savahna Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 To ja zostaje przy swoim i na 29kg ją oceniam.;) Chyba ,ze zdjęcia podretuszowane były...:cool3: Jak beda fajne fotki to moge ja poogłaszac w następnym tygodniu.:p Ale super fotki to podstawa...:eviltong: Quote
Zuzka2 Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Zważywszy,że Elza na krótkich łapkach ważyła 30kg:crazyeye:a była sporo mniejsza od ONka,to już się wolę nie wypowiadać o wadze:evil_lol: Na aktualnych zdjęciach Lala się jakby pomniejszyła-na tych z budowy to była wielka;) Lala się odnajdzie w domu,mieszkaniu czy woli przestrzeń,podwórko? Quote
Ania102 Posted April 9, 2011 Author Posted April 9, 2011 Moim zdaniem dom z ogrodem ale żeby mogła być w domu też. Ona potrzebuje kontaktu z człowiekiem. Zapraszam na bazarek- podrzucajcie, rozrzucajcie:) http://www.dogomania.pl/threads/205760-Ciuchy-na-Lalę-i-Pusię-do-18.04-g.22 Jaaga gdzie Ty się podziewasz? Smutno bez Ciebie... Quote
ossamus Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Lala wazy spokojnie ponad 40 kg , mysle , ze 40-45 kg :-) ps. Agata St-ce w poniedzialek wplace na poczcie na Twoje konto 70 zł dla LALI. ps2. deklaruje na LALE 30 PLN miesiecznie dopoki nie ogarnie swojej wlasnosciowej chalupy :-):multi::multi::multi::diabloti: Quote
Ania102 Posted April 9, 2011 Author Posted April 9, 2011 savahna napisał(a): To ja zostaje przy swoim i na 29kg ją oceniam. Chyba ,ze zdjęcia podretuszowane były... Jak beda fajne fotki to moge ja poogłaszac w następnym tygodniu. Ale super fotki to podstawa... Savahna nie zdziw się jak stracisz dychę:) Zdjęcia w przypadku Lali trudno teraz wykonać, bo ona łazi za wszystkimi i jest u weta. Quote
savahna Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Ania102 napisał(a): Savahna nie zdziw się jak stracisz dychę:) Ło matko, nie doczytałam tego....:crazyeye: myślałam ,ze sobie tak tylko celujemy, w co ja wdepnęłam...:diabloti: Quote
Ania102 Posted April 9, 2011 Author Posted April 9, 2011 Widzisz, czasami trzeba najpierw pisać na brudno:evil_lol::evil_lol: jak niektórzy radzą:lol: Quote
savahna Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 ....:evil_lol:...albo czytać w łokularach...;) Quote
aagataa8 Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 ossamus napisał(a):Lala wazy spokojnie ponad 40 kg , mysle , ze 40-45 kg :-) ps. Agata St-ce w poniedzialek wplace na poczcie na Twoje konto 70 zł dla LALI. ps2. deklaruje na LALE 30 PLN miesiecznie dopoki nie ogarnie swojej wlasnosciowej chalupy :-):multi::multi::multi::diabloti: Dziękujemy bardzo:) A co do wagi to też mi się wydaje, że Lala waży ok. 40 kg. Chyba,że teraz mogła trochę stracić w czasie rekonwalescencji;) Quote
Jaaga Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 Lala jeszcze jest u lekarza. Wazy na pewno ponad 40 kg. bo jest wielkości i budowy Oskara, a on tyle ma. Schudła jak była chora, ale podobno już ładnie przytyła. Lala mieszka tylko w domu, gdzie świetnie się odnajduje i szkoda jej teraz dac do budy. Chodzi tylko na spacery. Nasz p. doktor ją reklamuje wśród swoich klientów, więc będąc tam ma większe szanse na sprawdzony dom. Oby udało się jej tak, jak poprzedniemu danemu tam psiakowi Pako, który trafił szybko do swojego domu. Quote
ossamus Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 Dzis bylem mame zawiezc do znajomych gdzie poszedl jeden z synkow Lali , 4 miesieczny Reskio wazy 48 kg , bardzo pocieszny stworek :) Przy nas przeskoczyl plot wysokosci okolo 140-150 cm i zjadl a w zasadzie polknal na 2 razy kurke babci wlascicieli :) Rozbojnik zostal ukarany i bedzie spal teraz nie u babuni , tylko w garazu. Quote
Ania102 Posted April 10, 2011 Author Posted April 10, 2011 A to trochę mu się wyrosło:) Chyba, że przeginasz z tymi 48 kg:) Jaaga są jakieś efekty reklam? Dzwoniłam, pewnie miałaś młyn w domu. To jutro ponowię:) Nadal żadnych tel. w sprawie Pusi? Quote
Ania102 Posted April 11, 2011 Author Posted April 11, 2011 Właśnie zrobiłam przelew za operację i leczenie Lali, w sumie wyszło 600 zł. Operacja 430+ 170 leczenie i pobyt pod opieką weterynaryjna. Dr reklamuje Lalę, niestety póki co nie ma efaktów. Doktor zostawia ja jeszcze kilka dni u siebie bezpłatnie, może jakiś domek się wykluje. Bardzo teraz proszę o pomoc w ogłoszeniach, wiem, że nie ma dobrych zdjęć ale wykorzystajmy te co są. Ja poproszę tz o zretuszowanie tych co mam, może coś to da. Nadal brakuje deklaracji więc proszę pomóżcie mi je uzbierać. Quote
savahna Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 To znaczy trzeba czekać na podretuszowanie zdjeć? Bo jak juz będzie mozna ruszyć z ogłaszaniem to moge się włączyć.;) Quote
Ania102 Posted April 11, 2011 Author Posted April 11, 2011 Savana włącz się, idę do pracy a jestem w proszku to tak szybko wrzucam tylko fotki. Lalę ogłaszamy jako 2-letnią, kontakt do mnie 784-344-878 lub Jaagi. Quote
Ania102 Posted April 11, 2011 Author Posted April 11, 2011 No cóż mój tz nie jest mistrzem retuszu;) Quote
aga38 Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Przeczytajcie weterynarz konował http://starachowice-net.pl/forum/vie...er=asc&start=0 Quote
savahna Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Sprawdźcie, czy może być taki tekst. Szukamy domu dla dużej, zrównoważonej suczki LALI. Lala przybłąkała się na budowę. Robotnicy tam pracujący otaczali ja opieką. Karmili, zapewniali dach nad głową. Niestety prace budowlane dobiegają końca. Trzeba było znaleźć suczce bezpieczne miejsce, gdzie spokojnie mogłaby czekać na swojego jedynego, wymarzonego Pana. Lala po sterylizacji trafiła do domu tymczasowego w Katowicach. Lala ma około dwóch lat. Jest łagodna, zrównoważona, zapatrzona w człowieka. O jej łagodności i ufności niech swiadczy to, ze bardzo delikatnie bierze z ręki podawane jej jedzenie, a gdy oszczeniła się na budowie pozwalała bez protestu głaskać swoje szczeniaki. Mimo niełatwego życia jakie zgotował jej poprzedni, nieodpowiedzialny właściciel nadal ufa człowiekowi. Duża, reprezentacyjna suczka. Będzie wiernym przyjacielem dla kogoś kto ja przygarnie. Szukamy dla niej odpowiedzialnego domu, który zapewni jej miłość i bezpieczeństwo. Zostanie wydana po podpisaniu umowy adopcyjnej. Prosimy o przemyślane decyzje. KONTAKT: 784-344-878 (Ania) lub 660124623 (32) 3533135 (Jagna) Wiem,ze Jaga nie chce podawac swojego maila,bo nie widzi sensu w takiej wymianie korespondencji, ktora najczescie konczy sie fiaskiem. Ja jednak byłabym za tym,zeby podawac czyjś adres adres mailowy, bo czasem jednak to moze dac efekt. Co ty na to Ania? Jutro mogłaby Lale ogłosic na 14 najpopularniejszych...;) I nie ukrywam,ze nowe fotki, jak już będzie taka możliwość bardzo wskazane do ewentualnych przyszłych ogłoszeń. Quote
Zuzka2 Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Ja wczoraj ruszyłam z ogłoszeniami Lali.Lala ma też wyróżnionego moruska Katowice. Pusia ma też cały czas sporo ogłoszeń+wyróżnionego moruska na Kraków. Quote
Jaaga Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Może mniej skupić sie w tekscie na jej życiu na budowie, bo to sureruje, ze jeszcze nie jest bardzo sprawdzona w domu. Zainteresuje osoby, które szukaja psa do budy. Teraz Lala jest wyłącznie domowym psem. Spokojna, zrównowazona, bardzo towarzyska. Cały czas chodzi za ludźmi, zeby ja głaskać. Może mieszkac z innymi psami i kotami. Chodzi na spacery, zachowuje czystość w domu. Duża domowa przylepa. Dałabym jako pierwsze zdjęcie zrobione na tle schodów i ogródeczka, bo wskazuje na jej "domowość". Quote
savahna Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 No to cos pokombinuje. Ale kontakty dobre wpisałam? To skoro Zuzka ja dopiero co ogłosiła, to ja może w czwartek ogłoszę. Quote
Ania102 Posted April 12, 2011 Author Posted April 12, 2011 savahna i Zuzka dzięki ogromne:) Ja dziś niestety nie miałam wcześniej siły żeby posiedzieć przy tym. Teraz kombinuje z tekstem. Jesli chodzi o kontakty to zgadza się. Mail może być do mnie aniaparys@op.pl. Co do sugestii Jagi to się zgadzam, pomińmy może troszkę budowę,bo Lala musi mieć dom jak Sonia:) pracuję nad tekstem. Najchetniej wzięłabym Lalę do siebie ale jest to trochę nierealne bo nie mam swojego domu. Próbowałam namawiać mamę ale kończyło się na ,,wybij to sobie z głowy,,.Niestety jeszcze nie dorobiłam się swojego. Jaaga podpowiedziała mi żebym ogłosiła Lalę w tygodniku Jarmark. Niestety ogłoszenia nie da się wysłać elektronicznie ale wydrukuję i przeslę. Ciężko tylko z tym, że 15 słów. Jaaga a nr tel cały to jest jakby jedno słowo? Jaaga w sprawie Pusi cisza?? Quote
Ania102 Posted April 12, 2011 Author Posted April 12, 2011 Lala ma ok.2 lat jest dużą suczką, z dłuższym włosem. Pomimo swoich rozmiarów jest wielką pieszczochą. Bardzo lubi towarzystwo człowieka, jest w niego zapatrzona. Lala jest łagodna, spokojna, zrównoważona i kontaktowa zarówno względem człowieka jak i zwierząt. Nie sprawia żadnych problemów w relacjach z innymi zwierzętami. W domu potrafi zachować czystość, umie chodzić na smyczy. Ta kochana suczka przeszła w życiu wiele niepowodzeń. Prawdopodobnie została wyrzucona, zamieszkała na budowie, gdzie zyskała ogromną sympatię pracowników. Uzależniła się od człowieka, którego bardzo silnie potrzebuje. Marzenie Lali spełniłby dom z ogrodem. Lala obecnie przebywa w domu tymczasowym w Katowicach. Ma komplet szczepień i jest wysterylizowana. Warunkiem jej adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej. Kontakt w sprawie adopcji. 784-344-878 (Ania) lub 660124623 (32) 3533135 (Jagna) e-mail: aniaparys@op.pl To moja wersja, co zmienić? Quote
Recommended Posts