Ania102 Posted April 7, 2011 Author Posted April 7, 2011 Taki nastrój wojowniczy panuje na wątku, ze się udziela;) No ale przynajmniej wiemy, że nie zwiałaś z wątku:evil_lol: Quote
savahna Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Wojowniczy?! :crazyeye: Zabawnie jest, nieprawdaż ?:eviltong: Quote
agni Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 da dam :B-fly: JESTEM cioteczki :mdrmed: JESTEM sunieczki :mdrmed: kawkie sobie spijam i się dobudzić cosik dziś nie mogę :wallbash: Quote
Jaaga Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Też jestem. Od razu chcę wyjasnić, że to ja, nie Ania, zwracałam się do ŚTOZ o użyczenie konta i rozmawiałam z ewab. Nie mam problemów w relacji z ewab czy mrs.ka, więc nie widziałam nic złego w tym, zeby zapytać. Zresztą wczesniej nawet nie wiedziałam, że Dominika i Maja są w ŚTOZ-ie. Dziś Andrzej jedzie do Zabrza po Lalę. Dla jasności rozliczeń z mojej strony. Z pieniędzy po Agacie i Soni zostało u mnie 345 zł. Początkowo zadeklarowałam, ze z tej kwoty przekażę do weta po 10 zł dziennie na utrzymanie Lali. Jednak, zeby nie mieszać, zróbmy tak, że Ania tam zapłaci całość, a te 3 tyg dla Lali policzymy od dziś. To chyba ułatwi sprawę, bo Pusia tez jest rozliczana z tej pozostałej kwoty. Oprócz tego Agata przekazała mi 150 zł. wydałam na paliwo 20+30+ 30 zł (dzisiejsza trasa do Zabrza)= 80 zł. mam więc 70 zł. Może zostawię to do równego miesiąca za Lalę? Co Wy na to? Osobiście najbardziej cieszę się z tego, że Lala jest zdrowa i ma się dobrze. Ostatnie dni miałam bardzo trudne. Pomagajmy dalej zwierzakom, jak kto może i potrafi, bo na spory szkoda czasu i życia. Ja np. nie nadaję się zupełnie do latania po urzędach czy wykłócania się tam. Jestem za "miętka" ;), za to w bezpośredniej opiece sobie radzę. Współpraca osób z różnymi umiejętnościami na pewno odnosi skutek. Zuzka i Savahna sa mistrzyniami w ogłaszaniu i to podziwiam. Inne osoby opiekują się bezdomymi psami i je dokarmiają, wyłapuja, transportują, robią bazarki, pomagają finansowo. Razem mozna wiele :lol:. Zuzka, Pusi nie potrafię zrobic zdjęc, bo ona odwraca głowe, jak jej lampa błyska, a do tego, jesli nawet uda mi się ją uchwycic nierozmazaną, to dziwnie wychodzą jej oczy na zdjęciach. Po kilku próbach bardzo łzawią jej oczy. Pusia świetnie zgrała się z moimi psami. Z nadwagą trudno jest walczyć, choć wydaje mi się jednak troche szczuplejsza. Nie obiecuję jednak wiele, bo Pusia przy jedzeniu stoi nad miska, nie dopuszcza nikogo i warczy zajazdle. Upatrzyła sobie Andrzeja, bo wcześniej mieszkała z mężczyzną. Nie jest jednak psem jednej osoby. Lubi każdego, kto ma ręce do głaskania. No i nie wiem, co z tym jej wiekiem. Na moje oko jest starsza i może to jednak pisac w ogłoszeniach, żeby potem nie było pretensji. jest w świetnej kondycja, a może historia starszej suczki,której zmarł pan własnie kogos wzruszy? Quote
Ania102 Posted April 8, 2011 Author Posted April 8, 2011 Jaaga to proszę zrób jej jakiekolwiek zdjęcie, żebyśmy mogły ją zobaczyć całą i zdrową:) Co do rozliczeń zgadzam się z Tobą całkowicie. Popracuję nad teksem dla Pusi ale nie umiem jakoś chwytać ludzi za serca. Może ktoś mi pomóc? Quote
Ania102 Posted April 8, 2011 Author Posted April 8, 2011 Nowy tekst dla Pusi autorstwa Moniki Pusia jeszcze do niedawna wiodła szczęśliwe, psie życie u boku swego kochanego Pańcia. Była rozpieszczana..tulona..karmiona. Pusia była bardzo za to wszystko wdzięczna i okazywała ta wdzięczność swojemu właścicielowi. Nie sprawiała mu żadnych kłopotów, była pieskiem idealnym. Niestety niedawno życie Pusi całkowicie sie odmieniło...nie ma juz jej ukochanego Pana, a ona nie rozumie czemu nagle została sama...czemu dookoła są obcy ludzie.. Pusia jest nadal wesoła i milutka sunia, widać ,ze tęskni jeszcze za panem..ale jeśli trafi do nowego domu z pewnością szybko pokocha nowych właścicieli. Pusia jest typowo domowa sunia, nadaje sie do osoby starszej, nie potrzebuje dużo ruchu ani szczególnej opieki. Jest malutka..nie zajmie dużo miejsca...potrzebuje tylko dobrych właścicieli. Pusia ma około 5 lat, być może jest starsza. Wyglądem i zachowaniem przypomina szpica. Jest wysterylizowana. Sunia przebywa w domu tymczasowym w Katowicach. Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej. Kontakt w sprawie adopcji: e-mail: zkociegodworu@gmail.com (32) 3533135, 660124623 lub 602-398-230 Może ją ktoś jeszcze poogłaszać? Quote
savahna Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 No ja, jak na razie mam problem z komputerem .Zlikwidowałam sobie pasek na górze .I póki co wszelkie rady jak sobie z problemem owym poradzić są bezskuteczne, nie wiem czy nie będę musiała kogoś zawezwać. I tym sposobem robią mi się zaległości w ogłaszaniu:cool3: No ale jak wszystko wróci do normy , to jak najbardziej. Tylko jakbym zapomniała to trzeba przypomniec...;) wiek ma swoje prawa.:evil_lol: Quote
Zuzka2 Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Najważniejsze,że Pusia jest dzieciolubna,bo wiele osób szuka psiaka małego dzieciolubnego-mam chętną osobę nawet już,ale z mazowieckiego i pewnie nie zechce oddać kasy za paliwo,bo zastrzegła,że chce sunię z mazowieckiego.No ale może jej wyślę jednak? Jaaga,a ile Pusia może mieć?z 7lat?czy jeszcze więcej?Sama nie wiem czy o tym pisać,bo jak ludzie słyszą,że pies ma powyżej 6lat,to nie chcą,"bo szybko im zdechnie":cool3: Może lepiej pisać,że ok.5at:eviltong:Ja moją sunię wzięłam jako 1,5roczną,a miała "trochę" więcej...;-)Co najmniej 2,5r.,a może i więcej,bo zęby stałe z powodu nieusuniętych mleczaków są okropnie powykrzywiane.Tyle,że ja bym ją wzięła nawet jakby miała 15lat;-) Quote
Ania102 Posted April 8, 2011 Author Posted April 8, 2011 Zuzka, nie wiem. Może piszmy, że ponad 5 lat...W sumie nie można ukryć faktu, ze najmłodsza nie jest. Jaaga napisz nam koniecznie jak Lala już będzie i wyściskaj od ciotek:) Quote
Zuzka2 Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Wysłałam Pusię tej osobie z mazowieckiego-domek rekomendowany przez dogomaniaczkę,więc może coś z tego wyjdzie.Jedynie nie wiem jak z ew.transportem,bo to kawał drogi,ale może coś tanio się znajdzie na wątku transportowym;-)Najważniejsze,żeby się spodobała,a resztą się będziemy martwić potem:-) Quote
savahna Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Dzięki Ewelinceporadziłam sonie z tym gratem. Uporam sie tylko w najblizszych dniach z zaległościami i moge poogłaszać.;) Quote
aagataa8 Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Bardzo się cieszę, że Lala ma się już dobrze:) A teraz mały OT( znalazłam to na FB): STOP LEGALNEMU MORDOWANIU PSÓW W RUMUNII!!!! NA DNIACH WEJDZIE W ŻYCIE BRUTALNA USTAWA, KTÓRA LEGALIZUJE MORDOWANIE PSÓW W CAŁEJ RUMUNII. SĄ ICH SETKI TYSIĘCY I GINĄ W STRASZNYCH MĘCZARNIACH!! POWIEDZMY STOP PROCEDEROWI ŚMIERCI, NA KTÓRY WYDANO JUŻ 30 MLN EURO!!!!! ILE MOŻNA BY ZAŁOŻYĆ SCHRONISK I ZROBIĆ STERYLIZACJI ZA TE PIENIĄDZE!!! ZAMANIFESTUJMY SWÓJ SPRZECIW WOBEC WŁADZOM RUMUNII!!! ZAPROTESTUJMY WOBEC LEGALIZACJI UŚMIERCANIA BEZDOMNYCH PSÓW!!!!! SPOTKAJMY SIĘ 30 IV POD AMBASADĄ RUMUNII W W-WIE, ABY POWIEDZIEĆ "NIE"!!!!!!! BERLIN RUSZA 16 IV, CAŁY ŚWIAT JEST TĄ HANIEBNĄ USTAWĄ OBURZONY!!!! Od wielu dni kontrowersyjny projekt ustawy uprawniający do zabijania bezpańskich psów porusza opinię publiczną w Rumunii. Rumuńscy eurodeputowani ogłosili, że program uśmiercania bezpańskich psów ma objąć cały kraj. Dokarmianie bezdomnych zwierząt będzie zabronione pod groźbą kary!! Schwytane zwierzęta mają być zabijane po upływie siedmiu dni. Rozpoczęcie planowanego chwytania i zabijania ma rozpocząć się już na dniach w Bukareszcie, w którym żyje około 40.000 bezpańskich psów. Jak donosi Carmen Arsene z Narodowego Stowarzyszenia Ochrony Zwierząt w Rumunii, wszystkie psy są zagrożone – młode, stare, zdrowe, chore, ranne, agresywne lub łagodne, nawet szczenięta. Różne będą metody zabijania. Wiadomo, że niektóre miasta płacą 25 € za zabitego i potraktowanego jako „ odpad ” psa. Burmistrz Bukaresztu przedstawił więc nowy projekt ustawy, która w przeciwieństwie do poprzedniej ma za zadanie eliminację bezdomnych psów w całym kraju i zalegalizowanie tego bestialskiego procederu. Faktem jest, że ludność odrzuca ostrzejsze działania przeciwko psom ulicy, Arsene twierdzi, że 70 procent ankietowanych obywateli Rumunii jest przeciwna eutanazji psów i uznaje kastrację jako najlepsze rozwiązanie. Rumuńscy działacze praw zwierząt wzywają do masowych międzynarodowych protestów, aby posłowie mogli zobaczyć skuteczność "sterylizacji, pomocy i opieki" jako jedyne rozwiązania humanitarne prowadzące do zmniejszenia populacji bezdomnych psów. Również europejskie organizacje i fundacje zwierzęce są oburzone nową ustawą w Rumunii, gdyż przez szereg lat przesyłały do władz tego kraju miliony euro przeznaczone na masową sterylizację i kastrację psów. Pieniądze te przepadły, zaś władze Rumunii postanowiły pozbyć się problemu psów w nabardziej prymitywny i prosty sposób - ELIMINACJĘ. Jak dotąd Rumunia wydała AŻ 30 milionów Euro na zabijanie tych zwierząt, zamiast przeznaczyć te pieniądze na humanitarne rozwiązanie problemu. Za te pieniądze można by stworzyć schroniska i rozpowszechnić sterylizację na szeroką skalę. Jednak władze wolały wybrać ustawę o zabijaniu. Jest to skandal i hańba dla tego kraju!!! Ustawa podważa fakt, jakoby Rumunia byłą cywilizowanym krajem. Dlatego prosimy o BOJKOTOWANIE TEGO KRAJU I JEGO PRODUKTÓW!!!! Bezdomność zwierząt to nasza wina i klęska jako ludzi i powinniśmy wziąć za nią odpowiedzialność. Zabijanie psów jest zapewne najłatwiejszym rozwiązaniem problemu, a tendencyjne artykuły mają na celu zastraszenie społeczeństwa i przekonanie go do tego bestialstwa. Jest to naturalnie działanie bestialskie i chwilowe, niedługo pojawią się kolejne bezpańskie psy, jako że nie prowadzi się akcji sterylizacji. Organizacje prozwierzęce badają, czy prowadzona rzeź psów nie jest naruszeniem prawa europejskiego. Unia Europejska milczy… Kochani, musimy bombardować władze Rumunii petycjami, a może uda nam się zatrzymać ten proceder. I piszmy też do polskich mediów i instytucji. Adres ambasady Rumunii w Warszawie to: ul. Chopina 10, 00-559 Warszawa poniedziałek-piątek: 8.30-17.00, tel.: 0-22 628.31.56. fax: 0-22 628.52.64. http://www.varsovia.mae.ro/ e-mail: office@roembassypl.org Wszyscy, którzy mogą prosimy, aby informowali MEDIA, POLITYKÓW, EUROPOSŁÓW, CELEBRYTÓW I AUTORYTETY o tym, co postanowiono w Rumunii!! TAK WYGLĄDA TZW. "EUTANAZJA" RUMUŃSKICH PSÓW: http://www.youtube.com/watch?v=PNn8chk6tBw http://www.facebook.com/#!/video/video.php?v=167210453333830&comments ODPOWIEDZIALNI ZA TĘ USTAWĘ SĄ CI LUDZIE: http://www.facebook.com/#!/album.php?aid=62677&id=100000517931252 ILE PIENIĘDZY RUMUNIA WYDAJE NA PROCEDER ŚMIERCI: http://cryptome.org/0003/ro-stray-dog.htm Quote
agni Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 bazarek dla Lali zakończony - deklarowane kwota ze sprzedanych fantów 198 zł - teraz tylko czekam na wpłaty ;) Quote
megi345 Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Ania102 napisał(a):Aj wiem ten pierwszy ale zobacz Megi345 ma inny. Chyba jej autorstwa? Chociaż żeby nie było- ten Twój też jest doskonały:) ten który jest u mnie w sygnaturce jest mojego autorstwa :) Quote
Ania102 Posted April 8, 2011 Author Posted April 8, 2011 Agata zepsułaś mi wieczór...masakra:-( Agni dziękuję ogromnie za bazarek, teraz czeka Cię najgorsze- wysyłanie;) Kwota niezła! Wow Megi masz talent:lol: Lala zostaje u pana doktora do niedzieli, żeby nie było-jej stan jest świetny ale panu doktorowi nie pali się, żeby ją zabrać a i domek może się jakiś pojawi u niego prędzej. Naprawdę widać, że fajny z niego gość! a z relacji Jaagi, której relacje zdawał Lala to cudowny psiak:) A tymczasem zapraszam na mój bazarek, podnoście cioteczki proszę;) http://www.dogomania.pl/threads/205719-Radio-coś-dla-psa-kolczyki-i-inne-drobiazgi-na-Lalę-i-Pusię-do-16.04-g.22.00?p=16663166#post16663166 Quote
_Goldenek2 Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Ten piękny psiak ma pecha http://www.dogomania.pl/threads/1908...8#post16615598. Pomóżmy Asi. Sama jedna opłaca mu hotelik.... :-(. Quote
Zuzka2 Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Lala ma wyróżnionego moruska na Katowice od Rajmunda (zwolniło się miejsce na wyróżnionym,bo do DS poszła 1sunia od niego). Będę wdzięczna za każdą nową fotkę lub info o Lali. Piszę,że ona waży 45kg...Tyle waży???;-)Czy przesadziłam? Quote
aga38 Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 W/g danych zamieszczonych z numerem chipa Lala waży właśnie 45 kilo:) Quote
Ania102 Posted April 9, 2011 Author Posted April 9, 2011 Zuzka ja jeszcze nie robiłam tekstu do ogłoszeń Lali ale czas skupić się na szukaniu jej domu. Lala jest psem do przytulania, lubi być głaskana, podporządkowuje się człowiekowi całkowicie. Lubi inne psy. Moim marzeniem jest znaleźć jej dom taki jak Soni:) Moim zdaniem waży troszkę mniej. Quote
Ania102 Posted April 9, 2011 Author Posted April 9, 2011 Wklejam zdjęcia Lali, które zostały zrobione tutaj. Pomimo, że pozyczyłam aparat i tak nie wyszły dobrze, bo coś źle ustawiłam i są rozmazane. Ale coś się wybierze. Quote
savahna Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Ania102 napisał(a): Moim zdaniem waży troszkę mniej. A najlepiej bedzie wet wiedział. Zapytać przy odbiorze Lali i już...;) Edit: Ona sie na tych fotkach nie wydaje duża.Ja bym ja na dwadziesciaparę szacowała, ale zdjęcia potrafią zmylić człowieka...:razz: Quote
Ania102 Posted April 9, 2011 Author Posted April 9, 2011 Panowie na budowie dbali o jej menu więc niedowagi to ona nie miała;) Może Ossamus wklei lepsze zdjęcia. Ja pracuję nad koleinym bazarkiem a jakby któraś ciotka tamten gdzieś wkleiła to będę wdzięczna:lol: Quote
monika083 Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 organizujemy konkurs:) Kto bedzie najblizej wagi Lali placi 10zl :P Ja daje 37kg:P Quote
Ania102 Posted April 9, 2011 Author Posted April 9, 2011 Fajny pomysł Monia:) To ja daję 35 kg. Ona ma dużo futra na sobie. Quote
Recommended Posts