lili13 Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Jeżeli mała zostanie w schronisku na tamtym żywieniu to niestety nie będzie poprawy:(smutne to lecz prawdziwe:(szicak ma bardzo wrażliwy przewód pokarmowy i byle co do jedzenia niestety nie poprawi jej kondycji:( Napisałam pod wskazany adres maila z moja propozycja DT,jestem niedaleko mam doświadczenie a co w tym wszystkim najważniejsze to szansa na dobre życie dla małej. pozdrawiam hodowla psów ozdobnych FCI Brilliance Moon Quote
halbina Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 no, tu widzę, że kolejka chętnych, żeby pomóc :-) Quote
Dorothy Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 jak to zwykle bywa w przypadku piesków malych, mlodych ladnych i prawie rasowych. ... dla reszty, tzn starych brzydkich schorowanych i calkiem nierasowych nie przewidziano miejsca w niebie...:-( czasem trafi się jakis taki glupi dom jak moj ze jest ich 9, ale rzadko. wybaczcie zlosliwosc, ale zawsze jak czytam takie watki, to tak zal mi tych wszystkich ktore NIE SA prawie rasowe i nie maja szans... :-( Quote
halbina Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Tak to już, Dorotko, ale w końcu wszystkie psy są nasze, więc dobrze, że są chętni do pomocy! A mała jak się czuje, bo wychodzi na to, że jest rasowcem młodym, ale ze zdrowiem nie teges ostatnio... Quote
Osa Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Na pewno większym zainteresowaniem cieszą się szczenięta czy młode pieski a te rasowe może i największym bo jest ich siłą rzeczy po prostu mniej niż kundelków. A tak z własnego doświadczenia powiem że prędzej można znaleźć dom kalekiemu, choremu czy staremu psu właśnie u miłośnika danej rasy i to jest bardzo dobre że ktoś z doświadczeniem chce takiemu psu pomóc bo nawet tzw psy w typie z problemami zdrowotnymi, behawioralnymi czy te powyżej siódmej wiosny życia nie cieszą się specjalnym braniem ;) Kundelki też mają swoich fanów i miłośników czego Dogo jest dobrym przykładem. Domyślam się o co chodzi Dorothy - sama też to obserwuję ale dobrze że pojawiają się również osoby naprawdę kompetentne które są świadome i które chcą i potrafią pomóc - czy to choremu "rasowcowi", kundelkowi czy niedołężnemu staruszkowi w typie rasy i to jest najważniejsze. Najsmutniejsze jest to że ogromu psiego nieszczęścia nie da się ogarnąć i nie da się wszystkim pomóc bo tak jak i dla ludzi los nie jest dla wszystkich tak samo łaskawy - życie po prostu. Quote
monika083 Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 no to zapraszam do Tusi-Spanielki...chora i nie szczeniak , moze miloscicy rasy sie pojawia:P ...poki co mamy ogromniasty dlug do splacenia , bo juz przeszla mega metamorfoze , a to jeszcze nie koniec.. http://www.dogomania.pl/threads/202449-Spanielka-Tusia-choroby-skóry-i...-schroniskowy-kojec...-POMOCY! Quote
lili13 Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Proszę o informacje co u małej ,jak zdrówko? Quote
Agucha Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Jak sytuacja maleńtaska? Gdzie ona teraz przebywa? jakby co - oferuję DT. Ps. Co z finansami??? Quote
Magda & Zicko Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Agucha tu już ofert dt, ds było kilka jak widać bez odzewu.. Quote
Bella1 Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Zapiszę się i będę śledzić co u malutkiej kudłatki Quote
Agucha Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 [quote name='Magda & Zicko']Agucha tu już ofert dt, ds było kilka jak widać bez odzewu.. Madziu, dopiero później doczytałam resztę wątku ;) Jeżeli są kompetentne DT bliżej - to jak najbardziej... wydaje mi się jednak, że nie ma takiej potrzeby skoro do tej pory nikt nie odpowiedział... Po co zakładać wątek skoro się go nie aktualizuje? Tym bardziej, gdy psiak jest chory i należałoby choćby wspomnieć o postępach jego leczenia. Chyba, że jest osoba odpowiedzialna za niego w 100%, która bierze wszystko na siebie... a co za tym idzie - pies taki wątku na Dogo nie potrzebuje... Quote
lili13 Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Dziwię się bardzo bo nie ma odpowiedzi na maile ,sms-y nie odbiera się telefonów:( A przecież chodzi o dobro tego szczeniaka. Quote
Betta Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 pokaże sunie jednej PAni chetnej na shit-zu lub terierka... tylko kto sie zajmuje jej adopcją ?? zn do kogo mam podac kontakt ? zreszta takie maleństwo i w schronie ? hmm Quote
monika083 Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 wstrzymajcie sie narazie, Klaudia chyba juz ma domek dla malej, mala nie jest juz w schronie, Klaudia bedzie miec czas to napisze wszystko. Quote
Agucha Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Betta napisał(a):pokaże sunie jednej PAni chetnej na shit-zu lub terierka... tylko kto sie zajmuje jej adopcją ?? zn do kogo mam podac kontakt ? zreszta takie maleństwo i w schronie ? hmm A co to za Pani i czemu taki straszny rozrzut w rasach? Quote
Betta Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Agucha nie wiem czumu taki rozrzut.. PAni chciała małego pieska do 10 kg do roku ... mówiła o shih-tzu, czy jakims innym "kudłaczu" , czy terierkowatym czyt w typie westa ... do kogo mam podac Pani telefon ??? kto zajmuje sie adopcja papajki ? Quote
BUDRYSEK Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Betta napisał(a):Agucha nie wiem czumu taki rozrzut.. PAni chciała małego pieska do 10 kg do roku ... mówiła o shih-tzu, czy jakims innym "kudłaczu" , czy terierkowatym czyt w typie westa ... do kogo mam podac Pani telefon ??? kto zajmuje sie adopcja papajki ? Klaudia 785 549 189 Quote
Avilia Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 Zapraszam na Pszczyński bazarek wielkanocny: http://www.dogomania.pl/threads/205485-Cuda-na-kiju!-%29-Ozdoby-Wielkanocne!NOWE!Na-d%C5%82ugi-w-lecznicy.Do-12.04-g.22-00 Quote
Betta Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 nie wiem co jest grane ...mam chetnych na pieska w typie shihtzu... napisałam do kaludii ws papajki i tego rocznego zostawionego w domu po śmierci właściciela... żadnego odzewu .... nie rozumeim.... ? Quote
malagos Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 Żeby ch tytuł był zmieniony, bo niedośc, ze sunia jest w dt i wcale go nie szuka, to i propozycje ds są olewane...... Quote
Isiak Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 malagos napisał(a):Żeby ch tytuł był zmieniony, bo niedośc, ze sunia jest w dt i wcale go nie szuka, to i propozycje ds są olewane...... Można mieć mieszane uczucia co do celowości zakładania wątku... Quote
Magda & Zicko Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 a myślałam,że tylko ja mam takie odczucia.. kilka propozycji dt w tym u miłośników rasy.. i pozostawianie wszystkich bez informacji tak się nie robi dziewczyny.. Quote
Avilia Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 Można także nie mieć czasu na siedzenie przy komputerze,mogło się coś stać i założycielka wątku nie może lub nie jest w stanie siedzieć na necie...Klaudii telefon jest podany,można zadzwonić. Quote
Recommended Posts