Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

malibo57 napisał(a):
Widzę, ze APSA dorzuciła fant na bazarek, czy mogę i ja? Zobowiązuję się do terminowej wysyłki, słowo.
Mam
1. Szelki dla kociaka, używane, ale bez śladów - 1 para ( świnka jest tylko modelem, bo to ulubione "dziecko" Maksa)
2. Miseczki fizjologiczne ( nie drażnią wibrysów) Royal Canine - podgumowane brzegi, wym. 24x16cm, średnica 14cm - szt.2 - nowe
3. Podkładki pod miski Whiskas - szt. 2 - nowe

Dziękuję bardzo ! Już dodałem, pozostają tylko trzy kwestie do uzgodnienia. Czy szelki są ze smyczką i czy są to szelki na kota dorosłego czy kociaka ?
No i ceny, szczerze mówiąc zupełnie nie wiem co wpisać.

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Szelki są ze smyczka, mały rozmiar, na kociaka. Jezu, tylko nie ceny...Ja mam tylko 2 koty, może APSA się wypowie, plisss?
Strzelam! Proszę o weryfikację!
Szelki ze smyczką- 10,-
Miseczki RC - po 5,-
Miseczki stalowe - 10,-
Podkładki - 2,-

Posted

[quote name='morisowa'][COLOR=gray](...) malibo57 - allegro cegiełkowe TAK! sama nigdy nie wystawiałam, zwłaszcza, że potrzebne jest konto fundacyjne. Więc będziemy z Jaśminem wdzięczni. Majqa jest znana ze świetnych tekstów - możemy prosić coś dla Jaśmina? Byłoby do wykorzystania w allegro, na 1ej stronie wątku, a chcę też puścić maila do rozsyłania z prośbą o wsparcie - a dobry, chwytający tekst to podstawa żebractwa ;) (...)
Morisowa, Twoja i moja doba mają po 24h. Ponieważ nie wszystko nadaje się na forum proponuję kontakt telefoniczny, w każdej chwili/ na życzenie podam Ci numer do siebie i zapraszam na krótką acz treściwą rozmowę. Z przyjemnością podzielę się wtedy z Tobą informacjami o moich mocach przerobowych, wyjaśnię czemu są bardziej niż cienkie. Właśnie wstałam, bo na dwie godziny urwał mi się film, urwało go li tylko zmęczenie i to zaledwie jedna z przyczyn tego stanu rzeczy. Ocknęłam się ale z mety nie usiądę do tekstu dla Jaśmina, za co przepraszam.

Moja zatem propozycja jest taka. Napisz tekst dla psa, którego ratowałaś i wyciągałaś ze schroniska. To nie jest duży wkład w pomoc mu i ogromna satysfakcja, zapewniam. Jeśli okaże się, że ów tekst wymaga podrasowania postaram się pomóc.
Niewykluczone jednak, że będzie doskonały, bo płynący z Twojego serca. To ono przecież podyktowało Ci chęć ratowania Jaśmina.

Posted

Przybywam na zaproszenie morisowej. Udało mi się 1 raz być z Jaśminem na spacerku, zanim opuścił schronisko :) Ale nic morisowa nie wspomniała, że ma takie trudności finasowe :( Ja chwilowo mam kryzys, ale jeżeli powiecie gdzie to chociaż 20 zl wpłacę teraz na Jaśminka. Jak mi się ruszy z robotą to będę go wspomagać, boję się jednak teraz podać jakąś stałą deklarację.
Bedę jeszcze prosić Agnieszkę_K o bazarek cegiełkowy, bo ona jest w tym naprawdę mistrzynią :)

Posted

Fajnie, następny pomysł do wykorzystania:)

Jeśli chodzi o allegro cegiełkowe są dwie opcje, mam na myśli osoby, które je zrobią - reszta to technika, czyli konto fundacyjne ( jest), no i materiały, czy tekst, bo plakaty, zdjęcia, szablon zrobi osoba, która podejmie się wystawić aukcję.

Majqa, pomimo zbyt krótkiej doby poświęciłaś Franiowi i Jaśminowi ogrom czasu i energii - i nadal działasz - więc z tekstem jakoś musimy sobie poradzić, nie śmiem obciążać Cię czymkolwiek poza tym, co robisz, kosztem stresu i braku snu. Jak pomyślę, że zwaliłam Ci na głowę te nieszczęsne fanty, to tylko mogę przeprosić.

Tekst jakiś musimy stworzyć, najlepiej dwa:evil_lol: Do wyboru.

Posted

tak spojrzalam na allegro i cegielek jest malo. To moze i lepiej bo wiecej chetnch moze byc, ale potrzebuje pomyslu od Was. Poniewaz tu za cegielke wysylaja kartke pocztowa fundacji, a my zeby dla Jaśmina zrobic cegielke też musimy cos "wyslac" chociazby wirtualnie. Jakis pomysl?

Posted

O rany! Przerosło mnie - nie mam pomysłu... Zdjęcie z podziękowaniem? Ale musi byc jakieś niepublikowane i wyjątkowo artystyczne..Hm. Chyba poproszę Magdalenę o pomoc. U Frania będzie ten sam problem.
Waderciu, na jakim allegro jest mało cegiełek? Nie załapałam.

Posted

Chyba 5zł, to lepszy pomysł.
Poproszę Magdalenę, żeby zrobiła w takim razie dyplomy zamiast plakatów - będą może nowe zdjęcia, bo jutro u Ajlii będzie Apsa z Beą - dzwoniłam, prosiłam.
Magdalena będzie zaglądać dopiero w poniedziałek, bo nie ma dostępu do komputera.

Posted

Nie wiem czy to ma sens ale pomyślałam o nadrukach na koszulkach lub na torbach zakupowych albo na kubeczkach . Każdy kto wspomoże zwierzaka będzie miał użytkowy przedmiot przypominający ratowane zwierzę .

Posted

To ma sens ale pamiętam akcję z Isadorą7. Dziewczyna się nazaiwaniała z dyplomami, takimi realnymi, pięknymi graficznie, drukowanymi (czyli opłaconymi). Nie mogła się doprosić podliczenia, ile ich potrzeba. Ostatecznie dołożyła "do imprezy" z własnej kieszeni, dostała również popalić od jednej z allegrowiczek, która ją nazwała oszustką i która uraczyła Isadorę negatywem. Zdanie Isadory, które podzielam - Nigdy więcej. Skórka nie warta wyprawki. To dobrze żre na etapie hopania wątku i cieszenia się z pomysłu. Jego obróbka realna spada na wystawiającego, a ten, za niemoc porozumienia się na dogo, zbiera cięgi i traci nerwy. Zakładam optymistycznie, że tu będzie inaczej ale czułam się w obowiązku podzielić z Wami tym, w czym na wspomnianym wątku uczestniczyłam. Koszuli, kubki, torby, whatever i nadruk to koszt zawyżający cenę cegiełki, bo w cegiełkę trzeba go wliczyć.

Posted

Kiedyś szukałam i znalazłam ceny nie takie straszne . Można podzielić na kilka zwierząt . Na Allegro gotowe torby są , wystarczy nadruk. Kiedyś znalazłam instrukcje jak to zrobić na domowej drukarce .

Posted

Koszt trzeba doliczyć i myśłałam że właśnie te rzeczy mogłyby być przedmiotem sprzedaży . Gdybym potrzebowała toreb na zakupy to wolałabym właśnie takie .
Nie wiedziałam że były problemy z podobnymi pomysłami , w takim razie to nie ma co .

Posted

Jak to u kogo? Tam, gdzie wszystkie - u Ajlii:evil_lol:
Kochana APSO, do sfotografowania są: Franio, Kazio, Rudolf, Jaśmin i Iskierka, moja była podopieczna:loveu:
Będę Ci ogromnie wdzięczna za sesję.

Posted

tez uwazam ze jesli chodzi o kubeczki to troche za duza cena itp.

Pomyslalam o czyms innym. Mozna by na aukcji zaznaczyc ze zakup "cegielki" oznacza bycie wirtualnym opiekunem na jakis czas 1 cegielka 1 miesiac. Wtedy ja (nie ma tu problemu)moge zalozyc oddzielna skrzynke dla Jasmina i w zamian za cegielke przez miesiac wysylac co u niego. Oczywiscie jesli beda chceli, bo czasem jest tak ze ludzie daja np 5 zł i nic w zamian nie chca. Ale taki cotygodniowy reportaz tez mysle ze moglbybyc fajny + zdjecia.

Co Wy na to?

Posted

hm.. nie sadze by to byl dla mnie problem. Raz wtygodniu osoba bedaca z Jasminem podesle mi wiadomosc i zdjecia nowe psiaka a ja wysle to dalej :) Takze to tylko moj pomysl i propozycja, tak samo bedziemy mogli zrobic z Franiem :)