Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Palatino Linotype]Cosmo to ok. półroczny szczeniak z wyrokiem. Schronisko, w którym przebywa, z ciągłym przepełnieniem radzi sobie rozdawaniem psów na wiejskiej giełdzie - w innym przypadku psy trafiałyby do korabiewickiej mordowni... Najbliższa giełda w niedzielę, Cosmo jest wytypowany na wyjazd do Słomczyna. "Dom" znajdzie tam na pewno - łańcuch, buda i pusta miska...

Cosmo ma miejsce w hotelu, koszt to 350 zł+karma. Bardzo potrzebne wsparcie finansowe
[/FONT] [FONT=Palatino Linotype]:(
A może ktoś miałby miejsce na tymczasie dla tego malucha? Jest ładny, szybko znajdzie dom...

Parę słów o Cosmo, w lecznicy zwanym Gejzerem:
[/FONT] [FONT=Palatino Linotype]
[quote name='golf']Gejzer zsotał w zeszylm tyg przerzucony przez oglodzenie na posesje wprost do kompostownika.Nie wiadomo jak dlugo w nim siedzial.
Gejzer ma ok 3 mies, i klopot z oczkiem, tzn podwija mu sie powieka.Ale doktor naprawi mu oczko.Wesoly fajny psiak, bedzie prawdopodobnie postury onka, ale to nie jest pewne.Wesoly, akceptuje inne psy, ladnie chodzi na smyczy.

[/FONT]

[FONT=Palatino Linotype][SIZE=4]Nie pozwólmy, by ten dzieciak skończył jako łańcuchowy "stróż" :([/FONT]

• Replies 194
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[FONT=Comic Sans MS]ROZLICZENIE

[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]
WPŁYWY: 913,50 zł
Biszta - 10 zł
zbiorczy - 700 zł
[/FONT][FONT=Comic Sans MS]Martini77 - 50 zł[/FONT][FONT=Comic Sans MS]
bazarek Selengi - 68 zł
zbiorczy - 85,50 zł

WYDATKI: 913,50 zł
hotel 25.03 - 25.04 - 350 zł
karma - 95 zł
hotel 26.04 - 26.05 - 350 zł
karma - 95 zł
ogłoszenia - 10 zł
allegro - 13,50 zł

RAZEM: 0 zł
913,50 zł
- 913,50 zł
0 zł

[/FONT]

Posted

kiedy trzeba?
może być dziś wieczorem?
Skąd - dokąd?

Z tym padaniem do stóp nie przesadzaj, bo to nie jest taki straszny wyczyn, gdy się ma samochód. A i zmusiłabyś mnie to podjęcia czynności higienicznych w środku dnia.
Jest tylko kwestia czasu.
Benzyna, samochód i czas (niestety, ograniczony) to moje wkłady na rzecz zwierząt, bo sama jestem w potwornym dole finansowym, więc nie mogę wesprzeć kasą.

Posted

Co do kiedy - zaraz napiszę do Golf, czy może być już dziś - psiak ma coś z okiem, ma mieć cośtam z nim robione. Na pewno przed niedzielą.
Z Konstancina do Wilanowa, na pw polecą adresy :)

Posted

Tak, dokładnie tam :)

Natomiast złe wieści są takie, że mały miał wczoraj operację oka. Wszystko z okiem będzie dobrze, ale za parę miesięcy będzie musiał mieć robioną plastykę, przyszły właściciel będzie musiał stawić się w lecznicy (plastyka będzie na koszt gminy). To może trochę spowolnić szukanie domku :(

Posted

to podwijająca się powieka? może nie pisać o tym w ogłoszeniu tylko później na żywo wytłumaczyć, żeby nie odstraszać ludzi, bo to przecież żadna wielka wada nie jest, a jak jeszcze operacja finansowana to wogóle powinno być ok.

Posted

Jestem u pięknoty
Koosiek gdzie on jedzie na DT?
Z ogłoszeniami pomogę ale tekstu potrzebuje i namiarów bo nie wiem czy na Ciebie on będzie ogłaszany

Posted

[quote name='tripti']to podwijająca się powieka? może nie pisać o tym w ogłoszeniu tylko później na żywo wytłumaczyć, żeby nie odstraszać ludzi, bo to przecież żadna wielka wada nie jest, a jak jeszcze operacja finansowana to wogóle powinno być ok.

O oczku nie piszę :) To chyba entropium, bo Golf mówiła coś o zawijaniu się rzęs.

[quote name='Atomowka']Jestem u pięknoty
Koosiek gdzie on jedzie na DT?
Z ogłoszeniami pomogę ale tekstu potrzebuje i namiarów bo nie wiem czy na Ciebie on będzie ogłaszany

On jedzie do hotelu :( Chociaż mam nadzieję, że uda mu się znaleźć tymczas... Mój portfel też ma taką nadzieję.
Póki jeszcze jest w schronisku, ogłaszam go z namiarami na Golf: http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Cudowny-szczeniak-Gejzer-szuka-domu-W0QQAdIdZ269044381

Gejzerek jedzie w piątek.

Posted

Gejzer - a właściwie Cosmo - jedzie jutro do hotelu, a nie ma żadnych funduszy :( Bardzo proszę o pomoc finansową,albo chociaż o rozsyłanie wątku!

Za dwa tygodnie Cosmo będzie musiał stawić się w lecznicy na ponowne szycie powieki :(

Posted

Nikt nie zajrzał do Cosmo, a on już na starcie jest 470 zł na minusie: 350 zł hotel+120 zł karma. Bardzo proszę o pomoc, to już piąty pies w hotelu na moim utrzymaniu :(

Inga, bardzo dziekuję za transport!

Posted

Będę bardzo wdzięczna :) Zaraz ułożę tekst i tu wstawię, wrzucę też fotki z hotelu.

Tak w ogóle to bardzo dziękuję też Kasi z hotelu, bo psiak początkowo nie dogadywał się z kolegą z kojca i ostatecznie pierwszą noc spędził w domu, podbierając miejsce tymczasowiczce.

Posted

fajnie, że mały sie przystosował.
Transport do tej pory odbija sie fetorkiem.
Gallegro, zechciej pomóc, bo mały wart jest znalezienia dobrego domu.
Bardzo pogodny psiak i do tego śliczności.
Życie nie szczędziło mu złych doświadczeń.
koosiek, robię zdjęcia na bazarek dla kilku psów, więc wszystko co uda się zarobić podzielę

Posted

Tekst do ogłoszeń - o tej porze już nic lepszego nie napiszę:

[FONT=Verdana]Cosmo ma zaledwie 4 miesiące, a już zdążył doświadczyć okrucieństwa człowieka... Ten ufny, kochający ludzi szczeniak jak rzecz został przerzucony przez ogrodzenie schroniska. W tej chwili przebywa w psim hotelu pod Warszawą, gdzie czeka na dom.[/FONT]

[FONT=Verdana]Mimo tego, co przeszedł, Cosmo wciąż jest wesoły, chętny do zabawy i spragniony kontaktu z człowiekiem. Bardzo lubi inne psy, ładnie chodzi na smyczy, pilnuje się człowieka i przychodzi na zawołanie. Docelowo prawdopodobnie będzie postury owczarka niemieckiego. Został zaszczepiony i odrobaczony.[/FONT]

[FONT=Verdana]Cosmo pilnie szuka nowego domu![/FONT]

[FONT=Verdana]Kontakt w sprawie adopcji
tel.: 660 116 551
mail: koosiek.psy@op.pl

UWAGA: Szukamy dla Cosmo także domu tymczasowego! Możliwa pomoc w transporcie do nowego domu za zwrotem kosztów. Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej zawierającej warunek wykastrowania psa po ukończeniu przez niego roku. [/FONT]