Apbt_sól Posted November 16, 2008 Author Posted November 16, 2008 a prasa nic na to? mało prawdopodobne zebym przeoczyła :shake: zadnych wiadosci w regionalnej.. ciekawe dlaczego telewizja nie puscila tej wiadomosci :( Quote
AgaiTheta Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 Nie wiem, może nas okłamano :shake: ale po co? Quote
Apbt_sól Posted November 16, 2008 Author Posted November 16, 2008 Skonczylo sie tylko na tej wiadomosci??? jutro zadzownie do schronu zapytam dokladnie o psiaki jakie zgineły. czy wolontariuszka Wasza moze dac znac czy jakies AST sa w schronie? Quote
rotek_ Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 a czy nie jest tak ze schronisko uśpilo psa..a włamanie to tylko przykrywka do tego? Quote
luśka Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 dziwne pytanie zadałam, bo szłam torem myślenia rotek. to jest tak chore miejsce, że takie akcje wcale by mnie nie zdziwiły. dziwna sprawa... Quote
rotek_ Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Witam Jestem hodowczynią Posokowców Bawarskich czynnie zaangażowaną w Adopcjach Posokowców i jako wolontariuszka zajmuję się zbieraniem informacji na temat psów ras posokowiec bawarski, hanowerski, gończy alpejski moim zadaniem jest jeśli się pies tej rasy pojawi w schronisku jak najszybciej znaleźć mu dom tymczasowy i zabrać ze schroniska. Poniżej podaję link do adopcji posokowców która jak do tej pory pomogła znaleźć domy ponad dwudziestu psom, jesteśmy gronem przyjaciół wielbicieli posoczków . Posokowiec Bawarski : Posokowiec Hanowerski : Forum adopcje posokowców :: Indeks Dziś jednak piszę w sprawie Gończego Polskiego który zaginął w okolicy Jeleniej Góry, a że pies zaginął w niedzielę gdy w tej okolicy jest duża ilość turystów to nie wykluczone, że mógł zostać zabrany przez kogoś kto uważał że pies jest bezdomny i może trafić do schroniska. Dlatego też daję informację o zaginięciu psa w schroniskach na terenie Dolnego Śląska psy miewają różne przygody. Zaginął pies ( samiec) rasy Gończy Polski o nazwie UZO Kłusująca Sfora nr tat M106 w załączniku wysyłam zdjęcie psa, Uzek jest psem ufnym lubiącym kontakt z ludźmi niestety dla innych przedstawicieli swojej płci jest agresywny. W dniu zaginięcia miał założoną na szyję półkolczatkę jest również zachipowany. Pies jest własnością mojej koleżanki gdyby taki pies pojawił się w schronisku proszę o kontakt ze mną pod numerem telefonu 604 58 11 47. Proszę również o kontakt gdyby w schronisku znajdowały się jakieś psy rasy posokowiec bawarski, hanowerski, gończy alpejski. Pozdrawiam i zapraszam na stronkę mojej hodowli- Joanna Wiśniewska-airgialla Hodowla Posokowców Bawarskich tą wiadmość dostałam na schroniskowego maila Quote
Apbt_sól Posted November 20, 2008 Author Posted November 20, 2008 na kojcach wyzej szukać, tam sa "skladowane " co bardziej rasowe.. hm... dziwne ze na interwencje sie przyjezdza w pol godziny po wezwaniu do schrony nawet nocy a na schron napadli... ba! nawet na nocne inerwencje bylam zapraszana.... przeciez tam zawse ktos mieszkał.. Ale ja sie nie znam.. jam zła i chce zle:angryy:mowie tylko zle rzeczy o schronie... przeciez kolo schonika w odleglosci 50 m mieszkaja ludzie plot pionowy ma okolo 3 m... jak sie chc epsa na niewiadomo co... sa na ulicy za darmo... ja sie widac nie znam...:roll: zniw zginal piies ktory byl zjaks fundacja zwiazy mniej lub wiecej... Quote
luśka Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 do góry wałbrzych. w te okropne mrozy, biedne psiaki tak ci. tyle śniegu i cierpią. tutaj tyle śniegu i mrozu w dzień, co dopiero w nocy :( a tam takie budy cuchnące, stara słoma, lód na posadzkach. wystarczy wspomnieć moje zdjęcia sprzed roku... Quote
luśka Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Za kilka dni będę miałą nowe informacje o psiakach Quote
luśka Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Dostałąm informację, że nie ma tam teraz żadnych psów krótkowłosych uważanych przez pospólstwo za agresywne rasy. Quote
luśka Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 co to jakiś bojkot? nikogo już nie obchodzi walbrzych? Quote
MagYa^^ Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 luśka obchodzi.. obchodzi.. ale co na odleglosc? jak pomoc? jak zawojowac? Quote
luśka Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 jeśli przestaniemy poruszać tutaj ten temat, to to wszystko będzie na nic. Może wreszcie znajdzie się ktoś (z nowych użytkowników forum, lub ktoś znajdzie w wyszukiwarce), kto będzie mógł coś zrobić, jakoś pomóc tym psom. Nie można zapomnieć o tym wątku, sprawę trzeba nagłaśniać. Więc nawet jakieś- hop psiaki do góry, może pomóc wreszcie. Ja w ten włąśnie sposób znzlazłąm ten wątek. No i dzięki temu coś zmieniłam. Jednego psa prawie uratowałąm, ale mi go sprzed nosa dosłownie sprzątnęli. A drugiemu pomogłam. Nawet jeden pies, w tym całym syfie jest sukcesem. aha, i kiedyś też kilka razy tam pomogłąm, ale to przed poznaniem forum, więc tu nie wyliczam. dowiedziałąm się, że sam nasz cały prezio jest niezłym przekrętem, więc wspaniałej dyrki przez niego nie usuniemy. wszyscy są skorumpowani Quote
MagYa^^ Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 luśka to typowe urzędasy, nikt tam nie dba o zwierzęta.. Moze nawet nie wiedza za co pieniądze biorą.. Liczy sie kasa! Rączka rączkę myje... Quote
Apbt_sól Posted January 19, 2009 Author Posted January 19, 2009 Podobno tak , lecz prawdziwej wiedzy na ten temat nie mam. telefonicznie chyba mozna sie dowiedziec. podobno s zmiany , jakie ie wiem... obecnie dogorywam.. a prawda taka ze dziewczeta mi powyjezdzaly i wielka dupa.. staz dla zwierzat tam chyba piecze trzyma , moze wiec nie jest zle.. Quote
luśka Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 kto się tam ze mną wybierze na inspekcję? Quote
CASIA&ttb Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 luśka napisał(a):kto się tam ze mną wybierze na inspekcję? ja w ten weekend moge będe akurat w wałbrzychu. Quote
luśka Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 no to super. tylko nie w tym tygodniu. W ten wekend nie dam rady. Umówimy się następnym razem, jak przyjedziesz. Będę pamiętać :) Quote
blacky Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 luśka napisał(a):kto się tam ze mną wybierze na inspekcję? Jeżeli to nadal aktualne, to ja z chęcią pójdę. Quote
luśka Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 odezwij się do mnie na priw. ustalimy termin.:) tutaj nie pisz Quote
rotek_ Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 ponoć mieli wprowadzić wolontariat ale chyba nie było chętnych:roll: albo kogoś już wprowadzili:oops: w każdym razie jak tam zaglądałam nie widziałam nikogo oprócz pracowników Quote
Apbt_sól Posted June 22, 2009 Author Posted June 22, 2009 po staremu , tyle Wam powiem . Ale badzmy dobrej myśli :razz: Quote
Recommended Posts