Zyga Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Watpię,Panie Jurku czy wysokie rachunki sa okolicznościami pozytywnymi dla p Steni,jezeli nie widac skutków. A to ,ze psy już przyjechały chore czy zapchlone ,to tłumaczenie najgorszych schronisk. Zapchlone nalezy odpchlić,a chore leczyć. Quote
rafio Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Marne szanse na zmianę metod działania TOZ-u skoro zmurszała ekipa nadal dzierży władzę. Świeżego naboru do organizacji nie będzie bo to oznacza kontrolę ludzi z zewnątrz.A najlepiej we własnym sprawdzonym kolektywie udawać głównie przed mediami że się coś robi. Nic się nie robi a chodzą wieści że schronisko swarzędzkie na hotel i biznesową działalność edukacyjno populalaryzatorską zamienią.A gdzie schoniska dla zwierząt odrzuconych a gdzie sterylizacje na wsiach i w miastach? Wali się wokół a organizacja stołki rozdaje.Wstyd. Quote
gigel Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 [quote name='rafio']Marne szanse na zmianę metod działania TOZ-u skoro zmurszała ekipa nadal dzierży władzę. Świeżego naboru do organizacji nie będzie bo to oznacza kontrolę ludzi z zewnątrz.A najlepiej we własnym sprawdzonym kolektywie udawać głównie przed mediami że się coś robi. Nic się nie robi a chodzą wieści że schronisko swarzędzkie na hotel i biznesową działalność edukacyjno populalaryzatorską zamienią.A gdzie schoniska dla zwierząt odrzuconych a gdzie sterylizacje na wsiach i w miastach? Wali się wokół a organizacja stołki rozdaje.Wstyd.[/QUOTE] Wstyd to słabo powiedziane.Dla uciszenia sprawy zrobiono powierzchowną operacje.Która nic nie da.Są tam osoby które działały do tej pory i cały ten bałagan,niegospodarność swoimi osobami firmowały. I co zostały rozliczone? Dostały absolutorium? Finanse się zgadzały? Nie. pozostały nadal. Nieruchomość została zapisana przez darczyńców na schronisko. Czy jest takie prawo ,czy wolno zmienić ich wolę ? W Polsce jest tak mało schronisk.Ale rozumiem zamysł hotelowy.Będą pieniądze!!!! Tylko dla kogo? Pewnie nie dla psów. Quote
Wiktor z Warszawy Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 paragraf 54.Statutu TOZ stanowi" 3. Do powołania Oddziału wymagana jest liczba co najmniej 30 członków zwyczajnych. Mam pytanie czy Oddział który nie posiada aktualnie co najmniej 30 członków jest oddziałem w dalszym ciągu, czy to jest: punkt 4. tego paragrafu "Do powołania Koła wymagana jest liczba co najmniej 10 członków zwyczajnych" Quote
Jaro Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 A czy załoga w schronisku została zmieniona po wyborach? Mam troche za daleko by sprawdzić, ale nurtuje mnie to bardzo. Pracownicy - Ciągle się słyszy od ludzi, że nie umieją utrzymać porządku w schronisku, nie dbają o psy, uniemożliwiają adopcję psów, więc myślę że na nich już pora. Niech wylatują razem z P.K. do Izraela. Tu potrzeba ludzi, którzy kochają zwierzęta umieją o nie zadbać a i taką prostą pracę jak sprzątanie i karmienie zrobią tak jak powinno być. Quote
gigel Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 [quote name='Jaro']A czy załoga w schronisku została zmieniona po wyborach? Mam troche za daleko by sprawdzić, ale nurtuje mnie to bardzo. Pracownicy - Ciągle się słyszy od ludzi, że nie umieją utrzymać porządku w schronisku, nie dbają o psy, uniemożliwiają adopcję psów, więc myślę że na nich już pora. Niech wylatują razem z P.K. do Izraela. Tu potrzeba ludzi, którzy kochają zwierzęta umieją o nie zadbać a i taką prostą pracę jak sprzątanie i karmienie zrobią tak jak powinno być.[/QUOTE] Z tego co wiem to p.Dorota i p.Marcin byli i są w schronisku jak Lenin "wiecznie żywi". Quote
Jaro Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 [quote name='gigel']Z tego co wiem to p.Dorota i p.Marcin byli i są w schronisku jak Lenin "wiecznie żywi".[/QUOTE] Chyba żartujesz no chyba jak P. K. jest już daleko stąd to p. Dorota i p. Marcin nie są nienaruszalni i podlegają normalnym prawom rynku. Nienadają się, źle wykonują swoją pracę to dziękujemy. Ot co. Quote
puma10 Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Tak,Jaro.Masz racje.Najlepiej jakby wszyscy pracownicy pani K tez wyjechali na stale do Izraela,oczywiscie bezpowrotnie.Nie na wspólne wakacje. Dziwne jest zawsze to w schroniskach,że pracownicy niby są strasznie pokrzywdzeni,zarabiaja mało lub nic.Za cięzko pracuja itd,itd..Ale urwać ich z tego miejsca nie idzie. Dlaczego? Quote
xxxx52 Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 [quote name='puma10']Tak,Jaro.Masz racje.Najlepiej jakby wszyscy pracownicy pani K tez wyjechali na stale do Izraela,oczywiscie bezpowrotnie.Nie na wspólne wakacje. Dziwne jest zawsze to w schroniskach,że pracownicy niby są strasznie pokrzywdzeni,zarabiaja mało lub nic.Za cięzko pracuja itd,itd..Ale urwać ich z tego miejsca nie idzie. Dlaczego?[/QUOTE] Bo moze z tych powiazan tez kawalek chlebka mozna kupic? Quote
Wiktor z Warszawy Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 [quote name='puma10']Tak,Jaro.Masz racje.Najlepiej jakby wszyscy pracownicy pani K tez wyjechali na stale do Izraela,oczywiscie bezpowrotnie.Nie na wspólne wakacje. Dziwne jest zawsze to w schroniskach,że pracownicy niby są strasznie pokrzywdzeni,zarabiaja mało lub nic.Za cięzko pracuja itd,itd..Ale urwać ich z tego miejsca nie idzie. Dlaczego?[/QUOTE] A Pani SK wyjechała w bezpowrotną podróż? Chyba nie bo jeszcze pełni funkcję Członka Zarządu Głównego TOZ w Warszawie. Wróci aby nadal "uzdrawiać" TOZ. Quote
xxxx52 Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 [quote name='Wiktor z Warszawy']A Pani SK wyjechała w bezpowrotną podróż? Chyba nie bo jeszcze pełni funkcję Członka Zarządu Głównego TOZ w Warszawie. Wróci aby nadal "uzdrawiać" TOZ.[/QUOTE] To ci by bylo ,czy ona nie mialaby wstydu i poczucia honoru? O co w tej walce o stolek tak naprawde chodzi?przeciez nie o dobro zwierzat? Quote
Wiktor z Warszawy Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 [quote name='xxxx52']To ci by bylo ,czy ona nie mialaby wstydu i poczucia honoru? O co w tej walce o stolek tak naprawde chodzi?przeciez nie o dobro zwierzat?[/QUOTE] Nie posądzam jej o znajomość znaczenia słowa HONOR. Quote
xxxx52 Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 [quote name='Wiktor z Warszawy']Nie posądzam jej o znajomość znaczenia słowa HONOR.[/QUOTE] No tak zapomnialam ,ze to slowo jest tylko umieszczone w leksykonie u p.K Quote
puma10 Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 No,i co? Wyjechał ktoś ? I czy ktoś wie jak jest u psow?Czy jest czysto? Quote
rafio Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 rzecz o wolontariacie. Chcę umocnić tym wpisem wolontariuszy i otworzyć wolę kierownictw schronisk na korzystanie z wolontariatu. Wolontariat jest ulgą dla zarzadzajacych schroniskiem czy przytuliskiem w opiece INDYWIDUALNEJ NAD ZWIERZĘCIEM. Szybciej wychwytują choroby,są lekiem na stres zwierzat i pomagają w socjalizacji psa.Darowują mu ponowne zaufanie do człowieka.Są też częścią kontroli społecznej w celowości wydawania społecznych pieniędzy.Są bezcenni w szukaniu nowych domów dla zwierzat.Otwierają drzwi schronisk dla ludzi którzy kochają zwierzęta i chcą im bezinteresownie pomóc. Wolontariusze bądżmy silni w żadaniach współpracy z zarządzającymi schroniskami.Ostatnio dobrym przykładem jest Swarzędz,gdzie jest kilkunastu dobrze współpracujących wolontariuszy.Czekam na Wasze opinie. Quote
Wiktor z Warszawy Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 rafio napisał(a):rzecz o wolontariacie. Chcę umocnić tym wpisem wolontariuszy i otworzyć wolę kierownictw schronisk na korzystanie z wolontariatu. Wolontariat jest ulgą dla zarzadzajacych schroniskiem czy przytuliskiem w opiece INDYWIDUALNEJ NAD ZWIERZĘCIEM. Szybciej wychwytują choroby,są lekiem na stres zwierzat i pomagają w socjalizacji psa.Darowują mu ponowne zaufanie do człowieka.Są też częścią kontroli społecznej w celowości wydawania społecznych pieniędzy.Są bezcenni w szukaniu nowych domów dla zwierzat.Otwierają drzwi schronisk dla ludzi którzy kochają zwierzęta i chcą im bezinteresownie pomóc. Wolontariusze bądżmy silni w żadaniach współpracy z zarządzającymi schroniskami.Ostatnio dobrym przykładem jest Swarzędz,gdzie jest kilkunastu dobrze współpracujących wolontariuszy.Czekam na Wasze opinie. Popieram ciebie RAFIO. Bezinteresowna praca wolontariuszy to wielka rzecz.Szanujmy ich. Quote
aanka Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 TO PRAWDA .wiele psów i nam udało się uratować ........ Quote
Jurek2050 Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 xxxx52 napisał(a):Panie Jurku,nie dostalam odpowiedzi na pytanie ,czemu kamienice (spadek) przeznaczona na biura sprzedal TOZ -poznanski? i na co poszly pieniadze ?czy zostaly zaksiegowane? Dokładnie co zrobił TOZ w Poznaniu ze spadkiem, nie wiem. Trzeba po prostu skierować zapytania do ZG (admin@toz.pl) lub do przewodniczącego GKR (mo@toz.pl). Ponoć było pół kamienicy przy ul. Słowackiego, a została sprzedana, gdyż była cała zamieszkana. Sprawy p. Steni nie są zakończone więc jeszcze nie można finitywnie twierdzić o jej winie. Prawdopodobnie zakończą się wytoczeniem przez nią spraw sądowych o pomówienia. Teraz idę na nagranie do WTK. Więc kończę. MAM PROŚBĘ, ABY RÓWNIEŻ NA MÓJ PRIV JWD@TLEN.PL PRZYSŁAĆ POWIELONE PYTANIA DO MNIE SKIEROWANE, GDYŻ NIE ZAWSZE NA CZAS OTRZYMUJĘ POWIADOMIENIA. POLECAM TEŻ DZIESIEJSZE NEWSY NA TEMAT www.koalicja.org.pl i jutrzejsze (12.07.2011) na temat prac w Sejmie przy poselskich zmianach. Jadę i będę agitować za niezależnymi kontrolami organizacji, umożliwienia kastrowania suczek i kotek na koszt gmin u zwierzaków już zaadoptowanych i w lecznicach. Projekt http://orka.sejm.gov.pl/proc6.nsf/opisy/4257.htm zakłada tylko w schroniskach. Pozdrawiam, Jurek Quote
xxxx52 Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Agitowanie powinno przejsc w czyny i to na " wczoraj ",na cito! Quote
Jurek2050 Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 xxxx52 napisał(a):Agitowanie powinno przejsc w czyny i to na " wczoraj ",na cito! Lepiej podać co konkretnie. J. Quote
xxxx52 Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Jurek2050 napisał(a):Lepiej podać co konkretnie. J. kastrowac powinno sie wszystkie psy i suczki znajdujace sie w schroniskach i nalezy dofinansowac akcje kastracji psow i suczek ,kotow u ludzi majacych niskie zarobki ,albo niskie renty. Quote
puma10 Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 xxxx52 napisał(a):co tam nowego u pieskow swarzedzkich? Czyżby nikt nie chodził,ani nie słyszal od innych o pieskach swarzedzkich? Niby wszyscy chodzili,a żadnych wieści o nich nie ma. Quote
Jurek2050 Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 Jurek2050 napisał(a):Teraz idę na nagranie do WTK. Więc kończę. Jurek [FONT=Times New Roman]http://video.wtk.pl/index.php?layout=player_new.xtm&mode=vs&id=2801 Temat o betonowaniu ulic. Między innymi z zabieraniem zielonych terenów dla psiaków. [/FONT]J. Quote
bozena1964 Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 witam :) jest tak duzo ludzi dobrej woli i pomagajacej zwierzetom ale dziwi mnie jedno :-o dlaczego przy zabieraniu zwierzaka ze schronu sa oplaty ?! kto to wymyslił ?! urzedy ? wolałabym dac karmę dla innych zwierząt ktore zostają tam niż dawać kasę !!!!!!!!!!!!!!!! to jest nienormalne !!!!!!!!!!!!!!!!! urzedy dotacje dają to fakt ale to że ktoś chce sie opiekowac i dbac o zwierzaka to jeszcze oplaty !!!!!!!!!!!! paranoja !!!!! to moze byc tylko w polsce !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jest tyle ludzi biednych i kochaja zwierzeta i nie chca miec malych to juz jest ich tragedia bo nikt im nie chce pomoc a wywalic za kastracje czy sterylizacje a dla nich to majątek !!!!!!!!!!!! Quote
Recommended Posts