Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wierzyć mi sie nie chce jak czytam że Wasze psiaki jedzą ryż i gotowaną marchewkę. Mojej trzeba by było siłą do pyszczka wpychac a i tak by wypluła. Co zrobić, żeby skusiła się na jedzenie ryżu z z marchewką albo czegokolwiek innego oprócz miski suchego chapi? Już próbowałam jej nie dawac nic tylko podstawialam miske z miesem to nie jadła 4 dni. Piszczała ciagle i stała przy szafce gdzie zwykle trzymane było jedzenie dla niej i w końcu jej nasypałam. Jak słysze od innych ze ich psy jedza zupy to aż mi dech zapiera bo ona od miski zupy ucieka w obawie ze jeszcze bedzie musiała to zjeść.

Posted

taka karma robi swoje...Zawiera masę przypraw i soli aby psy ją chętniej jadły...Radziłabym Ci zaprzestać kupowania tego świństwa.Daj jej do jedzenia mięsko z ryżem i warzywami,jak nie zje po 15 minutach,schowaj do lodówki i wystaw za czas jakiś.Pies z pełną miską jedzenia się nie zagłodzi,tym bardziej ,ze suczka je normalnie, nie ma jakiś problemów z tym.:lol:

Posted

Balbina12 napisał(a):
taka karma robi swoje...Zawiera masę przypraw i soli aby psy ją chętniej jadły...Radziłabym Ci zaprzestać kupowania tego świństwa.Daj jej do jedzenia mięsko z ryżem i warzywami,jak nie zje po 15 minutach,schowaj do lodówki i wystaw za czas jakiś.Pies z pełną miską jedzenia się nie zagłodzi,tym bardziej ,ze suczka je normalnie, nie ma jakiś problemów z tym.:lol:

dokładnie tak jak pisze koleżanka wyżej ;)
ja dodatkowo zrezygnowałabym chappi i kupiła lepszą karme np Brit Care

nie wiem jak można karmić Chappi:shake:

Posted

tu już musisz sama zdecydować-czy chcesz kamić gotowanym czy suchym.Jednak w obu przypadkach-nie zje,chowasz i już.Z karm trzeba wybierać te lepsze-royal,hills,purina,brit,1st choice,acana,orijen:lol:

Posted

Balbina12 napisał(a):
tu już musisz sama zdecydować-czy chcesz kamić gotowanym czy suchym.Jednak w obu przypadkach-nie zje,chowasz i już.Z karm trzeba wybierać te lepsze-royal,hills,purina,brit,1st choice,acana,orijen:lol:

Royal hills i purina nie sa juz karmami super .....

Posted

nie są super ale nie ma porównania z chappi.Zresztą dla mnie żadna karma nie jest super-nigdy nie dowiesz się co siedzi w tym kolorowym opakowaniu.Dlatego karmię gotowanym;)

Posted

okej, w takim razie jutro dostanie ryż i mięso nie wiem co z warzywami, bo gotowanych nigdy nie tknęła, je surową marchewkę, kapuste i ziemniaki - dobrze czy źle? Może być surowa marchewka zamiast gotowanej?
do tego codziennie pije herbatę. Wstyd mi o tym mówić ale tak się nauczyła, że pije herbate... ma nawet własny kubek ze swoim zdjęciem... :oops:

Posted

Lajla napisał(a):
do tego codziennie pije herbatę. Wstyd mi o tym mówić ale tak się nauczyła, że pije herbate... ma nawet własny kubek ze swoim zdjęciem... :oops:

Fajne :lol:

Posted

Surowa marchewka-jak najbardziej.Tylko utrzyj ją drobno na miazgę bo widze po swoim psie ,że jak daję w kawałkach to częś wydala z siebie nietknięte...a jak jest papka to ok.Zrób jej to z ryżem,dodaj mięsko(może indyk?:lol:)i już;)

Posted

sama nie wiem kazdy ma mnie za wariatke jesli chodzi o tą herbate, ale postanowiłam przeznaczyc kubek dla niej, żeby nie dobierała sie do mojego. Czesto siadam na podłodze z laptopem i jak sie zapomne, wychodzac do kuchni czy łazienki, to po powrocie zastaje pusty kubek. Za pierwszym razem sie zastanawialam czy to ja wypiłam, czy znikneło, czy co? Aż podpatrzyłam paskude jak wypija herbate i w pośpiechu kładzie sie spowrotem na łóżko :eviltong: A że kiedyś, kiedys dostałam kubek z jej zdjęciem, pomyślałam, że poświęcę go do tej psiej herbaty ;)
Ten niejadek nie lubi drobiu w ogole, najczesciej gotuje mu szponderki albo ogony, bo to zjada. Co prawda najpierw przeczyści podłogę popychając te mięso nosem po kuchni, ale ważne że ostatecznie zdecyduje się zjeść

Posted

Jak lubi suche a nie lubi gotowanego (to rzadkość, zwykle jest odwrotnie) to poszukaj jakiejś karmy, która jej podpasuje i się nie stresuj gotowaniem. Hawanka napisała o Brit Care, to dobra karma, o karmach jest zresztą całe morze informacji i tu, i na innych psich forach - na pewno coś dopasujecie. Chappi nie jest dobre, żeby karmić psa na dłuższą metę.
ps. Twoja suczka jest cudna. Jak sobie wyobrażę, że robisz dwie herbatki, dla niej i dla siebie, to się rozpływam.

Posted

Suczka Lajli ma 13 lat i ma pewne kłopoty zdrowotne. Ja bym jej nie głodziła. Nie chce gotowanego, to niech je suche - ale z wyższej półki.
Ja nie jestem z tych, żeby się czepiać jak ktoś karmi psa marketówkami a pies mimo to wiekowy i zdrowy - tak bywa, ale nie w tym przypadku. Przynajmniej częściowo jej problemy mogą wynikać ze sposobu karmienia.
Z tą herbatą też bym nie przesadzała - zwłaszcza jeśli jest słodzona.

• 1 month later...
Posted

Każdego dnia rano dawaj jej inną karmę niż chappi, żeby posmakowała innych rzeczy. Moja koleżanka miała ten sam problem - po 2-3 tygodniach dopiero psina zaczęła jeść normalnie. Wycia było .... uuuu ..., ale i efekty są :)

Posted

jak pies będzie dostawał codziennie inną karmę to na 99% będzie miał rewolucje żołądkowe.Więc ja raczej zostałabym przy dobrej jakości suchym-albo gotowanym ;)

• 4 weeks later...