E-S Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 [quote name='Marlena:)']Jeździłam tam z Luzią. Ugryzienie Amiczki też zaliczyłam. W poniedziałek oddaje mojego tymczasowicza mogę wziąć coś na BDT. Dziewczyny, zabezpieczcie fundusze i trzeba zbierać pieniądze na diagnostykę, w tym skóry, sterylizacje/kastracje/odrobaczanie/szczepienia/frontline - to nie będą lekkie, łatwe i przyjemne tymczasy ... Naprawdę trzeba ludzi pościągać na ten wątek i rozpropagowywać akcję FB - inaczej nie damy rady. Jak weźmiemy za dużo na głowę - mówię o osobach prywatnych - to najnormalniej w świecie nie damy rady. Pogrążymy siebie finansowo i zdrowotnie psy, bo nie będziemy mieć pieniędzy na leczenie i zabiegi. PS. czy to są mikropieski? : https://picasaweb.google.com/psifotograf/PrzytuliskoWRachowieStarym27Marca2011R#5589581020404735954 Quote
as_ko Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Marlena:) napisał(a):Jeździłam tam z Luzią. Ugryzienie Amiczki też zaliczyłam. W poniedziałek oddaje mojego tymczasowicza mogę wziąć coś na BDT. A gdzie mieszkasz, w Warszawie? Pytam bo jeśli zdecydowałabyś się zabrać którąś bide na BDT to może udałoby się połączyć transport tego psiaka do Ciebie i Mimi do Madalleny, która mieszka na Mokotowie. Quote
MaDi Posted April 3, 2011 Author Posted April 3, 2011 Luzia napisał(a):Uszatka pamiętam jak jeździłam do Rachowa kilka lat temu malować i składać kojce. Bardzo towarzyski psiak, akurat koło niego malowaliśmy podłogi a on cały czas prosił o głaskanie i przytulanie. Jak moja obecna tymczasowiczka pójdzie do adopcji to ja też mogę zabrać jakiegoś biedaka na BDT. Starszy prawdopodobnie niewidomy psiak, kocha człowieka. Na już potrzebuje badań u okulisty. Quote
MaDi Posted April 3, 2011 Author Posted April 3, 2011 [quote name='Luzia']Czy to nie Amiczka? Pogromca wolontariatu i ludzkich spodni w okolicach łydki? :cool3: Tak ma około 16 lat i już nie gryzie, ledwo chodzi, ma zapewnioną spokojną starość w przytulisku. Quote
MaDi Posted April 3, 2011 Author Posted April 3, 2011 [quote name='E-S']Dziewczyny, zabezpieczcie fundusze i trzeba zbierać pieniądze na diagnostykę, w tym skóry, sterylizacje/kastracje/odrobaczanie/szczepienia/frontline - to nie będą lekkie, łatwe i przyjemne tymczasy ... Naprawdę trzeba ludzi pościągać na ten wątek i rozpropagowywać akcję FB - inaczej nie damy rady. Jak weźmiemy za dużo na głowę - mówię o osobach prywatnych - to najnormalniej w świecie nie damy rady. Pogrążymy siebie finansowo i zdrowotnie psy, bo nie będziemy mieć pieniędzy na leczenie i zabiegi. PS. czy to są mikropieski? : https://picasaweb.google.com/psifotograf/PrzytuliskoWRachowieStarym27Marca2011R#5589581020404735954 Ten 8 miesięczny chłopak jest w boksie z bratem ( szorstkowłosym a ich siostra to ta siedząca w budzie w typie owczarka staroangielskiego).Raczej uciekał od krat i dziamolił. Są to sunie wielkości sporego jamnika. Napisałam już w sprawie allegro do Selengi ale nie mam odpowiedzi. Nie znam się na tym a przy tak dużej akcji musi być ono zrobione idealnie. Może macie kogoś innego kto pomoże nam w tym temacie? Znacie osoby od westów? Wieczorem siądę spokojnie do komputera jak coś to dzwońcie. Quote
E-S Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Marlena, ta sunia - cudo Mimi jest już umówiona na sterylkę w Lublinie, jest dla niej miejsce w klinice i potem wali na BDT do Madalleny. Quote
Marlena:) Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 as_ko napisał(a):A gdzie mieszkasz, w Warszawie? Pytam bo jeśli zdecydowałabyś się zabrać którąś bide na BDT to może udałoby się połączyć transport tego psiaka do Ciebie i Mimi do Madalleny, która mieszka na Mokotowie. Tak w Ursusie. Na moim osiedlu mieszka Mała Biała od Madalleny, więc będzie kojarzyć ;) Quote
Paulina_mickey Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Też tam kiedyś byłam, ale wtedy nie było aż tylu psiaków :( https://lh5.googleusercontent.com/_fWRdp18L2oY/TZIuMCcinTI/AAAAAAAABjg/3Ye9uwqLuwk/IMG_2657_resize.jpg Co to za cudo? Jeśli macie coś do ogłoszenia pilnego to mogę porobić ogłoszenia. Mogłabym u siebie w grupie na roku poprosić o jakąś zbiórkę tylko co jest najważniejsze?Makaron, puszki, obroże, co jeszcze? Może zrobić plakat i porozwieszać po uczelni? Quote
E-S Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Do obroży jeszcze smyczki ? Identyfikatory na mocnych kółkach. Firpexy, tabletki na robaki. Karma jak zwykle. MaDi, co jeszcze ? No kasa na leczenie i diagnostykę tych łysych, pozarażają resztę psów !!! Wtedy będzie masakra. Trzeba nazbierać na miejsce w szpitalu dla nich. Tu cudo jest chyba duze: https://picasaweb.google.com/psifotograf/PrzytuliskoWRachowieStarym27Marca2011R#5589580886973521522 Quote
Merys Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Dziewczyna z Fb pytala sie mnie o Mimi i jej stosunek do kotow? Quote
E-S Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Merys napisał(a):Dziewczyna z Fb pytala sie mnie o Mimi i jej stosunek do kotow? A któż to może wiedzieć, skoro sunia siedzi w boksie i z kotami nie ma kontaktu ? Poza tym bez sterylizacji nie może zostać wydana pod żadnym pozorem. Jest w ciąży z dużo większym psem. Sterylka na cito. Jest już umówiona na zabieg w Lublinie. Quote
IVV Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 nie moge przestac myslec o Perelce i tej bardzo chudej suni ....im potrzebna jest pomoc na cito Quote
Merys Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 E-S napisał(a):A któż to może wiedzieć, skoro sunia siedzi w boksie i z kotami nie ma kontaktu ? Poza tym bez sterylizacji nie może zostać wydana pod żadnym pozorem. Jest w ciąży z dużo większym psem. Sterylka na cito. Jest już umówiona na zabieg w Lublinie. Ja to rozumiem i juz wczesniej odpisalam, ze jedzie na sterylizacje. Czytam to co piszecie. Myslalam, ze moze corka wlascicielki wie cos wiecej. Quote
E-S Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Merys napisał(a):Ja to rozumiem i juz wczesniej odpisalam, ze jedzie na sterylizacje. Czytam to co piszecie. Myslalam, ze moze corka wlascicielki wie cos wiecej. Merys, wszystko - tzn. tyle, ile się da - dziewczyny ustala w środę. Dziewczyna jesli jest zainteresowana niech daje adres i PA trzeba zrobić, może suczka nie będzie musiała jechać na BDT do Madalleny i jej tam korkować chałupy. Na koty chyba będzie możliwość testu w Klinice - ale wiesz, inaczej pies się zachowuje w domu, inaczej poza nim, więc nie będzie to na 100 % miarodajne. Quote
E-S Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 IVV napisał(a):nie moge przestac myslec o Perelce i tej bardzo chudej suni ....im potrzebna jest pomoc na cito Może coś pójdzie od Funi ??? I będzie miejsce i możliwości finansowe ? Ale jak pisałam - my we 3 - As-co nie ma dochodów, bo studiuje - czyli my we 2 z Matrioszką nie damy rady na więcej psów niż już mamy na łbie + Mimi - badania, sterylka, miejsce w Klinice i Yoko - to samo co Mimi. To i tak gdzieś prawie 1000 zł się robi. Quote
Luzia Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Jak coś allegro mogę wystawić, tyle że psiaków nie znam bo dużo nowych jest. Kojarzę tylko kilka. Quote
Merys Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 E-S napisał(a):Merys, wszystko - tzn. tyle, ile się da - dziewczyny ustala w środę. Dziewczyna jesli jest zainteresowana niech daje adres i PA trzeba zrobić, może suczka nie będzie musiała jechać na BDT do Madalleny i jej tam korkować chałupy. Na koty chyba będzie możliwość testu w Klinice - ale wiesz, inaczej pies się zachowuje w domu, inaczej poza nim, więc nie będzie to na 100 % miarodajne. Ok, tylko poczekamy co w ogole odpisze, bo roznie to z tym bywa, eh fajnie jakby juz znalazla domek,, eh nie tylko ona :( Kurde co by tu wykombinowac z ta chudzina, przeciez ona ledwo lazi:shake: Luzia byloby super z tym allegro, ono czasem dziala cuda. Quote
E-S Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Luzia napisał(a):Jak coś allegro mogę wystawić, tyle że psiaków nie znam bo dużo nowych jest. Kojarzę tylko kilka. Może zaczekaj do środy ? Dziewczyny wywiady porobią co jest co :D Tak, żeby można było cokolwiek o psiakach napisać ? Mikropieski mi pofotografujcie ! I przy nodze też ! Please .... Quote
Paulina_mickey Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 [quote name='E-S']Do obroży jeszcze smyczki ? Identyfikatory na mocnych kółkach. Firpexy, tabletki na robaki. Karma jak zwykle. MaDi, co jeszcze ? No kasa na leczenie i diagnostykę tych łysych, pozarażają resztę psów !!! Wtedy będzie masakra. Trzeba nazbierać na miejsce w szpitalu dla nich. Tu cudo jest chyba duze: https://picasaweb.google.com/psifotograf/PrzytuliskoWRachowieStarym27Marca2011R#5589580886973521522 Zbiórka rzeczy i kasy-w razie czego miała by być na adres Straży? Quote
E-S Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Merys napisał(a):Ok, tylko poczekamy co w ogole odpisze, bo roznie to z tym bywa, eh fajnie jakby juz znalazla domek,, eh nie tylko ona :( Kurde co by tu wykombinowac z ta chudzina, przeciez ona ledwo lazi:shake: Luzia byloby super z tym allegro, ono czasem dziala cuda. Jesli dziewczyna będzie chętna to trzeba jej napisac, że Mimi w piątek ma sterylkę i zostanie wydana po zdjęciu szwów. Ale już odrobaczanie i szczepienie na jej głowie będzie - priorytetem jest sterylizacja niestety, także Mimi od tego musi zacząć, a odrobaczanie czy szczepienie hamuje sterylkę, na co nie można pozwolić. Quote
E-S Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Paulina_mickey napisał(a):Zbiórka rzeczy i kasy-w razie czego miała by być na adres Straży? Straży, tak. Bo oni tam jeżdżą i głównie chyba Straż będzie zajmować się tymi psiakami, ich leczeniem, utrzymaniem i kastracjami. Quote
Luzia Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 E-S napisał(a):Może zaczekaj do środy ? Dziewczyny wywiady porobią co jest co :D Tak, żeby można było cokolwiek o psiakach napisać ? Mikropieski mi pofotografujcie ! I przy nodze też ! Please .... Nie ma problemu poczekam do środy ;) Jutro biorę się za ogłaszanie mojej tymczasowiczki, jest ładna i młodziutka miejmy nadzieję że szybko do adopcji pójdzie. Quote
IVV Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 a nie mamiejsc wolnych na poczatek dla tej najchudszej suni i Perelki na Glebokiej ? one sa w najwiekszej potrzebie :( moze ta chudzine po diagnostyce do Funi dac ???? Quote
E-S Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 IVV napisał(a):a nie mamiejsc wolnych na poczatek dla tej najchudszej suni i Perelki na Glebokiej ? one sa w najwiekszej potrzebie :( moze ta chudzine po diagnostyce do Funi dac ???? Są klatki wolne 2 dla psów po operacji w gabinecie - psy z klatek trzeba wyprowadzać na spacery. Miejsca nie ma ani pół, MaDi już tam ustalała wszystko :( Funia ma miejsce ? Powiedziała, że może na 1 miejsce przyjąć kilka 2 średnie albo 3 mikropieski, pod warunkiem, że psy się nie gryzą, bo już nie ma miejsca, żeby izolować i będziemy musiały zabrać do domu agresory - a tego nie wiemy jak one się tolerują ani która z którą w boksie siedzą. Dlatego my bierzemy do niej tylko Yoko. Quote
Recommended Posts