Nadia86 Posted January 16, 2007 Author Posted January 16, 2007 przepraszam za nieobecnosc i brak zdjatek ale mala jest chora ma chore nerki:( i teraz szukam dobrego weterynarza i jezdze z nia na badania:( Quote
Chefrenek Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 Ja pitolę. A co dokładnie się z nimi dzieje??? Jakie były objawy?? Quote
Nadia86 Posted January 16, 2007 Author Posted January 16, 2007 objawy byly takie ze czesto siusiala..ale wzielam to ze jest szczeniakiem kzdy czesto sika potem nie chciala jesc wymioty i biegunka...jeden wet stwierdzil ze zatrucie leczylismy ja na zatrucie ale nie przechodzilo i poszlam do innego zlecil badania krwi i wyszlo ze niewydolnosc nerek....mila 2 miesiaczna kuracje..przestala wymiotowac apetyt ma ...bawi sie itd ale wyniki sie pogorszyly..moja lekarka jest chora i szukam weta.Dzisiaj na darmo u debila wydalam 50 zl zrobil usg na ktorym nic nie wyszlo tylko tyle ze ma 2 nerki(robil na odwal sie byle wziasc kase) wiec dal nam ipakitine ktora sie skonczyla a do przodu nie poszlam w ogole bo dalej nie wiemy co dokladnie jest z nerkami jutro dam mocz do zbadania ale oczywiscie wet tego nie wymyslil bo po co wazne ze kase wzial:/ jak mnie tacy ludzie wkurzaja a niby taka renomowana klinkika AMAVET:/ a debile sa ktorzy rzucaja krolika pol przytomnego obok Fibi jak miala USG i biedak spadl by ze stolu gdyby nie ja bo sie przewrocil na drugi bok i gdybym go nie zlapala to by lezal na ziemi wiec bardzo sie troszcza o zwierzatka rzucili biedakiem jak szmata i odeszli:/ Quote
Nadia86 Posted January 16, 2007 Author Posted January 16, 2007 a mam takie jedno pytanko jak mozna zmienic tytul galeryjki?? bo kombinuje i nie wiem Quote
Chefrenek Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 To straszne. Słyszałam, że coraz więcej osób idzie na weterynarię dla kasy. A słyszałaś o takiej lecznicy krakvet, może tam idź. http://www.krakvet.pl/contact_us.php. Na tej stronie jest też forum, w jakimś poście czytała który lekarz jest od czego. Poszukaj może warto. A ile Phoebe ma lat. Czy to nie za wcześnie na prpblemy z nerkami? Edytujesz pierwszego posta. Quote
Nadia86 Posted January 17, 2007 Author Posted January 17, 2007 powiedz tojej ona lat nie ma ona ma 10 miesiecy:( i to jest smutne..ale przez debili nawet nie wiemy co jej jest ..dzieki sprawdze w krakvecie chociaz mam uraz do tych duzych lecznic bo tam traktuja zwierzeta jak towar byle odfajkowac i zeby wlasciciel sporo kasy zostawil....a w tych malych prywatnych to przynajmniej sie psiakiem zajma pozadnie i sie im nie spieszy do nastepnego klienta Quote
Chefrenek Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 Jak w takim młodym wieku choruje na nerki to pewnie ma to podłoże genetyczne. Quote
DiDDlina85 Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 mam nadzieję że z Phoebe będzie wszystko dobrze..jest taka śliczna i niewinna.. Pozdrowionka!! Quote
madziasto4 Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 Ojejku :shake: Trzymamy kciuki, żeby wszystko było w porzadku! :) Quote
Nadia86 Posted January 17, 2007 Author Posted January 17, 2007 dziekujemy wam wszytkim..przepraszam ze zaniedbujemy odwiedzinki w waszych galeryjkach i nie dodajemy fotek ale teraz latam od weta do weta i szukam ktoregos w miare madrego zeby mi psiaka ratowal...wiem ze nerek nie da sie wylecyc ale leczenie jest ciagle ...niestety z gory skazane w koncu na porazke ale chce ja miec jak najdluzej przy sobie:( Quote
misiaczek Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 Nadia jak mi przykro :-(.Biedactwo malutkie :-(. Quote
Chefrenek Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 Widziałam że zadałaś pytanie na krakvecie, jeszcze tu możesz... http://www.vetcontact.com/pl/index.php Quote
Nadia86 Posted January 18, 2007 Author Posted January 18, 2007 Dzieki Chefrenek:) i w ogole wszytkim za trzymanie kciukow...malej apetyt dopisuje i humor...wariatka z niej straszna i nie widac zeby byla chora gdyby nie te wyniki Quote
Chefrenek Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 Najważniejsze, że ma apetyt. A tu coś na pocieszenie... Miałam psa, któremu całe życie piasek schodził i czasami sikał krwią a drugi to już kompletna kapota bo piasek nie schodził tylko się zbił w kamień i trzeba było operować... Obydwie żyły ponad 10 lat i nie to było przyczyną ich śmierci. Quote
Nadia86 Posted January 18, 2007 Author Posted January 18, 2007 Dzieki:) udalo Ci sie mnie pocieszyc:)...ciesze sie z Fibula je boprzy nerkach slyszalam ze psiaki traca na wadze a ten moj skubaniec przybiera przytyla dobre 0.5 kg.mam nadzieje ze jakos to bedzie i ze moze jednak zakazenie bakteryjne i sie calkiem wylize:) Quote
Chefrenek Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 http://www.vetserwis.pl/nerki_pies.html Quote
Daga_i_Oskar Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 Witaj Nadia :multi: Super, ze po dlugiej nieobecnosci wreszczie sie pojawilas i to z fotkami :multi: Phoebe wypiekniala, taka mała Księżniczka sie z niej robi :loveu: Ma slicznie zaczynajaca sie złocic mordeczke, a i wloski juz dlugie - zapuszczacie? Nie rozumiem tylko, dlaczego ta piekna, mala damuleczka choruje na nereczki :-( Jednak najwazniejsze, ze ma apetyt, chec do zabawy i nie daje po sobie znac, ze bylaby chora ... Mocno trzymam kciuki aby sie udalo znalezc jakiesgo dobrego veta ktoremu bez problemu powierzysz swoja suncie no i zeby choroba dalej nie postepowala i zeby wszystko ulozylo sie jak najlepiej. Jestesmy z Wami :loveu: Quote
Nadia86 Posted January 18, 2007 Author Posted January 18, 2007 Dzieki Daga...to mile ze tyle cieplych slow od was dostaje i mnie wspieracie:) Mam nadzieje ze znajde jakiegos dobrego weterynara...musze....a co do wloskow to nie wiem czy zapuszczamy narazie jest styczen teoretycznie zima wiec ma dlugie ale nie wiem co zrobie na wiosne myslalam o skroceniu ale niektorzy mi odradzaja i w koncu nie wiem co zrobic.Narazie jednak wloski to najmniejsy problem narazie chce zeby wywinela sie od kroplowek Quote
Chefrenek Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 Czytałam co napisał wet na vetcontakcie. Może warto byłoby zrobić eż badanie pod kątem nie/nadczynności tarczycy? Zapytaj weterynarza. Quote
Nadia86 Posted January 19, 2007 Author Posted January 19, 2007 Dzieki Chefrenek za pomoc:) zapytam:) Dzisiaj udalo mi sie zlapac jej mocz i jade do badania Quote
Nadia86 Posted January 19, 2007 Author Posted January 19, 2007 wyslalam maila do lekarza z krakvetu ale cisza nic nie odpisal.i nie wiem myslisz ze pojechac?? ale chyba pojade zawsze to konsultacja a noz widelec trafie na fajnego i dobrego weta Quote
Recommended Posts