MaDi Posted April 4, 2011 Author Posted April 4, 2011 Luzia napisał(a):Strona na pewno nie jest aktualizowana, zdjęcia na niej robione były gdzieś koło 2008 roku niektóre przy mnie. Co do chleba, zawsze był kupowany ponieważ tego życzyła sobie p. Olszewska. Jako że wygodniej jej było pokroić chleb i dać niż gotować makaron czy ryż. Z tego co pamiętam to dodatkowo co jakiś czas Fundacja kupowała puszki w bardzo dużej ilości, nie wiem jak jest teraz. No i kości plus kurczaki z jakiejś rzeźni. Allegro jak coś mogę wystawić cegiełkowe. Tylko wieczorkiem bo wtedy "wena" mnie łapie i łatwej będzie mi stworzyć jakiś tekst. Cegiełki po ile? 5? Selenga odpisała mi w sprawie allegro, omawiamy szczegóły;).Może ty zrobisz jakimś konkretnym psiakom? Takie adopcyjno-cegiełkowe? Lub dla psiaków które na 100% opuszczą niebawem przytulisko i będzie potrzeba funduszy na badania, sterylki i pobyt w klinice.? Tylko z takim raczej warto poczekać do środy. Czy wiadomo już coś o zabiegach pielęgnacyjnych Yoko? Ile suń mam umawiać na sterylki? Quote
MaDi Posted April 4, 2011 Author Posted April 4, 2011 Luzia napisał(a):Tak jak pisałam, w 2008 oczka Uszatka były jak najbardziej w porządku. Przeoczyłam:oops: Quote
Luzia Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 MaDi napisał(a):Selenga odpisała mi w sprawie allegro, omawiamy szczegóły;).Może ty zrobisz jakimś konkretnym psiakom? Takie adopcyjno-cegiełkowe? Lub dla psiaków które na 100% opuszczą niebawem przytulisko i będzie potrzeba funduszy na badania, sterylki i pobyt w klinice.? Tylko z takim raczej warto poczekać do środy. Czy wiadomo już coś o zabiegach pielęgnacyjnych Yoko? Ile suń mam umawiać na sterylki? Spoko, tylko potrzebne dokładniejsze opisy. A przy najmniej na tyle dokładne na ile się da. Quote
muzzy Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Florentynka napisał(a):Mam sugestię - może to upierdliwe, ale chyba ma sens. Otóż gdyby autor ( pięknych, mimo całej upiorności sytuacji) zdjęć, lub ktoś kto widział psy na żywo umieścił w albumie z fotami krótkie info o psach pod zdjęciami, w formie podpisu ( autor) lub komentarza ( inni). Bo po pierwsze - foty psów się powtarzają - nadanie im imion albo numerów ułatwi orientację. Po drugie - podstawowe info - pies/suka, stary/młody, wygląda na zdrowego/chorego, łagodny/zołza - ułatwi ewentualnym kandydatom na DT odpowiedni dobór psa do swoich możliwości. Mogę zrobić opisy w albumie, ale nie wiem nic o psiakach, musielibyśmy siąść razem z MaDi lub z Elizą (czyli osobą, która robiła opisy) i wspólnymi siłami coś wyrzeźbić. bico napisał(a):MaDi jest jakaś propozycja planu działania i pomocy dla tego psiaka z wytrzeszczem gałek ocznych? Widziałaś tego psa z bliska? On rzeczywiście ma coś z oczami? Według mnie, chociaż się nie znam i mogę się mylić, on ma też jakieś problemy psychiczne, bo jakoś tak dziwnie skakał tylko w przód i w tył. Quote
muzzy Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 matrioszka2 napisał(a):Sorki ... a ten ...ch... na pierwszym planie - to czyj ?:turn-l: 'Ogon' się nie pisze przez 'ch' :no-no-no: I nie wiem czyj to ogon :???: Quote
as_ko Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Madi umów 2 sterylki dla naszych psiaków, które mają do Funi jechać. My jak przyjedziemy do Lublina to je zabierzemy do mnie i wykąpiemy w domu, a jak podeschną to pojadą do kliniki i tam już zostaną, tak jak się umawiałyśmy do piątku (14 kwietnia). Jeśli nie znajdą domów to potem zawiozę je do Funi, a Mimi pojedzie do Warszawy. Ja zrobię allegro wyróżnione dla tych suczek, które będą pod naszą opieką. Quote
bico Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 MaDi napisał(a):Ewidentnie ma problem z "wytrzeszczem" to starszy psiak podobno ma tak od jakichś 2 lat, tam jest dużo niewidomych psów może trochę dramatyzuję ale tak około 5. Czy osoby które kiedyś tam jeździły pamiętają w jakim stanie były jego oczy? W Lublinie jest super Okulista ale można go skonsultować jak będzie czekało na niego bezpieczne miejsce. Czyli na razie nie ma dla niego żadnego planu dotyczącego dt? I bez dt nie będzie tej konsultacji? Quote
E-S Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 as_ko napisał(a):Madi umów 2 sterylki dla naszych psiaków, które mają do Funi jechać. My jak przyjedziemy do Lublina to je zabierzemy do mnie i wykąpiemy w domu, a jak podeschną to pojadą do kliniki i tam już zostaną, tak jak się umawiałyśmy do piątku (14 kwietnia). Jeśli nie znajdą domów to potem zawiozę je do Funi, a Mimi pojedzie do Warszawy. Ja zrobię allegro wyróżnione dla tych suczek, które będą pod naszą opieką. W sumie dla 3 suczek - Mimi i 2 jakieś, które zabierze As-co. bico napisał(a):Czyli na razie nie ma dla niego żadnego planu dotyczącego dt? I bez dt nie będzie tej konsultacji? Sądzę, że nie ma planu, bo nie ma zaplecza finansowego. Ani dla niego, ani łysej Perełki, ani suni-szkieletora, ani Uszatka z nużycą wokół oczu. Dla tych psiaków w 1 kolejności potrzebne jest allegro cegiełkowe. Dobra, wracam do pracy. Quote
as_ko Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Pozbierałam trochę rzeczy i stworzyłam bazarek na sterylizację suczek: http://www.dogomania.pl/threads/205431-Bi%C5%BCuteria-ciuszki-dla-pa%C5%84-i-suczek-torebka-i-inne.-Na-suczki-z-Rachowa.-Do-10.04!?p=16633681#post16633681 Quote
2411magdalenka Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 zapisuję, co by znowu godzinę wątku nie szukać ;) pisałam pw do Madi, zakochałam się w suni kudłaczce 8-mies z pierwszej strony.. i chciałabym ją adoptować.. rodzinka: mąż i ja 2 córcie: 1,5-roku, 4-latka sunia 6-mies. FOKA jeszcze przed sterylizacją 2 koty, kocur Zeus kastrat, kotka Shisha 6-mies jeszcze przed zabiegiem zwierzaki szczepione (tj widują weta w razie potrzeby) i kochane na równo z dzieciakami.. dzieci mają bardzo bliski kontakt od urodzenia ze zwierzętami.. Dom z ogrodem 25arów, za domem las 100 arów też ogrodzony. 2 tygodnie temu auto zabiło siostrę Foki (miałam 2 sunie) - Kropeczkę. Sunia była w typie teriera krótkowłosego, chudzina i wcisnęła się między mur od ogrodzenia a taki metalowy postument od fotokomórki na bramie (przestrzeń 10-12cm) i wyszła na drogę..mieszkam przy krajowej, ruch duży:( Foka jest samotna i smutna, więc szukamy dla niej towarzysza/-szki. mieszkamy w okolicach Krakowa, za Wieliczką... zgadzamy się na przedadopcyjną, poadopcyjną, podpiszemy umowę, wysterylizujemy.. odpowiem na wszelkie pytania.. chyba tyle. Quote
Andzike Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Mam dom w Warszawie u starszej Pani dla niemłodej suczki / pieska gładkowłosej lub szorstkowłosej. Piesek max. 6-7kg. Czy wśród cudów z Rachowa są takie? Quote
Marlena:) Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 E-S napisał(a):Sądzę, że nie ma planu, bo nie ma zaplecza finansowego. Ani dla niego, ani łysej Perełki, ani suni-szkieletora, ani Uszatka z nużycą wokół oczu. Dla tych psiaków w 1 kolejności potrzebne jest allegro cegiełkowe. Dobra, wracam do pracy. Chętnie pomogę z grafiką do aukcji i wszelką pomocą w tej kwestii. Na allegro cegiełkowe trzeba mieć konto fundacyjne, czyż nie? Quote
Luzia Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Marlena:) napisał(a): Na allegro cegiełkowe trzeba mieć konto fundacyjne, czyż nie? Niekoniecznie ;) Ważne żeby podawać konto nie prywatne tylko właśnie fundacji/stowarzyszenia. Quote
Marlena:) Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Luzia napisał(a):Niekoniecznie ;) Ważne żeby podawać konto nie prywatne tylko właśnie fundacji/stowarzyszenia. Serio? Chyba, że tak :) Quote
LadyS Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Pozwolę sobie zaprosić na bazarek z domowej roboty makaronami: http://www.dogomania.pl/threads/205442 Quote
Paulina_mickey Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 MaDi napisał(a):Super plakat jeśli możesz to usuń informację o kotach bo opuściły już przytulisko, jak możesz to dodaj informację o preparatach przeciw pasożytom jaki i o potrzebie obroży, szelek i kagańców( chociaż do transportu bo niestety obawiam się że z rozmiarami może być kiepsko w moich zapasach). Koniecznie dopisek przy wpłatach "darowizna psy z Rachowa Starego". Jako pierwszy nr. umieść mój gdyż głównie sama "wkopałam" się w te psy w sumie tak jak i pozostałe;) 602228411. Z góry dziękuję. Zaraz zmienię. A na tę dużą kaukazio-benio- pirenejke kontakt w sprawie ogłoszeń podawać na Ciebie?Jak ona ma na imię ? Quote
MaDi Posted April 4, 2011 Author Posted April 4, 2011 Paulina_mickey napisał(a):Zaraz zmienię. A na tę dużą kaukazio-benio- pirenejke kontakt w sprawie ogłoszeń podawać na Ciebie?Jak ona ma na imię ? Lessi ale na razie jej nie ogłaszaj bo jak dzwoniłam do P. Renaty o mówiła że jest na nią chętna Pani tylko maja jeszcze coś tam posprawdzać bo w domu jest małe dziecko. W środę zobaczymy cz jeszcze jest. Quote
Paulina_mickey Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 [quote name='MaDi']Lessi ale na razie jej nie ogłaszaj bo jak dzwoniłam do P. Renaty o mówiła że jest na nią chętna Pani tylko maja jeszcze coś tam posprawdzać bo w domu jest małe dziecko. W środę zobaczymy cz jeszcze jest. https://lh6.googleusercontent.com/_fWRdp18L2oY/TZIttj9pCCI/AAAAAAAABjg/IHGFZu2DSt4/s128/IMG_2539_resize.jpg To może tego młodego poogłaszam? Quote
MaDi Posted April 4, 2011 Author Posted April 4, 2011 [quote name='Paulina_mickey']https://lh6.googleusercontent.com/_fWRdp18L2oY/TZIttj9pCCI/AAAAAAAABjg/IHGFZu2DSt4/s128/IMG_2539_resize.jpg To może tego młodego poogłaszam? Pewnie jakiś pomysł na imię? Quote
Merys Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Fundacja Viva! również dołączyła do zbiorki darów dla psiaków z Rachowa. Tutaj jest strona: http://www.facebook.com/event.php?eid=104901039595162 Szkoda tylko, że nie dali żadnego numeru kontaktowego :/ Quote
Paulina_mickey Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 MaDi napisał(a):Pewnie jakiś pomysł na imię? W sumie to obojętne, nie wiem może Robin? Napiszesz coś więcej o nim? Poszło PW do Ciebie Quote
2411magdalenka Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Podnoszę psiaki... a jednocześnie przypominam się ;) bo nie mogę przestać myśleć o tej zastraszonej psince.. zapraszam na wizytę jakby coś :) Quote
MaDi Posted April 4, 2011 Author Posted April 4, 2011 [quote name='Merys']Fundacja Viva! również dołączyła do zbiorki darów dla psiaków z Rachowa. Tutaj jest strona: http://www.facebook.com/event.php?eid=104901039595162 Szkoda tylko, że nie dali żadnego numeru kontaktowego :/ Merys jak możesz to zaproś ich do "naszego" wydarzenia po co robić kolejna identyczną akcję. Quote
MaDi Posted April 4, 2011 Author Posted April 4, 2011 2411magdalenka napisał(a):Podnoszę psiaki... a jednocześnie przypominam się ;) bo nie mogę przestać myśleć o tej zastraszonej psince.. zapraszam na wizytę jakby coś :) Mamy kogoś do wizyty i...transportu:(? Quote
Recommended Posts