Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Odnalazł się właściciel Figaro.
Pies ma na imię Maks i ma 8 lat, książeczka jest z lipca 2003 roku, miał wtedy 3 miesiące. Kolejne szczepienie w 2004 i potem nic. Czemu pies biegał po ulicy: bo to uciekinier, co mieli go na łańcuchu trzymać, nie w TVN mówią, że nie wolno, więc biegał, przychodził jeść i szedł dalej.
Pies zareagował strachem. Nie chciał zostać ze swoim starym Panem. Pan powiedział, ze mogę go sobie wziąć, ale najpierw mnie wyzwał od złodziei psów i co to za TOZ co kradnie psy!!!! Potem oddał książeczkę.
I co mam zrobić?
Oddać, szukać dalej ? Pies ze mną wrócił, ale tak jak mówiłam lubi sobie pobiegać po mieście, szczególnie jak nie wrócę na czas z pracy, wybiega mi na spotkanie do pracy, a okazuje się, że sąsiad za płotem to ten właściciel.
Czy ktoś zaadoptuje 8 letniego psa, który lubi być blisko człowieka, nie lubi zostawać sam bez opieki. Choć w domu już grzecznie czeka i nic nie niszczy.

Posted

nie oddawaj go starym właścicielom!!! Jeszcze będzie sobie samopas biegał i pod samochód wpadnie! czia zamówię bannerek dla Maksa (rozumiem, że to już nie Figaro? ;)) i będę zwoływała cioteczki :)

Posted

Biedny psiak zasługuje na dobry ciepły dom.:placz: A taki pseudowłaściciel powiniem mieć dożywotni zakaz posiadania zaierząt, zwłaszcza, że pies na niego zareagował strachem. Zapewne w tamtym domu n ic dobrego go n ie spotkało.

Posted

faith cudne banerki :)
czy może mnie ktoś nauczyć robić?

bo przydało by się co jakiś czas na inne Skwierzyniaki

a co do właściciela brak słów... nic tylko :lmaa:

Posted

Jutro wiozę Figaro pod Sulechów, jeśli się spodoba i nam się spodoba domek, to Figuś rozpocznie nowe życie. Trzymajcie kciuki.

Nie umiem pobierać tych banerków.

Posted

czia musisz wejść w USTAWIENIA, potem po prawej stronie jest EDYTUJ SYGNATURĘ wejdź w to, a banerek otwórz w nowym oknie zminimalizuj i przeciągnij na okienko (tam gdzie jest sygnatura) i zatwierdź :D
mam problem i mi tylko jedna wchodzi Kasztana

cudnie oby się udało

Posted

Figaro został adoptowany, nowa pani się zakochała, \figuś będzie z nią w domu non stop, bo pani pracuje w domu , ma też konia, więc \figo 3 razy dziennie będzie biegał na spacery do lasu, a może nauczy się jeździć na koniu?

Posted

super!
Agata Dymer a czy Skwierzyna ma wątek ogólny? No, że np. 'Skwierzyńskie psiaki' tak jak są wątki schronisk... byłoby prościej, bo można byłoby posegregować psiaki, które znalazły dom, szukają domu i są za TM. Oczywiście, zeby psiaki miały też swoje wątki, ale jak bedzie też taki Skwierzyński ogólny to będzie bardziej "czytelnie" i "przejrzyście". ;)

Posted

wiesz co na razie skupię się na stronach z ogłoszeniami i zrezygnuje z dogo. ewentualnie w działach ras i pies w potrzebie ogłoszenia będę wklejać. po prostu brakuje mi czasu...
tu jak już bazarki i wątki na których się udzielałam

Posted

Nasze psy mają swoją stronę, którą prowadzę z koleżanką to lubuskie psiaki na google i allegro toz gorzow. Skwierzyńska strona będzie jak tylko otrzymamy oficjalny KRS i NIP. Wtedy stowarzyszenie będzie miało oficjalną stronę.

Posted

czia napisał(a):
Nasze psy mają swoją stronę, którą prowadzę z koleżanką to lubuskie psiaki na google i allegro toz gorzow. Skwierzyńska strona będzie jak tylko otrzymamy oficjalny KRS i NIP. Wtedy stowarzyszenie będzie miało oficjalną stronę.

ok, cieszę się, oby jak najszybciej skwierzyńska strona zaistniała :)

• 2 months later...
Posted

Dziewczyny pilnie potrzebujemy tymczasu dla młodej spanielki. Właściciele wyjechali za granicę i zostawili 3 sunie zupełnie bez opieki (spanielkę i 2 kundelki, starsza z nich jest w ciąży).
Tymczasy potrzebne w sumie dla wszystkich suniek, ale spanielkę koniecznie trzeba wysterylizować przed oddaniem do adopcji.
Psiaki przebywają w Gubinie, na ogrodzonej posesji, niesetety w ogrodzeniu jest dziura i sunie wychodzą na ulicę. Spanielka już kuleje, być może ktoś ją potrącił, albo coś sobie zrobiła w łapkę.

Pomoc bardzo potrzebna! :modla: