savahna Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Jak dla mnie bomba!:happy1: To ja ja jutro na 14 poogłaszam.;) Quote
Ania102 Posted April 13, 2011 Author Posted April 13, 2011 Ja w nocy poogłaszałam trochę ale jak bedą zdublowane to nie przeszkadza, mam problem z cafeanimal- dodaję bez problemu po czym nie ma ogłoszenia, wie ktoś o co chodzi? Nie zrobiłam allegro, ale dziś bedzie. Quote
BożenaG Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Ania102 napisał(a):Lala ma ok.2 lat jest dużą suczką, z dłuższym włosem. Pomimo swoich rozmiarów jest wielką pieszczochą. Bardzo lubi towarzystwo człowieka, jest w niego zapatrzona. Lala jest łagodna, spokojna, zrównoważona i kontaktowa zarówno względem człowieka jak i zwierząt. Nie sprawia żadnych problemów w relacjach z innymi zwierzętami. W domu potrafi zachować czystość, umie chodzić na smyczy. Ta kochana suczka przeszła w życiu wiele niepowodzeń. Prawdopodobnie została wyrzucona, zamieszkała na budowie, gdzie zyskała ogromną sympatię pracowników. Uzależniła się od człowieka, którego bardzo silnie potrzebuje. Marzenie Lali spełniłby dom z ogrodem. Lala obecnie przebywa w domu tymczasowym w Katowicach. Ma komplet szczepień i jest wysterylizowana. Warunkiem jej adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej. Kontakt w sprawie adopcji. 784-344-878 (Ania) lub 660124623 (32) 3533135 (Jagna) e-mail: aniaparys@op.pl To moja wersja, co zmienić? Dla mnie bomba :) . bardzo ,bardzo się cieszę ,że Lala zdrowa !!!! Ona to naprawdę kochane stworzonko!!! Musi szybko biec do swojego DS.(takiego naprawdę super) Quote
BożenaG Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 ossamus napisał(a):Lala wazy spokojnie ponad 40 kg , mysle , ze 40-45 kg :-) ps. Agata St-ce w poniedzialek wplace na poczcie na Twoje konto 70 zł dla LALI. ps2. deklaruje na LALE 30 PLN miesiecznie dopoki nie ogarnie swojej wlasnosciowej chalupy :-):multi::multi::multi::diabloti: Ossamus w tym calym swoim nieszczęściu Lala - miała Wielkie Szczęście,że trafiła na Twoją i Twoich kolegów budowę.Chłopie masz Wielkie Serducho:lol: Quote
savahna Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Lala ma ogłoszenia dzis zrobione, na Kraków zgodnie z sugestia Ani...;) http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Lala-przyjacielska-lagodna-suczka-mieszaniec-tylko-w-dobre-rece-W0QQAdIdZ274763022 Quote
Ania102 Posted April 13, 2011 Author Posted April 13, 2011 Dzieki ogromne savahna.:loveu: Zuzka Ty ją na jakie woj ogłaszałaś? Quote
megi345 Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 z tego co widze to już prawie na wszystkich portalach na których ogłaszam Lala sie znajduje.. ktoś mnie wyprzedził :razz: to tylko ogłosiłam na; 1. http://www.rozglos.net/ogloszenie-255121.html 2. http://katowiceslask.pajeczyna.pl/Spolecznosc-zwierzaki/560637-przesliczna_przyjacielska.html 3. http://www.kokosy.pl/zwierzaki/psy/24929.html 4. http://www.kupsprzedaj.pl/zwierzeta/do_adopcji/psy/showAdvert5310672.html tylko tyle ;( Quote
Ania102 Posted April 13, 2011 Author Posted April 13, 2011 Dzięki megi:) Im więcej tym lepiej:) Ja jeszcze to allegro muszę opanować, bo próbuję tło zmienić. To czekamy na telefony. O Pusię póki co też cisza:-( Lala jest jeszcze u pana dr to jeszcze może się zjawi ktoś u niego poszukujący psa. Quote
ossamus Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 BożenaG napisał(a):Ossamus w tym calym swoim nieszczęściu Lala - miała Wielkie Szczęście,że trafiła na Twoją i Twoich kolegów budowę.Chłopie masz Wielkie Serducho:lol: Bez przesady, w kazdym razie kochane psisko:-) Agataaa dzisiaj kasa na poczcie wplacona powinna dojsc do piatku - 70 zeta. Quote
Zuzka2 Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Ania102 napisał(a):Dzieki ogromne savahna.:loveu: Zuzka Ty ją na jakie woj ogłaszałaś? Ponieważ nie ma opcji dowozu,to zawsze psiaki od Jaagi ogłaszam na Katowice i Kraków.Ogłaszać gdzieś indziej? Quote
Ania102 Posted April 13, 2011 Author Posted April 13, 2011 Zuzka ogłaszaj, co do tego transportu to mam mieszane uczucia. Z jednej strony można rzeczywiście zobaczyć jak pies zareaguje na nowy dom i ocenić. Z drugiej wkurza mnie, że ludzie nie poczuwają się do opłaty takiego transportu: dostają psa zaszczepionego, wysterylizowanego i jeszcze z dowozem. A jak coś nie tak to dzwonią i mówia: proszę przyjechać i go zabrać. Doświadczenie z Agatem. Quote
Zuzka2 Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 No ja właśnie dlatego ostrożnie na inne miasta ogłaszam,bo to są potworne koszty i zamieszanie dla prywatnej osoby.Fundacja to co innego,a tutaj wywal kilkaset zł na podróż psa w 1stronę,a jak będzie zwrot,to chyba kredyt w banku będzie potrzebny,żeby dożyć jakoś do końca m-ca;-)Ze szczeniakami to mniejsze ryzyko,ale dorosłe psy,zwłaszcza większe,to już tak. Lala i Pusia miałyby wg mnie chętnych w Warszawie,ale to szmat drogi.Południowa Polska to tylko Katowice lub Kraków;czasem Opole. Czy wie ktoś na jakie portale odpowiada Łódź i Wrocław?bo raczej nie szerlok ani gumtree... Poprzerzucałam Lalę (żeby na 1woj.nie była po kilka razy) na Kraków,Opole.Moruska wyróżnionego ma na Katowice cały czas. Quote
Ania102 Posted April 13, 2011 Author Posted April 13, 2011 Nie mam pojęcia Zuzka. Pokazujemy się dziewczyny... Quote
Jaaga Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Na trasie na Warszawę psy wozi Figu, więc nie powinno być problemu. tylko też mam mieszane uczucia, bo Figu specjalnie nie bedzie jechać, jesli komus odwidziałoby się tak, jak to już bywało. Andrzej absolutnie mi już z żadnym psem nie pojedzie, a ja nie jestem kierowcą. Zuzka, z Łodzi to chyba nigdzie nie ma odzewu, bo to polskie zagłębie pseudohodowli. Tam odchodzi produkcja masowa, więc na co komu kundelki, jak dosłownie za grosze wszędzie są niby rasowce. Do mnie niestety nikt nie dzwonił o zadną z dziewczyn. Pusia jest już całkiem zgrana z naszymi psami i nawet nie myśli o zmianie miejsca ;). Jedyny telefon Andrzej odebrał o Muszkę od jakiegoś mega buraka z Myszkowa, oczywiście z dowozem. Miał ochotę zaproponować mu jeszcze gratis słoiki na smalec. To tyle było. Szkoda, ze kompletnie nikt nie dzwoni, bo przecież Lalę muszę odebrać, a ponoć bardzo się przyzwyczaiła do domowego zycia. Quote
Zuzka2 Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Z tą Warszawą to wiem od BożenyG,że często tam bywa,więc też awaryjnie można mieć na uwadze.Można też przez dogo próbować zawsze jakiś transport ugadać.Myślę,że trzeba będzie spróbować z tą Warszawą. Quote
Atomowka Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Dziewczyny spróbujcie na Wawę ale w ogłoszeniu napiszcie,że możliwy dowóz ale za zwrotem kosztów transportu W razie co jestem z Wawy więc na wizytę p/a mogłabym iśc Quote
Ania102 Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 Jaaga wczoraj z aagatą zastanawiałyśmy sie jak mamy się teraz rozliczać, 3 tygodnie mija, więc przelejemy Ci za Pusię a za Lalę może napisz nam kiedy? Rozsyłałam zaproszenia ale niestety bezskutecznie, przykre jest to na dogomani, że jak pies jest bezpeczny to male nim zainteresowanie i zebranie deklaracji jest raczej niemozliwe. Quote
Jaaga Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Aniu, Pusia przyjechała 27.03, wiec do 27.04 wychodzi 37 zł. na razie nic więcej nie wpłacajcie, bo dzis bardzo fajna Pani o nią dzwoniła. Nie wiem jednak, czy się zdecyduje, bo w ogłoszeniu napisane jest, ze ma 3-5 lat. Powiedziałam, że ma na pewno z 5 lat. Nie piszcie, proszę takiego wieku, bo ma ok. 8 lat. Pani zalezy na młodszym psie, żeby szybko nie odszedł. Nie fair jest tak odmaładzac psy, bo to przesada. Nie wiadomo, co potem byloby, jakby nowy opiekun poszedł do lekarza. Po Pusi widac wiek, bo ma połowę zębów i lekką zaćmę na oczach. Naciąganie pięciu lat różnicy to za duzo. Zachwalałam Pusię, jak mogłam, oby się jednak zdecydowała. Aniu, Lala ma opłacony miesiąc od momentu, jak przyjedzie. Quote
Ania102 Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 Ja w ogłoszeniach pisałam, że ok 5 lat, później, że ponad. W następnych pisać, że koło 7? Rzeczywiście to nie fair zaniżać ale w sumie nie wiemy ile ona ma dokładnie. Luna też miała pościerane zęby, wet ocenił ją na ok 3,ja też na 3 inny na 5. Dziś raczej nie będę siedziała nad ogłoszeniami, bo strasznie długo mi z tym schodzi ale jutro na tych najważniejszych pozmieniam. Jaaga ale musimy Ci w takim razie przelać za transport z Zabrza to napisz tylko ile. Quote
Zuzka2 Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 3-5lat?To nie wiem kto tak napisał,bo ja od początku piszę,że 5. A skąd osoba dzwoniła?bo jednej osobie wysyłałam chyba do Wrocławia Pusię. Quote
Jaaga Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Zuzka2 napisał(a):3-5lat?To nie wiem kto tak napisał,bo ja od początku piszę,że 5. A skąd osoba dzwoniła?bo jednej osobie wysyłałam chyba do Wrocławia Pusię. Zuzka, ta pani dzwoniła z ogłoszenia, z Wodzisławia Śl. chyba. Ciągle Wodzisław myli mi się z Raciborzem, nie wiem czemu :oops:. Aniu, przeciez miałam po Lalę wczesniej jechać i odliczyłam już na paliwo. Ja wiem, ze zęby moga być starte, ale ona połowy już wcale nie ma. Wiem, że starszego psa trudniej wyadoptować, ale o 5 lat odmłodzić to za dużo. Myśle, że mozna pisać 5-7, to już nie bedzie taka różnica. Quote
Zuzka2 Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Trochę mnie to dziwi,że ludzie,szukając psa-przyjaciela tak dalece myślą o sobie i są tak skrajnie racjonalni,że z obawy przed cierpieniem własnym,skazują psa w średnim wieku (bo 8lat to nie jest stary pies przecież) na dość przykrą starość.W DT to jeszcze jest O.K.,ale w schroniskach starość to już inna bajka:-( Ludzie jednak są mniej prospołeczni niż psy,bo pies starego człowieka nie zamienia na młodszego tylko dlatego,że jest stary,nudny,brzydki i ciągle zmęczony:-( Aż strach pisać rzeczywisty wiek psa... Quote
Ania102 Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 Ania102 napisał(a): Aniu, przeciez miałam po Lalę wczesniej jechać i odliczyłam już na paliwo. Ja wiem, ze zęby moga być starte, ale ona połowy już wcale nie ma. Wiem, że starszego psa trudniej wyadoptować, ale o 5 lat odmłodzić to za dużo. Myśle, że mozna pisać 5-7, to już nie bedzie taka różnica. No to ok:) Wiesz z tymi ogłoszeniami to jak są przedziały wiekowe od 3-5 to rzeczywiście zaznaczałam taki, a w samej treści, że ok 5 lub ponad. A teraz już bedziemy pisać ok 5-7, żeby nie było niejasności. To może w ogłoszeniach Pusi skupmy się na tym , że straciła kochanego Pana i bardzo potrzebuje domu... Quote
Zuzka2 Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Obie sunie wrzuciłam też na Warszawę z zapisem o zwrocie za paliwo. Pusię ogłaszam jako sunię w średnim wieku. Quote
danavas Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 nie mogę pomóc ...zakopana jestem...podniosę chociaż.... Quote
Recommended Posts