Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na poprzedniej stronie macie post i jeszcze 1 fotkę....

Nowy aparacik do fantów nadaje sie wyłacznie do nich.....totalne dziadostwo-pies nieostry, kolory powalone,koniom tez ani jednego zdj nie udało mi sie zrobic-wiec moge zapomniec o nich dopóki nic normalnego nie kupie:(

a tu wkleje to co robiłam,co taka zrypana byłam.....

zakatek grillowy zyskał nowy design:)

oraz klinkierowe ściezki żeby dotrzec do niego sucha noga i bez poparzenia o pokrzywy:)

a wsio temi rencamy-co bardzo zawsze cieszy.....

• Replies 636
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A te ,,trąbki,,to właśnie datury?Fajne
Ścieżki-super,u nas zwyczajne z kostki.
Moje funkie też się rozrosły/i kwitły!!/,co prawda nie tak pięknie,ale miały spotkanie 1 stopnia z dziewuchami

Posted

Ogłądam te zdjęcia i gębę szeroko otwieram. :crazyeye:
Ciągle nie mam pomysłu, jak doprowadzić mój gąszcz ogrodowy do jakiegoś ładu i jeszcze żeby to było i dla mnie i dla piesów przyjemne i wygodne w korzystaniu, a tu gotowe, fajne pomysły :cool2:

Posted

To nawiedzaj-tylko z namiotem-uprzedzam.....Melman zajął ostatni wolny kawałek podłogi na którym możnaby gosciowi kocyk rzucić na noc:diabloti:
A i dodatkowa para rak np do koszenia sie przyda:evil_lol:
Odetchnę jak ta stajnię skończe i zrobie w niej ze 2 pokoje dla gości! A wszystko przez to że po wielkiej chacie wydawało mi sie ze takie maleństwo mi wystarczy:angryy: sprzatania bedzie mniej.......hahaha-głupiam była jak but:shake:

Posted

Cześć, kibicuję Melowi od początku, nieustająco podziwiam zdjęcia całej dożej trójki i ogrodu - fantastyczne. :) Nie odzywałam się bo nie mam pomysłu jak pomóc, ale Norel mnie zachęciła, więc się melduję :)

Posted

I fajnie cie widziec :loveu:

Maryna ale nie koszenia łak-tylko trawnika:eviltong: zreszta dzisiaj skosiłam większość...... A to na pare godzin to wpadaj tylko poczekaj aż sie zniwa skończa u nas bo z czasem to tak średnio a na ciągniku sie kiepsko gada:evil_lol:

Posted

Melunio tak zasmakował w tapczanie, że prawie z niego nie schodzi i zaczęło być problemem wygonienie go żeby pościelić na noc-bo zaczyna cierpiec na to samo zwiotczenie mięsni jak wtedy gdy nie chce wracać jeszcze z podwórka.
Wczoraj zaczełam go sciągac za łapy-ale Mel zdechł-troche pociągnełam i bałam sie zeby mu coś nie naciągnąć;), wiec zaczełam go podpychac każąc złazić-a ten warknał na mnie-ochrzaniłam,złapałam za dupsko żeby zepchnąć i Mel zaatakował...... nie wiem na ile powaznie ale wystarczajaco ostro i gwałtownie-a ze mam dobry refleks to nie dotarł do mojej twarzy bo dostał solidnego strzała w łeb az go wymiotło i poprawke w dupe obrozą którą miałam pod reką......
Nie stosuję do zwierzat przemocy, co nie przeszkadza ze grysc mnie tez nie bedzie,wiec na ekstremalne sytuacje-takie same reakcje...Po 15min przyszedł z legowiska bardzo skruszony przeprosic sie, wiec go wymiziałam i wyprzytulałam-bo nigdy nie działa sie wstecz-wiec było mineło.
Oczywiscie w nocy wlazł do nas z Herba bo okazało sie ze nie mam na siebie miejsca-skopałam go w półśnie.
Rano tez jak tylko sie obudziłam to wlazł do mnie i sie wtulił słodko-jak to on. Ale jak przyszło do ścielenia to nie musiałam sie juz prosic-kazałam i zlazł.Czyli coś z lekcji wyniósł i przeprowadzona była prawidłowo bo nie ma do mnie urazy:evil_lol:
A teraz znowu dla odmiany z Rakiją wlazł i śpią jak zabite....Jak to łańcuchowiec zasmakował w komforcie......
Taki mały zgrzyt w słodkiej całosci, żeby nie zapominac ze to pies,samiec i to średnio karny i napewno nie maskotka dla dzieci choc taki całuśny. Ma za soba pare lat zycia bez zasad i tylko 5 mies zycia z nimi-wiec i tak świetnie mu idzie:loveu:

Posted

Dagmara,a spróbuj,nagradzac ZAWSZE KAŻDE wejście do domu,KAŻDE zejście z kanapy,czymś za czym Mel przepada/nie musi byc jedzenie,może byc np.piszcząca zabawka/.
Nie dziwne,że spróbował konfrontacji,poczuł się i silny i zadomowiony,to ..maca,,jak daleko może się posunąc.
I tak kocham Mela:-))Ciągle trzymam za Was i ten dom,co jakoś nie chce się ujawnic:-))

Posted

[quote name='Kroook']Cześć, kibicuję Melowi od początku, nieustająco podziwiam zdjęcia całej dożej trójki i ogrodu - fantastyczne. :) Nie odzywałam się bo nie mam pomysłu jak pomóc, ale Norel mnie zachęciła, więc się melduję :)[/QUOTE]

Serdecznie witamy!!! Kobicowanie jest bardzo ważne, bardzo...

Posted

Dla mnie, pańci małych piesków ten opis Melutkowego ataku zabrzmiał na prawdę groźnie. Gratuluję refleksu i mam nadzieję, że psisko jest pojętne i zapamięta lekcję.

Ja znam tylko jednego doga, a właściwie dożycę Różę - kochane, spokojne cielątko, co to do głaskania nadstawia wszystko co ma. To wielka miłość mojego cavaliera - Róża miętosi go i ślini, a ten się cieszy :cool3:

Posted

Dogi nie są cielątkami i nawet te najbardziej całuśne i kochane czasami lubią sprawdzić kto rządzi. Nie jest to prawdziwy atak, tylko próba sił. Ja przeszłam ją (na razie zwycięsko) z 3 dogami.
Jeśli dog zechciałby naprawdę zaatakować, człowiek nie ma szans...

Posted

Oczywiscie! To nie pluszowa zabawka tylko normalny samiec, a próba sił nie jest niczym tragicznym, ale własnie dlatego dogi(i nie tylko) nie sa pieskami dla kazdego.
Najgorzej gdy ludzie profilaktycznie-ze strachu tłamszą psa i albo pozostaje on nieszcześliwym frustratem albo w końcu wybucha..a wtedy mamy medialna sensację....
Mel jest przemiłym i pogodnym chłopakiem,zwł że bezkonfliktowym z innymi psami....

Posted

Norel napisał(a):
Oczywiscie! To nie pluszowa zabawka tylko normalny samiec, a próba sił nie jest niczym tragicznym, ale własnie dlatego dogi(i nie tylko) nie sa pieskami dla kazdego.
Najgorzej gdy ludzie profilaktycznie-ze strachu tłamszą psa i albo pozostaje on nieszcześliwym frustratem albo w końcu wybucha..a wtedy mamy medialna sensację....
Mel jest przemiłym i pogodnym chłopakiem,zwł że bezkonfliktowym z innymi psami....

I wcale Cię nie potępiam za porządne trzśnięcie "po łbie", bo ja robię w tego typu sytuacji to samo. I tu nie ma czasu na wahanie, to musi być jak odruch, bo jeśli się zawahasz, będzie tobą rządzić 70 czy 80 kg mięśni. Jak do tej pory wystarczyło w każdym przypadku raz i... wszystko było jasne, a przyjaźń i miłość kwitła już bez przeszkód...

Posted

Mel jest naprawde w tej kwestii całkiem normalny(oprócz leku przed trzaskiem elektrycznym i głuchniecia kiedy bardzo chce być dłużej na dworze ;) ) natomiast Rakija jest pokręcona jak korkociąg...Wczoraj wieczorem znów miałam z nia akcje z wstawką dużej agresji i cały czas analizuje i nie jestem w stanie rozplatać jej motywów i myslenia. Normalnie nie wiem o co jej idzie a niestety od mojego wypadku pogorszyło jej się z lekka...ehh

Posted

Alla Chrzanowska napisał(a):
I wcale Cię nie potępiam za porządne trzśnięcie "po łbie", bo ja robię w tego typu sytuacji to samo. I tu nie ma czasu na wahanie, to musi być jak odruch, bo jeśli się zawahasz, będzie tobą rządzić 70 czy 80 kg mięśni. Jak do tej pory wystarczyło w każdym przypadku raz i... wszystko było jasne, a przyjaźń i miłość kwitła już bez przeszkód...

Ale przecież nikt nie potępia.Oczywistą oczywistością jest,że ,zdarzają się sytuacje,kiedy /z bólem/ trzeba trzasnąc.
Rakija to jest ta dziewczynka,którą zabrałaś ze schroniska??
Może warto,napisac do p.Z.Mrzewińskiej-to bardzo mądra osoba,doświadczony szkoleniowiec,może coś podpowie

Posted

Raki jest z adopcji....:) ta co była uwiązana w lesie.....

hmmm-wiesz-ja mam troche uraz na "szkoleniowców i behawiorystów" bo się nacięłam, a troche pewnie dlatego że jak się samemu pracuje od kilkunastu lat z trudnymi zwierzetami to jakoś nie po drodze do innych z branży pokrewnej:evil_lol:

dzis za to jest modelowo...psu sie nie da zrobic psychoanalizy zeby sie dowiedzieć co go gnebi i co przeszedł....sama miewam napady depresji to może i jej pozwolę:lol:

Mel się z lekka na mnie obraził-znów mu uszczelniłam ostatnie rozerwania siatki i nie ma spacerków za mną na pole...jakos mi sie nie usmiechało tak nieuważnego psa mieć przy pracującej rotacyjnej....Jego mozna przejechac samochodem albo ciagnikiem jak się go nie odciagnie!!! Jak sie juz to siano skończy i żniwa to nadrobimy spacery, na razie nudzi sie jak mops......

Posted

Przepraszam,coś mi się pokręciło.
Tym bardzie,że teraz tak naprawdę każdy może się nazwac jak chce,nawet behawiorystą;-))
Ale p.Mrzewińska znana od lat i uznana;-))Choc chyba bardziej zajmuje się szkoleniem sportowym,ale mądra jest.Chodzi mi dokładnie o nowe,świeże spojrzenie z boku,ale ty sama wiesz najlepiej jak pracowac z Rakiją
Wiem jak bardzo ciężko znaleźc klucz do psa o nieznanej przeszłości-chyba tyko czas,cierpliwośc,rutyna-mogą pomóc,ale niekoniecznie.Niemniej życzę Rakiji jak nawięcej spokojnych,bezstresowych dni
A Meluś niemożliwy jest:-))/z tą nieuważnością/