sunia2000 Posted February 5, 2012 Author Posted February 5, 2012 Vikunia na czas mrozów przeniosła się do domu. Nie śpi może na kanapach, gdyż ze względu na pozostałe suki mieszkające w nim nie może się panoszyć po całym domu, ale ma cieplutki pokoik przy werandzie. Ładnie zachowuje czystość, czeka grzecznie na poranny spacer. W ciągu dnia śmiga z owczarkami po ogrodzie. Viki i te 3 owczarki muszą być albo wszystkie zamknięte albo wszystkkie naraz wypuszczane, gdyż jak widzą się przez siatkę to próbują się zjeść, ale wystarczy że ogrodzenie zniknie spomiędzy nich i od razu jest zgoda między nimi-psia agresja nakręcana siatką:) Poza tym przytyło się nieco suni, ale na mrozy trochę tłuszczyku jej się przyda:) Z ogłoszeń jak zwykle zero odzewu:( Quote
Agula99 Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Vikuniu...będzie tylko lepiej, niech mrozy zelżeją, a i telefony się roztopią bo chyba przymarzły i stąd ta cisza..:) Quote
bros Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 dla Vikuni prześlę jutro 40 zł od Jeżyka który już szczęsliwy biega po łąkach zielonych za TM post 903 http://www.dogomania.pl/threads/193158-Jeżunio-za-TM-(-żegnaj-maleńka-duszyczko?p=18530687#post18530687 Quote
barb Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 http://www.jaroslawiak.pl/Wiki-swietnie-przypilnuje-domu-i-ogrodu.,ann6587.html?ipreview=d99ca82956fa2a4c416ce52d1dc21dae Znów przedłużylam ważność ogłoszenia na Jaroslawiaku, zmieniłam zdjęcia i tekst. Usunęlam informacje o domu bez dzieci i zwierząt. Zawsze będzie można o tym powiedzieć jeśli ktoś zadzwoni. Quote
sunia2000 Posted February 12, 2012 Author Posted February 12, 2012 Nikaragua napisał(a):skopiuję z innego wątku Dziękuje za cynk ale Vikunia odpada. Dla niej tylko dom z ogrodem! Teraz doszła do siebie, bryka niczym młody psiak, nie ma w niej lęku ale tylko na swoim terenie. Już po wyjściu za bramkę, na łąki widać że jest spięta i zdenerwowana, nie wyobrażam jej sobie w ruchu ulicznym. A że to nie mały piesek tylko prawie 30 kilowy to podejrzewam że pani cięzko by było np wziąć Viki na ręcę gdy ta ze strachu nie będzie się chciała ruszyć z ziemi:( Quote
sunia2000 Posted February 12, 2012 Author Posted February 12, 2012 [quote name='barb']http://www.jaroslawiak.pl/Wiki-swietnie-przypilnuje-domu-i-ogrodu.,ann6587.html?ipreview=d99ca82956fa2a4c416ce52d1dc21dae Znów przedłużylam ważność ogłoszenia na Jaroslawiaku, zmieniłam zdjęcia i tekst. Usunęlam informacje o domu bez dzieci i zwierząt. Zawsze będzie można o tym powiedzieć jeśli ktoś zadzwoni. Dziękuje barb:) Właśnie wróciłam z JArosławia i to miasto mnie zadziwia:) Coraz częściej spotyka się plakaty "zaginął pies" czy "znaleziono psa", powstał salon urody dla psów, jedna nowa lecznica-ludzie chyba zaczynają bardziej dbać o psy:) Może ktoś z tamtąd zauroczy się Vikunią:) Quote
barb Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 sunia2000 napisał(a): Może ktoś z tamtąd zauroczy się Vikunią:) Dlatego pomyślałam, żeby nie robić z niej w ogłoszeniach agresorki. Bo może to zniechęca do telefonów. O wszystkim przecież możesz wspomnieć już w rozmowie. A Wiki oglaszać przedstawiając jej zalety. ;) Co o tym myślisz? :???: Quote
barb Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 [quote name='sunia2000'] Właśnie wróciłam z JArosławia i to miasto mnie zadziwia:) Coraz częściej spotyka się plakaty "zaginął pies" czy "znaleziono psa", ... Nikt nie szukał przypadkiem suczki mix pekińczyka ? Trafiła w ostatnich dniach do Orzechowiec właśnie z Jarosławia ? Quote
sunia2000 Posted February 12, 2012 Author Posted February 12, 2012 Niestety nie:( Szukali yorka i małego kundelka, a podobną do tej ze zdjęcia ktoś znalazł i szukał jej właściciela ale trzymając ją u siebie w domu. Quote
barb Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 sunia2000 napisał(a):Niestety nie:( Szukali yorka i małego kundelka, a podobną do tej ze zdjęcia ktoś znalazł i szukał jej właściciela ale trzymając ją u siebie w domu. To na sto procent ta sama. Właściciel się nie znalazł i trafiła do schronu. Była na kilku portalach ogloszeniowych jako znaleziona. Ale nie było w internecie ogłoszeń, ze ktoś szuka takiej suni. :shake: Myslalam, że moze papierowe jakieś gdzieś widzialaś. Quote
barb Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 sunia2000 napisał(a):Dziękuje barb:) Nie trzeba. Wiki cały czas leży mi na sercu. W przyszłym tygodniu zobowiązuję się zrobić jej 5 nowiutkich ogłoszeń. Quote
karolciasz28 Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 barb napisał(a):Nie trzeba. Wiki cały czas leży mi na sercu. W przyszłym tygodniu zobowiązuję się zrobić jej 5 nowiutkich ogłoszeń. Skoro Barb 5 to ja 10 i razem będzie 15! :) Quote
barb Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 karolciasz28 napisał(a):Skoro Barb 5 to ja 10 i razem będzie 15! :) Może na początek też pięć ? Karolciu ferie sie kończą i szkołę zaczynasz. :mad: Quote
karolina175 Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 Jesli to pomoze moge dac Wiki 30zł stalej deklaracji:) Gdyz 50zl stalej deklaracji ktore miały byc na Slimaczka chce dac na innego psa :) Quote
barb Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 karolina175 napisał(a):Jesli to pomoze moge dac Wiki 30zł stalej deklaracji:) Gdyz 50zl stalej deklaracji ktore miały byc na Slimaczka chce dac na innego psa :) Karolina, napisalam na wątku Ślimaka ale napiszę jeszcze tutaj. Zastanów się, żeby ta deklaracja nie bylo dla Ciebie zbyt wielkim obciązeniem. 30 zł miesięcznie x 12 m-cy to juz spora kwota. Czy dasz radę? Może jeszcze się zastanow co do wysokości deklaracji. Quote
karolina175 Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 barb napisał(a):Karolina, napisalam na wątku Ślimaka ale napiszę jeszcze tutaj. Zastanów się, żeby ta deklaracja nie bylo dla Ciebie zbyt wielkim obciązeniem. 30 zł miesięcznie x 12 m-cy to juz spora kwota. Czy dasz radę? Może jeszcze się zastanow co do wysokości deklaracji. Ja sie juz zastanowiłam :) Wiem ile moge dac zeby nie bylo to dla mnie obciazeniem:) Spokojnie :) Gdyby nie bylo mnie na to stac nie dala bym tej deklaracji jestem odpowiedzialna osoba i wiem co robie :) Nikt mnie do tego nie zmusza a jesli ma to pomoc tej biednej suni moge to zaoferowac i w taki sposob jej pomoc... Wiem jak to jest ze starszymu psami po ciezkich przejsciach.... Teraz szczeniakowi jest ciezko znaesc dom a co dopiero starszej psince :) Wiec nie martw sie Barb wiem co robie:) Quote
barb Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 Nie wiem jak Ci dziękować za serce dla Wiki. :calus::Rose: Zaglądaj też czasem na wątek.:lol: Quote
karolina175 Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 Nie ma za co :) Poprostu chce zeby miała godna starosc na ktora zasluguje, zeby spedziła ja w chodzby namiastce domu a nie w zimnym schroniskowym boksie gdzie sobie moze nie poradzic i skonczyc jak Ślimaczek :( Quote
barb Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 (edited) A gdzie Patrycja? Chyba nie moze pisać ze wzruszenia... :loveu: Dwa nowe ogłoszenia Wiki z pięciu obiecanych: ;) http://ale.gratka.pl/ogloszenie/20667039_wiki_doskonale_przypilnuje_domu_z.html http://tablica.pl/oferta/wiki-doskonale-przypilnuje-domu-i-ogrodu-IDKznr.html Suniu, sprawdź czy wszystko sie zgadza - przede wszystkim telefon. Edited February 12, 2012 by barb Quote
sharka Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 Z takimi wiadomościami fajnie nowy tydzień zaczynać :] Quote
karolina175 Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 Za wikusie bede wpłacała 1 kazdego miesiaca moze tak byc? edit: Prosze tez o numer konta na ktory trzeba wpłacac :) Quote
barb Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 karolina175 napisał(a):Za wikusie bede wpłacała 1 kazdego miesiaca moze tak byc? Mysle, że tak ale to Sunia2000 decyduje o szczegółach i jest skarbnikiem Wiki . ;) Tylko nie wiem gdzie się podziała... :niewiem: Chyba ze szczęścia zemdlała...:mdleje: Quote
karolina175 Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 Ok jak cos niech napisze do mnie :) Moze byc tez inny dzien ale reszte wpłat robie tez 1 wiec bylo by mi latwiej :) Quote
karolciasz28 Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 barb napisał(a):Może na początek też pięć ? Karolciu ferie sie kończą i szkołę zaczynasz. :mad: No wiem:razz: Barb przecież ja rozgarnięta jestem i ze wszystkim sobie poradzę:evil_lol: Quote
Recommended Posts