_ogonek_ Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Dziewczyny byłyście na kontroli? Boshe,... ja pierwsze słyszę że tam jest schron w ogole... Quote
Apbt_sól Posted June 22, 2009 Author Posted June 22, 2009 A&S napisał(a):Dziewczyny byłyście na kontroli? Boshe,... ja pierwsze słyszę że tam jest schron w ogole... Tu nikt kontroli nie przeprowadzi to nie takie latwe... SDZ się tym zajmuje, ale od tak tez nie wpadną i nie skontrolują, długo by gadać , wystarczy poczytac. Quote
luśka Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 nie mogę się z nikim zgadać. sama nie pójdę, bo nie chcę oberwać. blacky odezwij się wiem, że nie ma tam bokserów. miła kobieta odiberająca telefony kieruje mnie zawsze do osoby z fundacji boksiowej. Apbt wybierzesz się ze mną? Quote
luśka Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 za chęć pomocy tamtejszym zwierzętom, a w mniemaniu kierowniczki i pracowników- brużdżenie im. Za robienie zdjęć i dodawanie na forum, za opisywanie warunków i stosowanych tam praktyk, za nagłąśnianie sprawy w Polsce. Kiedyś pracownik wyglądający na upośledzonego umysłowo, szarpał mnie tam, wyzywał i przeganiał. Nigdy nie wiesz, czy taki osobnik krzywdy ci nie zrobi. Quote
Rupak Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 i jak teraz sprawy się mają? czy jest choć ciut lepiej? Quote
Dorota_Phoenix Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 zapraszam do wzięcia udziału w akcji organizowanej przez Tesco, możecie powalczyć o karmę i pieniądze dla Waszego schroniska! :smile: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f402/tesco-pomagajmy-zwierzetom-147296/"][COLOR=#000000]Tesco "Pomagajmy zwierzętom"[/COLOR][/URL] Quote
rotek_ Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 no gdyby te psy dostałą TĘ karmę było by świetnie, ale znając życie oni po prostu posprzedają jedzenie po znajomych i będą mieli kasę dla siebie szkoda słów:shake: Quote
darunia-puma Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 ja już sama nie wiem ......... ooohhhh Quote
Ewelina.w38 Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 a moze da sie cos zrobić. Ja do schroniska czesto nie zagladam ale faktem jest, ze co sie tam pojawię to poza psami żywej duszy nie ma:shake: Kiedyś jak przywiozłam karmę i koce na zimę to z 15 min chodziłam między boksami czekając aż ktoś podejdzie i mnie w ogóle zauważy:crazyeye: Dokumentacji też nie prowadzą! Co do warunków w jakich żyją psy to -szczerze mówiąc- nie jest najgorzej, nie jest też dobrze. Są budy ale psów jest za dużo! Są pogzyzienia i choroby. SDZ (nie chcę nikogo obrazac) jest dosć wolna. Nie wiem z czego to wynika:roll: ponoć maja dużo zgłoszeń, w Wałbrzychu dopiero zaczynają no i remontują sobie siedzibę. Moze przez to. A jakie są procedury kontroli schroniskowej? Kto sie tym zajmuje w całej Polsce? TOZ? A jeśli widzi, ze cos jest nie tak to do kogo zgłasza te uwagi?UM? moze jak zbierzemy sie wszyscy razem, zawiadomimy Wrocławski TOZ czy jakaś organizację to coś zdziałamy! Quote
darunia-puma Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 bardzo bym chciała żeby móc pomóc tylko czy w schronisku pozwolą na pomoc Quote
Ewelina.w38 Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 Policja nic nie zrobi:shake: A jakby jakiś TOZ poprosić? ja nie wiem co sie robi w takich sytuacjach. Quote
darunia-puma Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 TOZ był z Krakowa bodajże i nic nadal jest tak samo Quote
Ewelina.w38 Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 dziewczyny, czy któraś z was ostatnio (w ciagu 6 mcy) wyciągała stamtąd psiaka albo kota lub adoptowała inne zwierzę i jest świadkiem tego, ze schronisko nie postępowało właściwie? brak lub niedokładna dokumentacja itp? Quote
darunia-puma Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 podobno straż dla zwierząt miała kontakt ze schroniskiem ale nie wiem jak jest między nimi czy dobrze czy źle mogliby wspólpracować przecież chodzi o dobro psów Quote
luśka Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 ja bralam psa poltora roku temu. dlaczego pytasz?? Quote
Apbt_sól Posted October 6, 2009 Author Posted October 6, 2009 najpierw Urzad miasta .. bez tego nic nie wskora nikt - schronisko jest sciśle powiazane z UM - to jak puzle.. Quote
Ewelina.w38 Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 Bo trzeba tą sprawę jeszcze raz nagłośnić, jeszcze raz poprosić o kontrole. Bo jak napiszę "w schronisku jest złe bo tak w zimę było, a TOZ był 2 lata temu i też było źle" to przecież nas wyśmieją! Quote
Apbt_sól Posted October 7, 2009 Author Posted October 7, 2009 Wałbrzyska policja dysponuje zdjęciami zeznaniami - prosze bardzo - kraków tak samo. Quote
Ewelina.w38 Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 oczywiście ze dysponują a postępowanie i tak zostało umorzone. Tamto postępowanie i foty są już dość starawe. Żeby udowodnić ze nic się nie zmieniło, ze kierownicy mają to wszystko gdzieś potrzebne są nowe dowody -ja takich niestety nie mam. Quote
darunia-puma Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 no witam moją koleżaneczkę Wiolę dawno Cię nie było widziałam stronkę schroniska na www...... nie wygląda źle czego można więcej oczekiwać musimy im jakoś pomóc Quote
Recommended Posts