Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 194
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z okiem jest nieciekawie, Cosmo dostał antybiotyk. Jest też problem taki, że trze sobie łapą oko i sam je podrażnia. W hotelu nie może być w kołnierzu, bo nie wejdzie do budy, dlatego szukam dla niego klatki kennelowej - mógłby wtedy zostać w lecznicy (niestety w przytulisku miejsc już nie ma). To by było jeszcze o tyle dobre rozwiązanie, że w weekend Kasia z hotelu znalazła na nim kilka kleszczy, ja wczoraj znalazłam kolejnego, a maluch miał wczoraj gorączkę. Musi być obserwowany w kierunku babeszji :-(

Aha, no i Cosmo ma nieco więcej, niż 3 miesiące, ok. pół roku.
Niestety mimo tego, jakie sprawia wrażenie przy poznaniu, jest to pies z charakterem, niewychowany i zbyt pewny siebie. Potrafi nawet pyskować rottkowi... Nie nadaje się do małych dzieci, bo skacze do twarzy i próbuje złapać zębami. Z nie każdym psem się dogada, ma swoje typy. Nie nadaje się do mieszkania, on musi mieć przestrzeń, musi się wybiegać. Cosmo potrzebuje doświadczonego właściciela, który umiałby z nim pracować. Jest bardzo inteligenty, ma zapędy do pilnowania terenu, byłby świetnym psem stróżującym.

Posted

Cosmo póki co będzie chyba jednak bez kołnierza. On ruszał łapą oko, gdy siedział sam w klatce (pierwsza noc) i się nudził... W każdym razie temperaturę ma taką samą, babeszja by się już pewnie rozwinięta. Następna wizyta w lecznicy w poniedziałek.

Dzięki Lida za transport!

Posted

Cosmo musi jutro pojechać do Konstancina na kontrolę i szczepienie, więc znowu szukamy transportu.

Dostałam śliczne zdjęcia Cosmity od Idusiek, jutro powrzucam na wątek :)

Posted

E, to szczeniak. Jakby już miał coś do dzieci, to by znaczyło, że na pewno pod sufitem ma nie po kolei;)
Nie był zbytnio zainteresowany, bo ma Rudego do maltretowania, to po co jakimś dzieciorem się bawić, co to go gryźć nie pozwolą albo jak się go ugryzie, to będzie się piłował;)

Posted

Dzięki Ludwa za zdjęcia :) Zaraz wrzucę resztę.

Cosmo wciąż szuka transportu na dzisiaj do lecznicy. Nie mogę się dodzwonić do osoby, która może mogłaby pomóc :(