KWL Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 malibo57 napisał(a):Widzę, ze APSA dorzuciła fant na bazarek, czy mogę i ja? Zobowiązuję się do terminowej wysyłki, słowo. Mam 1. Szelki dla kociaka, używane, ale bez śladów - 1 para ( świnka jest tylko modelem, bo to ulubione "dziecko" Maksa) 2. Miseczki fizjologiczne ( nie drażnią wibrysów) Royal Canine - podgumowane brzegi, wym. 24x16cm, średnica 14cm - szt.2 - nowe 3. Podkładki pod miski Whiskas - szt. 2 - nowe Dziękuję bardzo ! Już dodałem, pozostają tylko trzy kwestie do uzgodnienia. Czy szelki są ze smyczką i czy są to szelki na kota dorosłego czy kociaka ? No i ceny, szczerze mówiąc zupełnie nie wiem co wpisać. Quote
malibo57 Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Szelki są ze smyczka, mały rozmiar, na kociaka. Jezu, tylko nie ceny...Ja mam tylko 2 koty, może APSA się wypowie, plisss? Strzelam! Proszę o weryfikację! Szelki ze smyczką- 10,- Miseczki RC - po 5,- Miseczki stalowe - 10,- Podkładki - 2,- Quote
morisowa Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 malibo57 - to ja bardzo poproszę o ten kredyt ze skarpety Twoich psów Quote
majqa Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 [quote name='morisowa'][COLOR=gray](...) malibo57 - allegro cegiełkowe TAK! sama nigdy nie wystawiałam, zwłaszcza, że potrzebne jest konto fundacyjne. Więc będziemy z Jaśminem wdzięczni. Majqa jest znana ze świetnych tekstów - możemy prosić coś dla Jaśmina? Byłoby do wykorzystania w allegro, na 1ej stronie wątku, a chcę też puścić maila do rozsyłania z prośbą o wsparcie - a dobry, chwytający tekst to podstawa żebractwa ;) (...) Morisowa, Twoja i moja doba mają po 24h. Ponieważ nie wszystko nadaje się na forum proponuję kontakt telefoniczny, w każdej chwili/ na życzenie podam Ci numer do siebie i zapraszam na krótką acz treściwą rozmowę. Z przyjemnością podzielę się wtedy z Tobą informacjami o moich mocach przerobowych, wyjaśnię czemu są bardziej niż cienkie. Właśnie wstałam, bo na dwie godziny urwał mi się film, urwało go li tylko zmęczenie i to zaledwie jedna z przyczyn tego stanu rzeczy. Ocknęłam się ale z mety nie usiądę do tekstu dla Jaśmina, za co przepraszam. Moja zatem propozycja jest taka. Napisz tekst dla psa, którego ratowałaś i wyciągałaś ze schroniska. To nie jest duży wkład w pomoc mu i ogromna satysfakcja, zapewniam. Jeśli okaże się, że ów tekst wymaga podrasowania postaram się pomóc. Niewykluczone jednak, że będzie doskonały, bo płynący z Twojego serca. To ono przecież podyktowało Ci chęć ratowania Jaśmina. Quote
Noemi1 Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Przybywam na zaproszenie morisowej. Udało mi się 1 raz być z Jaśminem na spacerku, zanim opuścił schronisko :) Ale nic morisowa nie wspomniała, że ma takie trudności finasowe :( Ja chwilowo mam kryzys, ale jeżeli powiecie gdzie to chociaż 20 zl wpłacę teraz na Jaśminka. Jak mi się ruszy z robotą to będę go wspomagać, boję się jednak teraz podać jakąś stałą deklarację. Bedę jeszcze prosić Agnieszkę_K o bazarek cegiełkowy, bo ona jest w tym naprawdę mistrzynią :) Quote
azalia Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Życzę Jaśminkowi dużo zdrówka,na razie wspomóc mie mogę,brak pracy. Quote
malibo57 Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Fajnie, następny pomysł do wykorzystania:) Jeśli chodzi o allegro cegiełkowe są dwie opcje, mam na myśli osoby, które je zrobią - reszta to technika, czyli konto fundacyjne ( jest), no i materiały, czy tekst, bo plakaty, zdjęcia, szablon zrobi osoba, która podejmie się wystawić aukcję. Majqa, pomimo zbyt krótkiej doby poświęciłaś Franiowi i Jaśminowi ogrom czasu i energii - i nadal działasz - więc z tekstem jakoś musimy sobie poradzić, nie śmiem obciążać Cię czymkolwiek poza tym, co robisz, kosztem stresu i braku snu. Jak pomyślę, że zwaliłam Ci na głowę te nieszczęsne fanty, to tylko mogę przeprosić. Tekst jakiś musimy stworzyć, najlepiej dwa:evil_lol: Do wyboru. Quote
Wadercia Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 tak spojrzalam na allegro i cegielek jest malo. To moze i lepiej bo wiecej chetnch moze byc, ale potrzebuje pomyslu od Was. Poniewaz tu za cegielke wysylaja kartke pocztowa fundacji, a my zeby dla Jaśmina zrobic cegielke też musimy cos "wyslac" chociazby wirtualnie. Jakis pomysl? Quote
malibo57 Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 O rany! Przerosło mnie - nie mam pomysłu... Zdjęcie z podziękowaniem? Ale musi byc jakieś niepublikowane i wyjątkowo artystyczne..Hm. Chyba poproszę Magdalenę o pomoc. U Frania będzie ten sam problem. Waderciu, na jakim allegro jest mało cegiełek? Nie załapałam. Quote
majqa Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Wirtualny, słany mailowo dyplom = podziękowanie ze zdjęciem Jaśmina. Quote
Wadercia Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 ogonie na allegro sa 4 aukcje cegielkowe w tym jedna na koty:) z tym ze na tych cegielkach chca 10 zł minimum. Ja proponuje góra 5 zł. :) Ale czekam an propozycje Quote
malibo57 Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Chyba 5zł, to lepszy pomysł. Poproszę Magdalenę, żeby zrobiła w takim razie dyplomy zamiast plakatów - będą może nowe zdjęcia, bo jutro u Ajlii będzie Apsa z Beą - dzwoniłam, prosiłam. Magdalena będzie zaglądać dopiero w poniedziałek, bo nie ma dostępu do komputera. Quote
Wadercia Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 dobra :) to ja poczekam do poniedzialku moze nam jakis pomysl do glowy wpadnie fajny :) Quote
jaanka Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Nie wiem czy to ma sens ale pomyślałam o nadrukach na koszulkach lub na torbach zakupowych albo na kubeczkach . Każdy kto wspomoże zwierzaka będzie miał użytkowy przedmiot przypominający ratowane zwierzę . Quote
malibo57 Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Pomysł niezły, ale logistyka trudna i długotrwała. Poza tym, kosztowna - zje nam zysk z aukcji. Nie możemy zamówić 500szt, a poniżej ceny są zaporowe. Quote
majqa Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 To ma sens ale pamiętam akcję z Isadorą7. Dziewczyna się nazaiwaniała z dyplomami, takimi realnymi, pięknymi graficznie, drukowanymi (czyli opłaconymi). Nie mogła się doprosić podliczenia, ile ich potrzeba. Ostatecznie dołożyła "do imprezy" z własnej kieszeni, dostała również popalić od jednej z allegrowiczek, która ją nazwała oszustką i która uraczyła Isadorę negatywem. Zdanie Isadory, które podzielam - Nigdy więcej. Skórka nie warta wyprawki. To dobrze żre na etapie hopania wątku i cieszenia się z pomysłu. Jego obróbka realna spada na wystawiającego, a ten, za niemoc porozumienia się na dogo, zbiera cięgi i traci nerwy. Zakładam optymistycznie, że tu będzie inaczej ale czułam się w obowiązku podzielić z Wami tym, w czym na wspomnianym wątku uczestniczyłam. Koszuli, kubki, torby, whatever i nadruk to koszt zawyżający cenę cegiełki, bo w cegiełkę trzeba go wliczyć. Quote
koosiek Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Zapisuje... Finansowo nie jestem w stanie pomóc :( Quote
jaanka Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Kiedyś szukałam i znalazłam ceny nie takie straszne . Można podzielić na kilka zwierząt . Na Allegro gotowe torby są , wystarczy nadruk. Kiedyś znalazłam instrukcje jak to zrobić na domowej drukarce . Quote
jaanka Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Koszt trzeba doliczyć i myśłałam że właśnie te rzeczy mogłyby być przedmiotem sprzedaży . Gdybym potrzebowała toreb na zakupy to wolałabym właśnie takie . Nie wiedziałam że były problemy z podobnymi pomysłami , w takim razie to nie ma co . Quote
malibo57 Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Jak to u kogo? Tam, gdzie wszystkie - u Ajlii:evil_lol: Kochana APSO, do sfotografowania są: Franio, Kazio, Rudolf, Jaśmin i Iskierka, moja była podopieczna:loveu: Będę Ci ogromnie wdzięczna za sesję. Quote
Wadercia Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 tez uwazam ze jesli chodzi o kubeczki to troche za duza cena itp. Pomyslalam o czyms innym. Mozna by na aukcji zaznaczyc ze zakup "cegielki" oznacza bycie wirtualnym opiekunem na jakis czas 1 cegielka 1 miesiac. Wtedy ja (nie ma tu problemu)moge zalozyc oddzielna skrzynke dla Jasmina i w zamian za cegielke przez miesiac wysylac co u niego. Oczywiscie jesli beda chceli, bo czasem jest tak ze ludzie daja np 5 zł i nic w zamian nie chca. Ale taki cotygodniowy reportaz tez mysle ze moglbybyc fajny + zdjecia. Co Wy na to? Quote
malibo57 Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Świetny pomysł Waderciu:) Ale i praca kolosalna, czy naprawdę podejmiesz się tego? Możemy dać do wyboru, dyplomik albo serwis info:) Quote
Wadercia Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 hm.. nie sadze by to byl dla mnie problem. Raz wtygodniu osoba bedaca z Jasminem podesle mi wiadomosc i zdjecia nowe psiaka a ja wysle to dalej :) Takze to tylko moj pomysl i propozycja, tak samo bedziemy mogli zrobic z Franiem :) Quote
Recommended Posts