Cleo2008 Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Noemi1 napisał(a):Ajlii absolutnie się nie poddawaj. Będziemy z Wami do końca, który mam nadzieję nadejdzie BARDZO PÓŹNO. Wiadomo już co mu jest, dostaje na to lek. Może po weekemdzie okaże się, że mamy na 2 opakowania. Dowiedz się tylko od lekarza, czy można mu już wcześniej podawać Ancotil. Ja bym zamawiała 1 opakowanie, jak już nazbieramy fundusze na dwa, resztę jakoś dozbieramy. Musimy. Będziemy mieć na to trochę czasu. A przynajmniej będzie już wiadomo czy lek mu pomaga. Ponawiam prośbę o nowe zdjęcia Jaśka. Przydadzą się też na FB, bo to działa na ludzi najbardziej. wstawilas? Ja wstawie oddzielnie na wydarzeniu ... Quote
Noemi1 Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Cleo2008 napisał(a):wstawilas? Ja wstawie oddzielnie na wydarzeniu ... Już dodane w wydarzeniu informacje i w albumie zdjęcia i informacje. Zbieram się do schroniska, bo tam kolejne biedy czekają. Quote
juliaikamil Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 ajlii proszę nie poddawaj się - jasiek i my potrzebujemy cie :) zaraz jadę do magdyski z rzeczami, zrobi nowy bazarek i allegro nieźle idzie, jak (mam nadzieję)wszystkie cegiełki pójdą to wystawimy następne i kasę będzie... musi :) jestem dobrej myśli i man nadzieję, że mój optymizm nie jest przedwczesny.... Quote
Cleo2008 Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Kochane, czy ma ktoras paypal, to ja bym sie dorzucila, ale moge tylko Euro przeslac, wiec dajcie znac Quote
ajlii Posted July 24, 2011 Author Posted July 24, 2011 A ja podliczam wydatki na Jasia z ostatniego czasu. To jest rozliczenie z sum na bieżące wydatki (prezent dla Jasia od myszy1 i wpłata od magdyski). Oprócz tego jest jeszcze dług -467,44 zł. DATA KWOTA OPIS 27.06 100 wpłata od mysza1 04.07 -54 badania posiew z wydzieliny bakterie + grzyb 05.07 -4,4 leki kompleks wit b 06.07 100 wpłata od magdyski 18.07 -31 mykogram 22.07 -27,2 leki hepatil, cyclonamina 23.07 -40,9 leki ketakonazol x2, strzykawki 5 ml 22.07 -35,23 lecznica pod żabką II punkcja głowy (wziełam fakturę na Vivę, będzie mozna później przesunąć fundusze) 22.07 -30 transport paliwo do lecznicy pod żabką saldo: - 22,73 zł Magdysko, czy możesz zasilić skarpetę Jasia? Uzbierały się już pieniadze na bieżące potrzeby? Chciałabym żeby to rozliczenie były już prowadzone na bieżąco, i żeby było w zapasie u mnie kilka złotych na wypadek nagłego problemy z Jasiowym zdrowiem. Dużo bezpieczniej sie czuję wiedząc że mogę w razie potrzeby zapakować psa do samochodu i za co zatankować czy zapłacić w lecznicy. Widze ile pracy i serca wkładasz w Jasiową ksiegowość - nie chciałabym Cię co chwilę nękać o szybkie przelewy czy zwroty. Na wszystko co sie da zbieram paragony. Zastanawiam się też nad przejsciem na gotowane posiłki dla Jasia - przynajmniej w dni kiedy nie chce jeść. Mój mąż przygotowuje wtedy Jasiowi posiłki z wyliczeniem kalorii nawet. Takie jedzenie kosztuje nas nawet 6-10 zł dziennie, zależności od posiłku. Czy mogłabym kupować Jasiowi produkty do przygotowywania takich posiłków i za to otrzymać zwrot na podstawie paragonów? Jasiek kiedy ma dobry dzień, je normalnie suchą karmę lub puszki i to w dużych ilościach. Kiedy ma gorszy je tylko gotowane i to podawane z ręki. A przy jego ostatnich problemach i coraz większej utracie masy to ważne by jadł tyle ile tylko da radę. Dziękuję za wsparcie... po prostu czasem robi się bardzo cieżko na duszy... Jaśka uwielbiam i zrobię wszystko co w mojej mocy, żeby jak najdłużej robił te swoje obchody po ogrodzie. I wylegiwał sie na poduszkach. I świecił tymi swoimi latarenkami w oczach. I wstawał o 10, bo wcześniej to środek nocy dla psa i nie rozumie po co go budzą... Quote
Wadercia Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 własnie sprawdziłam stan allegro. zostalo tylko 25 cegielek do sprzedazy, ale nie zapeszajmy :) ponad to, na koncie allegrowym mam 70 zł na Jaśka. Takze chyba wpłaty będa na koncie fundacyjnym. :) Quote
Marycha35 Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Ajlii supero robotę robisz:):):) Nie dziwię Ci się, że czasami wątpisz, zdjęcia psiaczka bardzo dosadne.....biedaczysko! Quote
magdyska25 Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Dotarły do mnie wpłaty dla Jaśka: 5 zł.- Iskra14 z bazarku chrupkowego Pani Iwona B. z FB przesłała 15 zł. wraz z buziakami specjalnie dla Jasia. Pięknie dziękujemy!!! Także obecnie Jasio na moim koncie ma + 755 zł. Ajlii- przesyłam Ci na bieżące wydatki 300 zł (wlicz jeszcze w to jedzenie gotowane dla Niego- oczywiście, że wszystkie wydatki- również gotowane jedzenie powinno być na naszych barkach- a nie na Twoich- także zbieraj paragony) + 22,73 zł. (to co był teraz na bieżących wydatkach na minusie), czyli w sumie leci do Ciebie przelewem 322,73 zł. I nie poddajemy się!!! A co do przelewów- to nie ma co Ajlii- jeżeli jest jakaś nagła potrzeba- napisz sms ile mam przelać a ja postaram się jak najszybciej to zrobić. Razem damy radę. Jasio jeszcze nacieszy się życiem u Ciebie! Obecnie po odliczeniu 322,73 zł. u mnie dla Jaśka jest + 432,27 zł. ( dodatkowo uzbiera się z bazarku ciuszkowego + allegro)- będzie na leki!!! Staniemy na głowie i uzbieramy!!! Quote
Noemi1 Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Dziewczyny, na FB ludzie proszą o paypal. Nie mam pojęcia jak to załatwić, ale czy Fundacja nie ma czegoś takiego i nie mogłaby udostepnić. Nie wiem też czy nie dałoby się tego załatwić prywatnie. Magdyska mogłabyś to sprawdzić w swoim banku? Wiem, że Jasiek ma dużo więcej potrzeb niż tylko ten ANCOTIL, ale proszę Was nie pogubmy się w rozliczeniach, bo na FB zbieram dla Jaśka konretne pieniądze na lek i dobrze, żeby one nie rozeszły się na inne rzeczy. Skoro ludzie na FB nam zaufali nie psujmy tego. Oczywiście obecnie możemy przesunąć trochę uzbierane pieniądze, ale chciałabym by w finale nie zabrakło nam na ANCOTIL. Zaraz będę ścigać Agnieszkę o kolejny bazarek dla Jaśka z przeznaczeniem na jego utrzymanie i leczenie, żeby było też na inne wydatki. Wszystkie akcje na Jaśka do pisuję do wydarzenia na FB. Sprawdzamy też kolejne źródło pozyskania leku. Może będzie tańsze :) Quote
magdyska25 Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Noemi1 napisał(a):Dziewczyny, na FB ludzie proszą o paypal. Nie mam pojęcia jak to załatwić, ale czy Fundacja nie ma czegoś takiego i nie mogłaby udostepnić. Nie wiem też czy nie dałoby się tego załatwić prywatnie. Magdyska mogłabyś to sprawdzić w swoim banku? Wiem, że Jasiek ma dużo więcej potrzeb niż tylko ten ANCOTIL, ale proszę Was nie pogubmy się w rozliczeniach, bo na FB zbieram dla Jaśka konretne pieniądze na lek i dobrze, żeby one nie rozeszły się na inne rzeczy. Skoro ludzie na FB nam zaufali nie psujmy tego. Oczywiście obecnie możemy przesunąć trochę uzbierane pieniądze, ale chciałabym by w finale nie zabrakło nam na ANCOTIL. Zaraz będę ścigać Agnieszkę o kolejny bazarek dla Jaśka z przeznaczeniem na jego utrzymanie i leczenie, żeby było też na inne wydatki. Wszystkie akcje na Jaśka do pisuję do wydarzenia na FB. Sprawdzamy też kolejne źródło pozyskania leku. Może będzie tańsze :) Kurcze, co to jest ten paypal? bo ja ciemna jestem. Ok. zaraz zrobię kolejne rozliczenie: tytuł: "na lek". Quote
ajlii Posted July 25, 2011 Author Posted July 25, 2011 Noemi1 - ja nie wiem do końca jak to jest rozliczane, ale chyba wpływy z FB idą na konto Vivy. A fundusze na koncie Magdyski to chyba z bazarku chrupkowego. A! I dziękuję serdecznie za pomoc przy bezdomnym szczurku :))) Malibo57 przy okazji Jasiowego grzyba mówiła też o dobroczynnym działaniu oleju z czarnuszki. Nie wiem jakbym miała to Jasiowi wlać do paszczy (on pluje wszystkim dalej niż widzi), ale może warto sie nad tym zastanowić także w przyszłości. Magdyska - paypal do system pozwalający na szybkie i w wielu sytuacjach bezpłatne przelewy na konta na całym świecie. Ja mam jakby co... Quote
magdyska25 Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 na koncie u mnie[SIZE=4] [SIZE=5]+ 432,27 zł. (w tym 195 zł. na leki). [SIZE=2]Ajlii- niektóre wpłaty z tytułem "na leki" są kierowane do mnie, więc chyba nie wszystko leci do Vivy. Ile ten specyfik z czarnuszki kosztuje? Chyba kiedyś dawałaś Jasiowi coś takiego? czy to był Bochnar? Ajlii skoro masz ten paypal mogłabyś udostępnić swój nr konta dla osób z zagranicy? Może odnajdziemy się z tym wszystkim udostępniając 3 nr kont Quote
Noemi1 Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 [quote name='ajlii']Noemi1 - ja nie wiem do końca jak to jest rozliczane, ale chyba wpływy z FB idą na konto Vivy. A fundusze na koncie Magdyski to chyba z bazarku chrupkowego. A! I dziękuję serdecznie za pomoc przy bezdomnym szczurku :))) Malibo57 przy okazji Jasiowego grzyba mówiła też o dobroczynnym działaniu oleju z czarnuszki. Nie wiem jakbym miała to Jasiowi wlać do paszczy (on pluje wszystkim dalej niż widzi), ale może warto sie nad tym zastanowić także w przyszłości. Magdyska - paypal do system pozwalający na szybkie i w wielu sytuacjach bezpłatne przelewy na konta na całym świecie. Ja mam jakby co... A nie możesz mu mieszać tego oleju z jedzeniem? Byłoby mniej stresu dla Was obojga :) [quote name='magdyska25']na koncie u mnie[SIZE=4] [SIZE=5]+ 432,27 zł. (w tym 195 zł. na leki). [SIZE=2]Ajlii- niektóre wpłaty z tytułem "na leki" są kierowane do mnie, więc chyba nie wszystko leci do Vivy. Ile ten specyfik z czarnuszki kosztuje? Chyba kiedyś dawałaś Jasiowi coś takiego? czy to był Bochnar? Ajlii skoro masz ten paypal mogłabyś udostępnić swój nr konta dla osób z zagranicy? Może odnajdziemy się z tym wszystkim udostępniając 3 nr kont DZięki magdyska za rozliczenie, ja też swoją drogą na FB robię osobne podliczenie wpłat na lek, żeby ludzie wiedzieli ile już się nazbierało a ile brakuje. Dla mnie jest obojętne czyj będzie paypal, prywatny wyślę po prostu na pw. Tylko wtedy poproszę o dane. W tytule przelewu poproszę ludzi, żeby pisali "na lek dla Jaśmina-wpłata z FB" i będzie wiadomo co to za pieniądze. Jeżeli chodzi o wpłaty z FB, to niektórzy pytają mnie na pw o konto do wpłat, wtedy podaję obydwa, opisując o co chodzi i im zostawiam wybór gdzie chcą wpłacić pieniądze, dlatego część wpłat idzie na konto magdyski :) ale w/w dopiskiem, żeby było wiadomo o co chodzi. Lecę do pracy, nie wiem, o której uda mi się tu zajrzeć. Quote
ajlii Posted July 25, 2011 Author Posted July 25, 2011 Faktycznie, za chwilę się pogubimy... Może zrobić skarpety Jasiowe z osobnymi rozliczeniami: na ancotil, na bieżące potrzeby (karma, leki, badania, wizyty w lecznicy)? Mój PP zaraz Ci wrzucę na pw. Quote
magdyska25 Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Teoretycznie robię tak, że ludzie, którzy wpłacili pieniądze zaznaczając w tytule "na leki"- idzie to na leki a jak nic np. z bazarku chrupkowego- na inne potrzeby. Może na razie niech będzie tylko to "na leki" bo i tak w sumie mamy ponad 400 zł. i nawet na jedno opakowanie leku by z tego nie było.... Quote
juliaikamil Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 co u Jaśminka? jeszcze 22 cegiełki zostały na Allegro Quote
magdyska25 Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 juliaikamil napisał(a):co u Jaśminka? jeszcze 22 cegiełki zostały na Allegro Ooo zapomniałam Julia podziękować Ci za odwiedziny i rzeczy na kolejny bazarek dla Jaśmina :) Quote
Agata Balu Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 [quote name='Noemi1']Dziewczyny, na FB ludzie proszą o paypal. Nie mam pojęcia jak to załatwić, ale czy Fundacja nie ma czegoś takiego i nie mogłaby udostepnić. Nie wiem też czy nie dałoby się tego załatwić prywatnie. Magdyska mogłabyś to sprawdzić w swoim banku? Wchodzi sie na stronę https://www.paypal-marketing.pl/sprzedawcy/kontakt.html i należy się zarejestrowaś jako klijent biznesowy. Podaje sie swoje dane jako organizacji i numer telefonu dla kontaktu. Oddzwonią. Rejestracja jest bezpłatna. Dla zarejestrowanych organizacji charytatywnych jest zniżka od wpływów. Pobierają około 3%. (czyli jak ktoś wpłaci 100 zł dostabieniecie 97). Cały proces rejestracji trwa szybko. Quote
juliaikamil Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 magdyska25 napisał(a):Ooo zapomniałam Julia podziękować Ci za odwiedziny i rzeczy na kolejny bazarek dla Jaśmina :) cała przyjemność po mojej stronie.... :) było mi bardzo miło i zapraszam na rewizytę :) Quote
Cleo2008 Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 [quote name='Agata Balu']Wchodzi sie na stronę https://www.paypal-marketing.pl/sprzedawcy/kontakt.html i należy się zarejestrowaś jako klijent biznesowy. Podaje sie swoje dane jako organizacji i numer telefonu dla kontaktu. Oddzwonią. Rejestracja jest bezpłatna. Dla zarejestrowanych organizacji charytatywnych jest zniżka od wpływów. Pobierają około 3%. (czyli jak ktoś wpłaci 100 zł dostabieniecie 97). Cały proces rejestracji trwa szybko. Moze byc paypal prywatny, podczepiony pod konto lub karte kredytowa.Agatko, to co ty piszesz jest jakies strasznie skomplikowane, prywatne osoby tez moga zalozyc, musialy by przelewac otrzymane kwoty na podane konto. Chodzi tylko o to zeby zagraniczni mogli wplacac w Euro lub USD , a paypal przelicza po kursie dziennym ... www.paypal.pl Quote
Cleo2008 Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 INFO Z FB - Agata Glaczkowska - daie znac co odpowiedziec, info przyszlo przez PW "wpadłam na pomysł zrobienia allegro-cegiełek dla psiaka. za allegro nie muszę od razu płacić :) a ludzie robią przelewy albo płacą przez allegro, wtedy wszystkie te pieniążki przeleje na Wasze konto. Nie musicie się martwić że tego nie zrobię bo ja sama jestem wolontariuszką w Celestynowie i jest to do sprawdzenia na stronie schronu: https://www.facebook.com/pages/Schronisko-dla-Bezdomnych-Zwierz%C4%85t-w-Celestynowie/179282728779241?sk=info więc jęsli jestescie zaiteresowani to czekam na sygnał, jedyne co poprosiła bym na adziah@tlen.pl zdjęcia które wstawię w aukcję - bo ja nie korzystam z szablonów allegro :)" Quote
Wadercia Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 hm.. ale allegro dl Jaśka jest więc nie rozumiem ? Quote
Noemi1 Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 To może kolejne zrobić, jak to obecne się skończy? Przepraszam, ale w sprawie paypal podjęłam samodzielnie decyzję i uważam, że skoro takowe konto posiada Ajlii, to podajmy je. Kilka osób na FB już się nieco w tej sprawie niecierpliwi i są chętni wpłacić coś dla Jaśka. Szkoda by było z tego nie skorzystać. Jeżeli uważacie, że to zły pomysł, napiszcie proszę, a będziemy na szybko coś kombinować. EDIT: Prosiłabym również bardzo o informację, czy, a jeżeli tak to od kogo i ile wpłynęło pieniędzy na konto Fundacji dla Jaśka, bo też chciałabym robić na bierząco rozliczenia na FB. Quote
Cleo2008 Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 wadercia napisał(a):hm.. ale allegro dl Jaśka jest więc nie rozumiem ? wadreciu, ja sie nie znam na allegro, czy moga byc 2 rownolegle czy to cos da czy moze to bzdura. ja nie rozumiem wogole wiec nie odpowiadaj pytaniem tylko mowicie mi co mam jej odpowiedziec albo same sie z nia skontaktujcie, bo ja nie mam zielonego... paypal podawac tylko na pw radze... to jest zbyt prywatna historia... zatem czekam :) Quote
Recommended Posts