Wadercia Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 z tego co pamietam 5 zl jest dla Frania, na konto malibo powinna dotrzec jedna wplata z allegro dla Frani ;) Quote
magdyska25 Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 wadercia napisał(a):z tego co pamietam 5 zl jest dla Frania, na konto malibo powinna dotrzec jedna wplata z allegro dla Frani ;) Ok. Dzięki Wadercia- już zrobiłam poprawkę. Także na koncie fundacyjnym Jasio ma 390 zł. Suplement by się przydał- czy jakiś dostawał i się skończył? Quote
bea100 Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Karmienie strzykawką psa bywa niebezpieczne (zachłyśnięciem grozi itd), trzeba podawać maleńkie ilości z boku pyska i maleńko i czujnie, to koszmarna robota ta strzykawka. Ja w każdym razie wolałabym też łyżeczkę, jako bezpieczniejszą, z dwojga złego. Quote
Noemi1 Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Dzięki magdyska za rozliczenie :) Jutro posprawdzam, bo u mnie chyba własnie jest różnica o te 5 zł. Dziś miałam tu nie zaglądać tylko ciężko pracować, ale nie mogłam się oprzeć i całe szczęście. Przeklejam pytanie z FB: Dzięki za uzupełnienie uzupełnienia wyjaśnienia :)) Przepraszam, że tak głowę zawracam, ale ten psiak.. sama nie wiem co w nim jest, ale... no ma coś w sobie. :) Czyli w takim razie czekamy cierpliwie na wynik konsultacji i trzymamy kciuki za możliwość leczenia alternatywnego. Czy takie tabletki RUMEN TABS mogą mu pomóc? Na żwaczach i drożdżach... http://www.krakvet.pl/mikita-rumen-tabs-100tab-p-421.html MIKITA Rumen tabs 100tab. www.krakvet.pl MIKITA Rumen tabs 100tab., Skopiowałam post w całości i mam nadzieję, że nikt się nie przyczepi, bo nie umiem tego inaczej wkleić :( Quote
ajlii Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 wadercia napisał(a):hm.. ja tu obmyslalm powoli jakies prezenciki dla moich ulubiencow... a tutaj poduszka... hehe:D no coz jesli to lubi :) Wiem ze to nie ten watek, ale zapytalm i o Frania jakies upodobania do jakis przedmiotowm rowniez posiada? :) W zasadzie Franio lubi dwie rzeczy: jedzenie i ładne panienki. Jak to rasowy facet :) Noemi1 napisał(a):Czy takie tabletki RUMEN TABS mogą mu pomóc? Na żwaczach i drożdżach... http://www.krakvet.pl/mikita-rumen-tabs-100tab-p-421.html MIKITA Rumen tabs 100tab. www.krakvet.pl MIKITA Rumen tabs 100tab., Skopiowałam post w całości i mam nadzieję, że nikt się nie przyczepi, bo nie umiem tego inaczej wkleić :( Jasio ma ten suplement :) Kupiłam mu jakiś czas temu, został polecony w lecznicy. Ale oczywiście tym też pluje dalej niż widzi... Quote
Wadercia Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 no to chlopaki sprawy mi nie ulatwiaja co do prezentow :( chociaz czego sie spodziewac po tak doroslych panach :) będe Cię ajli wobec tego gnębila o ulubiony przysmak Frania :) Quote
ajlii Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 wadercia napisał(a):no to chlopaki sprawy mi nie ulatwiaja co do prezentow :( chociaz czego sie spodziewac po tak doroslych panach :) będe Cię ajli wobec tego gnębila o ulubiony przysmak Frania :) A zamierzasz przysłać czy przywieźć...? ;) Jasio lubi bardzo kosteczki z dziczyzny. To obowiązkowy wstęp do każdego posiłku. Franio z jedzeniowych rzeczy lubi naturalne "ciamkacze": suszone żołądki, serca kurzęce, królicze uszy... Zresztą, który pies tego nie kocha ;) Mam zdjęcia gojącej się głowy Jaśka, ale nie wiem czy dam radę dziś wstawić. Idę go jeszcze spróbować nakarmić, trochę to potrwa pewnie... Quote
Wadercia Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 ajli dziękuję Ci w imieniu wszystkich za podejscie z tak ogromna miloscia i zaangazowaniem do Jasia. Jestes kochana! :) Zprzywiezieniem moze byc gorzej.. postanowialam z calych sil znalezc od wrzesnia prace wiec czasu mam nadzieje bede miala mniej, wobec tego cos wysle :) Quote
Noemi1 Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 wadercia napisał(a):ajli dziękuję Ci w imieniu wszystkich za podejscie z tak ogromna miloscia i zaangazowaniem do Jasia. Jestes kochana! :) Dołączam się do podziękowań :) Ajlii powiedz Jaśkowi Hrabiemu, że go w końcu przezwiemy "pluj", może wtedy zacznie jeść :) A tak poważnie, nie wiem co osoba pytajaco-szukająca miała na mysli, ale czy przydałoby Ci się kolejne opakowanie tego suplementu? Zapytam wtedy wprost, czy chce taki suplememnt zafundować Jaskowi. I mam ptanie, czy te suszone cuda to są najpierw obgotowane, czy suszone w wysokiej temparaturze? Pytam, bo mogłabym coś takiego ususzyć w mojej lodówce, w której świetnie suszy się grzyby i owoce. Ale chyba surowej kury nie można suszyć, bo może zaszkodzić. Quote
ajlii Posted August 23, 2011 Author Posted August 23, 2011 Dziękuję za miłe słowa :) Noemi - suszone przysmaki kupuję gotowe, w tym sklepie http://www.gryzaki.pl/. Jeśli osoba pytająca chciałaby kupić Jaśkowi ten preparat, nie pogardzimy :) Quote
malibo57 Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Kochani, zdecydujcie, czy za pieniądze na koncie fundacyjnym trzeba coś kupić dla Jasia. Zrobimy zamówienie. Quote
ajlii Posted August 23, 2011 Author Posted August 23, 2011 W sumie przydałoby się jedzenie, bo Jasio objada Rudolfa (przepraszam, ta karma mu najlepiej wchodzi). Czy możesz coś doradzić w sprawie suchej karmy dla Jaśka? I ewentualnie wspomagacze dla rekonwalescentów. Koktajl miesny zamówiłam - już dotarł. Quote
malibo57 Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Karma Rudolfa, to Vitake Light - zamawiać? Wspomagacze...hm - może trochę saszetek BB&Recovery i Amylactiv? Może Jasio ma problem z trawieniem przez silne leki, jakie bierze? Quote
ajlii Posted August 23, 2011 Author Posted August 23, 2011 Tak, proszę zamów. Chyba że lepsza byłaby karma dla wątrobowców? Tyle że Jaśko je tylko to on uzna za słuszne, a nie to co powinien ;) Kupy Jasia oglądam, nie są zmienione, nawet mimo ostatnich upodobań jedzeniowych Jasia. Ale w sumie pogadam jeszcze z weterynarzem na temat wpływu ketokonazolu na trawienie. O BB&Recovery też myślałam :) Ale cena mnie powaliła zupełnie. Quote
Ninti Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Myślę, że Jasio zacznie jeść, jak skończy przyjmować leki obciążające wątrobę. Quote
magdyska25 Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 [quote name='Ninti']Myślę, że Jasio zacznie jeść, jak skończy przyjmować leki obciążające wątrobę. a to kiedy? Wet coś mówił w tej sprawie? ile on ma brać? ja nadal staram się rozliczyć bazarek ciuchowy- do szczęścia potrzebna mi tylko jedna informacja o dostarczeniu przesyłki. Kiedy ew. trzeba by było kupić Anticol? Quote
Wadercia Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 wlasnie tez mnie zaczela zastanawiac sprawa Anticolu. Czy wciąz aktualna sprawa z jego zakupem? Quote
jubu Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Magdyska25 i wadercia - z Ankotilem jest tak, że nikt ze znanych nam wetów tego leku nie stosował. Tak naprawdę nie mamy (mimo poszukiwań wiadomości nie tylko w Polsce) pojęcia jak Jasiek zareaguje na Ancotil. Czy będą jakieś skutki uboczne, jak "podejść" do leczenia... Narazie leczymy Ketokonazolem. Na dniach pojedziemy robić badanie krwi które ma pokazać jak reaguje wątroba i nerki. Za jakiś czas powtórzymy wymaz z wydzieliny. Wg wetów: podawać ketolonazol jeśli działa i jeśli nie niszczy organów Jaśka. Jeśli zacznie się bardzo źle dziać to będziemy bardzo poważnie zastanawiać się nad zmianą leku. Cały czas czekamy na opinie w sprawie leczenia alternatywnego. Tródno jeszcze oceniać wynik leczenia ketokonazolem. Napewno Jasiek ma lepsze i gorsze dni. Kilka ostatnich razów jadł sam. Może nie bardzo dużo ale sam. Wczoraj wieczorem musiałem już Go karmić i dzisiaj też jeść nie chce. Raz lepiej, raz gorzej. Ale za to rana którą miał już długo na głowie, zaczęła się wyraźnie zabliźniać. Wg mnie to dobrze świadczy. Czekamy. Quote
magdyska25 Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Ale za to rana którą miał już długo na głowie, zaczęła się wyraźnie zabliźniać. i te wieści cieszą bardzo!!! Tylko, żeby miał apetyt i jadł! Wiem jakie to jest czasami stresujące, gdy z psem siedzi się godz. a ten zje "jak na lekarstwo"...... My z Wadercią pytałyśmy z ciekawości niż jakieś próby "pospieszania". Zdrowie jest najważniejsze, także ile będzie trzeba- poczekamy! Właśnie skończyłam rozliczać ciuszkowy bazarek. Uzbierało się dla Jasia na lek: +109,30 zł. Quote
Noemi1 Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 A ja wczoraj byłam u mojego weta. CO prawda miał z moimi psińcami dużo pracy, bo mam nową córunię w domu i za długo nie moglismy pogadać, ale powiedział, że nie jest w stanie podać jakiegos konkretnego źródła informacji na temat autoszczepionki i autohemoterapii, bo zdobywa je na licznych szkoleniach w jakich bierze udział. Powiedział również, że nie wierzy żeby lekarze o tym nie wiedzieli. Myślę, że dr. Bałucińska (chyba ne przekręciłam nazwiska, jeżeli tak to przepraszam) powinna o autohemoterapii wiedzieć bardzo dużo. Do wieczora wkleję strony o autoszczepionce, bo teraz musze gnać z dziewczynami na spacer. Quote
Noemi1 Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Ajlii i Jubu w sprawie suplementu, podajcie proszę adres, bo dziewczyna ma do przekazania 2 opakowania tego specyfiku. Autohemoterapia: http://www.ochoroba.pl/4844-autohemoterapia-czym-jest-dzialanie-wskazania-przeciwwskazania Kurcze zgubiłam gdzieś taką super stronę o autoszczepionce, gdzie było bardzo ładnie wytłumaczone jak to działa. I było coś o tym, że grzyby żywią się zakażeniami bakteryjnymi. (chyba dobrze zrozumiałam). Może uda się Wam na to trafić szperając w necie. Quote
Marycha35 Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Panie Hrrrrabio do zdrówka wracamy, raz raz:) Quote
magdyska25 Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 A ja w sprawie ogólnej. Macie może jakieś preparaty dla psiaka- dodawane do jedzenia, poprawiające apetyt? Quote
ajlii Posted August 26, 2011 Author Posted August 26, 2011 A pan Jasio znów nie chce jeść sam :((( Po kilku ładnych posiłkach, wracamy do karmienia łyżeczką. Ale ogólnie czuje sie dobrze, no i coraz bardziej zabliźnia się głowa..... magdyska25 napisał(a):Tylko, żeby miał apetyt i jadł! Wiem jakie to jest czasami stresujące, gdy z psem siedzi się godz. a ten zje "jak na lekarstwo"...... My z Wadercią pytałyśmy z ciekawości niż jakieś próby "pospieszania". Zdrowie jest najważniejsze, także ile będzie trzeba- poczekamy! Mgdyska, ja wiem że to nie "przyśpieszacie" tematu, nie odbieramy tego w żaden sposób. Choć mnie samą nosi co jakiś czas, bo czas działa nie tylko na korzyść Jasia (ketokonazol przynosi jednak jakiś efekt), ale też na niekorzyść (pogorszenie wskaźników wątrobowych?). Noemi1 napisał(a):A ja wczoraj byłam u mojego weta. CO prawda miał z moimi psińcami dużo pracy, bo mam nową córunię w domu i za długo nie moglismy pogadać, ale powiedział, że nie jest w stanie podać jakiegos konkretnego źródła informacji na temat autoszczepionki i autohemoterapii, bo zdobywa je na licznych szkoleniach w jakich bierze udział. Powiedział również, że nie wierzy żeby lekarze o tym nie wiedzieli. Myślę, że dr. Bałucińska (chyba ne przekręciłam nazwiska, jeżeli tak to przepraszam) powinna o autohemoterapii wiedzieć bardzo dużo. Do wieczora wkleję strony o autoszczepionce, bo teraz musze gnać z dziewczynami na spacer. Weterynarz, z którym rozmawiałam w lecznicy w Łodzi, nie powiedział że nie zna tematu autoszczepionki - ale że nie stosował jej w przypadku grzyba candida glabrata. Stąd moja prośba o źródła. Z weterynarzami z Warszawy nie rozmawiałam o szczepionce, bo obecnie uważam że Jaś jest za słaby na taką podróż - więc póki co musimy korzystać przede wszystkim z pomocy na miejscu. Ale i tak, po kolejnych wynikach krwi Jasia, chciałaby wybrać się do dr Bałucińskiej na wizytę, choć możliwe że bez samego pacjenta... ;) Ale taki mi jeszcze przyszło do głowy - Noemi - a czy Twój weterynarz mógłby ewentualnie polecić kogoś z tych okolic? Może spotkał na szkoleniach weterynarzy z Łodzi, którzy stosują autoszczepionkę w przypadku candida glabrata? No i co za nową córunię masz w domu...? :D A! I trochę reklamy :) Moja Iskrunia kandyduje w wyborach Miss Dogo (nr 10). Jej wątek nadal jest na dogo, ale już w dziale psiaków, które mają dom :) Adoptowałam ją kilka miesiecy temu :) Iskra startuje w wyborach w celu wspomożenia zarówno Foxa, Misia, Herbusa i Suzi, ale także Jasia - na którego w razie wygranej przekaże 10% ogólnego dochodu bazarku. Prosimy ślicznie o głosiki na panienkę :) Quote
magdyska25 Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 Oj Jasiek- nie wygłupiaj się z tym (nie) jedzeniem !!! Słyszałam gdzieś Ajlii, że to Twój ulubieniec ;) rozpieszczasz Widziałam wybory miss dogo oraz to, że Iskierka chyba jest na pierwszym miejscu! :) Mogłabyś podrzucić Jej wątek? Quote
Recommended Posts