Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Malibu bardzo dziekuję za rozliczenie. Zaraz wstawiam na FB.

ajlii napisał(a):
U nas też :/ Jasiek rano wysikał się w kuchni, bo nie chciał wyjść na dwór. A potem jak gdyby nic wyszedł sobie pospacerować w deszczu......

Jasieńku, no coś ty... :shake:

juliaikamil napisał(a):
no ładnie Jasiek... ja przemokłam rano doszczętnie a moja Dora była bardzo niezadowolona, że wracamy ze spacerku... ;)

A moja Żaba za nic nie chciała wyjść na dwór, jakbyście zobaczyły jak stawiała łapy w kałuży (bo nie dało się jej ominąć). Ja ryczałam ze śmiechu, chodziła jak po rozżarzonych węglach :)

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny, nie widzę konta do przelewu w pierwszym poście ( inna sprawa, że oczy już nie te;)).
Czy ja mogę prosić o konto do przelewu? Prześlę maleństwu:loveu:150,00.

Posted

irenaka napisał(a):
Dziewczyny, nie widzę konta do przelewu w pierwszym poście ( inna sprawa, że oczy już nie te;)).
Czy ja mogę prosić o konto do przelewu? Prześlę maleństwu:loveu:150,00.

dziękujemy. dziewczyny dajcie szybciutko nr konta :)

Posted

Otrzymałam dwie wpłaty:

15 zł.- od Monika z Katowic z bazarku chrupkowego
200 zł.- Anna Z. z dopiskiem "Jaśminowa" (to chyba dla Jaśka).

Pięknie dziękujemy!!!

na koncie u mnie[SIZE=4] [SIZE=5]+ 677,27 zł. (w tym 195 zł. na leki)

Posted

Super, jest szansa, że jakoś uda się nazbierać na ten lek Jaskowy i zabezpieczyć mu byt i leczenie :)

Czy wpłaty z Allegro też można liczyć na lek, bo taki był chyba cel?
Wpłaty z FB liczę w rozliczeniach na FB jako wpłaty na lek.

Posted

Konto dostałam, dziękuję :loveu::loveu:
Wyjaśnijcie mi tylko, czy są dwa konta? Czy też jedno i trzeba wybrać, na co chcę wpłacić?
Nie rozumiem tej wyodrębnionej kwoty na leki.

Posted

Są nawet 3 konta jak się jeszcze orientuje.
Moje- konto główne na wątku Jaśmina (jeśli mogę tak napisać), konto fundacyjne (głównie na potrzeby allegro cegiełkowego) i Ajlii bo ma paypal a kwoty z zagranicy też są (na razie chyba tylko jedna- mam nadzieję, że się rozkręci)

I tak- z powodów dużej kwoty na minusie musieliśmy wszystko rozdzielić, gdyż Jasiek jest chorowity a Ajlii nie pisała się na zakładanie za niego pieniędzy, więc co jakiś czas wpłacamy na Jej konto "na bieżące wydatki dla Jasia"- co oznacza, np. wydatki na gotowane jedzenie czy jakby trzeba było na już jechać do weta.

Co do leku to ciągle zbieramy- niektórzy bezpośrednio piszą, że na lek, niektórzy że dla Jaśmina i wtedy kwota leci na moje konto albo na bieżące wydatki.
Ogólnie Irenko, musimy uzbierać 2 tys!!!! na lek. To jest suma przerażająca (jedno opakowanie ok. 650 zł.) a wszystkich dotychczasowych uzbieranych pieniędzy nie możemy na to przeznaczyć bo pies musi coś jeść i musi mieć parę groszy na nagłe wypadki....

Edit:
Mam nadzieję, że zrozumiale napisałam. Dzisiaj mi głowa pęka...

Posted

[quote name='magdyska25']Są nawet 3 konta jak się jeszcze orientuje.
Moje- konto główne na wątku Jaśmina (jeśli mogę tak napisać), konto fundacyjne (głównie na potrzeby allegro cegiełkowego) i Ajlii bo ma paypal a kwoty z zagranicy też są (na razie chyba tylko jedna- mam nadzieję, że się rozkręci)

I tak- z powodów dużej kwoty na minusie musieliśmy wszystko rozdzielić, gdyż Jasiek jest chorowity a Ajlii nie pisała się na zakładanie za niego pieniędzy, więc co jakiś czas wpłacamy na Jej konto "na bieżące wydatki dla Jasia"- co oznacza, np. wydatki na gotowane jedzenie czy jakby trzeba było na już jechać do weta.

Co do leku to ciągle zbieramy- niektórzy bezpośrednio piszą, że na lek, niektórzy że dla Jaśmina i wtedy kwota leci na moje konto albo na bieżące wydatki.
Ogólnie Irenko, musimy uzbierać 2 tys!!!! na lek. To jest suma przerażająca (jedno opakowanie ok. 650 zł.) a wszystkich dotychczasowych uzbieranych pieniędzy nie możemy na to przeznaczyć bo pies musi coś jeść i musi mieć parę groszy na nagłe wypadki....

Edit:
Z zagramanicy mialy byc conajmniej dwie, jedno przeslalam ja, miala jeszcze przeslac Ania z Florydy (?)

Bylo tez pytanie z FB od dziewczyny z Rzymu, z ktora jestem w kontakcie z pytaniem GDZIE kupujecie to lekarstwo, bo ona ma dojscie do lekow z duza znizka (15-20% - apteka watykanska) i moze zalatwic (!!!) Dajcie mi zatem linke do tego lekarstwa zebym nic nie pomylila i ja jej wysle ten link dalej (opis ile mg i ile sztuk etc). Magda przyjezdza w sierpniu do Polski wiec mogla by to przywiezc. Ja wyjezdzam w weekend na tydzien wiec blagam o szybka akcje!

Posted

[quote name='magdyska25']Są nawet 3 konta jak się jeszcze orientuje.

Edit:

Ok, rozumiem.
To w takim razie ja przelewam pieniądze w pierwszej kolejności na ten lek, a jeżeli zabraknie na bieżące wydatki, to też może być.
I serdecznie proszę o zaznaczenie, że są to pieniądze od anonimowego darczyńcy.

Posted

KWL napisał(a):
Bardzo dziękuję wszystkim za tyle pracy, pomysłów i czasu poświęconego Jaśminowi.
Magdyska, jestem pod wrażeniem że to ogarniasz...

Miło ze doceniasz wysiłek wielu osób zaangażowanych w pomoc Jasiowi.

Natomiast chciałabym wiedzieć, kiedy Ty zrobisz coś dla Jasia - np. spłacisz długi.

Jasia nie brałam do siebie na DT jako psa składkowego - ale psa od konkretnych dwóch osób. Czyli od Morisowej i Ciebie.
Umowa była prosta - czynsz za hotelowanie płacony "z dołu" + karma + zwrot wydatków na leczenie zaraz po dokonaniu wydatku.

Póki sprawy Jasia prowadziła Morisowa - umowa była dotrzymywana.
Ja ze swojej strony wywiązywałam sie z umowy od początku jak tylko mogłam najlepiej - opiekuję się Jasiem, leczę go a także organizuję bezpłatne wizyty, czy sama opłacam niektóre badania czy leki.

Natomiast Ty nie wywiązałeś się z umowy. Od dwóch miesiecy nie płacisz za utrzymanie Jasia. Nie zwróciłeś też kwot za konsultacje i badania na które sam Jasia wysłałeś (chodzi mi tu przede wszystkim o wizytę u dr Garncarza i rozmaz histopatologiczny).

W części Twój dług został spłacony przez osoby, które w żaden sposób nie były do tego zobowiazane. Zakupiły też karmę, o której najwyraźniej zapomniałeś.
Założyły też skarpetę Jasia, by miał na bieżące wydatki: badania, leczenie itp.

Natomiast Twój dług w kwestii Jasia nadal wynosi 467,44 zł. Obejmuje dwa czynsze + badania, i jest pomniejszony o wpłaty od innych forumowiczów którzy najwyraźniej bardziej się przejmują losem Jasia niż Ty swoimi zobowiązaniami.

Chciałabym też zauważyć, że próbowałam na forum delikatnie zwracać Twoją uwagę na nieuregulowane należności - ale nie doczekałam odpowiedzi.
Tak samo nigdy nie usłyszałam/nie przeczytałam wiadomości od Ciebie w sprawie opóźnień w płatnościach/zwrotach. Mam wrażenie że najzwyczajniej w świecie to olałeś.
Tak jak i samego Jasia - dla mnie osobiście bardzo przykre jest, że jako osoba odpowiedzialna za Jasia, nigdy nie zapytałeś o jego samopoczucie czy potrzeby...

Sytuacja jest bardzo nie fajna, dług wynosi 467,44 zł, a Ty od kilku tygodni udajesz że nie widzisz tematu.

Dlatego potraktuj to jako publiczne wezwanie do zwrotu długu.

Mam jeszcze takie małe pytanie, związane z tematem.
Mam nadzieję że widzisz jak Magdyska szarpie się z finansami, żeby Jaś miał co jeść i za co kupić leki. Oraz jak wiele innych osób dosłownie staje na głowie by zapewnić Jasiowi przyszłość. Czy nie jest Ci choć trochę głupio? Nie musisz odpowiadać.

Przepraszam wszystkich za ten mało fajny wywód w Jaśkowym sprawach.
Ale sytuacja jest trudna, od tygodni nie dostaję od KWL-a zwrotu ani informacji kiedy zostanie dokonany. Doszło do tego że sama muszę pożyczać od rodziny pieniądze na życie, oczekując aż odzyskam własne zainwestowane pieniadze.

Posted

[quote name='Cleo2008']Z zagramanicy mialy byc conajmniej dwie, jedno przeslalam ja, miala jeszcze przeslac Ania z Florydy (?)

Bylo tez pytanie z FB od dziewczyny z Rzymu, z ktora jestem w kontakcie z pytaniem GDZIE kupujecie to lekarstwo, bo ona ma dojscie do lekow z duza znizka (15-20% - apteka watykanska) i moze zalatwic (!!!) Dajcie mi zatem linke do tego lekarstwa zebym nic nie pomylila i ja jej wysle ten link dalej (opis ile mg i ile sztuk etc). Magda przyjezdza w sierpniu do Polski wiec mogla by to przywiezc. Ja wyjezdzam w weekend na tydzien wiec blagam o szybka akcje!

W sprawie przelewu od Ani, sytuacja wczoraj sie wyjaśniła, bo ona przelała 100zł przez paypal swojej znajomej czyli Magdy G. A Magda przeleje to na konto Jaśka (nie wiem które). Więc co najmniej do czwartku czekamy, bo jak liczyłyśmy tyle idą te przelewy. Podobno dziewczyny tak już robiły, więc na pewno wszytko będzie ok.

Jeżeli chodzi o lek dla Jaśka to jest to ANCOTIL, 100 tab. po 500 mg. Ajlii w poście 502 (str. 21 z dnia 19 lipca) napisała:
Może występować pod nazwą Alcobon, Ancobon lub Ancotil.
Substancja czynna 5-fluorocytozyna
Ten lek raczej na pewno wszędzie jest na receptę, ale podobno na terenie UE ważne są też nasze recepty, więc możemy ją wysłać.
Ważne tylko ile ten lek kosztuje. Może faktycznie znajdziemy tańsze źródło.

Na razie znamy tylko cenę od mojego weta i chyba jednej osoby z zagranicy, gdzie cena była jeszcze wyższa :(

Posted

Ajlii:loveu:, nie chcę Ci szarpać nerwów, ale niestety, część osób na dogo działa na zasadzie: podrzucamy komuś psa i zapominamy o nim:shake:
Mam chyba pecha w życiu, bo jak wejdę na wątek, to za moment takie uwagi jak Twoje pojawiają się na wątku:shake:.
Może KWL zechce odpowiedzieć na Twoje zarzuty?
Przynajmniej mam taką nadzieję, w końcu facet nosi spodnie;)

Posted

Dostalam na pw informacje na FB od Ani Z. (niestety nie znam sumy jaka przelala ani z czyjego konta szlo, wiec jeszcze sprobuje wyjasnic):
pieniazki ode mnie prosze przeznaczyc na lekarstwo dla jaska. Moja mama robila przelew w moim imieniu i chyba cos nie tak wpisala w tytule :) pozdrawiam serdecznie

Posted

[quote name='Noemi1']W sprawie przelewu od Ani, sytuacja wczoraj sie wyjaśniła, bo ona przelała 100zł przez paypal swojej znajomej czyli Magdy G. A Magda przeleje to na konto Jaśka (nie wiem które). Więc co najmniej do czwartku czekamy, bo jak liczyłyśmy tyle idą te przelewy. Podobno dziewczyny tak już robiły, więc na pewno wszytko będzie ok.

Jeżeli chodzi o lek dla Jaśka to jest to ANCOTIL, 100 tab. po 500 mg. Ajlii w poście 502 (str. 21 z dnia 19 lipca) napisała:
Może występować pod nazwą Alcobon, Ancobon lub Ancotil.
Substancja czynna 5-fluorocytozyna
Ten lek raczej na pewno wszędzie jest na receptę, ale podobno na terenie UE ważne są też nasze recepty, więc możemy ją wysłać.
Ważne tylko ile ten lek kosztuje. Może faktycznie znajdziemy tańsze źródło.

Na razie znamy tylko cenę od mojego weta i chyba jednej osoby z zagranicy, gdzie cena była jeszcze wyższa :(

Ona napisala ze o tym pamieta i ze czeka na odpowiedz. < czeka na odpowiedz od swojego zrodla, sorry napisalam troche enigmatycznie>

Mam jeszcze jedna wplate z FB (hurra! hurra!) : Ania Z. dopisala "25/07 poszedl przelew pocztowy -200 pln gotowka z dopiskiem 'na lek dla jasmina - wplata z fb' "

Posted

[quote name='wadercia']nie chcę zapeszac, ale... zostalo nam juz tylko 5 cegielek do sprzedania! :)

[quote name='Cleo2008']Ona napisala ze o tym pamieta i ze czeka na odpowiedz.

Mam jeszcze jedna wplate z FB (hurra! hurra!) : Ania Z. dopisala "25/07 poszedl przelew pocztowy -200 pln gotowka z dopiskiem 'na lek dla jasmina - wplata z fb' "

A ja siedzę i sprawdzam kiedy już będzie można zamówić Jaśkowi lek.
Zaraz policzę ile już z tego nazbierało się lek i wkleję tu i uzupełnię na FB.
Ale na razie tylko te faktycznie otrzymane kwoty.

Posted

Noemi tylko bierz prosze pod uwage ze u mnie pojdzie z allegro cos kolo 430 zł gdyz allegro liczy sobie za sprzedaz chyba 10% czyli z 500 zł 50 musze im oddac ;/ i wystawienie aukcji ksoztowalo mnie 17 zł. Ale to i tak dobry wynik. Mozna od razu po zakonczeniu wystawic drugie allegro, a noz sie uda tez tak dobrze sprzedac cegielki? :)

Posted

Ajli, irenaka i wszyscy obecni i wspierający Jaśmina.
Jeszcze raz wszystkim dziękuję za pomoc dla Jaśmina. Zwłaszcza szczególnie Magdysce :-)
Co do twoich zarzutów Ajli, to pozwól że odniosę się do nich na spokojnie po skonsultowaniu z pozostałymi wymienionymi przez Ciebie osobami.

Posted

[quote name='wadercia']Noemi tylko bierz prosze pod uwage ze u mnie pojdzie z allegro cos kolo 430 zł gdyz allegro liczy sobie za sprzedaz chyba 10% czyli z 500 zł 50 musze im oddac ;/ i wystawienie aukcji ksoztowalo mnie 17 zł. Ale to i tak dobry wynik. Mozna od razu po zakonczeniu wystawic drugie allegro, a noz sie uda tez tak dobrze sprzedac cegielki? :)

Ja na razie robię podliczenie tylko kwot zaksięgowanych przez magdyskę i wpływów na konto Fundacji, oraz tej jednej wpłaty na paypal od Cleo.
Poniżej wstawiam rozliczenie, które chciałabym zamieścić na FB w albumie Jaśka, bo ludzi zadają dziwne pytania i chciałabym, żeby wszystko było jasne i klarowne.
Bardzo Was proszę o akceptację, że mogę to tak zamieścić na FB.

Tak długi wpis nie chce wejść na FB, więc zamieszczę go w takiej formie.
Z tego wychodzi, że Jaśmin ze zbiórek tylko na lek ma już 415 zł :)

Posted

wadercia napisał(a):
hm.... no to coz. Wobec tego ja sie juz nie pcham w cegielki dla Jaska, skoro już ktoś ma mnie zastapić. Wobec tego mogę innego otworzyć....

waderciu to jest tylko propozycja
jesli cegielki dobrze ida, naradzcie sie po prostu co wolicie (wlasnie wyslalam pw do noemi, wiec ona ma pelna informacje) albo raczej co lepsze... nie ma sprawy...

Posted

tadam wszystkie cegielki sie sprzedaly :) :crazyeye: :multi: :loveu:

takze zaraz zobacze ile pieniazkow jest na opcji place z allegro.. zobacze ile sobie cwaniaki wzieli za sprzedaz i wysle pieniazki... tylko do kogo do magdyski? :razz: