Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Czaruś :), tak go nazwałam, bo takie imię pasuje do niego idealnie. Mały, czarny kundelek jest po prostu radosnym,czarującym pieskiem. Od dwóch tygodni przebywa w zamojskim schronisku. Czaruś błąkał się po zamojskich ulicach, przeraźliwie głodny i przestraszony. Cudem udało mu się przeżyć, bo zdezorientowany ciągle wbiegał pod koła samochodów. Podbiegał do obojętnie przechodzących ludzi :-(, z nadzieją, że może ktoś go zauważy, przez chwilę się nim zainteresuje.... ale niestety.... niektórzy nawet kopniakiem próbowali pozbyć się "natręta". Tak więc, nie wiedząc co z nim począć wybrałam mniejsze zło i z bólem serca zawiozłam go do schroniska. W przeciwnym wypadku, prędzej czy później skończyłby swój żywot pod samochodem:-(
Piesek jest bardzo pogodny, radośnie merdał ogonkiem do każdego. Łatwo dał się złapać, bardzo pragnął kontaktu z człowiekiem. Moja córka wzięła go na ręce, nie było nawet śladu agresji w tym aniołku. Ujął mnie bardzo tą swoją ufnością i pokorą. Info: 781 761 338

Uploaded with ImageShack.us

Te śliczne oczka mówią same za siebie:)

Edited by handzia
Posted

Na razie jestem o niego spokojna (choć serce boli patrzeć na niego w tej klatce), ale już za parę dni Czaruś trafi bo boksów ogólnych. Nie wiem jak sobie tam poradzi, bo jest małym pieskiem i większe na pewno się z nim rozprawią :placz:. Dlatego bardzo chcę znaleźć mu kochający dom. Wiem, że takie małe pieski mają duże szanse....Może ktoś go zauważy. Chciałabym porobić mu trochę ogłoszeń, banerek i wszystko co się da. Liczę na Waszą pomoc, bo to jest mój pierwszy wątek i jeszcze nie umiem tego wszystkiego robić:oops: a bardzo chciałabym pomóc temu słodziakowi:)

Posted

Witaj maleńki .Myslę o Tobie ale to przecież za mało ....
Ania a moze zebrac kasę na ogłoszenie w kronice Tygodnia kosztuje ponad 100 zł .Moze ktoś by sie odezwał ? Tylko co napiszemy ,ze pies w schronie siedzi ........

Posted

Może na początek porozmawiać z kierownikiem, żeby maluch trafił do boksu , w którym są niewielkie pieski- to zażegna niebezpieczeństwo siłowego potraktowania Czarusia przez duże psy.

Posted

Żunia napisał(a):
Może na początek porozmawiać z kierownikiem, żeby maluch trafił do boksu , w którym są niewielkie pieski- to zażegna niebezpieczeństwo siłowego potraktowania Czarusia przez duże psy.

Uważam ,ze to jest logiczne bo Czarus maleńki i w takim właśnie boksie powinien sie znalezc .ALe mozna jeszce pogadac .

Posted

Handziu.
Radziłabym już teraz wybrać się do schronu i porozmawiać z kierownikiem o Czarusiu.
Jeżeli czytasz na bieżąco, to masz okazję , żeby się przekonać, że jeżeli chodzi o psy, to z administracją można wiele załatwić ( i nie trzeba być znajomą kierownika ).

Posted

funia napisał(a):
Witaj maleńki .Myslę o Tobie ale to przecież za mało ....
Ania a moze zebrac kasę na ogłoszenie w kronice Tygodnia kosztuje ponad 100 zł .Moze ktoś by sie odezwał ? Tylko co napiszemy ,ze pies w schronie siedzi ........

Funiu, dobra myśl. Może jeszce TZ. Tylko muszę się troszkę odkuć, bo przecież nie będę wszystkiego zrzucać na innych.

Posted

No cóż. Mój kochany czaruś siedzi sobie nadal na kwarantannie. Nosek wystawia i dzisiaj pierwszy raz usłyszałam jego cichutki "płacz". Tak bardzo chciałabym mu pomóc. Zrobiłam zdjęcie. Chciałabym, żeby było wykorzystane w banerku, jest bardzo wymowne. On jest naprawdę bardzo wyjątkowym pieskiem, czy mi ktoś kiedyś uwierzy?