Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Agula99 napisał(a):
Odwiedzam Vikunię i życzę fajnego dnia :)

Agulu,odwiedź jeszcz Vikuniowy bazarek :lol: Viki pięknie zaprasza, żeby chociaż :lol:zajrzeć

Posted

Byłam dzisiaj w odwiedzinach u Viki i przeżyłam szok:crazyeye: Vikunia na mój widok podbiegła do bramki, nastawiała to raz doopke to raz boczek do glaskania:) Żadnego lęku (mimo,że byłam z osobą dla niej obcą), strachu, obok niej dwa duże owczarki pies i ....suka a ta nic:) Ostatnio z tą owczarką zafundowały sobie po bliźnie na nosie bo się kłóciły przez siatkę (kolega onek ją wygryzł), ale poza ogrodzeniem koleżanki a z samcem to sobie buziaczki dawali przy mnie. Opiekunka mówi, że z kolega bawią się nieraz jak młode psiaki lub nawet jak szczeniaki:) Ulubioną zabawą Viki jest gonienie takiego mini traktora-kosiarki:) NA smycz w dalszym ciągu nie da namówić, będzie na niej szła ale wtedy jest znacznie bardziej lękliwa. Szczotka i szczotkowanie też jest dla niej niezbyt miłe.
Reasumując: dla Viki tylko dom z ogrodem, może w nim mieszkać samiec ( suczka też by mogła być, ale spokojna, niedominująca i u doświadczonych opiekunach, umiejących odczytywać sygnały i umiejących usadzić obie suki w stadzie). Kot myślę, że też mógłby gdzieś tam sobie biegać:) Dzieci małe nadal bym wykluczyła, chyba jeszcze za duże ryzyko. Vikunia jest już starszą psiną ze swoimi przyzwyczajeniami, których nie da się zmienić. Wystarczy jej ogród do biegania, kontakt z człowiekiem i pełna micha:)

Na dniach wrzucę zdjęcia. Dziś już padam, od 6 na nogach w tym 9h w pracy:( Jutro wyjeżdżam na kilka dni, więc zdjęcia będą w połowie tygodnia:)

Posted

Dziękuje za wieści od Viki i cieszę sie, że sa one dobre, ze Viki jest zadowolona i szczęśliwa w hoteliku. :lol:
Oczywiście milo będzie zobaczyć zdjęcia.

Fajnie byloby, zeby byl wreszcie jakiś odzew na allegro i ogloszenia. ;)

I wszystkie Ciotki, ktore zaglądaja do Viki (choć nie ma ich wiele - przynajmniej tak wynika z postow ) proszone są o odwiedzanie jej bazarku. :lol:
Ceny zaczynaja sie juz od zlotowki ! :lol:

Posted

karolciasz28 napisał(a):
Jaka dostojna:loveu::loveu: a kolega i koleżanka tez fajni:lol::lol:

Tak Viki, rzeczywiscie bardzo dostojnie wygląda na tych zdjeciach.;)

Posted

Agula99 napisał(a):
Mało, mało, no ale ja zawszę w miarę możliwości :)

Na bazarku też juz pusto sie zrobiło.
Sama zrobilam troche zakupów i nasza Becia też.
A teraz nawet nie bardzo mam z kim podrzucać.

A Viki zbiera na oplacenie hoteliku bo brakuje jej deklaracji.

Posted

Agula99 napisał(a):
Ja niestety nie dam rady zrobić żadnych zakupów, ech nic nie poradzę!!! :( wybacz Vikuniu!!

Ja też nie zrobilam wielkich. :lol:Tam juz od 1 zl mozna kupić :lol:
Kupilam sobie parę próbek.

Posted

Agula99 napisał(a):
Ja niestety nie dam rady zrobić żadnych zakupów, ech nic nie poradzę!!! :( wybacz Vikuniu!!

Podrzucanie też mile widziane ....

Posted

barb napisał(a):
Widzę, że ogłoszenie Viki na Przemyślaku odświeżone. Vikunia pierwsza w dziale psów do adopcji.

Na drugim miejscu kotki z Boguchwaly, a na trzecim Pako - też z Boguchwaly.

Tylko żeby jakieś telefony dzwoniły.