Zyga Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Sądzę,że takich wątków p Jurek nie ogląda,albo nie są po jego myśli.Ja nadal nie wierzę,że p Jurek był kiedykolwiek w tym schronisku i ze oglądał z bliska psy. Może był przed schroniskiem,lub w domu należącym do schroniska. No,ale moze p Jurek się wypowie osobiście. Quote
Jaro Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Jurek2050 napisał(a):[FONT=Times New Roman] Ponoć w ciągu paru tygodni mają się odbyć wybory i się to odkręci???[/FONT] Panie Jurku, Co się odkręci? To kto kogo będzie wybierać? Do Oddziału TOZ Poznań? Jestem bardzo ciekaw jak to się odbędzie. Czy coś z tego aktywu zostało? Nie wiem czy to prawda bo wszystkie wróbleki w Warszawie ćwierkają że P.K. nie będzie brała udziału w wyborach. Czy to prawda? Czy to ptasia plotka? pozdrawiam Jaro Quote
Wiktor z Warszawy Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Niestety, Pan Jurek rzucił hasło o sprzedaży kamienicy przez TOZ lub P.Stefę a teraz milczy. Jestem ciekawy co się z tą kamienicą stało. Jest to interesujące w świetle dochodzących plotek o chęci sprzedaży schroniska w Swarzędzu przez TOZ. Proszę, może nas ktoś oświeci. Czekam na wiadomość. Quote
Jaro Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Przyłączam się do pytania Wiktora z Warszawy. Panie Jurku co z tą kamienicą? Niech Pan nas oświeci. A może i schronisko w Swarzedzu, darowiznę po Fitznerach też mają zamiar sprzedać. Ta nieruchomość - na której mieści się schronisko - została zapisana na bezdomne psy, więc czy to jest możliwe by do tego się posunęła taka wielka organizacja prozwierzęca jakim jest TOZ? No chyba nie będzie się tłumaczyła że pieniądze jej sa potrzebne na ratowanie zwierząt. Co się stało z pieniędzmi ze sprzedaży kamienicy? Kto podarował tę nieruchomość? Czekamy z niecierpliwościa na odpowiedź. Quote
gigel Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Czekam na wiadomości z ZG TOZ. W na stronie www.TOZ nic nie widzę. Może ktoś z uczestników tego posiedzenia podzieli się z nami ustaleniami. Quote
Wiktor z Warszawy Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 gigel napisał(a):Czekam na wiadomości z ZG TOZ. W na stronie www.TOZ nic nie widzę. Może ktoś z uczestników tego posiedzenia podzieli się z nami ustaleniami. A ja wyśledziłem zmianę. Otóż Pani Stefania Kozłowska nie jest Wiceprezesem ZG TOZ tylko Członkiem ZG TOZ. Co to oznacza? Została postawiona do kąta ale i tak dalej się razem będziemy bawić. Quote
Jaro Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 No to cudnie. Zabawa trwa, ale jestem ciekawy jak na tej zabawie wyjdą bezdomne zwierzęta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Czy Pani Stefania Kozłowska jako członek ZG TOZ może kandydować w wyborach do Oddziału Poznań? Quote
puma10 Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Jurek2050 napisał(a):[FONT=Times New Roman] Jeśli pies ma 1 duży boks, czy to jest rzeźnia? Pisałem, że część boksów była pusta. Pieniądze są TOZ dysponuje potężną kasą. Inna sprawa, że konto w Poznaniu zablokowali i nie mogą się dogadać. Prezes ZG TOZ odsyła do przedstawiciela z Poznania, a ten z powrotem.[/FONT] [FONT=Times New Roman] Trzeba cały czas nadzorować jak gminy realizują bezdomność!!![/FONT][FONT=Times New Roman] Jak będą to robić prawidłowo, schronisko w Swarzędzu nie będzie konieczne.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Oczywiście zmarnowano okazję darmowego biura i reklamy w samym centrum Poznania (w kamienicy p. Aliny Kasprowicz). Ja, do upartego o tym mówiłem i p. Steni i p. Berdychowskiej - zarządzającej obecnie sprawami TOZ na miejscu. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Poznań jest dużym miastem i pewnie w końcu coś się jeszcze innego wymyśli. Nie wierzę w biuro w Swarzędzu (nie mylić ze szkoleniami, dniami dla psa itp. - to popieram i oczywiście pewnie dobrze się przysłuży). Chodzi o biuro do codziennych kontaktów z członkami. Jako b. kierownik biura w latach 80-tych jakąś orientację mam. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Już biuro przy ul. Grunwaldzkiej - pod Junikowem, moim zdaniem, to był błąd. Zwłaszcza, że TOZ było właścicielem pół innej kamienicy również w samym centrum Poznania i tam można było z dużą pompą zorganizować administrację Towarzystwa. Jak się słucha osób spoza okręgu, trudno. :([/FONT] [FONT=Times New Roman]W sumie nie widzę wbrew pozorom tak czarno. Ludzi do pomocy jest dużo, tylko trzeba dać odpowiednie warunki i być do nich otwartym. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Owszem wiele błędów popełniono, w tym część oczywiście popełniła p. Stenia. Zarząd to nie tylko p. Stenia i można było wymusić na niej pewne zmiany. Jak się nie mówiło na zebraniach, o tym to jak miała realizować. Zwłaszcza, że pozostałych osób z zarządu wiele nie było widać - w każdym razie ja nie widziałem.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Pani Stenia też dużo wniosła i tylko o to mi chodzi, aby uznać też jej wkład. Na tym zakończyć i jechać dalej. [/FONT] A czemu ,panie Jurku zablokowali konto?Czyzby nie doceniali jej wkładu? Czy nie mógł Pan im tego wytłumaczyc?Może po prostu nie rozumieją? Quote
Saeta Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 puma10 napisał(a):A czemu ,panie Jurku zablokowali konto?Czyzby nie doceniali jej wkładu? Czy nie mógł Pan im tego wytłumaczyc?Może po prostu nie rozumieją? Może nie lubią pana Jurka i zablokowali konto, żeby pani Stenia nie mogłą mu wypłacać pensji? SPISEK! :evil_lol: To by wyjaśniało, dlaczego pan Jurek już nie jest pracownikiem TOZ. Przecież bez pensji nie będzie "pracował"! :eviltong: Quote
Wiktor z Warszawy Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 Jaro napisał(a):No to cudnie. Zabawa trwa, ale jestem ciekawy jak na tej zabawie wyjdą bezdomne zwierzęta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Czy Pani Stefania Kozłowska jako członek ZG TOZ może kandydować w wyborach do Oddziału Poznań? Według mnie to zależy do tego jak zostanie oceniona przez Zjazd jej dotychczasowa praca w TOZ Okręg Poznań.Jeżeli pozytywnie , nie będzie uwag to tak. Mniemam jednak że do ponownego wyboru na Prezesa TOZ nie dojdzie. Mam cichą nadzieje że zdjęcie jej z funkcji Wiceprezesa Zarządu Krajowego TOZ coś oznacza. Quote
Jaro Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 Wiktor z Warszawy napisał(a):Według mnie to zależy do tego jak zostanie oceniona przez Zjazd jej dotychczasowa praca w TOZ Okręg Poznań.Jeżeli pozytywnie, nie będzie uwag to tak. Mniemam jednak że do ponownego wyboru na Prezesa TOZ nie dojdzie. Mam cichą nadzieje że zdjęcie jej z funkcji Wiceprezesa Zarządu Krajowego TOZ coś oznacza. Jestem ciekawy jak zostanie oceniona dotychczasowa praca P. Kozłowskiej w TOZ. Z tego co tu się naczytałem na tym wątku, to dość urozmaicona i bardzo indywidualna, bo Oddział TOZ ma deficyt członków. No chyba ,że się mylę. Wzywam członków TOZ Oddział Poznań, do ujawnienia się Chyba przynależność do takiej organizacji nie jest wstydem ani tajemnicą? Quote
Zyga Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 Jaro napisał(a):Jestem ciekawy jak zostanie oceniona dotychczasowa praca P. Kozłowskiej w TOZ. Z tego co tu się naczytałem na tym wątku, to dość urozmaicona i bardzo indywidualna, bo Oddział TOZ ma deficyt członków. No chyba ,że się mylę. Wzywam członków TOZ Oddział Poznań, do ujawnienia się Chyba przynależność do takiej organizacji nie jest wstydem ani tajemnicą? Oj,Jaro,chyba jesteś optymistą.Cieńko coś z tymi członkami.Nie zgłaszaja się,bo pewnie ich nie ma.Prawdopodobnie zostali wyrzuceni z jednoosobowej monarchii,albo w ogóle nie przyjeci.W zwiazku z tym pewnie pani K jest jedynym prawomocnym" członkiem" w Poznaniu.Pewnie przekształci na najblizszym plenum odzdział poznański w Spółke Zoo,no i wtedy już moze być jednocześnie i prezesem ,i wszystkim innym co tylko wymyśli, Quote
Zyga Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 Wiktor z Warszawy napisał(a):Niestety, Pan Jurek rzucił hasło o sprzedaży kamienicy przez TOZ lub P.Stefę a teraz milczy. Jestem ciekawy co się z tą kamienicą stało. Jest to interesujące w świetle dochodzących plotek o chęci sprzedaży schroniska w Swarzędzu przez TOZ. Proszę, może nas ktoś oświeci. Czekam na wiadomość. No właśnie.Czyżby pan Jurek zapomniał nam wyjaśnić sprawę kamienicy? Co się z nią stalo? Quote
gigel Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 Jaro napisał(a):Jestem ciekawy jak zostanie oceniona dotychczasowa praca P. Kozłowskiej w TOZ. Z tego co tu się naczytałem na tym wątku, to dość urozmaicona i bardzo indywidualna, bo Oddział TOZ ma deficyt członków. No chyba ,że się mylę. Wzywam członków TOZ Oddział Poznań, do ujawnienia się Chyba przynależność do takiej organizacji nie jest wstydem ani tajemnicą? Ja znam jednego członka Panią Stefę. Reszta jedynie marzy o przyjęciu. Jednak nie jest godna aby być członkiem tej elitarnej organizacji.Czekają czekają..............na cud. Quote
puma10 Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 gigel napisał(a):Ja znam jednego członka Panią Stefę. Reszta jedynie marzy o przyjęciu. Jednak nie jest godna aby być członkiem tej elitarnej organizacji.Czekają czekają..............na cud. Nie jest to znowu tak pewne,czy aż wszyscy marzą,zeby być członkiem poznańskiej organizacji.Jest to co najmniej dość wątpliwe,jeśli głownym składnikiem "aktywu" jest pani K. Quote
Jaro Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 dokładnie nikt nie chce być składnikiem tego "aktywu" dopóki słynna P.K. jest jego składnikiem. Każdy trzyma się z dala od TOZ w Poznaniu i od schroniska. Czy ZG TOZ o to chodzi? Chce mieć ZOO w Poznaniu? Nadal P.K jest członkiem ZG TOZ, czyli pewnie może startować w wyborach. Chętnych brak do wstępowania, starzy w popłochu pouciekali lub zostali wyrzuceni. A wybory tuż tuż. P. Jurku proszę nam odpowiedzieć na dręczące nas pytania. Czyżby Pan na jakiś czas wycofał się z tak ciekawej i pouczającej dyskusji? Quote
Saeta Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 Pani K. to człowiek-orkiestra. Sama się zjedzie na zjazd poznańskiego oddziału, sama stwierdzi quorum (ba! 100 aktywu obecne!), sama zgłosi swoją kandydaturę, sama się wybierze na prezesa, sama przyjmie wynik z zadowoleniem. I jeszcze sama w wolnej chwili napisze protokół z tego zebrania. Czy w tej sytuacji można jeszcze od kobiety oczekiwać, żeby miała głowę do jakichś interwencji i zajmowania się zwierzętami? Lub choćby żeby odbierała telefony? Quote
GoniaP Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 Fundacja "Głosem Zwierząt" właśnie złożyła zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa wobec pani SK. Quote
mariamc Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 I bardzo dobrze Goniu, w końcu . My będziemy zeznawać. Quote
Wiktor z Warszawy Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 GoniaP napisał(a):Fundacja "Głosem Zwierząt" właśnie złożyła zawiadomienie o podejrzeniu przestępstwa wobec pani SK. A to będzie klops. Bo wybory za pasem 2 czerwca. Może ten fakt otworzy oczy delegatom na zjazd. Prosimy o więcej wiadomości, Quote
Wiktor z Warszawy Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 mariamc napisał(a):I bardzo dobrze Goniu, w końcu . My będziemy zeznawać. Brawo taka odważna postawa może wiele zmienić. Quote
Ada-jeje Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 GoniaP napisał(a):Fundacja "Głosem Zwierząt" właśnie złożyła zawiadomienie o podejrzeniu przestępstwa wobec pani SK. Brawo !!! GoniaP coraz wiecej osob przylącza sie do wystepowania przeciwko pseudo org. pro zwierzecych. Quote
GoniaP Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 Proszę osoby, które mają jakiekolwiek dowody w sprawie o kontakt ze mną na pw. W jedności siła. Quote
Saeta Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 GoniaP napisał(a):Fundacja "Głosem Zwierząt" właśnie złożyła zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa wobec pani SK. Nareszcie jakieś konkretne działania. Brawo GoniaP :klacz: Quote
puma10 Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 Jaro napisał(a):dokładnie nikt nie chce być składnikiem tego "aktywu" dopóki słynna P.K. jest jego składnikiem. Każdy trzyma się z dala od TOZ w Poznaniu i od schroniska. Czy ZG TOZ o to chodzi? Chce mieć ZOO w Poznaniu? Nadal P.K jest członkiem ZG TOZ, czyli pewnie może startować w wyborach. Chętnych brak do wstępowania, starzy w popłochu pouciekali lub zostali wyrzuceni. A wybory tuż tuż. P. Jurku proszę nam odpowiedzieć na dręczące nas pytania. Czyżby Pan na jakiś czas wycofał się z tak ciekawej i pouczającej dyskusji? Pan Jurek odpowiada tylko na te pytania ,które mu odpowiadają. Quote
Recommended Posts