Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W środę dam radę się urwać żeby podjechać do tego przytuliska. Zadzwonię do Ciebie Madi bliżej środy. Sunia terierka, która na pewno pojedzie do Funi to będzie od dzisiaj Yoko :)

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='as_ko']W środę dam radę się urwać żeby podjechać do tego przytuliska. Zadzwonię do Ciebie Madi bliżej środy. Sunia terierka, która na pewno pojedzie do Funi to będzie od dzisiaj Yoko :)[/QUOTE]
O to może uda nam się spotkać

Posted

Madallena (W-wa Mokotów) weźmie Misię na BDT - ale po sterylizacji - jak to zorganizować ? Rachów - Lublin i tu sterylka - Warszawa ? Gdzieś ze 3 dni w L-nie musiałaby zostać.

Posted

[quote name='MaDi']Łatka?
Mała jest ciężko mi powiedzieć ile może ważyć może maks 12kg? Futro pewnie coś dodaje. Muzzy, Assa widzieliście napiszcie coś:mad:
Dodam jeszcze,że mieszka w domu i podobno śpi w łóżku:crazyeye:
Tu przy mojej stopie rozmiar 37:evil_lol:

Zapamiętałam ją jako właśnie terierko podobną, zwłaszcza jeśli chodzi o zachowanie :cool3:, biegała od jednego do drugiego okna przyczepy kempingowej, w której siedziały koty i skakała jak nakręcona :evil_lol: jest takim średniaczkiem na krótkich łapkach, może ważyć tak jak Madi mówi

Posted

Dzwoniłam i tak jak prosiła E-S zarezerwowałam Yoko, Czekoladkę, Łatkę i Misię ( podobno mam źle zapisane imię powinno być Mimi;))
Pani Renata powiedziała mi że z Łatka może być problem bo jest nieufna do obcych nawet jej TZta, ale zapewniła mnie,o istnieniu jej klona:cool3:
Jaki jest plan? Wszystkie jadą do kliniki na ciachanie i przegląd?
Mój wet. jest w czwartek, ulubiony chirurg w piątek ew. na tel.:loveu:
Może lepiej pojechać w czwartek? Yoko wymaga zabiegów pielęgnacyjnych...

Posted

[quote name='E-S']Madallena (W-wa Mokotów) weźmie Misię na BDT - ale po sterylizacji - jak to zorganizować ? Rachów - Lublin i tu sterylka - Warszawa ? Gdzieś ze 3 dni w L-nie musiałaby zostać.[/QUOTE]

Ustalmy coś.

Łatka, którą kocham - powinna się nazywać Fryga :).
Po rozmowie z Funią, która ma tylko 1 wybieg doszłyśmy do wniosku, że skoro Łatka-Fryga ma charakter ... Bugiego i wkurza inne psy swoją witalnością - to nie może, dla własnego dobra być w 1 boksie z innymi. Czyli Łatka czeka. Jest sama, czy biega np. z Czekoladką ? dogadują się ?

Czekoladka - do ustalenia z jakimi psami jest na wybiegu. Czy się dogaduje z nimi, czy wycofana, czy wkurza jak Łatka i ją gryzą, popatrzcie jak to tam wygląda.

Siostry "West" - są trzy - i pójdą trzy, bo są wesołe, pogodne, piękne - czekają w kolejce. Jedna jakaś bardziej nieśmiała, do pracy. Potrzebne - zdjęcia też przy nodze, żeby było widać wielkość.Jak będzie boks wolny - to te piękności można wziąć na 1 raz. Wyczesać, frotki na łeb, Muzziego przywieźć na sesję i w ciągu tygodnia mają domy :D

W ogóle w środę oprócz zdjęć - trzeba by poobserwować które psy się lubią, które nie znoszą - to daleko, więc za 1 wyjazdem warto byłoby zabrać jak najwięcej psów, ale nie możemy przez niewiedzę wpakować wrogów w 1 miejsce i doprowadzić do tragedii.

POTRZEBNE PIENIĄDZE - na odrobaczanie, frontliny lub firpexy, sterylki, nawet durnych smyczy nie mamy !

/As-co moja lustrzanka zepsuta nadal - body padło, dobra jest ta pożyczona - ale dobra w sensie, że działa, robi ziarno, wiesz która, mogę Ci przywieźć z ładowarką, ale nie wiem, czy jest sens ?/

Posted

[quote name='MaDi']Dzwoniłam i tak jak prosiła E-S zarezerwowałam Yoko, Czekoladkę, Łatkę i Misię ( podobno mam źle zapisane imię powinno być Mimi;))
Pani Renata powiedziała mi że z Łatka może być problem bo jest nieufna do obcych nawet jej TZta, ale zapewniła mnie,o istnieniu jej klona:cool3:
Jaki jest plan? Wszystkie jadą do kliniki na ciachanie i przegląd?
Mój wet. jest w czwartek, ulubiony chirurg w piątek ew. na tel.:loveu:
Może lepiej pojechać w czwartek? Yoko wymaga zabiegów pielęgnacyjnych...[/QUOTE]

Na sterylkę umów Mimi - to ładne imę :D Mimi potrzebuje po sterylce transportu do Warszawy - czeka na nią BDT u Madalleny a być może już będzie chętny DS :D

Na Stefczyka do salonu jedzie Yoko. As-co ją zabiera do Zamościa.

Łatka i Czeki - kurna kasy nam trzeba !
4 suki - 4 sterylki = minimum 500 zł
Przegląd wszystkich od razu - ze szczególnym uwzględnieniem skóry - świerzb, wszoły, grzyb i uszu pod kątem grzyba. Dziąsła - czy nie ma stanu zapalnego i nie trzeba niczego usuwać. Przepukliny czy nie mają - nie chcę powtórki jaką miałam w tamtym roku w środku lasu za Warszawą z tymczaską Bibi, bo przechlast jak nie wiem, oczy - ropa ? różowo-brązowe wycieki ? zostawię As-co Optex do przemycia, ale błagam sprawdźcie czy nie ma stanu zapalnego w oczach i od razu kropelki kupcie, mogą mieć pozacierane spojówki piachem. Jeśli którykolwiek pies ma grudkowate zapalenie wewn. powieki - test na nosówkę i decydować co robić ? Nie mamy 2.500 zł na ratowanie żebyśmy własne doopy sprzedały - nie da rady z tym, ja się nie podejmuję.

Potem odrobaczanie. Szczepienia. Miejsce w hotelu 10 zł doba.

Yoko - fryzjer + środek uspokajający, zapomniałam ile ... a byłam dzisiaj na Stefczyka i gadałam i zabijcie mnie, zapomniałam, pamiętam, że miejsce w szpitalu 27 zł doba, w hoteliku 19 zł. Mam jeszcze po Bugim hydroxizinę, ale nie wiem, czy emocje przy wycinaniu dredów nie będą silniejsze od syropku, na Stefczyka sobie radzą nawet z moją histerycą Zdrapką - na nią hydroxizina nie działa, oni dają radę jakoś i pies wybiega szczęśliwy i w podskokach, więc i z Yoko sobie poradzą.

Jezu co jeszcze ? nie wiem, jestem do wtorku ...
Poproszę foty klona Łatki. Dżizys, czemu ja nie mogę z Wami jechać ???!!!

Posted

Mam inny nikczemny plan;)
Może by tak wykąpać Yoko w odpowiedniej asyście, dać na sterylkę i poprosić aby powycinali kołtuny zanim się wybudzi? Musze tylko poprosić ładnie doktora.
Przed sterylizacją lepiej nie podawać jakichkolwiek specyfików. Jakie są koszty doprowadzenia psiaka do normalności? Mogą być po zabiegu np. 7 dni w klinice tylko trzeba będzie do nich przychodzić bo mają klatki bez wybiegów. Zobowiązałam się też zapewnić karmę.

Posted

[quote name='matrioszka2']Yoko będzie sterylizowana na Stefczyka, czy na Głębokiej ?

Jestem za salonem.W tej kwestii będę twarda :diabloti:[/QUOTE]
Jak dadzą radę bez dopalaczy to będę bardzo wdzięczna;)
Obie sunie chyba w jednym miejscu?

Posted

[quote name='matrioszka2']Sorki ... a ten ...ch... na pierwszym planie - to czyj ?:turn-l:[/QUOTE]
Pomyśl kto robił zdjęcia:-D:roflt:

Posted

[quote name='matrioszka2']Nieeee.... ?!
Tak ?!:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:
Wkręcasz go. Jak się kapnie - straciłaś fachowca i wsparcie na pierwszej linii.:diabloti:[/QUOTE]
Przyznam że nie wiem, pewnie zajrzy i powie co to i czyje to:cool3:

Posted

[quote name='matrioszka2']Ha ! Wycofujemy się teraz rakiem , tak ?:cool3::eviltong:
Przecież się nie przyzna :evil_lol:[/QUOTE]
E tam ja po prostu nie widziałam ale moja koleżanka chodziła z Muzzym i opisywała zdjęcia:siara:

Posted

No właśnie, Yoko ma sterczące uszka i wygląda jak terier szkocki. A tamta ma takie samo umaszczenie, tylko klapnięte uszka. Ale nie jest klonem Łatki, nie ma czarnych plam wielkich.