Noemi1 Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Przelałam na razie tylko 20 zł dla Jaśminka na konto morisowej. I poprosiłam Agnieszkę_K o bazarek cegiełkowy dla Jaśminka. Mam nadzieję, że go zrobi. Jest w tym temacie niezłą fachurą :) Quote
ajlii Posted June 13, 2011 Author Posted June 13, 2011 Odebrałam wyniki badań krwi Jasia. Jestem w szoku... Zdaniem doktora z Łodzi obraz badania krwi wskazuje na to, że Jasio ma białaczkę... Leukocyty powyżej 50 tys. (badanie w marcu - 44 tys). Obraz uzupełniają m.in. reakcja na leki p-c zapalne (sterydowe i niesterydowe), wygląd zmiany w nosie (jest symetryczna, wygląda na sprawę wtórną, powikłanie możliwe że z układu chłonnego) oraz to że Jasio tyle czasu żyje i nie ma przerzutów... (białaczka rozwija się bardzo wolno, nie daje przerzutów). Konsultowałam już wyniki z lekarzem z Warszawy - potwierdza tą diagnozę. Jutro ma je obejrzeć także weterynarz zajmujący się chorobami krwi. Dobra wiadomość jest taka, że możemy go leczyć - doprowadzając do poprawy jakości życia, a możliwe że do remisji. Quote
Funky Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Najważniejsze jest to słowo: remisja! Boże, oby tylko los się uśmiechnął do Jaśka! Mocno trzymam kciuki i czekam na wytyczne co robimy! Quote
malibo57 Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Wiadomość szokująca, ale niesie za sobą jeden komunikat: możemy coś zrobić! I to jest dobra wiadomość. Quote
Agnieszka_K Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 mam nadzieję, że jutro uda mi się ogarnąć bazarek cegiełkowy dla Jaśminka - musi mu się udać, zbierzemy pieniązki! Quote
malibo57 Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 [quote name='Magdalena']Obrazek w formie cegiełki też mogę zrobić, tylko proszę napisać jakie nominały To przegapiłam! Magda, jasne, "waluta" z nominałem 5,- X 2, w sensie Franio i Jasiek:) Dyplomik Frania bardzo się podobał, więc leć Jaśmina. A ja troszkę Pana Ważnego wrzucę:) Quote
malibo57 Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Jasio zawsze jak najbliżej Ajlii - jego gwaranta bezpieczeństwa. Z Morkiem, który tu występuje gościnnie:) Quote
magdyska25 Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Planuje może ktoś bazarek ubraniowy? Mam kilka rzeczy do sprzedania w stanie b.dobrym. Quote
Agnieszka_K Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Jaśminowy bazarek cegiełkowy - bardzo proszę o rozsyłanie i zapraszanie http://www.dogomania.pl/threads/209515-*-*-*-handlujemy-weso%C5%82ymi-tabletkami-na-%C5%BCycie-Ja%C5%9Bmina-...-do-25.06-*-*-* jeśli mam coś zmienić w treści - dajcie znać Quote
azalia Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Dużo zdrowia dla jaśminka,dobrze że są realne szanse na wyleczenie. Quote
Agnieszka_K Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 na jakie konto zbieramy wpłaty dla Jaśminka z bazarku? poproszę o dane na pw Quote
KWL Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Agnieszka_K napisał(a):na jakie konto zbieramy wpłaty dla Jaśminka z bazarku? poproszę o dane na pw Dziękujemy bardzo za ten bazarek :-) Pytanie na czasie, jako że przeprowadzamy właśnie pewną reorganizację. Morisowa jest bardzo przeciążona różnymi obowiązkami i przemęczona. Doba stała się zbyt krótka aby wszystkim się odpowiednio zająć. Mając więc na względzie dobro Jasmina i innych swoich podopiecznych podjeła więc decyzję o tymczasowym opuszczeniu dogomanii i skupieniu się na swoich schroniskowcach. Prowadzenie wątku i koordynacje spraw Jaśminowych przekazała mi. Rozliczenia finansowe przejmie Magdyska25. Magdyska25 będzie on-line jutro rano i wyśle wszystkim wpłacającym namiary. Napisałem też już do moderatora prośbę o przejęcie pierwszych postów. Quote
Agnieszka_K Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 ok to i ja czekam na nr konta :) i proszę bardzo o reklamowanie bazarku, pozdrowienia dla Morisowej - oby Jaśminka konto się powiększyło do jej powrotu;) Quote
Noemi1 Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Agnieszko, Wiedziałam, że nie zawiedziesz i wymyślisz coś wspaniałego :Rose: :Dog_run:Jaśminek będzie mógł nadal tak hasać :) Quote
ajlii Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 Trzeba podjąć decyzję co do leczenia Jasia. Przy obecnej diagnozie, leki które dostaje hamują objawy ale go nie leczą. Dodatkowo mamy problem z suchą, pękającą skórą na głowie oraz niedrożnym kanałem nosowo-łzowym (musimy już wejść z antybiotykiem do oka). Biorąc pod uwagę rozpoznanie białaczki, są dwie możliwości: klasyczna chemia lub endoksan. Na temat chemii nie mam bliższych informacji. Tyle że koszt to ok. 200 zł jedno podanie (kroplówka) + dojazd do lecznicy. Potrzebne są 4 wlewy w miesiącu, leczenie będzie trwało conajmniej miesiąc - ale prawdopodobnie dłużej. Endoksan: http://www.doz.pl/leki/p4505-Endoxan O tym leku zebrałam wywiad u weterynarza który go zaproponował, a także pytałam drugiego lekarza weterynarii - który sam swojego psa leczył endoksanem (3 cykle, pies przeżył kolejne 10 lat). Endoksan jest w tabletkach. Koszt - do 100 zł/opakowanie. Wymaga natomiast specjalnych środków zabezpieczających, m.in. 2-3 par rękawiczek jednorazowych przy podawaniu, sprzątania natychmiast odchodów bez dotykania ich (czyli specjalny chwytak), hermetycznego zamknięcia, a także uniemożliwienia kontaktu Jasia z dziećmi, kobietami w ciąży itp. Lek ten niesie za sobą ryzyko pewnych powikłań, przemijających jednak wraz z zaprzestaniem podawania go. Z poważniejszych: musimy liczyć sie z zapaleniem pęcherza oraz natychmiast obstawić mu wątrobę wspomagaczami. Sierść może wypaść - ale leczoneny endoksanem bull akurat nie stracił ani włoska. Quote
majqa Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Co do chemii... czy to byłaby taka, po której trzeba izolować psa? Quote
ajlii Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 majqa napisał(a):Co do chemii... czy to byłaby taka, po której trzeba izolować psa? Nie wiem. Nie zebrałam jeszcze info na temat chemii. Quote
malibo57 Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Jaśminowy dyplom na allegro cegiełkowe od Magdaleny:Rose: Quote
magdyska25 Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Zaraz powysyłam wszystkim deklarującym nr konta (musiałam najpierw skończyć i podliczyć bazarek dla Bochnarka) i zacznę działać na swoich postach. Edit: Bardzo proszę osoby, które mogą wpłacić jednorazową sumę dla Jaśmina lub deklarują stałą wpłatę o kontakt ze mną na PV [SIZE=2](muszę to jakoś do kupy zebrać).- zaraz powysyłam PV do wszystkich osób, które są/pojawiły się na tym wątku: A jak na razie w drugim poście umieściłam rozliczenie: Dn. 6.06.2011 rozliczenie Morisowej: "To rozliczenie (wpłaty wszystkie, wydatki musze jeszcze uzupełnić dokładniej) WPŁATY MARZEC: 50 –koszyczek niechcianych staruszków 10 – Magdyska25 7,50 - spadek po Szafirze 50 – Asiaf 100 – Asiaf 50 – INGA.MM 50 – INGA.MM _____ 317,5 zł. WPŁATY KWIECIEŃ: 500 – od Pana Darka 50 – anonim od Apsy 10 – Magdyska25 81,80 – bazarek kwl’a ___ 641,80 zł. WPŁATY MAJ: 106 – spadek po Grubciu 10 – Magdyska25 40 – spadek po Malibu ___ 156 zł. WPŁATY CZERWIEC: 50 – Asiaf ___ 50 zł. 1165,30 zł. zebrane razem WYDATKI: 200 - rinoskopia 100 - badanie krwi i moczu 350 - 1.miesiąc hotelu 200 - koszty leczenia (przelane Ajlii) 200 - koszty leczenia (przelane Ajlii) 185,42 - uzupełnienie kosztów leczenia wg rozliczenia, które dostał o Ajlii 350 - 2.miesiąc hotelu 1585,42 zł. - wydatki razem ". Z tego wynika, że Jasiek[SIZE=5] jest na minusie 420,12 zł........ Quote
malibo57 Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Ajlii uzupełni wkrótce rozliczenie, mam nadzieję. Quote
bea100 Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Pełna mobilizacja finansowa! Magdyska25: proszę na pw numer konta i dane. Wpłacam (jednorazowo) 50zł. (przelew pocztowy). Przykro, mam żelazne zobowiązania bazarkowe (wcześniejsze, zaszalałam, nie wiedziałam...), ale grosz do grosza... Quote
ajlii Posted June 15, 2011 Author Posted June 15, 2011 [quote name='magdyska25'] Z tego wynika, że Jasiek jest na minusie 420,12 zł........ Wysłałam jakiś czas temu Morisowej dokładnie rozliczenie kosztów leczenia Jasia (leki, wizyty u weta, transport) - dotarło to rozliczenie do Ciebie? Jasio miał później nadpłatę 100 zł, ale już poszły pieniądze na leki. Plus było robione rtg czaszki i płuc, oraz dwie wizyty z podaniem sterydu. A wczoraj 100 puszek karmy dla psów z nowotworem i preparat wspomagający. Z wydatków była też kupowana przez Morisową 2 razy karma (puszki). Quote
Recommended Posts