Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

bico napisał(a):
(...)
I taka moja sugestia, biorąc pod uwagę historię tego miejsca, doświadczenie dogomaniaków i poprzednie próby pomocy oraz niewyjaśnione zachowania opiekunów tych psów - warto chyba spisać z prawnymi opiekunami tych zwierząt umowę, w której wyraźnie i prosto zaznaczone jest, że pomoc dla psów i kotów, ich karmienie, leczenie i szukania im DT/DS jest uzależnione od wydawania tych psów regularnie do sterylizacji. Nie ma sterylizacji i współpracy, stosowania się do wskazań i nakazów LSOZ oraz weteryznarzy, to nie ma pomocy. Bo stracimy czas, nerwy, pieniądze, a potem wszystko będzie po staremu, a w przyszłorocznym Kurierze artukuł pt. np. "400 psów głoduje i czeka na pomoc".......:shake:

Dziewczyny, to BARDZO ważna kwestia. To jest zbieraczka i łatwo się z psami nie rozstanie!

Posted

Zofia.Sasza napisał(a):
to BARDZO ważna kwestia. To jest zbieraczka i łatwo się z psami nie rozstanie!

Tylko że ta zbieraczka jest poważnie chora i być może już do psiaków nie wróci. A jej córka, która teraz zajmuje się Przytuliskiem, poprosiła o pomoc i według mnie nie można jej oceniać przez pryzmat jej mamy. Choć oczywiście trzeba 'trzymać rękę na pulsie', ale zakładanie z góry, że też nie będzie chciała oddawać psów, byłoby wg mnie dużym błędem. Tym bardziej, że podejście do psów, z tego co zdążyłem zaobserwować, ma bardzo dobre, psy do niej lgną.

Posted

muzzy napisał(a):
Tylko że ta zbieraczka jest poważnie chora i być może już do psiaków nie wróci. A jej córka, która teraz zajmuje się Przytuliskiem, poprosiła o pomoc i według mnie nie można jej oceniać przez pryzmat jej mamy. Choć oczywiście trzeba 'trzymać rękę na pulsie', ale zakładanie z góry, że też nie będzie chciała oddawać psów, byłoby wg mnie dużym błędem. Tym bardziej, że podejście do psów, z tego co zdążyłem zaobserwować, ma bardzo dobre, psy do niej lgną.

Nie mówię, żeby cokolwiek zakładać, ale po prostu uważać. Myśmy się u zbieraczki z Serocka nieźle przejechali na takiej "rozsądnej" córce. Z początku było OK, a potem zamiana frontu...

Posted

[quote name='Zofia.Sasza']Nie mówię, żeby cokolwiek zakładać, ale po prostu uważać. Myśmy się u zbieraczki z Serocka nieźle przejechali na takiej "rozsądnej" córce. Z początku było OK, a potem zamiana frontu...

Otóż to - żeby nie było tak jak wtedy : http://www.dogomania.pl/threads/144764-B%C5%82agalny-apel-o-pomoc

Te błagalne apele o pomoc i robienie w bambuko o ile pamiętam trwa od 2004 r., na miau i str. emira też to tłuką od 7 lat, można sobie poszukac.
Rachów był studnią bez dnia - a psy umierały, nie były leczone, sterylizowane, wyadoptowywane mimo deklaracji, że jak najbardziej do adopcji są.
Raz dałam się nabrać na Rachów - a teraz zobaczę spokojnie, czy się coś nie zmieniło.
Widać, że psy są specjalnie zbierane - papilon, kudłacze, terier szkocki - nie było chętnych na nie ???

Posted

Zofia.Sasza napisał(a):
Nie mówię, żeby cokolwiek zakładać, ale po prostu uważać.

E-S napisał(a):
a teraz zobaczę spokojnie, czy się coś nie zmieniło.

Właśnie to miałem na myśli.

Posted

Byłam tam kiedyś jak jeszcze Pani Stanisława opiekowała się psami... to minęło mam nadzieję,że teraz coś się ruszy. Opiekunowie chcieli nam zapakować chociaż 2 psy jak odjeżdżaliśmy tylko ja nie mam już gdzie brać kolejnych. Potrzebne są DS oraz BDT chociaż po to aby sprawdzić ich współpracę.
Zacytuje Panią Renatę " Nie chcę żyć jak mama" i mam nadzieję,że to prawda.

Posted

[quote name='emdziolek']Bardzo prosze o wiecej informacji na pw na temat tego pieska:
https://lh5.googleusercontent.com/_fWRdp18L2oY/TZItVeL996I/AAAAAAAABjg/0dGgiJu8iaM/IMG_2452_resize.jpg

i tego:
https://lh6.googleusercontent.com/_fWRdp18L2oY/TZItx1uY72I/AAAAAAAABjg/2UB91hVTozs/IMG_2557_resize.jpg

to pilne.
Poszło PW
Oba te psiaki to moje adopcyjne typy:)
Przesympatyczna kilkuletnia sunia, w boksie obok mieszka jej syn który jest 2 razy większy:crazyeye: Widziałam ją już 3 lata temu. Wg. mnie to miks pekińczyka.
Kosmiczny miks jakiegoś teriera szczekała na nas, mam zaniedbaną sierść podobno nie pozwala sobie ich obciąć obciąć.
Jest chyba na którymś z filmików.

Posted

Uwazam, ze wszystkie psiaki sa cudne, tylko trzeba dojsc z nimi do ladu.
Nie zapomne jak moja Beti smierdziala+ inne dodatki jak ja przywiozlam, Bida byla straszna,a teraz kawal baby. :D
Zrobie im jakis banerek :)

Posted

Dziewczyny, potrzebujecie teraz ogłoszeń dla psiaków, czy najpierw chcecie je trochę poznać ?

Mogę pare ogłoszeń porobić dla tych fajnych kudłatych i bardziej w typie. Niech idą pierwsze, domki o kudłate pewnie będą się biły, więc po co mają tam jeszcze siedzieć :)

Posted

MaDi napisał(a):
Każda pomoc jest bardzo potrzebna, najbardziej adopcje i leki...

Jakie konkretnie leki są potrzebne najbardziej i w jakiej ilości?

Posted

ciapuś napisał(a):
Bardzo proszę o kontakt kogoś kto zajmuje sie sprawą tego przytuliska 792-061-133

Chciałam Ci wysłać pw z nr tel do MaDi, ale masz zapchaną skrzynkę....

Posted

bico napisał(a):
Jakie konkretnie leki są potrzebne najbardziej i w jakiej ilości?

Wzięłam dzisiaj z kliniki advocate dla suni z "okularami" i Perełki- całej łysej.
Kupiłam 10 obroży od pcheł i kleszczy oraz prawie 40 kg makaronu.
Mam tez sucha i mokrą karmę ale jeszcze nie podliczyłam ile dokładnie.
Chciałam kupić breloczki jak do kluczy aby oznaczyć numerami psy oraz kolorami samce i samice ale koszt najzwyklejszego to 1 zł:shake: Trzeba będzie poszukać w internecie i zawieźć następnym razem.
Co do leków na pewno trzeba wszystkie odrobaczyć ale to powinno się zrobić jednocześnie a przy takiej ilości psów to niesamowite koszty:-(
W związku z tym,że teraz są straszne kleszcze najpotrzebniejsze są obroże i kropelki od pasożytów.
Dziękuję za piękne banerki, jak znajdziesz chwilę to może zrób z jakiś z liczbami i bardziej dramatyczny ok?