wiele lepsze rozwiązanie niż trzymania cały dzień w małym boksie. Przydatne linki: http://orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/poskomprocall?OpenAgent&6&4257
http://www.koalicja.org.pl/
http://argos.org.pl/

Posted

[quote name='gigel']Zgadzam się .Ale jak to zrobić?
Jak przeglądać schroniska kiedy nie mamy tam prawa wstępu?
A co do Celestynowa czy Swarzędza to przecież czołowe działaczki TOZ prowadziły te schroniska.No i wiemy do czego doprowadziły.
Ryba psuje się od głowy.[/QUOTE]
Celestynowskiego nie mozna do swarzedzkiego porownac ,chociazby z powodu odmiennego dzialania pan K i D

Posted

[quote name='Wiktor z Warszawy']Na terenie schroniska w Swarzędzu stoi wyrejestrowany (bez tablic) samochód TOZ.
Pytam kto i czym jeździ obecnie na interwencje?
Może ktoś ma więcej danych na ten temat.[/QUOTE]

Podałem wcześniej namiary do Zarządu Okręgu, do którego należy samochód. Tam trzeba pisać. Podaję też tel. kom. do p. Krzysztofa Stawowego sprawującego obecnie funkcję prezesa Zarządu ODDZIAŁU w Poznaniu TOZ: 501 332 231. Jurek