handzia Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 (edited) Czaruś :), tak go nazwałam, bo takie imię pasuje do niego idealnie. Mały, czarny kundelek jest po prostu radosnym,czarującym pieskiem. Od dwóch tygodni przebywa w zamojskim schronisku. Czaruś błąkał się po zamojskich ulicach, przeraźliwie głodny i przestraszony. Cudem udało mu się przeżyć, bo zdezorientowany ciągle wbiegał pod koła samochodów. Podbiegał do obojętnie przechodzących ludzi :-(, z nadzieją, że może ktoś go zauważy, przez chwilę się nim zainteresuje.... ale niestety.... niektórzy nawet kopniakiem próbowali pozbyć się "natręta". Tak więc, nie wiedząc co z nim począć wybrałam mniejsze zło i z bólem serca zawiozłam go do schroniska. W przeciwnym wypadku, prędzej czy później skończyłby swój żywot pod samochodem:-( Piesek jest bardzo pogodny, radośnie merdał ogonkiem do każdego. Łatwo dał się złapać, bardzo pragnął kontaktu z człowiekiem. Moja córka wzięła go na ręce, nie było nawet śladu agresji w tym aniołku. Ujął mnie bardzo tą swoją ufnością i pokorą. Info: 781 761 338 Uploaded with ImageShack.us Te śliczne oczka mówią same za siebie:) Edited August 8, 2012 by handzia Quote
handzia Posted March 23, 2011 Author Posted March 23, 2011 Tutaj jeszcze zdjęcie na wolności. Kiedy poczuł się bezpiecznie przy nas, zasypiał na stojąco....:( był tak potwornie zmęczony Uploaded with ImageShack.us Tu już w samochodzie, w drodze do schronu Uploaded with ImageShack.us Quote
handzia Posted March 23, 2011 Author Posted March 23, 2011 W poniedziałek odwiedziłyśmy go w schronisku. Jest jeszcze w izolatce na kwarantannie z innymi psami. Jest zgodny, dobrze dogaduje się z towarzyszami "niedoli" :) cyknęłyśmy kilka zdjęć...Bardzo się cieszył na nasz widok Widzicie ten mały nosek w siatce? Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
handzia Posted March 23, 2011 Author Posted March 23, 2011 Na razie jestem o niego spokojna (choć serce boli patrzeć na niego w tej klatce), ale już za parę dni Czaruś trafi bo boksów ogólnych. Nie wiem jak sobie tam poradzi, bo jest małym pieskiem i większe na pewno się z nim rozprawią :placz:. Dlatego bardzo chcę znaleźć mu kochający dom. Wiem, że takie małe pieski mają duże szanse....Może ktoś go zauważy. Chciałabym porobić mu trochę ogłoszeń, banerek i wszystko co się da. Liczę na Waszą pomoc, bo to jest mój pierwszy wątek i jeszcze nie umiem tego wszystkiego robić:oops: a bardzo chciałabym pomóc temu słodziakowi:) Quote
funia Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Witaj maleńki .Ciotka Handzia wzięła cie w obroty .Miejmy nadzieję ,ze się uda pomóc .Jesteś przeciez taki kochany . Quote
handzia Posted March 24, 2011 Author Posted March 24, 2011 No cóż, na razie podrzucę. Na początek poproszę koleżankę, która zna się na banerkach, żeby zrobiła dla małego.:) Trzymaj się tam maluchu Quote
Trisza Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 Podnosimy Skarba!Dziewczyny,popatrzcie jaki jest smutny...Kto znajdzie mu domek? Quote
handzia Posted March 26, 2011 Author Posted March 26, 2011 chciałabym ja, ale czy dam radę? Ciężko będzie ale nie ma rzeczy niemożliwych...to jest fajniasty piesek Quote
funia Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Witaj maleńki .Myslę o Tobie ale to przecież za mało .... Ania a moze zebrac kasę na ogłoszenie w kronice Tygodnia kosztuje ponad 100 zł .Moze ktoś by sie odezwał ? Tylko co napiszemy ,ze pies w schronie siedzi ........ Quote
Żunia Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Może na początek porozmawiać z kierownikiem, żeby maluch trafił do boksu , w którym są niewielkie pieski- to zażegna niebezpieczeństwo siłowego potraktowania Czarusia przez duże psy. Quote
funia Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Żunia napisał(a):Może na początek porozmawiać z kierownikiem, żeby maluch trafił do boksu , w którym są niewielkie pieski- to zażegna niebezpieczeństwo siłowego potraktowania Czarusia przez duże psy. Uważam ,ze to jest logiczne bo Czarus maleńki i w takim właśnie boksie powinien sie znalezc .ALe mozna jeszce pogadac . Quote
Żunia Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Handziu. Radziłabym już teraz wybrać się do schronu i porozmawiać z kierownikiem o Czarusiu. Jeżeli czytasz na bieżąco, to masz okazję , żeby się przekonać, że jeżeli chodzi o psy, to z administracją można wiele załatwić ( i nie trzeba być znajomą kierownika ). Quote
handzia Posted March 26, 2011 Author Posted March 26, 2011 Postaram się wybrać niedługo, może jakieś nowe zdjęcia dam radę zrobić. Dziękuję, że jesteście:) Quote
handzia Posted March 26, 2011 Author Posted March 26, 2011 funia napisał(a):Witaj maleńki .Myslę o Tobie ale to przecież za mało .... Ania a moze zebrac kasę na ogłoszenie w kronice Tygodnia kosztuje ponad 100 zł .Moze ktoś by sie odezwał ? Tylko co napiszemy ,ze pies w schronie siedzi ........ Funiu, dobra myśl. Może jeszce TZ. Tylko muszę się troszkę odkuć, bo przecież nie będę wszystkiego zrzucać na innych. Quote
funia Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Handziu w TZ małe ogłoszenie ze zdjęciem kosztuje 300 zł wiem bo nie dawno dawałam ,,,,,,, Quote
handzia Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 O kurde, więc trzeba coś innego wymyślić :roll: Quote
handzia Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 Najpierw ogłoszenia zrobię. Może jakoś dam radę...to nie jest pewnie trudne, trzeba się w końcu nauczyć :oops: Quote
handzia Posted March 28, 2011 Author Posted March 28, 2011 Biedaczek siedzi jeszcze na kwarantannie. Wczoraj dziewczyny były, zaglądał, taki z niego ciekawski gość;) Quote
handzia Posted March 28, 2011 Author Posted March 28, 2011 Zaglądam do mojego Czarusia, Funiu, przypomnij mi do kogo muszę się zwrócić z banerkiem? Quote
handzia Posted March 30, 2011 Author Posted March 30, 2011 No cóż. Mój kochany czaruś siedzi sobie nadal na kwarantannie. Nosek wystawia i dzisiaj pierwszy raz usłyszałam jego cichutki "płacz". Tak bardzo chciałabym mu pomóc. Zrobiłam zdjęcie. Chciałabym, żeby było wykorzystane w banerku, jest bardzo wymowne. On jest naprawdę bardzo wyjątkowym pieskiem, czy mi ktoś kiedyś uwierzy? Quote
handzia Posted March 30, 2011 Author Posted March 30, 2011 Mój śliczny, poczciwy, nierasowy kundelek Czaruś, który płaci wielką cenę, że nie urodził się arystokratą;) Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Recommended Posts