Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bardzo dziękuję wszystkim za tyle pracy, pomysłów i czasu poświęconego Jaśminowi.
Magdyska, jestem pod wrażeniem że to ogarniasz...

Posted

Cleo2008 napisał(a):
wadreciu, ja sie nie znam na allegro, czy moga byc 2 rownolegle czy to cos da czy moze to bzdura. ja nie rozumiem wogole wiec nie odpowiadaj pytaniem tylko mowicie mi co mam jej odpowiedziec albo same sie z nia skontaktujcie, bo ja nie mam zielonego...
paypal podawac tylko na pw radze... to jest zbyt prywatna historia... zatem czekam :)

Ja myślę, że równocześnie 2 allegro to bez sensu, bo namieszamy ludziom w głowie. Choć ja też na allegro się nie znam :(
Ciotki i wujkowie radźcie jak lepiej zrobić.

Jak dostanę od Ajlii ten paypal, to wyślę tylko na pw. Nie będę wstawiała do wydarzenia.

Posted

To nawet nie chodzi o mieszanie, wystawienie dwóch allegro na jednego psa w tym samym czasie może wyglądać dziwnie i w konsekwencji być przeciwskuteczne. Zamiast powiększyć wpływy może zrodzić wątpliwości u ofiarodawców.

Posted

Uważam, żeby napisać grzecznie Agacie z FB (jak dobrze pamiętam), że Jasio ma już allegro cegiełkowe i chętnie skorzystamy z Jej pomocy po zakończeniu pierwszej aukcji bo każdy grosz jest bardzo ważny.

Doszła do mnie kolejna wpłata od Agnieszki_K- 10 zł. z bazarku chrupkowego.
Dziękuję!!!

Posted

Jasiek nie czuje sie dobrze. Chudnie w oczach dosłownie, szczególnie ostanie dni. A teraz odmawia wogole jedzenia. Oblizuje się, wącha - ale nie chce nic przełknąć.
Mój mąż jedzie po kiełbasę z fileta z kurczaka, to jedno z nie wielu dań które Jaś jadł chętnie nawet z tabletkami. Może się skusi...

Jesli do wieczora nie uda się go namówić na jedzenie, to pojedziemy na kroplówkę.

Posted

ajlii napisał(a):
Jasiek nie czuje sie dobrze. Chudnie w oczach dosłownie, szczególnie ostanie dni. A teraz odmawia wogole jedzenia. Oblizuje się, wącha - ale nie chce nic przełknąć.
Mój mąż jedzie po kiełbasę z fileta z kurczaka, to jedno z nie wielu dań które Jaś jadł chętnie nawet z tabletkami. Może się skusi...

Jesli do wieczora nie uda się go namówić na jedzenie, to pojedziemy na kroplówkę.

O jej :( Trzymam mocno kciuki za Jaśka. A czy ten guz nic się nie zmniejszył?

Posted

Noemi1 napisał(a):
O jej :( Trzymam mocno kciuki za Jaśka. A czy ten guz nic się nie zmniejszył?

To co jest na głowie Jasia, to nie jest guz - tylko zbierająca się wydzielina. Tam jest tylko płyn pod skórą.

Wczoraj wieczorem nagle zaczeło duuuużo lecieć, bez podbarwienia krwią. Wymasowaliśmy ile sie dało. W nocy też się lało, rano były ślady na podłodze. Wydawało się że całość zmiękła, napewno się nie powiększyła.
Dziś tylko trochę sie sączy, z krwią.

Posted

Jaki on cierpliwy jest....
Super pies.
Mam nadzieję, że uda mi się do Was jakoś podjechać albo przy okazji wizyty w Warszawie- zobaczyć Jasia na żywo i poznać.

Edit:
Kolejna wpłata z bazarku chrupkowego od Funky- 20 zł.
Dziękujemy!!!

Posted

ajlii napisał(a):
To co jest na głowie Jasia, to nie jest guz - tylko zbierająca się wydzielina. Tam jest tylko płyn pod skórą.

Wczoraj wieczorem nagle zaczeło duuuużo lecieć, bez podbarwienia krwią. Wymasowaliśmy ile sie dało. W nocy też się lało, rano były ślady na podłodze. Wydawało się że całość zmiękła, napewno się nie powiększyła.
Dziś tylko trochę sie sączy, z krwią.

Ajlii ja wiem, że to nie jest guz, nazwyam to tak roboczo, bo jak inaczej na twór paskudny powiedzieć? Na FB też to już wyjaśniłam.
A może taka ilość wydzieliny to skutek podawania ketokenzolu? Skoro ta wydzielina jest czyściejsza, to może to się tak oczyszcza? Ja oczywiście tylko teoretyzuję.
Ajlii a czy lekarz wyraził zgodę, aby zmienić wcześniej Jaśkowi lek na ANCOTIL?

Czekam też na informację ile pieniędzy wpłynęło dla Jaśminka na konto fundacji, może mamy już na dwa opakowania :)

Posted

Noemi1 - wydzielina jest cały czas w dużych ilościach, ale rzadko tak ładnie sama wypływała. Chyba że po pasieniu Jaśka przez kilka dni z rzędu acc - co generalnie jest trudne, bo on wyczuwa wszystko, nawet 1/4 maleńkiej tabletki meloksanu. Wczorajsze samo-oczyszczanie się głowy Jasia było zaskakujące, ale to akurat raczej dobry objaw. Szczególnie że wydzielina była czystsza i rzadsza. Wydaje się że ketokonazol mimo wszystko choć trochę działa.

Ketokonazol można zmienić na ancotil w każdej chwili.

Jasiek w końcu coś zjadł dzisiaj... nie za wiele, ale i tak cieszy :)

Posted

ajlii napisał(a):

Ojej to mnie martwi :(

Ja tez wiem ze to nie guz, i tez tak "to" nazywam, bo nie wiem jak inaczej :(

A Agacie z FB napisze tak jak radzicie...

Wyslalam wlasnie 10 euro na paypal Ajlii...prosze o potwierdzenie.

Posted

Cleo2008 napisał(a):

Wyslalam wlasnie 10 euro na paypal Ajlii...prosze o potwierdzenie.

Właśnie zaakceptowałam przelew i od razu przewalutowałam: 10 euro wyszło 38,92 zł.

Dziękuję w imieniu Jasieczka :)

Magdysko - proszę dopisz tą sumę do rozliczeń bieżących Jasia (do tej skarpety, do której wrzuciłaś dzisiaj 300 zł).

Posted

ajlii napisał(a):
Właśnie zaakceptowałam przelew i od razu przewalutowałam: 10 euro wyszło 38,92 zł.

Dziękuję w imieniu Jasieczka :)

Magdysko - proszę dopisz tą sumę do rozliczeń bieżących Jasia (do tej skarpety, do której wrzuciłaś dzisiaj 300 zł).

Już robię.
Jasio jedz nam, żebyś miał siły!!!

Posted

Kochani, na szybko rozliczenie z konta fundacyjnego:
I. Wpłaty z FB:
a. 20,- Marta G. Golczewo
b. 20,- Aleksandra K. Sulechów

II. Wpłaty z allegro:
a.50,- Alina Ch. Ciechanów
b.30,- Urszula D. Głuchołazy
c.20,- Małgorzata G. Skierniewice
d.10,- Joanna U. Wrocław
e.15,- Kinga B. Warszawa
f.5,- Irena H. Zamość
g.50,- Krystyna K. Mikołów

Razem:
I. FB - 40,-
II. Allegro - 180,-

Olej z czarnuszki jest też w postaci kapsułek - może tak będzie łatwiej podawać?

Posted

juliaikamil napisał(a):
Jasiek nie marudź tylko jedz. trzymaj się cieplutko. zwłaszcza, że u nas od rana pada... :(

U nas też :/ Jasiek rano wysikał się w kuchni, bo nie chciał wyjść na dwór. A potem jak gdyby nic wyszedł sobie pospacerować w deszczu......