ossamus Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Zaluje, ze nie poprosilem ktoregos z chlopakow aby Lale przejechal koparka :evil_lol: Bylby swiety spokoj i nie bylo by problemu i oczerniania osob: Ani i innych, ktore Lali pomogly w rozpoczeciu szukania domu po opuszczeniu mojej budowy. Quote
Pies Wolny Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Ania102 napisał(a):Gdybym mogła wziąść Lalę do siebie to nie czekałaby tyle na budowie na dt. Wybacz, że pojechałam na wycieczkę albo, że nie przybiegłam z niej po zbadaniu Lali przez weta. Do chwili podróży nie było objawów, ze coś się z nią dzieje. Zastanów się kogo winisz za jej stan weta czy mnie? Przed jej sterylizacją pytałam wielu osób o opinie na temat tego lek., czytałam o nim. Na watku Lali wcześniejszym nikt nie zadał pytania kto ją bedzie ciął. W starachowicach jest wiele bezdomnych rozmnażających się suk, poproś swoją sojuszniczke o zajecie się ich sprawami, zebym ja znowu czegos nie przeoczyła. No, no jeszcze parę rzeczy jest do wyjaśnienia, czekam. Ty także masz fobie na punkcie usera Mrs.ka ? :crazyeye: :megagrin: . Każdy, sensownie zachowujący się user jest moim sojusznikiem w tej sprawie. Ta dziewczyna Wam chyba jednak zagraża, czegoś nie wiem ? pisz śmiało. To znaczy, że Ona te psy i koty ..... na zupę bierze ? :crazyeye: Wow. Quote
Pies Wolny Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 ossamus napisał(a):Zaluje, ze nie poprosilem ktoregos z chlopakow aby Lale przejechal koparka :evil_lol: Bylby swiety spokoj i nie bylo by problemu i oczerniania osob: Ani i innych, ktore Lali pomogly w rozpoczeciu szukania domu po opuszczeniu mojej budowy. I to właśnie trzeba było od razu pisać. Quote
Atomowka Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 wchodzę na wątek w nadziei,że jakieś fajnie wieści tu będą o psiacach, a tu jakieś przepychanki Nie chce mi się tego czytać, więc jeszcze chwila i z tego wątku się wypisze Jesteście dorośli? A może się mylę i macie po 13-naście lat? Jeżeli macie jakieś ale piszcie sobie na PW. Ludzie OPANUJCIE SIĘ Quote
divia_gg Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 No powiem Ci ze ja jestem na watku z sentymentu do Jaagi. I znow cos i znow te same osoby i znow przepychanki. Strasznie przykre to jest i zniechecajace. Stalo sie i juz sie nie odstanie. Bywa, jak to w zyciu. A teraz bedzie tu sad, sad dokonywany przez osoby, ktore jak sie jakas tam "afera" zrobila to nagle sa...Dziwne to nieco, ale widocznie taka ich rola. Najwazniejsze, co chyba znow umyka jest teraz to ze dziewczyna doszla do siebie, ze juz zdrowieje, najwazniejsze znalezienie jej domu. Mysle ze Jaaga ma wystarczajaco duzo problemow i nie fajnie ze pewnie jak tu wejdzie to znow bedzie jakas wojna... Masakra jakas sie po prostu dzieje... Quote
Ania102 Posted April 7, 2011 Author Posted April 7, 2011 Dziewczyny zostańcie, chociaż chwilami sama mam ochotę zrezygnować...(oczywiście nie z Lali) Nie wiem o co tu chodzi, bo raczej nie o dobro Lali. Ja kończę swoją obronę, chociaż nie ukrywam, że czuję się winna bo ja ją zgłosiłam do UM. Za przeprowadzenie zabiegu nie odpowiadam. Wiem, że była pod doskonałą opieką po zabiegu i nie widziałam przeciwwskazań do transportu. Psie wolny bardzo proszę rób dochodzenie na wątku starachowickim, bo to odpowiednie miejsce na tego typu dyskusje. Quote
Pies Wolny Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Ania102 napisał(a):Dziewczyny zostańcie, chociaż chwilami sama mam ochotę zrezygnować...(oczywiście nie z Lali) Nie wiem o co tu chodzi, bo raczej nie o dobro Lali. Ja kończę swoją obronę, chociaż nie ukrywam, że czuję się winna bo ja ją zgłosiłam do UM. Za przeprowadzenie zabiegu nie odpowiadam. Wiem, że była pod doskonałą opieką po zabiegu i nie widziałam przeciwwskazań do transportu. Psie wolny bardzo proszę rób dochodzenie na wątku starachowickim, bo to odpowiednie miejsce na tego typu dyskusje. Co nazywasz dochodzeniem ? Nie potrafisz odpowiedzieć na proste pytania ? Chciałaś wskazówek do postępowania z rzeźnikiem - prosiłaś o to sama. Teraz jest niewygodnie odpowiedzieć na parę pytań, więc szukasz drugiego dna w moim postępowaniu. Otóż jest ! O Lali wiem od dawna od ODI, mojej TŻ i kibicowałem Jej od początku, broniłem niepotrzebnie Ossamusa przed prawdą o Nim samym, mam wiele deklaracji pomocy finansowej od ludzi, którym przedstawiłem sprawę Lali. To jest to co ja. Wy nie dość, że do dziś nie macie jasności kto i ile ma na Lalę zbierać to jeszcze unikasz odpowiedzi na podstawowe pytania, na które Ty powinnaś odpowiedzieć (zwłaszcza jako osoba o wykształceniu medycznym). Teraz dalej co ja. Otóż dość jest nieszczęścia na dogo i wszystkie zdeklarowane do tej pory kwoty pieniędzy od znajomych skieruję na inne psy w potrzebie. Co zrobi Odi ze swoja deklaracją jeszcze nie wiem, ale moja rekomendacja jest jasna. Nie rozumiesz czegoś ? - pytaj. Quote
Zuzka2 Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Ania102,nie rozumiem czemu się tłumaczysz i w ogóle wchodzisz w dyskusje.Pies Wolny lubi być tam,gdzie jest szansa komuś "dokopać".Kto Cię zna i całą sytuację,temu nic nie musisz tłumaczyć.Jak bym miała ochotę na spowiedź to bym poszła do kościoła,a nie przypadkowym ludziom się tłumaczyć i to publicznie.Tego i Tobie życzę:-) A wracając do tematu wątku: przydałyby mi się zdjęcia kanapowe Pusi-jakby się pojawiła chwila wolnego na sesję;-) Quote
agni Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 jutro koniec bazarku dla Lali - więc zapraszam chętnych na zakupy :) Quote
Zuzka2 Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Mam chętną osobę z Wrocławia na sunię w typie szpica,więc wysłałam Pusię;-)Może zadzwoni:-) Osoba niesprawdzona-wertuję ogłoszenia pt."przygarnę" i wysyłam psiaki. Ile Lala waży?Mam chętnego w Opolu na psa wielkiego ok.75kg,ale ona chyba mniejsza jest??? Quote
jusstyna85 Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Ania102 napisał(a):Savahna ile on ma lat? Jaaga dorobiłam ogłoszeń Pusi, Zuzka narobiła wyróżnionych...no już musimy się jakiegoś telefonu doczekać. Lali jeszcze nie ogłaszam. Jeśli któraś ciotka mogłaby zrobić allegro dla Pusi to proszę, ja zrobiłam ale kiepskie, bo nie umiem akurat dawać tu ogłoszeń. http://allegro.pl/show_item.php?item=1549763469 A może ktoś jeszcze zajrzy na bazarek dla Lali? bo dziś koniec http://www.dogomania.pl/threads/205092-Sztuczna-biżuteria-na-Lale-ze-Starachowic-na-operacje-po-sterylce-koniec-06.04 Lepiej nie odmieniać rasy w tytule,bo jak ludzie szukają,to wpisują np. szpic... Quote
aagataa8 Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Pies Wolny napisał(a):Co nazywasz dochodzeniem ? Nie potrafisz odpowiedzieć na proste pytania ? Chciałaś wskazówek do postępowania z rzeźnikiem - prosiłaś o to sama. Teraz jest niewygodnie odpowiedzieć na parę pytań, więc szukasz drugiego dna w moim postępowaniu. Otóż jest ! O Lali wiem od dawna od ODI, mojej TŻ i kibicowałem Jej od początku, broniłem niepotrzebnie Ossamusa przed prawdą o Nim samym, mam wiele deklaracji pomocy finansowej od ludzi, którym przedstawiłem sprawę Lali. To jest to co ja. Wy nie dość, że do dziś nie macie jasności kto i ile ma na Lalę zbierać to jeszcze unikasz odpowiedzi na podstawowe pytania, na które Ty powinnaś odpowiedzieć (zwłaszcza jako osoba o wykształceniu medycznym). Teraz dalej co ja. Otóż dość jest nieszczęścia na dogo i wszystkie zdeklarowane do tej pory kwoty pieniędzy od znajomych skieruję na inne psy w potrzebie. Co zrobi Odi ze swoja deklaracją jeszcze nie wiem, ale moja rekomendacja jest jasna. Nie rozumiesz czegoś ? - pytaj. Jakie zadałeś pytania?? Bo ja nie widziałam żadnego Twojego pytania na tym wątku... Może przestaniesz wszystkich po kolei atakować i zajmiesz się jakąś konkretną pomocą zwierzętom? Bo widzę, że na razie to jedziesz po wszystkich: po Ani102, ossamus-ie, agni, BożenieG- po prostu po wszystkich i ciagle żądasz odpowiedzi na pytania, których nie zadałeś. I co to znaczy, że nie mamy jasności kto ma zbierać na Lalę? Było pytanie kierowane do ŚTOZ czy udostępnia swoje konto- nie udostepnią, więc na tą chwilę pieniądze na Lalę zbieram ja. Jeśli masz jakieś pytania to je zadaj, a nie jeździsz po ludziach Bogu ducha winnych Quote
megi345 Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 aagataa8 napisał(a):Jakie zadałeś pytania?? Bo ja nie widziałam żadnego Twojego pytania na tym wątku... Jeśli masz jakieś pytania to je zadaj, a nie jeździsz po ludziach Bogu ducha winnych Dokładnie, juz się nie da tego czytać... w każdym poście tylko jest coś wspomniane o jakichś pytaniach, o unikaniu odpowiedzi albo jakieś pociski. Najlepiej to tak atakować każdego, mimo że nie ma sie podstaw do takiego oczerniania. Ania102 akurat nie jest winna temu, że stało się jak się stało.. Najważniejsze że z Lalą już dobrze.... A Ty - Pies Wolny powinieneś sie przewietrzyć i wyzbyć sie z siebie tej złej energii bo ją rozładowujesz na wątku całkowicie go zaśmiecając, a nie o to tu chodzi. Od tego jest PW! a jak masz jakieś problemy ze sobą to trzeba iść do psychologa a nie najeżdzać na ludzi... Quote
Pies Wolny Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 aagataa8 napisał(a):Jakie zadałeś pytania?? Bo ja nie widziałam żadnego Twojego pytania na tym wątku... Może przestaniesz wszystkich po kolei atakować i zajmiesz się jakąś konkretną pomocą zwierzętom? Bo widzę, że na razie to jedziesz po wszystkich: po Ani102, ossamus-ie, agni, BożenieG- po prostu po wszystkich i ciagle żądasz odpowiedzi na pytania, których nie zadałeś. I co to znaczy, że nie mamy jasności kto ma zbierać na Lalę? Było pytanie kierowane do ŚTOZ czy udostępnia swoje konto- nie udostepnią, więc na tą chwilę pieniądze na Lalę zbieram ja. Jeśli masz jakieś pytania to je zadaj, a nie jeździsz po ludziach Bogu ducha winnych Takie : Pies Wolny napisał(a):Czy ktoś może precyzyjnie powiedzieć jaki jest stan Lali na dziś ? , Co konkretnie wykonano w ramach reoperacji ?, Czy jest obdukcja i czy będzie?, Czy lekarz wykonujący reoperację był proszony lub uprzedzany o konieczności złożenia przez Niego zeznań ws. zastanego stanu Lali ? Jaki jest precyzyjnie stan prawny Lali ? Kto będzie prowadził dalej sprawy formalno-prawne ? Czy jest jakaś deklaracja ŚTOZ-u o pomocy ws Lali ?, czy byli proszeni o pomoc ? I inne na wątku starachowickim, zanim coś napiszesz, pisz na brudno i przemyśl. W sprawie Ossamusa możemy pogadać poza dogo. W sprawie zbiórki przez ŚTOZ masz post 204 i 206. Super polityka, najpierw opluwacie członka ŚTOZ, gremialnie objawiacie jakąś chorą fobię na punkcie Mrs.ka (może chociaż Ty nie), a potem oczekujecie pomocy. Gratulacje. Miłej zabawy - już w swoim sosie. Quote
agni Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Pies Wolny napisał(a): zanim coś napiszesz, pisz na brudno i przemyśl. :evil_lol: aagataa8 no popatrz i Ty tez :evil_lol: ja tak do syna ciągle marudzę gdy lekcje odrabia - teraz wiem jak to brzmi :eviltong: Quote
savahna Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 A ja powiem tak. Do tej pory był tu spokój i troska o zycie Lali. I niech tak zostanie. Nie wchodźcie dziewczyny w tą dyskusję, bo ona do niczego nie prowadzi. Psie wolny jak chcesz pomnóc to pomóż nie atakując nikogo, no albo wszystkich którzy są na wątku. Dziewczyny na prawde proszę dajmy juz spokój. Ania w ogóle nie ma powodu,żebyś się tu tłumaczyła. Każdy stara się pomóc w miarę swoich możliwości. Błagam skończmy tą dyskusję.:roll: Quote
Elka_Ka Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Ale miło:diabloti: Tak sobie chodzę od wątku do wątku i co poczytam to robi mi się coraz przyjemniej:diabloti: Mam propozycję - weźcie sobie wydłubcie po oku i przestańcie się już wreszcie żreć bo naprawdę przykro się robi jak się to wszystko czyta:-( Wszyscy macie jeden cel - pomoc zwierzętom więc czemu u licha walczycie ze sobą?:mad: Chcę uzyskać podstawowe informacje m.in. po to by rzeźnikowi przeszkodzić w załatwieniu kolejnych psów. Nie chcę Cię rozczarować Psie Wolny ani nikogo kto ma ten sam cel, ale nie przeszkodzicie mu:shake: bo on ma zbyt szeeeroookie plecy. Super, że Lala ma się już dobrze i to jest chyba najważniejsze:happy1: Quote
aga38 Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 I tu masz rację Elka_Ka niestety co niektórym tutaj jak i na wątku starachowickim ciężko zrozumieć że nikt tu nie zawinił bo nikt nie ma wpływu na decyzje UM w Starachowicach. Może zamiast oskarżać niewinnych ludzi niech organizacje prozwierzęce zajmia się sprawa a nie zwalaja winę na wszystkich dookoło,może niech ich przedstawiciele udadzą się do UM,bo nikt z nas owej ustawy nie wymyślił. A co do weta to fakt,sprawie łeb ukreca i po krzyku,gośc ma zbyt szerokie plecki. A po Starachowicach juz biegaja psy z chipami zarejestrowane na UM Starachowice,które sa jednego dnia sterylizowane,chipowane i szczepione a potem komisyjnie wypuszczane na ulice nie wiadomo w jakim stanie. I co czy to też nasza wina? Quote
aagataa8 Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Pies Wolny napisał(a): Otóż dość jest nieszczęścia na dogo i wszystkie zdeklarowane do tej pory kwoty pieniędzy od znajomych skieruję na inne psy w potrzebie. Co zrobi Odi ze swoja deklaracją jeszcze nie wiem, ale moja rekomendacja jest jasna. Nie rozumiesz czegoś ? - pytaj. Będę Ci wdzięczna jeżeli skierujesz wpłaty na inne psy z dogo (napewno pomogą) i daj sobie spokój na tym wątku, bo to wątek suczki Lali a nie miejsce gdzie możesz się uzewnętrzniać. Bo jak na razie nie pomogłeś w niczym, a mieszasz ciągle obrażając ludzi, którzy nawet nie mieli ze sterylizacją tego psa nic wspólnego (jak np. agni czy Zuzka2). Quote
agni Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Elka_Ka napisał(a):Mam propozycję - weźcie sobie wydłubcie po oku a ja sobie oka dłubnąć nie dam :crazyeye: - dobrze mi z nim :evil_lol: Quote
savahna Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 agni napisał(a):a ja sobie oka dłubnąć nie dam :crazyeye: - dobrze mi z nim :evil_lol: No wreszcie zaczyna być wesoło...:evil_lol: Quote
Ania102 Posted April 7, 2011 Author Posted April 7, 2011 Megi345 Ty zrobiłaś taki piękny banerek dla Lali? Dziekuje:Rose: Justyna dzięki za radę, w następnych ogłoszeniach będzie ,,prawie jak szpic,,:evil_lol: Quote
Atomowka Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Nie chce się chwalić ale banerek zrobiłam ja :) Quote
Ania102 Posted April 7, 2011 Author Posted April 7, 2011 Aj wiem ten pierwszy ale zobacz Megi345 ma inny. Chyba jej autorstwa? Chociaż żeby nie było- ten Twój też jest doskonały:) Quote
Atomowka Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 O kurde faktycznie nie zauważyłam, a tak się przed szereg wcisnęłam:oops: Quote
Recommended Posts