tripti Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 którego pudla? są różne rodzaje? jaki musi być puchaty gładki? Quote
koosiek Posted March 28, 2011 Author Posted March 28, 2011 Tripti, ja z nią rozmawiałam dosłownie przez moment. Nie mam do niej numery, więc i tak jest "po ptokach". Quote
inga.mm Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 tripti napisał(a):którego pudla? są różne rodzaje? jaki musi być puchaty gładki? Pudle sa w różnych wielkościach, umaszczeniach, kufy tez różnią się. Są toye, mini, średnie i olbrzymie/królewskie. Białe, kremowe, beżowe, brązowe, szare, czarne. To tak mniej więcej. Toy i mini są właściwie takie same, więc tylko fachowiec rozróżni je. I przede wszystkim NIE SĄ GŁUPIE!!! Nie ma głupich psów, tylko głupi ludzie, którzy manierują psiny. Quote
koosiek Posted March 28, 2011 Author Posted March 28, 2011 Tak, tak, wiem, że są różnie. Ale przeciętny Kowalski mówiąc o pudlu ma na myśli małe albo średnie. Quote
koosiek Posted March 28, 2011 Author Posted March 28, 2011 tripti napisał(a):którego pudla? są różne rodzaje? jaki musi być puchaty gładki? Tripti, poryczałam się przez Ciebie, wiesz? Bo mi swoim mailem przypomniałaś psa, którego tam kiedyś musiałam zostawić... Quote
koosiek Posted March 28, 2011 Author Posted March 28, 2011 Cosmo był dzisiaj w lecznicy, dostał kropelki i już jest lepiej. Koszt transportu - 20 zł. Młody musi stawić się jeszcze jutro, po 19.30 - niestety, jutro nie będzie mógł pojechać hotelowym transportem. Ja nie dysponuję samochodem. Czy ktoś mógłby pomóc? Quote
Kamila i Fado Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 inga.mm napisał(a):Pudle sa w różnych wielkościach, umaszczeniach, kufy tez różnią się. Są toye, mini, średnie i olbrzymie/królewskie. Białe, kremowe, beżowe, brązowe, szare, czarne. To tak mniej więcej. Toy i mini są właściwie takie same, więc tylko fachowiec rozróżni je. I przede wszystkim NIE SĄ GŁUPIE!!! Nie ma głupich psów, tylko głupi ludzie, którzy manierują psiny. Toy jest mniejszy od miniaturki ma do około 28 cm w kłębie, a miniatura ma do 35 cm w kłębie. Jest też drobniejszej budowy :) Quote
golf Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 koosiek napisał(a):Cosmo był dzisiaj w lecznicy, dostał kropelki i już jest lepiej. Koszt transportu - 20 zł. Młody musi stawić się jeszcze jutro, po 19.30 - niestety, jutro nie będzie mógł pojechać hotelowym transportem. Ja nie dysponuję samochodem. Czy ktoś mógłby pomóc? kto pomoze!!!??? Quote
golf Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 obdzwomilam znajomych ,ale nikt jutro nie moze.. Quote
gallegro Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Biorę się za Allegro dla Cosmo. Pomyślałem, że przydałby się jakiś krótki, fajny filmik z maluchem do ogłoszeń. Czy ktoś mógłby w tym pomóc? Wystarczy przesłać surowy plik na mojego emaila (podam na PW), lub od razu wrzucić na Youtube. Quote
golf Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 gallegro napisał(a):Biorę się za Allegro dla Cosmo. Pomyślałem, że przydałby się jakiś krótki, fajny filmik z maluchem do ogłoszeń. Czy ktoś mógłby w tym pomóc? Wystarczy przesłać surowy plik na mojego emaila (podam na PW), lub od razu wrzucić na Youtube. pomyslimy! Quote
Agnieszka_K Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 i co z tym transportem do lecznicy? kurcze ja niestety nie dam rady pomóc:( Quote
inga.mm Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Dopiero dotarłam. Nie wiem czy jutro będe mogła jechac z Cosmitą, bo pracować będę dość długo. Kombinujcie, ciotki. W sobotę też jestem calkowicie wyłączona. Quote
koosiek Posted March 29, 2011 Author Posted March 29, 2011 No tak, tylko teraz TZ Kasi dostał telefon, że jednak nie przyjmą Cosmo dzisiaj... Zadzwonię tam później i się umówię... Gallegro, dzięki wielkie! Na wątku innego psa z tego hoteliku widziałam filmik, także z tym pewnie nie ma problemu :) Natomiast trochę rozbudowałam tekst. [FONT=Verdana]Cosmo ma zaledwie 3 miesiące, a już zdążył doświadczyć okrucieństwa człowieka... Ten ufny, kochający ludzi szczeniak jak rzecz został przerzucony przez ogrodzenie schroniska. W tej chwili przebywa w psim hotelu pod Warszawą, gdzie czeka na dom.[/FONT] [FONT=Verdana]Mimo tego, co przeszedł, Cosmo wciąż jest wesoły, chętny do zabawy i spragniony kontaktu z człowiekiem. Bardzo lubi inne psy, ładnie chodzi na smyczy, pilnuje się człowieka i przychodzi na zawołanie. Jest energiczny i żywiołowy, najlepszy dla niego byłby dom z ogrodem. Ma zdecydowany charakter, potrzebuje doświadczonego właściciela. Szybko się uczy, jest inteligentny i bardzo pojętny. Docelowo prawdopodobnie będzie postury owczarka niemieckiego. Został zaszczepiony i odrobaczony.[/FONT] [FONT=Verdana]Kontakt w sprawie adopcji tel.: 660 116 551 mail: koosiek.psy@op.pl UWAGA: Szukamy dla Cosmo także domu tymczasowego! Możliwa pomoc w transporcie do nowego domu za zwrotem kosztów. Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej zawierającej warunek wykastrowania psa po ukończeniu przez niego roku. [/FONT] Quote
koosiek Posted March 29, 2011 Author Posted March 29, 2011 Cosmo ma się stawić w lecznicy dzisiaj po 21. Quote
golf Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 inga.mm napisał(a):jedziemy dziś o 19-tej do lecznicy? :) Quote
inga.mm Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 mały pojechał wczoraj do lecznicy, z tym, że nie ja go wiozłam. Prawdopodobnie został. Czekam na kontakt od Koosiek Quote
koosiek Posted March 30, 2011 Author Posted March 30, 2011 Cosmo zawiozła Lida i jej TZ - dzięki :) Niestety pobłądziliśmy w Wilanowie i nie zdążyliśmy (lecznica czynna do 22). Musimy pojechać dzisiaj po 20, ale znowu problem z transportem :( Quote
inga.mm Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 koosiek napisał(a):Cosmo zawiozła Lida i jej TZ - dzięki :) Niestety pobłądziliśmy w Wilanowie i nie zdążyliśmy (lecznica czynna do 22). Musimy pojechać dzisiaj po 20, ale znowu problem z transportem :( nie ma problemu Quote
Agnieszka_K Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 inga.mm napisał(a):nie ma problemu Inga jak zawsze spada z nieba;) Quote
Recommended Posts