magdyska25 Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Witamy! a ja informuję: Przelałam Ajlii 100 zł., które otrzymałam za bazarek kosmetyczny (II) (całość na spłatę długu). Quote
ajlii Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 Napewno w Czechach i Anglii. Może występować pod nazwą Alcobon, Ancobon lub Ancotil. Substancja czynna 5-fluorocytozyna. Od rana wydzwaniam do dystrubutorów, do aptek które współpracowały z Polfą Rzeszów (producent ancotilu) i mogą mieć lek jeszcze na stanie. Nigdzie go nie ma. Quote
Finetta Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Wg wyszukiwarki leków Ancotil w tabletkach jest dostępny w Warszawie na ul Corazziego tel 22 827 26 44 http://www.osoz.pl/osoz-apt/lekiSearchTb.jsf Poznaniu apteka ZDROWIE ul Galileusza 8 tel 61 862 58 61 http://www.osoz.pl/osoz-apt/lekiSearchTb.jsf Quote
bric-a-brac Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Z Warszawskich spróbujcie przedzwonić do apteki na ulicy Widok i na ul. Zielnej. Numerów ulic nie pamiętam. W swoim mieście obdzwoniłam dziś 9 aptek i w żadnej ani widu, ani słychu. Ale jakby każdy z swojej miejscowości wykonał kilka telefonów, to może gdzieś jeszcze leży na stanie:roll: Quote
PANGEA Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Witajcie Pobieznie "przelecialam" watek Widze, ze dokarmiacie Jasia puszkami vetfoodsa. Mam dostep do tych puszeczek z terminem waznosci do konca pazdziernika ( wiec jeszcze kilka mies). Puszki sa w cenie 5 zl sztuka. Moge wystawic fakture na nie. Jesli jestescie zainteresowani to prosze o kontat: pangea@poczta.onet.pl PS Koszt przesylki to 10 zl. Quote
ajlii Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 [quote name='Finetta']Wg wyszukiwarki leków Ancotil w tabletkach jest dostępny w Warszawie na ul Corazziego tel 22 827 26 44 http://www.osoz.pl/osoz-apt/lekiSearchTb.jsf Poznaniu apteka ZDROWIE ul Galileusza 8 tel 61 862 58 61 http://www.osoz.pl/osoz-apt/lekiSearchTb.jsf Jutro tam zadzwonie, dziś już nikt nie odbiera... Dziękuję za wszystkie namiary - będę szukać dalej. Dziś obdzwoniłam sporo miejsc, ale nigdzie nie było. Fajne było to, że w wielu miejscach trafiałam na życzliwość i pomoc obcych ludzi, ale niestety nikt nie był w stanie nam pomóc. Pangea - przepraszam że nie odpisałam na pw. Mamy gorący okres, zarówno w kwestii leczenia Jasia, jak i szczeniaków z lasu. Quote
winter7 Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Jeśli jest w Czechach, to jutro mój TZ tam jedzie i wraca wieczorem. Czy to lek na receptę? Dajcie mi szybko znać. Czy sprawdzałyście tą aptekę w Wawie? Jestem w Wawie do jutra. Mogłabym tu kupić i zawieźć Jaśminkowi Quote
ajlii Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 winter7 napisał(a):Jeśli jest w Czechach, to jutro mój TZ tam jedzie i wraca wieczorem. Czy to lek na receptę? Dajcie mi szybko znać. Czy sprawdzałyście tą aptekę w Wawie? Jestem w Wawie do jutra. Mogłabym tu kupić i zawieźć Jaśminkowi Podaj mi proszę szybko swój nr telefonu, zadzwonie jeśli mozna to jeszcze dziś... Quote
ajlii Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 Wyślij proszę jeszcze raz - brakowało jednej cyferki, a wiadomość po chwili znikła mi ze skrzynki :roll: Quote
Noemi1 Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Ja mogę dopiero jutro po 11:00 zapytać mojego weta, więc jeżeli uda się Wam coś załatwić, to napiszcie, a nie będę mu bez potrzeby zawracała głowy. Jeżeli się nie uda, to też proszę o info na wątku i będziemy działać. Wiem, że On sprowadza różne leki z zagranicy. Quote
ajlii Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 Jak tylko będę miała jakieś wieści, to dam znać na wątku. Noemi1 - czy jeśli znajdzie się ten lek w aptece w Warszawie, byłabyś w stanie wziąć receptę (od weta swojego lub mojego - przyjmuje na Żoliborzu) i pojechać go kupić? Winter7 - dziękuję serdecznie za pomoc :) Czekam na wieści, czy uda się i za ile go kupić w Czechach... Quote
Marycha35 Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Oooo widzę, że w kwestii leku już jest jakaś nadzieja:) Kochany psiak! Quote
Noemi1 Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 ajlii napisał(a):Jak tylko będę miała jakieś wieści, to dam znać na wątku. Noemi1 - czy jeśli znajdzie się ten lek w aptece w Warszawie, byłabyś w stanie wziąć receptę (od weta swojego lub mojego - przyjmuje na Żoliborzu) i pojechać go kupić? Winter7 - dziękuję serdecznie za pomoc :) Czekam na wieści, czy uda się i za ile go kupić w Czechach... Nie ma problemu, mogę podjechać po receptę, chyba wygodniej mi na Żoliborz, bo ja mieszkam na Bielanach a mój wet na Ursynowie, choć receptę na pewno by dał. Wyślę Ci na pw mój nr, bo jutro muszę jechać do pracy ok. 10:00/11:00, więc gdyby nie było jeszcze info na wątku to napisz mi sms lub zadzwoń. Quote
ajlii Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 Noemi1 napisał(a):Nie ma problemu, mogę podjechać po receptę, chyba wygodniej mi na Żoliborz, bo ja mieszkam na Bielanach a mój wet na Ursynowie, choć receptę na pewno by dał. Wyślę Ci na pw mój nr, bo jutro muszę jechać do pracy ok. 10:00/11:00, więc gdyby nie było jeszcze info na wątku to napisz mi sms lub zadzwoń. Ok, jak tylko będę coś wiedziała to dam znać :))) Dziękuję serdecznie... ten mały paskud zwany Jaśkiem nawet nie wie ile ma farta w życiu i życzliwych osób wokół niego... Jak skończą sie te akcje z Jaśkowym leczeniem grzyba i szczeniakami z lasu - to muszę zrobić odwyk od internetu... Wczoraj zabrałam laptoka żeby popracować nawet do samochodu, dobrze że mi się prąd szybko skończył ;) Quote
Noemi1 Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 ajlii napisał(a):Ok, jak tylko będę coś wiedziała to dam znać :))) Dziękuję serdecznie... ten mały paskud zwany Jaśkiem nawet nie wie ile ma farta w życiu i życzliwych osób wokół niego... Jak skończą sie te akcje z Jaśkowym leczeniem grzyba i szczeniakami z lasu - to muszę zrobić odwyk od internetu... Wczoraj zabrałam laptoka żeby popracować nawet do samochodu, dobrze że mi się prąd szybko skończył ;) Całe szczęście :) To jednak ja jeszcze nie jestem aż tak bardzo chora, a przynajmniej nie jestem w tym osamotniona :) Quote
Marycha35 Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Hi, hi, zdaje się, że Czart kopyta maczał w wynalazkach typu: laptop, tele komórkowy...... A czy Jaśmin ma szansę na usunięcie guza? Quote
ajlii Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 Marycha35 napisał(a): A czy Jaśmin ma szansę na usunięcie guza? Ten "guz" to prawdopodobnie wcale nie zmiana nowotworowa... chyba że bardzo łagodna (bez przerzutów, nie rozrastajaca się, o nietypowym regularnym kształcie). Możliwe - jak od początku sugerowała dr Magda z Fauny - to właśnie kwestia grzyba lub bakterii, które otorbione siedzą od lat w nosie Jasia... Quote
Marycha35 Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Fuj, jasna cholera! To może uda się tym lekarstwem zdziałać cuda:) Biedny psiulek, to zdjęcie jak leży i ma krwotok z nocha przykre bardzo... Quote
Noemi1 Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 ajlii napisał(a):Ten "guz" to prawdopodobnie wcale nie zmiana nowotworowa... chyba że bardzo łagodna (bez przerzutów, nie rozrastajaca się, o nietypowym regularnym kształcie). Możliwe - jak od początku sugerowała dr Magda z Fauny - to właśnie kwestia grzyba lub bakterii, które otorbione siedzą od lat w nosie Jasia... Czyli jednak jest szansa (tak jak kiedyś pisałam), że to samo wyjdzie/zniknie i Jasiek będzie bez tego potwora na pyszczku? Tak bardzo w to wierzę, że chyba nie przyjmuję innej opcji :) Ten lek musi się znaleźć!!! Quote
Funky Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Ja też bardzo, ale to bardzo wierzę i kibicuję chłopczykowi jak nie wiem co!!! <3 Quote
magdyska25 Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Ajlii- jeszcze jedna osóbka napisała do mnie na PV, że zna osoby, które mogłyby załatwić lekarstwo. Trochę poszperałam po wątku i coś tam próbuję sklecić na allegro cegiełkowe. Jak coś to nie krzyczcie. Niektóre wypowiedzi na temat Jasia biorę bezpośrednio z wątku. Co do leku to wysyłam Ci PV z namiarami. Quote
ajlii Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 Dzwoniłam do tych aptek - nie ma w żadnej ancotilu... Czekam na info od winter7, czy uda się go znaleźć w Czechach... i w jakiej cenie. Wlewy dożylne są dla nas nie osiągalne. Przede wszystkim cena: ok. 1200 zł za pakiet, który nie wystarczy na całe leczenie. Do tego zdobycie graniczy z cudem, bo tylko do obiegu szpitalnego zamknietego. Ancotil w tabletkach - cena zależy od producenta i kraju w którym jest sprzedawany. Niestety, możliwy jest koszt liczony w setkach złotych za opakowanie... Jasiowi potrzebne są 2-3 opakowania po 100 tabletek 500 mg by wogóle móc rozpocząć leczenie... Jeśli nie uda się leku znaleźć w Czechach, po kolei będziemy uruchamiać inne kontakty - z dogo, fb, prywatne... Musi się udać! Uparta jestem. Nie pozwoliłam umrzeć Jasiowi wiosną, nie pozwolę i teraz. On bardzo chce żyć, robić te swoje obchody po ogrodzie, uśmiechać tymi swoimi połamanymi zębiskami, cieszyć się każdym dniem w domu, z człowiekiem... Quote
Noemi1 Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 O kurcze.... To ja dziś też rozpocznę poszukiwania po wetach. Musi się udać! Quote
Recommended Posts