koosiek Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 [FONT=Palatino Linotype]Cosmo to ok. półroczny szczeniak z wyrokiem. Schronisko, w którym przebywa, z ciągłym przepełnieniem radzi sobie rozdawaniem psów na wiejskiej giełdzie - w innym przypadku psy trafiałyby do korabiewickiej mordowni... Najbliższa giełda w niedzielę, Cosmo jest wytypowany na wyjazd do Słomczyna. "Dom" znajdzie tam na pewno - łańcuch, buda i pusta miska... Cosmo ma miejsce w hotelu, koszt to 350 zł+karma. Bardzo potrzebne wsparcie finansowe [/FONT] [FONT=Palatino Linotype]:( A może ktoś miałby miejsce na tymczasie dla tego malucha? Jest ładny, szybko znajdzie dom... Parę słów o Cosmo, w lecznicy zwanym Gejzerem:[/FONT] [FONT=Palatino Linotype] [quote name='golf']Gejzer zsotał w zeszylm tyg przerzucony przez oglodzenie na posesje wprost do kompostownika.Nie wiadomo jak dlugo w nim siedzial. Gejzer ma ok 3 mies, i klopot z oczkiem, tzn podwija mu sie powieka.Ale doktor naprawi mu oczko.Wesoly fajny psiak, bedzie prawdopodobnie postury onka, ale to nie jest pewne.Wesoly, akceptuje inne psy, ladnie chodzi na smyczy. [/FONT][FONT=Palatino Linotype][SIZE=4]Nie pozwólmy, by ten dzieciak skończył jako łańcuchowy "stróż" :([/FONT] Quote
koosiek Posted March 22, 2011 Author Posted March 22, 2011 [FONT=Comic Sans MS]ROZLICZENIE [/FONT] [FONT=Comic Sans MS] WPŁYWY: 913,50 zł Biszta - 10 zł zbiorczy - 700 zł [/FONT][FONT=Comic Sans MS]Martini77 - 50 zł[/FONT][FONT=Comic Sans MS] bazarek Selengi - 68 zł zbiorczy - 85,50 zł WYDATKI: 913,50 zł hotel 25.03 - 25.04 - 350 zł karma - 95 zł hotel 26.04 - 26.05 - 350 zł karma - 95 zł ogłoszenia - 10 zł allegro - 13,50 zł RAZEM: 0 zł 913,50 zł - 913,50 zł 0 zł [/FONT] Quote
koosiek Posted March 22, 2011 Author Posted March 22, 2011 ..................................... Quote
memory Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 Wygląda jak mix kaukaza - może zaproponuj tu malucha? Szukają szczeniaka ale docelowo na dużego psa. http://www.dogomania.pl/threads/204405 Quote
koosiek Posted March 22, 2011 Author Posted March 22, 2011 Z tego co wiem to dzisiaj ta kobieta ma oglądać jakiegoś psa. No i jeśli Gejzer ma być docelowo ONkowaty, to dla niej jest za mały. Quote
koosiek Posted March 22, 2011 Author Posted March 22, 2011 Inga, padam do stóp :modla: Dałabyś radę? Kiedy? :) Quote
inga.mm Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 kiedy trzeba? może być dziś wieczorem? Skąd - dokąd? Z tym padaniem do stóp nie przesadzaj, bo to nie jest taki straszny wyczyn, gdy się ma samochód. A i zmusiłabyś mnie to podjęcia czynności higienicznych w środku dnia. Jest tylko kwestia czasu. Benzyna, samochód i czas (niestety, ograniczony) to moje wkłady na rzecz zwierząt, bo sama jestem w potwornym dole finansowym, więc nie mogę wesprzeć kasą. Quote
koosiek Posted March 22, 2011 Author Posted March 22, 2011 Co do kiedy - zaraz napiszę do Golf, czy może być już dziś - psiak ma coś z okiem, ma mieć cośtam z nim robione. Na pewno przed niedzielą. Z Konstancina do Wilanowa, na pw polecą adresy :) Quote
BasiaD Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 Ale piękny maluszek... podnoszę na początek,on nie może trafić na giełdę , trzeba go ratować za wszelką, hopaj Gajzerku do góry po domek... Quote
Mery779 Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 Na stronie Palucha w ogłoszeniach czytelników-ogłoszenia różne nr.2011/620 pan szuka dużego psa...a Gejzer będzie duży ;) Quote
malvaaa Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 oo to Rudy będzie miał towarzystwo :) trzymam kciuki za malucha Quote
koosiek Posted March 22, 2011 Author Posted March 22, 2011 Tak, dokładnie tam :) Natomiast złe wieści są takie, że mały miał wczoraj operację oka. Wszystko z okiem będzie dobrze, ale za parę miesięcy będzie musiał mieć robioną plastykę, przyszły właściciel będzie musiał stawić się w lecznicy (plastyka będzie na koszt gminy). To może trochę spowolnić szukanie domku :( Quote
tripti Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 to podwijająca się powieka? może nie pisać o tym w ogłoszeniu tylko później na żywo wytłumaczyć, żeby nie odstraszać ludzi, bo to przecież żadna wielka wada nie jest, a jak jeszcze operacja finansowana to wogóle powinno być ok. Quote
sambo_os1 Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 Pewnie że nie pisać o oczku,bo to może odstraszyć a w sumie to nic wielkiego taki zabieg. śliczny piesiolek... Quote
Atomowka Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 Jestem u pięknoty Koosiek gdzie on jedzie na DT? Z ogłoszeniami pomogę ale tekstu potrzebuje i namiarów bo nie wiem czy na Ciebie on będzie ogłaszany Quote
koosiek Posted March 23, 2011 Author Posted March 23, 2011 [quote name='tripti']to podwijająca się powieka? może nie pisać o tym w ogłoszeniu tylko później na żywo wytłumaczyć, żeby nie odstraszać ludzi, bo to przecież żadna wielka wada nie jest, a jak jeszcze operacja finansowana to wogóle powinno być ok. O oczku nie piszę :) To chyba entropium, bo Golf mówiła coś o zawijaniu się rzęs. [quote name='Atomowka']Jestem u pięknoty Koosiek gdzie on jedzie na DT? Z ogłoszeniami pomogę ale tekstu potrzebuje i namiarów bo nie wiem czy na Ciebie on będzie ogłaszany On jedzie do hotelu :( Chociaż mam nadzieję, że uda mu się znaleźć tymczas... Mój portfel też ma taką nadzieję. Póki jeszcze jest w schronisku, ogłaszam go z namiarami na Golf: http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Cudowny-szczeniak-Gejzer-szuka-domu-W0QQAdIdZ269044381 Gejzerek jedzie w piątek. Quote
koosiek Posted March 24, 2011 Author Posted March 24, 2011 Gejzer - a właściwie Cosmo - jedzie jutro do hotelu, a nie ma żadnych funduszy :( Bardzo proszę o pomoc finansową,albo chociaż o rozsyłanie wątku! Za dwa tygodnie Cosmo będzie musiał stawić się w lecznicy na ponowne szycie powieki :( Quote
koosiek Posted March 26, 2011 Author Posted March 26, 2011 Nikt nie zajrzał do Cosmo, a on już na starcie jest 470 zł na minusie: 350 zł hotel+120 zł karma. Bardzo proszę o pomoc, to już piąty pies w hotelu na moim utrzymaniu :( Inga, bardzo dziekuję za transport! Quote
gallegro Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Może mógłbym pomóc robiąc Allegro dla malucha? Quote
koosiek Posted March 26, 2011 Author Posted March 26, 2011 Będę bardzo wdzięczna :) Zaraz ułożę tekst i tu wstawię, wrzucę też fotki z hotelu. Tak w ogóle to bardzo dziękuję też Kasi z hotelu, bo psiak początkowo nie dogadywał się z kolegą z kojca i ostatecznie pierwszą noc spędził w domu, podbierając miejsce tymczasowiczce. Quote
inga.mm Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 fajnie, że mały sie przystosował. Transport do tej pory odbija sie fetorkiem. Gallegro, zechciej pomóc, bo mały wart jest znalezienia dobrego domu. Bardzo pogodny psiak i do tego śliczności. Życie nie szczędziło mu złych doświadczeń. koosiek, robię zdjęcia na bazarek dla kilku psów, więc wszystko co uda się zarobić podzielę Quote
koosiek Posted March 26, 2011 Author Posted March 26, 2011 Tekst do ogłoszeń - o tej porze już nic lepszego nie napiszę: [FONT=Verdana]Cosmo ma zaledwie 4 miesiące, a już zdążył doświadczyć okrucieństwa człowieka... Ten ufny, kochający ludzi szczeniak jak rzecz został przerzucony przez ogrodzenie schroniska. W tej chwili przebywa w psim hotelu pod Warszawą, gdzie czeka na dom.[/FONT] [FONT=Verdana]Mimo tego, co przeszedł, Cosmo wciąż jest wesoły, chętny do zabawy i spragniony kontaktu z człowiekiem. Bardzo lubi inne psy, ładnie chodzi na smyczy, pilnuje się człowieka i przychodzi na zawołanie. Docelowo prawdopodobnie będzie postury owczarka niemieckiego. Został zaszczepiony i odrobaczony.[/FONT] [FONT=Verdana]Cosmo pilnie szuka nowego domu![/FONT] [FONT=Verdana]Kontakt w sprawie adopcji tel.: 660 116 551 mail: koosiek.psy@op.pl UWAGA: Szukamy dla Cosmo także domu tymczasowego! Możliwa pomoc w transporcie do nowego domu za zwrotem kosztów. Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej zawierającej warunek wykastrowania psa po ukończeniu przez niego roku. [/FONT] Quote
Recommended Posts