Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Magda, finansowo jestem spłukana i swoje marne miesięczne grosze płacić będę.
Tak sobie myślałam, jak mogę w inny sposób pomóc i pomyślałam o np. przejęciu finansów i drugiego/trzeciego postu na rozliczenia..... Nie wiem co o tym myślicie.

Posted

Napisałam dłuuugi post o Jasiuniu i amba zżarła. Lecę do weta, więc opiszę wszystko jeszcze raz wieczorem lub jutro.

Dziś mieliśmy w planach ew. punkcję i ściągniecie płynu (w sobote na zmianie na głowie pojawiła sie wybroczyna i skóra zaczęła pękać). Ale steryd pomógł - zmiana się zmniejsza. Zrobimy więc badania krwi (konieczne przed ew. punkcją i może wyjaśni to Jasiowe chudniecie) i rtg.

Posted

majqa napisał(a):
Fakt, ciężko odnaleźć się w gąszczu wpisów.
Smutne...

Prawa rynku, Izuś - poza tym, wszyscy walczą o fundusze dla psów w potrzebie.
Planujemy wspólny bazarek dla Jaśmina i Frania.
Jaśmin zbiera na karmę NTS, na której podniósł się "z niebytu" i na suplement NTS Immunoactiv Anticancer - karma 400,- za 100 puszek ( to najmniejsza partia przy tej cenie), preparat mogę mieć za 85,41 za 90 kaps., ale staram się zdobyć jeszcze taniej.
Franio zbiera na kastrację z narkoza wziewną ( ca 400,- + transport) oraz na suplement Brainactiv Balance

Posted

magdyska25 napisał(a):
Magda, finansowo jestem spłukana i swoje marne miesięczne grosze płacić będę.
Tak sobie myślałam, jak mogę w inny sposób pomóc i pomyślałam o np. przejęciu finansów i drugiego/trzeciego postu na rozliczenia..... Nie wiem co o tym myślicie.

Magdyska, prowadzenie finansów psa, to ciężka i pracochłonna praca - Twoja oferta jest bardzo cenna:)

Posted

Przed chwilą wysłałam paczkę z fantami bazarkowymi na adres Majqi, która podjęła się trudu wystawienia bazarku na potrzeby Jaśmina i Frania - Majqa, wiem, jak mało masz czasu i jestem Ci serdecznie wdzięczna

Czy jest zgoda na allegro cegiełkowe? Chętnie udostępnię subkonto fundacyjne.

Posted

Już po wizycie u weta - jest dużo wiadomości. Ja wstawię tylko fotki, które zrobiła Majqa - Ajli przedstawi szczegółowe info i szczegółowe rozliczenie.

Na pierwszym palnie Franeczek ( miał parcie na szkło;-))

Posted

To cudo jest b.dzielne, a jest to cuuudo!!!
Miał RTG główki kl. piersiowej. Zarys serca, płuca OK. O dziwo z kolei, a zdjęcia wyszły jak żyleta, brak zmian w kościach czaszki. Na ujętym odcinku kręgosłupa raptem jedna mała zmiana spondylotyczna.
Krewka pobrana - morfo i biochemia, wyniki odbierze Ajlii.
Jasio to ostoja spokoju. Zachowanie wzorowe. :-)

Posted

malibo57 napisał(a):
Magdyska, prowadzenie finansów psa, to ciężka i pracochłonna praca - Twoja oferta jest bardzo cenna:)

Oj, tak wiem coś o tym.
To nie byłaby pierwsza moja "księgowość" ;)
Poczekamy na Magdę.

Posted

A więc Jasio już po wizycie...

Na zdjęciach rtg nie widać żadnych przerzutów :) Serce też w niezłej kondycji, szczególnie że Jasio to już starszy pan :)
Natomiast na zdjęciach widać jak to określił pan doktor "ślady po brzydkich zabawach", a mianowicie tkwiący w tkankach śrut...
Wiemy też, że nie potwierdziło się przypuszczenie dr Jagielskiego o niszczonych przez guz kościach czaszki. Czaszka bowiem na zdjęciu rtg jest cała :)

Wkleję opis wraz w wynikami badań w przyszłym tygodniu, jak tylko je odbiorę.

W tej chwili utrzymujemy leczenie: steryd + antybiotyk (obecnie enrobioflox) + cyklonamina + acc + wspomagacze (m.in. na prostatę, nano złoto i srebro, leki homeopatyczne). Oraz zaczynamy dietę z dodatkiem oleju lnianego.

Jasio obecnie jest na etapie spożywania Vitake senior - ta karma obecnie najbardziej mu smakuje. Wcześniej jadł chętnie Vitake medium, potem Acanę. W zależności od samopoczucia musi spożywać też miękkie jedzenie (puszki) - czasem kilka dni z rzędu nie jest w stanie nic gryźć.

Posted

Cieszę się bo wyniki dają nadzieję . Wierzę także w dietę z olejem i inne czary mary ;)
Dzielny Jaśmin i Ty Ajlii że się nim tak pięknie opiekujesz .

Posted

Konsultowałam podawanie Jaśminowi NTS Diet i NTS Anticancer - są 2 opcje. Albo karma NTS w puszkach, albo inna karma i suplement w kapsułkach. Karma w puszkach zawiera wszystkie składniki obecne w suplemencie.
Jeszcze raz dopytam o allegro cegiełkowe. Robimy?

Posted

(Nie miałam dostępu do internetu od wtorkowego wieczoru, obecnie nie mam codziennie)

malibo57 - allegro cegiełkowe TAK! sama nigdy nie wystawiałam, zwłaszcza, że potrzebne jest konto fundacyjne. Więc będziemy z Jaśminem wdzięczni. Majqa jest znana ze świetnych tekstów - możemy prosić coś dla Jaśmina? Byłoby do wykorzystania w allegro, na 1ej stronie wątku, a chcę też puścić maila do rozsyłania z prośbą o wsparcie - a dobry, chwytający tekst to podstawa żebractwa ;)

[quote name='magdyska25']Tak sobie myślałam, jak mogę w inny sposób pomóc i pomyślałam o np. przejęciu finansów i drugiego/trzeciego postu na rozliczenia..... Nie wiem co o tym myślicie.
Magda, zadzwonię do Ciebie to się dogadamy. Wiem, że sama zalatana jesteś, tym bardziej doceniam propozycję!

malibo57, majqa - dziękuję za bazarek!

Prosiłam Ajlii o zrobienie jednak rtg klatki piersiowej - teraz wiemy, że jest ok :) To, że kości czaszki nadal nie naruszone - rewelacja. Zobaczymy jak krew wyjdzie, ale ten pies ma wyjątkową wolę życia :) Ajlii, dziękuję za super opiekę, troskę, zaangażowanie :Rose:
Śrut pozostawię bez komentarza...

[quote name='malibo57']Jaśmin zbiera na karmę NTS, na której podniósł się "z niebytu" i na suplement NTS Immunoactiv Anticancer - karma 400,- za 100 puszek ( to najmniejsza partia przy tej cenie), preparat mogę mieć za 85,41 za 90 kaps., ale staram się zdobyć jeszcze taniej.
Porównując z cenami, które widziałam, bardzo dobra oferta.
[quote name='malibo57']Konsultowałam podawanie Jaśminowi NTS Diet i NTS Anticancer - są 2 opcje. Albo karma NTS w puszkach, albo inna karma i suplement w kapsułkach. Karma w puszkach zawiera wszystkie składniki obecne w suplemencie.
A jak Ty proponujesz? Skoro Jaśmin obecnie wcina Vitake (przy okazji, Ajlii prosiła, żebym kupiła Vitake Senior, ale żebym Cię spytała, bo masz dostęp do tańszej) i ma zapas zwykłych puszek to może ten suplement do tego? Druga opcja uwzględniająca wybredność Jaśka, który lubi zmieniać karmy - kupić i to i to - podawać albo puszki NTS albo inne karmy z dodatkiem - w zależności od chęci Jaśmina.

Posted

Sama się zastanawiam, jak to zrobić. Może na początek kupmy suplement, bo na to na pewno uzbieramy, ale bierzmy pod uwagę te puchy, bo oferta jest "łakoma". Najlepszy numer to, że magazyn jest w Łodzi, hehe.
Proponuję tak - Ajlii ma "skarpetkę" na potrzeby moich psów - zamówię za pobraniem NTS kapsułki i karmę Vitake Senior ( mam rabat 15%, to fakt) oraz zamówię 100 puszek NTS - Ajlii zapłaci z mojej "skarpetki", a w miarę napływu środków z bazarków i innych akcji, będą one wracać do "skarpetki" - nie wiem, jak długo ta oferta puszkowa będzie ważna.

Badanie krwi Jaśmina - full opcja, czy profil diagnostyczny rozszerzony - to prezent ode mnie dla Jaśka. Franio też dostał, dostanie i Kazio.

Widzę, ze APSA dorzuciła fant na bazarek, czy mogę i ja? Zobowiązuję się do terminowej wysyłki, słowo.
Mam
1. Szelki dla kociaka, używane, ale bez śladów - 1 para ( świnka jest tylko modelem, bo to ulubione "dziecko" Maksa)

2. Miseczki fizjologiczne ( nie drażnią wibrysów) Royal Canine - podgumowane brzegi, wym. 24x16cm, średnica 14cm - szt.2 - nowe

3. Podkładki pod miski Whiskas - szt. 2 - nowe

Posted

3. Miseczki klasyczne dla kota ( lub yorka) - stalowe na stojaku. Wym. 24x11cm, średnica miseczki ca 9 cm. - używane ( odcięta metka:evil_lol:), bez śladów - 1 komp.