agnieszka30 Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=34001&page=25 wątek Igi-Dzierżoniów Quote
blacky Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Dopiero teraz znalazłam ten wątek. Byłam w wałbrzyskim schronisku i niestety muszę potwierdzić wszystko co pisały dziewczyny w tym watku. Psami się nikt nie interesuje, w boksach (o ile można je tak nazwać) bród i smród. Quote
agnieszka30 Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Agata będę tam najszybciej jak to możliwe, oni tam nic nie wiedzą. Nie potrafiła baba powiedzieć czy to pies czy suka:crazyeye: Quote
Apbt_sól Posted January 15, 2007 Author Posted January 15, 2007 Mnie martwią te szczenne suki... Szczgólnie ta czarna cała wyłysiała i jeszcze taka jedna łagodna sunka takze przed porodem..... :( Quote
basia0607 Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Agnieszka 30 ! przeczytalam wszystko, ale bagno.U nas to chyba psy mają Eldorado.Jak WY to " ugryziecie "! Koszmar ! Quote
agnieszka30 Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 basia..ty tak serio??? a możesz coś dla porównania?? Quote
AgaiTheta Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Można tu troszkę obejrzeć i poczytać o elbląskim: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=32200 Quote
agnieszka30 Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 co????:crazyeye: one suchą karmę mają????? i sucho nawet????? nie na kilka cm gówna i siurów???????????:crazyeye: :crazyeye: o nie...... Quote
AgaiTheta Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 tak, jedzonka mamy całą piwnice, o to Urząd dba, by było duuuużo. Sprzątane też mają codziennie. Tylko żeby pozwolili pomóc szukac domów dla psów :-( Quote
Apbt_sól Posted January 15, 2007 Author Posted January 15, 2007 Wałbrzyskie psy dałyby sie pokjoić za sucha z marketu za jakieś koce za sprzatanie za luz w kojcach za domy.......... słoma została włozona w pierwszy snieg czyli kolo listopada i nie zmieniana bo tylko słomki w boksach zostały w budach juz nic niema..... Ech,...... W w-ch się troche zmienilo ale tylko to ze nie robią problemów ze zdjeciami i poruszaniem sie po schronie. sprawa staneła w martwym punkcie nikt z krakowa się nie odzywa..... Quote
AgaiTheta Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Dziewczyny pomyślimy!!!!! To jest schronisko miejskie? Quote
agnieszka30 Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 ale ruszy, spokojnie.Dużo nas już:mad: Tym razem spadną tyłki ze stołków, zwłaszcza tozowskich, Narazie piszcie, im więcej info tym lepiej... Poszukaj wątku izy szumielewicz o WOT,szkoda,że to nie na naszym terenie, cholera Quote
agnieszka30 Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Wałbrzych i Dzierżoniów - tak, natomiast Ligota to prywatne przytulisko Quote
Apbt_sól Posted January 15, 2007 Author Posted January 15, 2007 Dziewczyny na stronie urzedu miasta Dzierżoniów nie ma znalazłam nic na temat schrnoniska no nie jest normalne. w tym momencie nawet nie ma gdzie maila ze skargą wysłać. ot nawet się pozalić. jak dokladnie jest z tym statusem??? Quote
basia0607 Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 Mam ,pomysł.Może by tak zbierać dowody łamania praw w polskich schroniskach i wysłać do odpowiednich organów w Unii Europejskiej.Może zainteresują sie.Wiem,na pewno że są środki przeznaczane na zwierzeta.Trzeba poszperać i zasiegnąć jezyka .Dowodów nazbierałoby się ,ogrom.Może ten pomysl to jakies swiatełko w tunelu ? Quote
blacky Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 A co powiecie na wysłanie zdjęć tragiczny warunków w schronisku do jakiejś psiej gazety? Może jak sie uda wydrukować artykuł o wałbrzyskim schronie, to miasto będzie musiało na to jakoś zareagowac, a nie udawać że problemu nie ma. Quote
Apbt_sól Posted January 16, 2007 Author Posted January 16, 2007 Takie próby juz były jak i ztelewizją to jest temat mało "medialny". :( Quote
basia0607 Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 Jesteśmy do cholery w Unii.Więżniowie maja coraz lepsze wiezienia ,sklepy,zaklady produkcyjne przystosowuje sie do standardów unijnych . Na pewno sa jakies zalecenia odnośnie schronisk. Ja im moge przeslac zdjecie naszej Dredzi wyciagnietej ze schronu,a takich psow są tysiace. Quote
Apbt_sól Posted January 16, 2007 Author Posted January 16, 2007 Zdjęc to sa setki z tego schronu , a mówisz Genewa? To jeśli mozesz się tym zajać ,jestem za, jak najbardziej . Pomoge w miare możliwości , mając cały czas nadzieje ze wreszcie się coś zmieni. Quote
basia0607 Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 Tak ale ja jestem z Warm.Mazur. na DOgo jestem od niedawna.Myslałam ,że u nas jest piekło /Elbląg/,ale widze,ze nasze psy mają o niebo lepiej ,niż gdzie indziej. W Elblągu są dziewczyny,które też walczą o prawa zwierzat w schronie.Najgorsza jest p. dyrektor,która wszystkim jest solą w oku. Gdyby jej nie bylo psom żylo by sie dużo lepiej. Ja wam tylko podpowiadam,musi znależć sie osoba z Waszego terenu ,mnie na odległość trudno by bylo. Quote
Apbt_sól Posted January 16, 2007 Author Posted January 16, 2007 basia0607 w Wałbrzychu nikogo nic nie obchodzi wieksza połowa mieszkańców nie wie, ze w Wałbrzychu jest schronisko. Pani dyrektor broni sie rekami i nogami, przed jaka kolwiek reklamą schronu zdjecia udało nam sie wywalczyc majac starcia z policja i staza miejska która była na nas nasyłana , tyle naszego. raptem jest tu nas garstka na miejscu 3 osoby, zadnych tymczasów nic.... dostałam kilka zdjec od pusi udało jej sie narazie tylko tyle wysłac, nasze słodziaki , wciaż biedne czekające na dom.... sa 3 szczenne suki. Jak beda wszystkie zdjecia dołacze opisy bo mam na kartce i nie chce sie pogubić. Quote
agnieszka30 Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 ale w razie wszczęcia dzałań występujemy pod jednym sztandarem, tak? tzn,Wałbrzych i Dzierżoniów Quote
Recommended Posts