luśka Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 Były nadal. ten jeden nie przypominał sznaucera, chyba że był tak zarośnięty Quote
Edi100 Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 luśka napisał(a):Były nadal. ten jeden nie przypominał sznaucera, chyba że był tak zarośnięty Bardzo możliwe:( Nie ostrzyzone wyglądaja jak kudłate miśki a na dworze to jeszcze sfilcowane:(:placz: Quote
rotek_ Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 Rapid63 napisał(a):Witam drogich uzytkownikow. Skad takie informacje ze ta wilczyca ma byc uspiona? czy ustawa o ochronie zwierzat czasami tego nie zakazuje?? Od dosc dawna czytam owy watek, sama wzielam psa ze schroniska i to za darmo, bo nikt tam przeciez nie zada pieniedzy za psy. Rozdaja za darmo wszystkim chetnym, ktorzy sa chetni do adopcji, a dodatkowy atut to to ze nie placi sie podatku za psa z adopcji ze schroniska. widzę ze Vutz wszędzie rozkelja ten wątek.... Rapid, usypianie psów w schroniskach to tak jakby norma.... w większości takich miejsc jest przepełnienie... żeby zrobić miejsce na nowe psy robi się tzw "czystkę" a najgorsze jest to że jest to legalne, wystarczy w karcie napisać powód eutanazji(często bywają zmyślone) i psa można legalnie uśpić. Słyszałam że lek wet Sumińska(a miałam ją za powazna kobietę) jest zwolennikiem usypiania wszystkich psów nieadpcyjnych w schroniskach... jak widać takich karykatur na swiecie nie brakuje. Quote
darunia-puma Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 ja sama nie wiem co o tym myslec bo jak sie zastanowic i pomyslec ze niektore psy sa dlugie lata w schroniskach i tam tez umieraja choruja gloduja czesto sa straszone lub bite czy gryzione przez inne psy to czy nie jest bardziej humanitarne ich uspienie bez bolu i cierpienia?ja nie jestem zwolenniczka eutanazji ale wydaje mi sie ze jak na to spojrzec takie sa rozne decyzje i poglady na ten fakt Quote
Edi100 Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 Póki tli się życie jest nadzieja na lepszy los...:( Quote
Rapid63 Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Nie znam osobiście pani weterynarz Sumińskiej i nie zaprzeczam że jest wiele miejsc w Polsce gdzie zwierzęta są traktowane ohydnie delikatnie mówiąc, wystarczy poczytać , ale z tego co sie zorientowałam to nasze wałbrzyskie schronisko takich rzeczy nie praktykuje, widziałam tam dużo starych psów ''ciekawe skąd się wzięły na starość w takim miejscu???????:-( Quote
Rapid63 Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 chyba jestem mało zorientowana co tam sie dzieje czy można jakoś pomoc??? Quote
darunia-puma Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Rapid własnie jest taki problem ze kierownictwo nie chce niczyjej pomocy z zewnatrz a znalazlo by sie pare porzadnych osob ktore moglyby i chcialyby pomagac Quote
zala08 Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 nic nowego, zadziwiające jest to, że po tak wielu skargach na kierownictwo schroniska, nic nie można z tym zrobić :angryy: Quote
darunia-puma Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 ciżko będzie z pomocą której nikt nie chce Quote
zala08 Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Co z tymi sznaucerami? Czy są dla nich założone osobne wątki? a ten u góry to mój Filip - sznaucer z Wałbrzyskiego schroniska, jakby ktoś miał trudności z identyfikacją rasy psów przebywających w Wałbrzychu. Psiaki do góry !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
zala08 Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 i dalej filip jakby ktoś niedowierzał... a zapewniam, że po ostrzyżeniu jjest sznaucerem, co widać w podpisie i avatarze Quote
zala08 Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Co do weterynarza... nie wim kto może pozwalać na to, żeby psy wyglądały tak źle, mieszkały w takich warunkach... mój pies był o wiele bardziej zaniedbany niż to widac na zdjęciach bo zdjęcia są ze stycznia a ja brałam go daw miesiące później. pani z którą załatwiałam formalności była bardzo niemiła i próbowała nie zwracać uwagi przy mnie na smród jaki unosił się w jej biurze po przyjściu tam mojego psa, ale ludzie, którzy czekali w kolejce za mną nie kryli sie z komentarzami... a później śmiali się ze mnie, że biore tak brzydkiego, śmierdzącego i zaniedbanego psa. Ale czyja to wina??? W schronisku poprosiłam o numer telefonu do weterynarza aby obciąć mu dredy choćby te największe albo żeby go wykompać (bo dowiedziałam sie, że fryzjera tam nie ma), ale weterynarz przez telefon powiedział, że absolutnie nie obejrzy psa, poprosiłam tylko o pożyczenie nożyczek ale odpowiedział w bardzo nieciekawy sposób i sie rozłączył. czy to jest weterynarz... rzeźnik miłby więcej sumienia :angryy: jak sobie to przypomnę to jestem tak samo wściekła jak wtedy :mad: :angryy: Quote
Apbt_sól Posted January 7, 2008 Author Posted January 7, 2008 weci - tez z nimi sztame trzymaja .... no kochani.... a jakze by inaczej... Filipek :) Ach jak ja zalowalam ze nie moglam jechac go z Tobą zabarc :( Ale za to jak foty ogladam to sie człowiek ucieszy ! Quote
Edi100 Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 [quote name='zala08'] Co z tymi sznaucerami? Czy są dla nich założone osobne wątki? a ten u góry to mój Filip - sznaucer z Wałbrzyskiego schroniska, jakby ktoś miał trudności z identyfikacją rasy psów przebywających w Wałbrzychu. Psiaki do góry !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kochana, jak możesz załóż im wątki. Bardzo proszę Quote
Apbt_sól Posted January 7, 2008 Author Posted January 7, 2008 Słuchajcie z tymi watkami to nie tak chop-siup. psy szlak trafia- cudowne adopcje mam nadzieje .Prowadzac 50 zdton watku nagle psa nie i co ? jesli juz znajdzie sie DT to po psa jechac i tyle , zawsze jest ryzyko ze juz go nie bedzie , bo nie raz tak juz było. po 2 foty by ludzie chcieli a z tym jest w schronie nie ciekawie.... wrrr Quote
Edi100 Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 [quote name='Apbt_sól']Słuchajcie z tymi watkami to nie tak chop-siup. psy szlak trafia- cudowne adopcje mam nadzieje .Prowadzac 50 zdton watku nagle psa nie i co ? jesli juz znajdzie sie DT to po psa jechac i tyle , zawsze jest ryzyko ze juz go nie bedzie , bo nie raz tak juz było. po 2 foty by ludzie chcieli a z tym jest w schronie nie ciekawie.... wrrr[/quote] Jest szansa choć o jedną fotkę? I czy duże czy małe? Trudno i naczej domu szukać a nie można ich tak zostawić:placz: Quote
zala08 Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Niestety... jak będzie więcej zdjęć... ale z Wałbrzycha trzeba brać psy od razu na DT bo one znikają... mój też kilka razy znikał. czekam na zdjęcia i rozpoznanie sytuacji ile sznaucusiów tam jest i będziemy działać Quote
zala08 Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 wiem, że to nie łatwe... prosimy o wiecej informacji a na razie hop do góry niech sprawa ruszy Quote
Apbt_sól Posted January 7, 2008 Author Posted January 7, 2008 powiem Wam otwarcie , za foty mozna oberwać, dlatego już tak wiele ich niebedzie ,luśka została wywalona ze schronu i szarpana. Edi ta fota z której strony jest ? Quote
zala08 Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Apbt sol mam nadzieje, że kiedyś będziesz miala okazje poznać Filipa. a my będziemy mogli przy okazji podziekować tobie. mam nadzieje, że nie zawiedliśmy ciebie, weszki i enid Quote
Apbt_sól Posted January 7, 2008 Author Posted January 7, 2008 no co ty zawiesliscie? psa zescie uratowali wszyscy !!! mnie nie musisz dziekować bo nie masz za co . Ja Tobie tak ,za to ze przejechalas pol polski za psem , nie wiedzac czy kest , bo sama wiesz ze znikal kilka razy.... A Filipka to bym chciala wyczochrać , oj chciala! :) Quote
zala08 Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 :-(:angryy::angryy::angryy: to skandal !!!!!!!! biedne psiaki... biedna luśka.... miała tyle zapału i checi do pomocy. a swoja drogą czy tam na prawde nie ma nikogo rozsądnego, który jest tam dla zwierząt a nie dla kasy :placz: czy z luską wszystko dobrze? nic sie jej nie stało? Quote
zala08 Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 to zapraszamy, my teraz trochę podróżujemy... to katowice to toruń. a Filip to najlepsza decyzja jaka moglismy podjąć w naszym zyciu i pojechałabym za nim jeszcze milion razy choc wcale nie było wesoło przed samą adopcja... nawet jak juz byłam na miejscu to powiedzieli, że psa nie ma. Quote
Recommended Posts