Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Arest to amstaff urodzony w Szczecinie w styczniu 2005r. Zostal kupiony jako szczeniak przez mlode malzenstwo. Niestety w ciagu 6 lat pozmienialo sie u nich bardzo duzo. Kiedy przyszlo na swiat pierwsze dziecko, dawali sobie spokojnie rade. Pozniej urodzilo sie drugie dziecko i nadszedl czas zmiany pracy. Czasy ciezkie, 4 osobowa rodzina do utrzymania, wiec maz podjal prace od rana do nocy, zostawiajac zone sama z dwojka dzieci i psem. Sytuacja ich przerosla i poprosili o pomoc dziadkow, ktorzy zajeli sie Aresem.
Lata mijaly, a rodzice nie stawali sie mlodsi... przestali dawac sobie rade z tak duzym i silnym psem. Latem jeszcze bylo ok, bo czas spedzali na dzialce, gdzie psiak mogl biegac dowoli, ale zima bylo znacznie gorzej. Niewybiegany amstaff ciagnal na spacerach, a opiekunowie mieli coraz mniej sily na jego opanowanie i utrzymanie na smyczy. Ostatnio jeen ze spacerow Aresa z dziadkiem o malo nie skonczyl sie jego pobytem w szpitalu, gdy psiak porzadnie przeciagnal go po ziemi.

Ares jest psem zadbanym, regularnie szczepionym i odwiedzajacym weterynarza. Ma co roku czyszczone zeby, zadbane i czyste uszy, piekna siersc. Ma dwa niewielkie tluszczaki, na szczescie niegrozne. Jest posluszny i karny, zupelnie pozbawiony agresji, chociaz potrafi sie czasem za bardzo podekscytowac, wtedy skoczy na czlowieka dac buziaka, czy przebiegnie po kanapie, na ktorej lezy niemowlak :shake: ragalam go za uszy, szczypalam, ciagnelam za skure i ogon, ogladalam zeby i nawet nie zareagowal. U weterynarza ma czyszone zeby bez glupiego jasia, chociaz sie probuje wyrywac, nigdy nikogo nie ugryzl.

Nie jest przyzwyczajony do miasta, widac u niego wyrazny stres zwiazany z nadmiarem bodzcow. Na spacerach potrafi sadzic sie do psow, ale raczej do tych, ktore szukaja zaczepki, dlatego chodzi w kagancu i niestety na kolczatce. Kotami jest zainteresowany ale ma tez dosc silny instynk lowiecki, co widac w lesie, wiec dom z kotami i innymi psami raczej odpada. Mysle, ze psokojnie moze zamieszka z dzieciakami w wieku gimnazjalnym.

Wlasciciele bardzo swiadomie szukaja mu domu. Pare osob zglosilo sie po przeczytaniu ogloszen, ale nie wzbudzili ich zaufania i odeslali z kwitkiem. Widzac, ze mamy doswiadczenie w przesiewaniu kretynow, zwrocili sie do nas o pomoc. Ares na moja prosbe, zostanie przez nich wykastrowany przed adopcja. Ares moze zostac u dziadkow, poki nie zrobi sie zimno i beda musieli wracac do mieszkania. Czyli chwilke mamy na znalezienie mu domu...

-----------------------
Tekst do ogloszeń:

Psie życie jest bardzo zagmatwane..Mimo, ze nie podejmujesz żadnych decyzji sam, od szczeniaka zdany jesteś tylko na człowieka, nie jest to łatwe życie. Człowiek nakarmi- jesteś najedzony, pogłaszcze- jesteś szczęśliwy, wyprowadzi na spacer- czujesz się wspaniale.. Takie cudowne, beztroskie życie przez 6 lat wiodłem ja- Ares. Ludzie zachwycali się moim niecodziennym umaszczeniem, podziwiali wspaniały charakter i nie mogli nadziwić się inteligencji.. Jednak i moje życie się odwróciło.. Jestem tylko psem, a psie życie jest bardzo zagmatwane. Ślepy los sprawił, że muszę opuścić moja rodzinę- ludzi, którzy o mnie dbali, kochali mnie i u boku których czułem się wspaniale... O których dbałem ja, kochałem i którzy czuli się wspaniale mając mnie za członka rodziny..
Dziś chciałbym zacząć na nowo. Jeszcze raz rozgrzać uczuciem swoje wielkie psie serce.. sprawić, by i Twoje zapłonęło dla mnie...

[FONT=Verdana]"- Czy zawsze trzeba odchodzić?
- Zawsze trzeba wiedzieć, kiedy kończy się jakiś etap w życiu. Jeśli uparcie chcemy w nim trwać dłużej niż to konieczne, tracimy radość i sens tego, co przed nami."
[/FONT]Paulo Coelho

Ares to 6- letni, łagodny i ułożony Amstaff o niezwykłym ubarwieniu. Zagmatwana sytuacja rodzinna zmusiła jego właścicieli do oddania psa, który jest bardzo zadbany, wesoły i zdrowy.Ares jest przyjaźnie nastawiony do ludzi, uwielbia dzieci. Jak każdy amstaff musi się wybiegać, jeśli ma zapewnione codzienne spacery i dużo ruchu, nie sprawia żadnych problemów i po szaleństwach na dworze zmienia się w typowego domowego kanapowca. Psiak jest nauczony czystości i przyzwyczajony do zostawania samemu w domu. Ares jest wykastrowany, warunkiem adopcji jest wizyta przed adopcyjna i podpisanie umowy adopcyjnej.

Kontakt w sprawie adopcji:
Marta 517680264
ttbszczecin@gmail.com
http://ttb.szczecin.pl

Tutaj sie juz troszke odstresowal ;)

• Replies 143
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kana napisał(a):
Jestem i ja!!
Przepiękny pies!

Ciotka dawaj tekst i ogloszę go razem z allegro :)

Czekam na wypelniona metryczke i zloze zamowienie na teksciki ;) Dzieki piekne :)

Posted

Mani2000 napisał(a):
jestem!
dzięki banerkowi mnie urzekł ale zabrać go do siebie nie moge:(
pierwszy raz widze takie umaszczenie stafika

Witamy na watku :) Niesamowite ma umaszczenie, ja tez sie w nim przez to zakochalam i charakterm ma swietny :) Ktos bedzie mial super przyjaciela...

Posted

Ja też pozwolę sobie na skomplementowanie Aresika :D Przeeeepiękne ma to futerko, naprawdę nietypowe i życzę mu przecudnego domku jak najszybciej!!

Posted

Witam wszystkich:) Jestem właścicielką Aresika :) Pragnę wszystkim serdecznie podziękować za pomoc w poszukiwaniu nowego domku dla mojego pupila !!! Zachęcam z całą odpowiedzialnością i z całego serca do przygarnięcia Aresa to wspaniałe zwierzę :) Jeśli macie jakieś pytania to proszę pisać, na pewno na wszystkie odpowiem :))
Jeszcze raz wielkie dzięki!!!
Pozdrawiam Blanka

Posted

Witaj Blanko na forum!
Postaramy się pomóc znaleźć Aresowi nowy dom na tyle na ile jesteśmy w stanie!

Ze swojej strony proszę o tekst Aresa i dane kontaktowe to porobię mu ogloszenia :)

Posted

Blanka jestes :) Super! Czytaj szybciutko pierwszy post i wypal czy gdzies jeszcze sie nie kopnelam, oprocz tych rodzicow. Aresem opiekuja sie dziadkowie Blanki, nie rodzice :oops: