Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jeżeli mała zostanie w schronisku na tamtym żywieniu to niestety nie będzie poprawy:(smutne to lecz prawdziwe:(szicak ma bardzo wrażliwy przewód pokarmowy i byle co do jedzenia niestety nie poprawi jej kondycji:(
Napisałam pod wskazany adres maila z moja propozycja DT,jestem niedaleko mam doświadczenie a co w tym wszystkim najważniejsze to szansa na dobre życie dla małej.
pozdrawiam
hodowla psów ozdobnych FCI Brilliance Moon

• Replies 68
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jak to zwykle bywa w przypadku piesków malych, mlodych ladnych i prawie rasowych. ...
dla reszty, tzn starych brzydkich schorowanych i calkiem nierasowych nie przewidziano miejsca w niebie...:-(
czasem trafi się jakis taki glupi dom jak moj ze jest ich 9, ale rzadko.
wybaczcie zlosliwosc, ale zawsze jak czytam takie watki, to tak zal mi tych wszystkich ktore NIE SA prawie rasowe i nie maja szans... :-(

Posted

Tak to już, Dorotko, ale w końcu wszystkie psy są nasze, więc dobrze, że są chętni do pomocy! A mała jak się czuje, bo wychodzi na to, że jest rasowcem młodym, ale ze zdrowiem nie teges ostatnio...

Posted

Na pewno większym zainteresowaniem cieszą się szczenięta czy młode pieski a te rasowe może i największym bo jest ich siłą rzeczy po prostu mniej niż kundelków.
A tak z własnego doświadczenia powiem że prędzej można znaleźć dom kalekiemu, choremu czy staremu psu właśnie u miłośnika danej rasy i to jest bardzo dobre że ktoś z doświadczeniem chce takiemu psu pomóc bo nawet tzw psy w typie z problemami zdrowotnymi, behawioralnymi czy te powyżej siódmej wiosny życia nie cieszą się specjalnym braniem ;)
Kundelki też mają swoich fanów i miłośników czego Dogo jest dobrym przykładem.
Domyślam się o co chodzi Dorothy - sama też to obserwuję ale dobrze że pojawiają się również osoby naprawdę kompetentne które są świadome i które chcą i potrafią pomóc - czy to choremu "rasowcowi", kundelkowi czy niedołężnemu staruszkowi w typie rasy i to jest najważniejsze.
Najsmutniejsze jest to że ogromu psiego nieszczęścia nie da się ogarnąć i nie da się wszystkim pomóc bo tak jak i dla ludzi los nie jest dla wszystkich tak samo łaskawy - życie po prostu.

Posted

[quote name='Magda & Zicko']Agucha tu już ofert dt, ds było kilka jak widać bez odzewu..
Madziu, dopiero później doczytałam resztę wątku ;)
Jeżeli są kompetentne DT bliżej - to jak najbardziej... wydaje mi się jednak, że nie ma takiej potrzeby skoro do tej pory nikt nie odpowiedział...

Po co zakładać wątek skoro się go nie aktualizuje? Tym bardziej, gdy psiak jest chory i należałoby choćby wspomnieć o postępach jego leczenia. Chyba, że jest osoba odpowiedzialna za niego w 100%, która bierze wszystko na siebie... a co za tym idzie - pies taki wątku na Dogo nie potrzebuje...

Posted

pokaże sunie jednej PAni chetnej na shit-zu lub terierka... tylko kto sie zajmuje jej adopcją ?? zn do kogo mam podac kontakt ?

zreszta takie maleństwo i w schronie ? hmm

Posted

Betta napisał(a):
pokaże sunie jednej PAni chetnej na shit-zu lub terierka... tylko kto sie zajmuje jej adopcją ?? zn do kogo mam podac kontakt ?

zreszta takie maleństwo i w schronie ? hmm

A co to za Pani i czemu taki straszny rozrzut w rasach?

Posted

Agucha nie wiem czumu taki rozrzut.. PAni chciała małego pieska do 10 kg do roku ... mówiła o shih-tzu, czy jakims innym "kudłaczu" , czy terierkowatym czyt w typie westa ...

do kogo mam podac Pani telefon ??? kto zajmuje sie adopcja papajki ?

Posted

Betta napisał(a):
Agucha nie wiem czumu taki rozrzut.. PAni chciała małego pieska do 10 kg do roku ... mówiła o shih-tzu, czy jakims innym "kudłaczu" , czy terierkowatym czyt w typie westa ...

do kogo mam podac Pani telefon ??? kto zajmuje sie adopcja papajki ?

Klaudia 785 549 189

Posted

nie wiem co jest grane ...mam chetnych na pieska w typie shihtzu... napisałam do kaludii ws papajki i tego rocznego zostawionego w domu po śmierci właściciela... żadnego odzewu .... nie rozumeim....

?

Posted

malagos napisał(a):
Żeby ch tytuł był zmieniony, bo niedośc, ze sunia jest w dt i wcale go nie szuka, to i propozycje ds są olewane......

Można mieć mieszane uczucia co do celowości zakładania wątku...

Posted

Można także nie mieć czasu na siedzenie przy komputerze,mogło się coś stać i założycielka wątku nie może lub nie jest w stanie siedzieć na necie...Klaudii telefon jest podany,można zadzwonić.