Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A&S napisał(a):
Dziewczyny byłyście na kontroli?
Boshe,... ja pierwsze słyszę że tam jest schron w ogole...

Tu nikt kontroli nie przeprowadzi to nie takie latwe...

SDZ się tym zajmuje, ale od tak tez nie wpadną i nie skontrolują, długo by gadać , wystarczy poczytac.

Posted

nie mogę się z nikim zgadać. sama nie pójdę, bo nie chcę oberwać. blacky odezwij się

wiem, że nie ma tam bokserów. miła kobieta odiberająca telefony kieruje mnie zawsze do osoby z fundacji boksiowej.

Apbt wybierzesz się ze mną?

Posted

za chęć pomocy tamtejszym zwierzętom, a w mniemaniu kierowniczki i pracowników- brużdżenie im. Za robienie zdjęć i dodawanie na forum, za opisywanie warunków i stosowanych tam praktyk, za nagłąśnianie sprawy w Polsce.
Kiedyś pracownik wyglądający na upośledzonego umysłowo, szarpał mnie tam, wyzywał i przeganiał. Nigdy nie wiesz, czy taki osobnik krzywdy ci nie zrobi.

• 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

zapraszam do wzięcia udziału w akcji organizowanej przez Tesco, możecie powalczyć o karmę i pieniądze dla Waszego schroniska! :smile:
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f402/tesco-pomagajmy-zwierzetom-147296/"][COLOR=#000000]Tesco "Pomagajmy zwierzętom"[/COLOR][/URL]

Posted

no gdyby te psy dostałą TĘ karmę było by świetnie, ale znając życie oni po prostu posprzedają jedzenie po znajomych i będą mieli kasę dla siebie

szkoda słów:shake:

Posted

a moze da sie cos zrobić. Ja do schroniska czesto nie zagladam ale faktem jest, ze co sie tam pojawię to poza psami żywej duszy nie ma:shake: Kiedyś jak przywiozłam karmę i koce na zimę to z 15 min chodziłam między boksami czekając aż ktoś podejdzie i mnie w ogóle zauważy:crazyeye:
Dokumentacji też nie prowadzą!
Co do warunków w jakich żyją psy to -szczerze mówiąc- nie jest najgorzej, nie jest też dobrze. Są budy ale psów jest za dużo! Są pogzyzienia i choroby. SDZ (nie chcę nikogo obrazac) jest dosć wolna. Nie wiem z czego to wynika:roll: ponoć maja dużo zgłoszeń, w Wałbrzychu dopiero zaczynają no i remontują sobie siedzibę. Moze przez to.

A jakie są procedury kontroli schroniskowej? Kto sie tym zajmuje w całej Polsce? TOZ? A jeśli widzi, ze cos jest nie tak to do kogo zgłasza te uwagi?UM?

moze jak zbierzemy sie wszyscy razem, zawiadomimy Wrocławski TOZ czy jakaś organizację to coś zdziałamy!

Posted

dziewczyny, czy któraś z was ostatnio (w ciagu 6 mcy) wyciągała stamtąd psiaka albo kota lub adoptowała inne zwierzę i jest świadkiem tego, ze schronisko nie postępowało właściwie? brak lub niedokładna dokumentacja itp?

Posted

Bo trzeba tą sprawę jeszcze raz nagłośnić, jeszcze raz poprosić o kontrole. Bo jak napiszę "w schronisku jest złe bo tak w zimę było, a TOZ był 2 lata temu i też było źle" to przecież nas wyśmieją!

Posted

oczywiście ze dysponują a postępowanie i tak zostało umorzone.
Tamto postępowanie i foty są już dość starawe. Żeby udowodnić ze nic się nie zmieniło, ze kierownicy mają to wszystko gdzieś potrzebne są nowe dowody -ja takich niestety nie mam.